ГРАДИНАРСТВО - моето хоби! 15

• 85 576
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
о, аз мога и много, и малко да пиша, но не съм специалист и може да наприказвам глупости Simple Smile тук много се стараят за градините и озеленяването, ползвасе обезсолена морска вода, до всяко дръвче и храстче води маркуч, вкл. по пътищата през пустинята, като във водата се добавят течни торове. В Дубай са известни Miracle gardens, но там всичко е петунии. Аз имам удоволствието да живея в комплекс от къщи, който се нарича така - Градините еди-къде-си - и при нас е зелено. Повечето хора си викат градинари, но те са доста ограничени като идеи. Тревата се купува на килимчета, палмите се засаждат вече големи, ако не се хванат, здраве да е, нови се бодват Simple Smile хората отглеждат много бугенвилии във всякакви цветове. Пустинни рози, плумерия, петунии, един вид калдаръмчета- morning flowers, катарантус и разни от сорта на степните треви, не им знам имената. Иначе е модно да се гледат черидоматчета в саксии. Имам един съсед, местен/много рядко срещано за мъж/, който има градинка извън двора си, на улицата, с истински големи домати, патладжан и чушки. Аз за пръв път тази година правя опит с чери и сладки чушки.
иначе зеленчуковите ферми ползват хидропоника - май всичко е хидропонно, всякакви зеленчуци се гледат, но най-вече домати, тиквички, краставици, патладжан и чушки.

# 676
Здравейте, искам само да споделя това забавно клипче, на което попаднах - скоро не се бях смяла така Laughing Laughing Laughing    http://xn--80adiach3arcc6q.eu/gallery.html    беше качено от тук. Joy Joy Joy

https://www.youtube.com/watch?v=XkuL52OTXME

# 677
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте, искам само да споделя това забавно клипче, на което попаднах - скоро не се бях смяла така Laughing Laughing Laughing    http://xn--80adiach3arcc6q.eu/gallery.html    беше качено от тук. Joy Joy Joy

https://www.youtube.com/watch?v=XkuL52OTXME

първото не можах да отворя, но второто е супер идея  Laughing ако нямаш цветни кътчета и дървета и изобщо имаш само трева  Hug

сега се сещам, че в една от книжките за Незнайко имаше точно такава организация на оране, сеене и косене на глухарчетата  Crazy значи още се чете 

# 678
Здравейте! Записвам се в темичката с питане как да се грижим за зюмбюлите?
Купух един в малка саксийка. Живея в блок, но заради детенцето бих искала да го засадя в по-голяма саксия. Майка ми каза да изчакам да изсъхне цвета и наесен да засадя луковицата.През лятото да е на сухо място.Има ли нещо, което пропускам? newsm78  
Отглеждане на цветето Зюмбюл

Последна редакция: пн, 17 мар 2014, 12:16 от n_alex76

# 679
здравейте записвам се в темичката.
Аз вчера от село си събрах луковички зюмбюл, но мисля да ги посадя сега и тъкмо догодина да си порасната.. те цветята вече са овяхнали... предварително благодаря

# 680
Здравейте градинарки! И аз се включвам във вашите редици с един въпрос:
миналата есен извадих грудките на далиите и сега се чудя кога трябва да ги засадя отново. Дали вече не им е късно?
Може и да сте обсъждали въпроса в предишните страници, но не открих.

# 681
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Привет на всички  Hug
И аз да се обърна към вас с моя проблем, пък дано някой да помогне.От няколко години се опитвам да си завъдя петунии през лятото в сандъчета на терасата.Купувам разсад и почва от хипермаркетите като Мр.Бриколаж и Баумакс. Засаждам ги и нищо не става.Захващат се де, ама стоят едни такива дръгели грозни, дълги и тънки, тук таме по някой цвят.А да видите на съседите - страхотия, сандъците се пълнят със самите растения, отрупани с цвят, а привечер усещам уханието им.И аз искам такива ... ама не ще и не ще  Sad. Къде бъркам, моля помогнете с някой съвет.

# 682
Технологията за петуниите е следната: Прищипват/късат се/ се всички връхчета, докато се разклонят достатъчно. До края на май поне не трябва да се оставят да цъфтят. Това ми е казала моята съседка, която е майсторка на петуниите. Аз започвам винаги, но после не ми остава време. Все пак успявам да ги докарам до определена красота, после и прегарят от слънцето. Та така....

# 683
Из нета се въртят едни снимки за присаждане на рози в картоф ( слагаш картофа в земята и бучкаш розовата пръчка в него и зариваш). Да знаете методът не работи, поне не и за розите. Но пък ще имам картофи тази година  Laughing Всичко що беше набучкано в картоф не се хвана. Всичко под буркан си е ок.

# 684
  • ул. "Мечтание"
Из нета се въртят едни снимки за присаждане на рози в картоф ( слагаш картофа в земята и бучкаш розовата пръчка в него и зариваш). Да знаете методът не работи, поне не и за розите. Но пък ще имам картофи тази година  Laughing Всичко що беше набучкано в картоф не се хвана. Всичко под буркан си е ок.

На мен всички картофени рози ми се хванаха. Но си бяха и под буркан, не мисля, че едното изключва другото.   Peace

Извинете, изплясках се така ни в клин, ни в ръкав. От доста време ви чета и не ми дойде наум да се представя.

Привет на всички!  Hug Темите ви са ми много полезни. От есента започнах да се занимавам с цветенца по-активно.

# 685
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Технологията за петуниите е следната: Прищипват/късат се/ се всички връхчета, докато се разклонят достатъчно. До края на май поне не трябва да се оставят да цъфтят. Това ми е казала моята съседка, която е майсторка на петуниите. Аз започвам винаги, но после не ми остава време. Все пак успявам да ги докарам до определена красота, после и прегарят от слънцето. Та така....
Благодаря!  Hug  Ще се почне от някъде.

# 686
И моите си бяха под буркан, всичките

# 687
  • ул. "Мечтание"
И моите си бяха под буркан, всичките

Ясно!  Peace Останах с впечатлението, че не са били под буркан.

# 688
  • В полите на Пирин планина
Здравейте момичета, дано приемате нови попълнения в прекрасната ви тема! Grinning

# 689
  • Вила Великула
моля за малко помощ от по-опитните!
Става въпрос за следното: двора ни не беше обработван никога, т.е. преди да построим къщата беше гола земя - необработване сигурно от 50 години. Късно есента с трактор изорахме, но трактора не можеше да стигне плътно до оградата и къщата и около дърветата. Останаха доста необработине места. Сега първо ще окосим старата трева на необработените места и после смятам с мотофреза да обработим целия необработен терен, но не знам как да подравним мястото, което е обработено от трактора-на много големи буци е.
Приемам съвети!

Общи условия

Активация на акаунт