ГРАДИНАРСТВО - моето хоби! 15

• 85 659
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте Simple Smile
Реших да се включа и аз в зелената тема... като начало с един въпрос: Намятахме едни 50 бр. туи по оградата (класически), след което реших да им слагам наоколо борови иглички, събирани от гората. Това, което ме притеснява е да не навлека някоя болест/гъба с тези иглички. Вчера намерих и една камара дървесни стърготини (с големината на тези, които продават за мулч по магазините), от които напълних няколко чувала.
Та, какво мислите вие - има ли опасност от зарази? Simple Smile

# 496

Любознателна, искам да те питам помниш ли каква беше марката на тревната смеска, която си засяла в твоя двор и каква сложи - за сянка ли? Тревата ти изглежда много хубава, ториш ли я и с какво?

И друго да питам. Засадих череша ван. В нета четх, че тя се опрашва с бинг. Сега трябва ли да сложа и бинг дръвче за да дава ван-а плод?

Моята е на Вилморин - за спорт. Имам наблюдения и върху тази за голф.  Тайната на хубавата трева е в поливането , торенето и редовното косене. Поне 4 пъти през сезона хвърляме тор, веднъж комбиниран и после силитра.

Ако съседите имат череши, може и да минеш без втора. Ние за всеки случай взехме.

Съседите нямат череша,значи да посадя бинг.

На едната ни къща сложихме Вилморин за сянка, там сяхме само под дърветата. Чудя се обаче на другата къща каква да сложа, защото терена го пече до обед и от части има и следобедно слънце. "Спорт" и "голф" за слънце ли се водят, каква да сея (напролет ще правя това)?
Тази за сянката сега я наторих с трикомпонентна ,следващото торене на пролет ли трябва да е?

И за розите искам да питам. Сложих няколко катерливи, имаха избили клончета, с пръст ли ги загърлям, целите ли и кога? Във восък са ако има значение. И дали да ги подрязвам, около 20 см са?

# 497
Здравейте  Simple Smile Може ли да ми кажете как се казва това цвете?

# 498
Тиландсия е това цвете.

# 499
  • ENGLAND
Аз го имах това цвете, ама набързо го уморих, явно съм го преполяла. Първо падна това розовото, чаках да пусне нещо, ама нищо не стана, изсъхна и накрая го хвърлих.

# 500
  • густо майна Филибето
Смеската Голф има от култивирания троскот, зимата леко жълтее, а лятото иска много поливане, за да изглежда  добре. Освен това троскотчетата си пълзят , колкото и да са фини. Иначе по-лесно се възстановява след засушаване и ако е гледана добре, изглежда страхотно.
Имам Вилморин за сянка на сянка - ами много фин е, и линее, не съм доволна. Не зная как е с другите марки.
Спорт ще ти свърши добра работа, той е устойчив на утъпкване.
Няма трева, която да се гледа сама, освен ако не се подсява, а се разчита на местни видове. Всички си имат и предимства и недостатъци.
Розите ги загърли с пръст, но остави и нещо да се показва. Още е рано, изчакай трайно да задържат температурите около нулата. Можеш и със шума, или борови клонки.

# 501
Благодаря ви!

# 502
Смеската Голф има от култивирания троскот, зимата леко жълтее, а лятото иска много поливане, за да изглежда  добре. Освен това троскотчетата си пълзят , колкото и да са фини. Иначе по-лесно се възстановява след засушаване и ако е гледана добре, изглежда страхотно.
Имам Вилморин за сянка на сянка - ами много фин е, и линее, не съм доволна. Не зная как е с другите марки.
Спорт ще ти свърши добра работа, той е устойчив на утъпкване.
Няма трева, която да се гледа сама, освен ако не се подсява, а се разчита на местни видове. Всички си имат и предимства и недостатъци.
Розите ги загърли с пръст, но остави и нещо да се показва. Още е рано, изчакай трайно да задържат температурите около нулата. Можеш и със шума, или борови клонки.

Е, тревата си изисква грижи. Благодаря ти за отговора. Значи спорт ще е.
За розите имам шума, мерси.

# 503
Вярно, че и аз вършея по градината повечко тези дни, но пък никой да няма мнение по въпроса ми... Rolling Eyes

# 504
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Вярно, че и аз вършея по градината повечко тези дни, но пък никой да няма мнение по въпроса ми... Rolling Eyes

Blush нямам опит със събиран от гората мулч. какво да те посъветвам?

# 505
  • густо майна Филибето
Здравейте Simple Smile
Реших да се включа и аз в зелената тема... като начало с един въпрос: Намятахме едни 50 бр. туи по оградата (класически), след което реших да им слагам наоколо борови иглички, събирани от гората. Това, което ме притеснява е да не навлека някоя болест/гъба с тези иглички. Вчера намерих и една камара дървесни стърготини (с големината на тези, които продават за мулч по магазините), от които напълних няколко чувала.
Та, какво мислите вие - има ли опасност от зарази? Simple Smile

Доста иглички ще ти трябват Simple Smile Ако дърветата в гората не са болни, не виждам проблем. Със стърготините е като с купения дървесен чипс. Гъби можеш да си навлечеш и неочаквано, няма гаранции за нищо..

# 506
Ето какво сътворих с 10 чувала борови игли и 10 чувала дървесни частици - половината туи са с едното, другата половина с другото:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/24152015/BGmama/20131029_163201_resize.jpg

https://dl.dropboxusercontent.com/u/24152015/BGmama/20131029_163227_resize.jpg

https://dl.dropboxusercontent.com/u/24152015/BGmama/20131029_163440_resize.jpg

Ще споделям как се развиват нещата, ако на някой му е интересно...

# 507
Четох за мълч-а за да върши работа трябва да е с дебелина поне 8 см.
Тук слагат мълч всяка година като мълча е от различни материали, като всякеки вид дървесина решава някакъв проблем ( змии и подобни). От значение е и големината на частиците.

# 508
Четох за мълч-а за да върши работа трябва да е с дебелина поне 8 см.
Тук слагат мълч всяка година като мълча е от различни материали, като всякеки вид дървесина решава някакъв проблем ( змии и подобни). От значение е и големината на частиците.

Така е - в зависимост от материала, минималната дебелина е различна. Аз все още трупам, защото багажникът ми събира 6 чувала Simple Smile

# 509
Момичета, като сме на тема туи, как се поливат зимата като са в саксии? Страх ме е да не замръзнат?

Общи условия

Активация на акаунт