ГРАДИНАРСТВО - моето хоби! 15

• 85 207
  • 760
  •   1
Отговори
# 120
  • В един копнеж!
Става, да.Не забравяйте да се съобразите  и с короната за след време, да не започнат да се "бутат" едно в друго  smile3503 Поздравления, харесва ми да чувам за такива инициативи като Вашата.

# 121
  • густо майна Филибето
На черешата й трябва друго дърво за да се опрашва, на ябълката не. Предполагам, че тази която търсиш е сорт Ван. Дават я, че се опрашва най-добре с Бинг. Череши сортове много Simple Smile http://razsadnik-elit.com/bg/sortove-chereshi.html Има и такива, които се самоопрашват, може и едно дръвче само.

Последна редакция: пн, 24 юни 2013, 07:15 от Ljuboznatelna

# 122
  • густо майна Филибето
Вижте какъв смръдливец си имам Simple Smile Цъфти само три дни, но е впечатляващ! И ухае на мърша Mr. Green Mr. Green Само тичинката му е 60см. Дракункулус.

Скрит текст:

Още снимки от градината:
Скрит текст:

# 123
  • София
Ljuboznatelna благодаря, вчера и аз гледах този разсадник, но искат поръчка на поне 4-6 от сорт дръвчета, така че сега търся друг разсадник. Най-вероятно ще взема две от посочените от теб череши или подобни и една ябълка, но доколкото се ориентирах се садят пролет или есента, така че ще е есента. Ако може сега кажета за да го свърша още този месец и това.
Иначе да се похваля, че новата  тревичката порастна на полянката отпред. Е има голи петна, но сега и детелинката в нея сатна по-голяма и е зеленка, докато старата трева не изглежда много добре... Чудя се дали може да вземем само детелина и да я разсядя между старата трева.
Насадихме и различни цветя и храсти, разбира се всеки където си хареса, но все е по-добре от преди това. Едната ми роза оцеля, другата така и не поникна, както и една по-късно която друга комшийка насади. Люляка и цъфтящият храст също се хванаха.
Имаме си и нова къщичка с пързалка и люлка за децата, която сега импрегнирахме и боядисваме  Simple Smile

# 124
  • густо майна Филибето
Не става сега за съжаление. Есента, късно, като окапят листата. Пролетните засаждания са по-рискови, ако не се полива редовно може и да не се хване.

Чакаме снимки вече, покажи ни поне детския кът Simple Smile

# 125
  • София
  Само да завършим боядисването и ще снимам, че бяхме седмица на море в Гърция и е нямало кой да завърши нещата  Simple Smile
  Значи до есента ще имам време да открия откъде мога да ги купя и да измисля разположението. Тъкмо като кача снимки и може да дадете насоки дали е подходящо избраното място.  Simple Smile

# 126
Всички плодни дръвчета ли се засаждат през есента? Искам да сложа още една кайсия, една праскова и може и една круша.

Едната от черешите ни е много голяма, в ниското има 3 дебели клона и сорта и не е хубав. Как става рязането ако все пак решим да я запазим, казаха ни -всяка година по един клон, така ли е? Сега изобщо не можем да оберем, плодовете са много нависоко.

И кога се подрязват плодни дръвчета с много голяма корона? Просто къщата, която купихме не е поддържана 5 години и никой не е орязвал дръвчетата. 2-3 от тях ще махнем, а на тяхно място искам да сложа новите.
Четох в нета за подрязване, но намирам инфо само за нови дръвчета, а със старите не знам какво да правим.

# 127
Дръвчета винаги се засаждат или на есен или на пролет. Сега ако се насадят няма да се хванат. А доколкото знам се подрязват на пролет, но си има специален начин къде точно трябва да се подрежат клонките...

# 128
А, сега не мислим да садим дървета, първо ще оберем продукцията от другите. За подрязването май ще викнем някой, който разбира или поне да ни обясни.

# 129
  • DE
Люб, много хубаво, бе...смрадливеца е жесток!
Имах и аз едно гадно нещо и го търпях няколко години. Държах го до оградата да ме пази от нежелани гости и накрая го метнах Mr. Green

# 130
  • густо майна Филибето
Покажи какво е, че може и гадни гости да се навъртят Mr. Green

Хич не ме бива по дръвчетата, научих само пролетта как се режат. Наоколо няма начин да няма опитни овощари.

# 131
Покажи какво е, че може и гадни гости да се навъртят Mr. Green

Хич не ме бива по дръвчетата, научих само пролетта как се режат. Наоколо няма начин да няма опитни овощари.
А може ли да споделиш как точно се подрязват пролетта?

# 132
  • DE
Аз знам за едно правило при подрязването на ябълкови дървета...като метнеш шапка да не се закачи никъде.
На круши, праскови се режат младите издънки и които растат на вътре.
Череша не се режела, ама ако и се направи подсрижка няколко години не дава плод.

Млади дръвчета се оставя няколко години докато се оформят.

Това го имам от един гледач на дървено-
плодова плантажна градина.

Люб, даже и снимки нямам. В бг му казват декоративен татул или нещо подобно newsm78
Правеше едни дълги фунии.
Моето цъфтеше в жълто и смърдеше все едно 100 крави са се олекотили по едно и също време.
Ама пък красиво беше!

Малко градински
Скрит текст:

# 133
matze, тези цветя покрай пътеката - всичко от семена ли е?

# 134
  • густо майна Филибето
Датура?

matze, ти си феята на цветята!!! Голямам красота! Тези пък не съм ги виждала по наши градинки, какви са? Едногодишни ли са?
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт