ГРАДИНАРСТВО - моето хоби! 15

• 85 210
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
Къде сте бе?? В градинките си , а???
Аз са ме подлегнали задачи... време нямам много. Стига ми само да полея вечер.. и да видя как скакалците унищожават наред!!!! ooooh! ooooh!
Ето една снимчица от торенията , една розичка - нова, щото старите рози вече прецъфтяха Mr. Green!!! Mr. GreenЕ не съвсем...една стара сега цъфти , ако не беше и толкова шарена Crazy
Скрит текст:

една катерачка

# 136
Моята ружа тази година е ужасна. Охлювите й оглозгаха листата и отделно я е хванала някаква болест. Дали има шанс да я спася? Ето снимка:
Скрит текст:

# 137
  • DE
⅞ ...and Happily Ever After, да, всичко из алеята е от семена. Почвам края на Януари да зареждам кофички, тарелки и саксии.

Люб, такова е, ама го знам с тукашното му име. По принцип не смърди, а пуска някаква особенна миризма само вечер, но моето беше някакъв мутант Mr. Green
Това е "Nemesia Strumosa". Едногодишно е и цъфти от края на Май до средата на Юли.

Elinka9208 , ружата не изглежда добре. Аз бих отстанила листата и засегнатите стъбла.
Ако е цялата такава я резни до дъно да не ти прави мизерии настрани. Догодина ще порасне пак.
Мое мнение- цветята се мъчат така, а и ако цъфне ще да е нещо хилаво.

JuliS, чудесни са...особенно тази последната!

# 138

Здравейте, записвам се при вас, след като изчетох темата в Нашия дом, намерих и тази  Grinning
 Имам градина от няколко години, но не живеем при нея, за съжаление. Само уикендите очевидно не стигат, за да стане рая  Sad
Ще покажа снимки после и ще ви искам акъл, а сега се връщам да чета назад Simple Smile

# 139
  • густо майна Филибето
Моята ружа тази година е ужасна. Охлювите й оглозгаха листата и отделно я е хванала някаква болест. Дали има шанс да я спася? Ето снимка:
Скрит текст:

Първа година ли й е? Гледам, че на съседките са нацъфтяли. Както те съветва matze , махни й тези листа. Не зная каква болест е, но  и аз имах една такава, и цветовете й на нищо не приличаха. Но ми беше в опитното поле, тоест не й намерих добро място, затова и не я лекувах. Може да питаш с някое листо в агроаптеката трябва ли да я пръскаш с нещо.

Сега погледнах, че си писала в зеленчуковата тема, пръскай и ружата като пръскаш зеленчука,  все нещо ще помогне.

Lois , добре дошла  bouquet  За вилата ще измислим по-сухолюбиви растения Simple Smile Там какъв е климата?

# 140
Скрит текст:

Първа година ли й е? Гледам, че на съседките са нацъфтяли. Както те съветва matze , махни й тези листа. Не зная каква болест е, но  и аз имах една такава, и цветовете й на нищо не приличаха. Но ми беше в опитното поле, тоест не й намерих добро място, затова и не я лекувах. Може да питаш с някое листо в агроаптеката трябва ли да я пръскаш с нещо.

Сега погледнах, че си писала в зеленчуковата тема, пръскай и ружата като пръскаш зеленчука,  все нещо ще помогне.

Lois , добре дошла  bouquet  За вилата ще измислим по-сухолюбиви растения Simple Smile Там какъв е климата?
Днес махнах листата, защото забелязах, че и едни други цветя бяха станали такива петнисти, та по-добре да не рискувам. 2ра година им е на ружите, миналата година цъфтяха, бяха много хубави, аз даже мислех, че не зимува това цвете, но напролет пак изкара, обаче не успя да се задържи да цъфне и тази година...  Cry

# 141
  • ENGLAND
Аз доста работя в момента и нямам никаквовреме за градинката. Но успях да извадящо ми попадна от луковиците. Попреместих някое и друго разстение, засадих най-сетне петуниите, но няма цвят моята градина, т.е не цъфтят цветята ми (не че са много). Има ли нещо, което да добавя в почвата за да цъфтят, калций, магнезий или нещо подобно? Разпръсквам утайка от кафе, слагах и естествена тор, сега се чудя каква тор да купя та да цъфнат. Даже и розите още са на пъпки.

matze градината ти е страхотна. И аз сеех преди семена, разсаждах, ама сега ми е по-лесно, ида и купя готови саксийки, но мойто място е много малко.

Любознателна, ти си знаеш, влюбена съм в градината ти.

# 142
  • густо майна Филибето
Щом и  розите не са, може да им е рано още newsm78 По принцип калия се добавя за повече цвят. А ако е добавен твърде много азот, цветята избуяват на листа и по-малко цъфтят.
 При мен по-късно и по-малко цъфтят розите на повече сянка. Петуниите и мушкатата също обичат много слънце, на сянка нищо не може да ги накара да цъфтят много.

# 143
подариха ми това цвете:

Моля, кажете как се казва и дали може да виреее на южна тераса?

# 144
gold__ , това е циганче Peace

Здравейте,  любители градинари! Hug
Аз нямам градина, само скромна тераса, но съм голям любител на цветята. Grinning
С ваше разрешение ще надничам в темата Grinning

# 145
Благодаря, много ми е хубаво 'циганчето' Grinning, но знаеш ли му 'културното' име за да го видя в нета как се гледа?

# 146
gold казва се Циганче/Impatiens. Ето и повече http://enotera.blogspot.com/2011/05/cvete-ciganche-impatiens.html

# 147
  • DE
gold, циганчето на сянка вирее добре.
Не обича никак слънце.

# 148
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
подариха ми това цвете:

Моля, кажете как се казва и дали може да виреее на южна тераса?

Crazy а как се каза това зад него? имам подобен саморасляк в една саксия и никаква идея какво съм боднала там  Blush

# 149
Хора, дайте бързо някакъв съвет как да вкореня роза от клонче, откъснато преди около 24 ч. някъде и оттогава до сега седи потопено в една бутилка с вода.
Ей сега се прибирам от Амстердам. Там хората имат обичай да правят като градинки на тророарите пред къщите си. Обикновено има заседено в земята само едно растение, някакво пълзящо по фасадата и около вратите и прозорците (рози, пълзяща хортензия, бръшлян, америаканска лоза...), а другото са саксии, поцинковани кофи, кошници, щайги, делви Simple Smile))) всякакви подходящи съдове, струпани наоколо и засадени със сезонни или многогодишни цветя, които могат да се местят, прибират или пренареждат.
Та за розата щях да питам. Simple Smile))))) Харесах си една пълзяща роза пред една къща, мноооого кичеста, и откъснах едно клонче, около 40-50 см, гледах да е без цвят (само листа) и да го откъсна в основата.
Кажете как да го окастря клончето (да го снимам ли за по-ясно?), къде и как да го бодна, кога да го пренеса в градината?
Никога не съм гледала рози и май не знам дори и елементарни неща, help! Heart Eyes

Последна редакция: ср, 26 юни 2013, 16:08 от Barbabeau

Общи условия

Активация на акаунт