ГРАДИНАРСТВО - моето хоби! 15

• 85 201
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
при нас , винаги дворната част е ниско окосена. лично го правя...защото ММ ми коси де що китка има..."не ги виждал" ooooh!
но си преминават... от съседските парцели явно. А в сцепената къща на комшиите се и размножават явно. Там по цял ден се препичат зелени гщери .
Слепока наистина не е опасен ама хич, но си е неприятно да го видиш. Гърчи си се като змия! Twisted Evil А смоците полезни , неполезни... не ги искам в обувките си. То хубаво - ще го пусна по живо по здраво и пак ще се върне - не благодаря! И за него знам че е безобиден ама татко го беше сръвал един агресивен преди години.
А на детето непрекъснато повтарям - гледай си в краката! Гледай си в краката!
миналата година ходи сам на гости у комшийчето. Каза че на стъпалата им е срешнал кафява змия и я изчакал да премине и тогава продължил. Кафява змия си е обезпокоително отвсякъде... Но продължавам да повтарям...на 7 год е ама разсеяни децата - тъй че - Гледай си в краката!

# 106
Още след първата среща поръчахме три таралежа.Въпрос на време е да ни ги доставят.Колкото до кърлежите можем да пробваме да ги обезпаразитяваме. Whistling
Взехме коте,което все още е малко за борби,но е наша надежда.
Куче-фокстериер също си заплюхме,но е още сукалче.Чакаме и него.Simple Smile
Тревата  я подстригваме на всеки 7 дена.
Междувременно отскочих до Практикер и купих едно от тези устройства с ниско честотните звуци.
Нека да има,пък то ще си покаже.
За слепока знам,че е безопасен,ама и той не ми е симпатичен. Mr. Green

# 107
Ох, за змиите и аз търся начин да слагам нещо, с което да ги прогоня, хич не ги ща, почти всяко лято виждам по някоя, не смея да оставя вратата отворена, нито прозорец без комарник...
Миналото лято ръсих до оградата горели въглища от барбекюто, това бях чела.
Уредът, който гони къртици и се забива в земята на е ефективен срещу змии, едната си лежеше на сантиметри от него. Освен ако не става въпрос за едни други, които се включват в контакт.  ooooh!

# 108
След напаста от влечуги тук ви завиждам за Бг. Опита ми в борбата с влечугите
1. Чесън - не помага
2. Гранули срещу змии- измиват се от поливане/ дъжд
3. Специален мълч, уж бягали от сидъра- глупости на търкалета
4. В момента сме с котка, лови ги.... Но ми ги носи в къщи
5. Ще махаме всички големи треви- идеален развъдник са

И боса не мога да ходя, имаме освен градински и земни змии.... Както каза мъжа ми или свикваш да живееш с тях, или пушиш всеки де. Като ги видиш

# 109
Аууууу това със змиите много страшно ми се вижда, няма значение каква порода са.....умирам от страх.....
Ние сега строим и не ми е идвало на ум да питам комшиите дали имаме  ooooh!

Имам няколко въпроса:

Как да спра едно улично куче да ми лежи в доматите?  Crossing Arms Оня ден отивам да ги поливам и що да видя - разсада ми като след буря  Crossing Arms

Купих си лимон и го засадих е една 10л саксия. На терасата ми е до обяд го пече слънче, а следобед му е сянка. Тора го с тор за цитрусови плодове. Тази сутрин видях, че листата му са почнали да жълтеят. На какво се дължи това?
Скрит текст:

Още ми е рано да мисля за цветята в двора, защото двора ми е строителна площадка, но ми се иска да ви питам какво е това цвете което се сади над входните врати и цъфти в оранжево в момента. Цвета му е като фунийка  Crazy

И не мога да не кажа, че видях много идеи, много красиви градини  Peace

# 110
Имам няколко въпроса:

За кучето: Огради с мрежа или забий пръчки в земята, да стърчат и да не може кучето да полегне удобно.
За лимона: Колко често го ториш и поливаш? Да не би да прекаляваш? Thinking Цитрусите растат в зони с много топъл и беден на дъждове климат.
За цветето: Кампсис или още Бигнония (синоними са). Мисля, че сортът, който вирее най-много в България, е Campsis Radicans.

# 111
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
лимонът ми изглежда като изгорял от слънцето  Confused

# 112
Barbabeau, благодаря за съветите. Hug
Може би съм прекалила с течната тор...има ли вероятност да убия лимона? newsm78

Намерила съм си пръчки и днес ще ги забуча в доматите надявам се да свършат работа и кучето да си намери друго удобно място да се търкаля. .  Peace

Напълно си ме разбрала за кое цвете се интересувам. Благодаря! Ще прочета за него подробно. Не искам някое което да ми прави много мръсно.  Grinning

# 113
лимонът ми изглежда като изгорял от слънцето  Confused

и аз така смятам.

Titina и Barbabeau ,благодаря за съветите и споделеното! Hug

# 114
уреда, който продават за змии е същия, който е за къртици - зарежда се с батерии и на равен интервал издава звук.

Не с ебях сетила за таралежите: от къде да си купя и как да съм сигурна, че няма да избягат - мястото е открито.

# 115
уреда, който продават за змии е същия, който е за къртици - зарежда се с батерии и на равен интервал издава звук.

Няма как да действа този уред. Чистотата на излъчвания сигнал е 300 Hz, змиите са с добра чуваемост в диапазона 60-200Hz. Установено е че звук в такъв диапазон предизвиква в човек чувство на безпокойство и страх

# 116
Дойде ми времето за сромничък дебют тука! Simple Smile  Как се радвам като 3-годишна годишна! Grinning Голяма мечта ми е да си имам градина. Първите снимки са  дива красота, немам заслуга, тва, което е садено, не  еот мене. След неколко дни ще кача цялата част изплевена лично от мене. Simple Smile Толкова грешки съм дипоснала от бързане и вълнение! И днес цял ден плевих, утре ще снимам за хвалене. Laughing

Последна редакция: нд, 23 юни 2013, 21:30 от Пънки

# 117
  • София
   Можете ли да ми кажете ако искаме да си насадим череша и ябълка в градинката пред блока, може ли да са по едно дръвче или трябват няколко задължетелно. Предполагам, че е вече късно да садим сега и ще трябва есента чак или напролет? И последно, някой знае ли какъв сорт се водят тези по-твърдите черешки с къси дръжки?

# 118
  • В един копнеж!
Гледайте,ако ще са по едно наоколо да има подобни, за да се опрашват, че иначе никакъв плод за в бъдеще

# 119
  • София
.

Последна редакция: нд, 23 юни 2013, 19:00 от Aila

Общи условия

Активация на акаунт