Гордата Аси (Asi) - Магията, която ни завладя, остава в нашите сърца -Тема 187

• 36 619
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
  • In the light side of the Moon!
разбрах една клюка и идвам да ви светна  Wink Мурат е в Адана  Laughing Laughing

Кате 2  Hug
и аз имам да пиша 4аст 2 за демир, ама снощи не успях...дави кажа ли какво направих  Crossing Arms офф по - добре да не ви казвам!

# 226
Здравейте ,момичета!Привлечена от "топлите погледи"и избягала от големия дъжд -вече съм при вас!
Данче newsm51влюбени сърца!
Рени smile3525,благодаря за пуснатия превод!Интересно ми бе да го прочета.Сценаристите са включили и онова,което знаят за двамата,и онова,което знаем всички:майчинството озарява жените,прави ги по-красиви!
Ваня smile3525много хубава Аслихан.Вероятно е традиция или пък модерно булките да се обличат на сватбата в традиционно облекло.
Бори newsm51от нашата сватба си направила красив колаж!
Кат smile3525ех,тази жълтица!

И нали е много дъждовно:

# 227
Меги Hugще яде мамини гозби!Най-вкусни са нейните,особено обича долма!

# 228
Цитат
Вероятно е традиция или пък модерно булките да се обличат на сватбата в традиционно облекло.

Ани  Hug мисля 4е Аслихан в 4ервеното облекло е на къна партито..нещо от сорта на женско парти преди сватбата. Мисля 4е сме разсиквали "къна ве4ер" тук в тази тема доста отдавни4ка...ще е хубаво да намерим инфо пак да го пуснем. Знаем , 4е и Аси мина през такава ве4ер.
Боядисват / рисуват се ръцете на булката с къна, завива се с 4ервен воал, в ръката й се слага жълтица, а тя трябва да се разпла4е , да се смее и да танцува Peace
ще потърся пове4е инфо из нета!!!
Гонджа и Дефне минаха по бързата процедура, но Аси не я изпуснаха , а и Инджи мисля , 4е имаше къна ве4ер 

# 229
Привет на всички wavey wavey wavey

Рени, Изчетох ти разсъждения та за епизода внимателно,и се върнах отново в началото Това твое изречение
  - “ В тази серия , според мен, има три сцени, които са много важни за действието.”
провокира ей тия разсъждения , на ме питай откъде накъде – не мога да ти отговоря.   no no no
Несъзнателно започнах да сравнявам действията на Демир  при първа среща с непознатата  Зейнеп и непознатата Аси
И   двете спаси – Аси от отдавяне, Зейнеп от мъж с пистолет.
До тук с общото
 - втора среща
Аси и чувала с овес – остави я на пътя, по точно на кръстопът,
  на Зейнеп предложи дома си.
 -  за Аси , третата среща е  предложение за работа в замяна задълженията на Ихсан.
За Зейнеп – закрила от годеника и – гостенка в чифлика му.
 - има нужда момичето от  дрехи, най -  подходящия е Демир – това е човека, който е редно да и купи бельото    newsm78   галиба    
 На Аси взе кончето.
Мога още да продължа но искам да споделя с вас, въпроса който ме мъчи.
Демир, твърдеше че обича Аси – още от момента в който я видя на пътя при идването си в Антакия и до края твърдеше, че е единствената, която е обичал,
 винаги намираше повод и причина да я обвинява за всичките си несгоди. Паралелно с това се държеше толерантно към всички други – познати и непознати.... И само когато почувстваше, че наистина е възможно да я загуби, падаше от облаците и започваше да се държи,  Naughty   но много за кратко, като влюбен мъж.   Е те това не го разбирам. Ама хич
написах си го,  newsm78   не че ми олекна   newsm78

# 230
ето аз какво намерих за къната

Къносването на булката е изконечна традиция, която и днес, дори сред етническите турци в България се спазва стриктно. Векове наред всяка девойка,на която предстои да се омъжи минава през ритуала по къносване.
Вечерта преди сватбата девойката се обличая в традиционна червена дреха наречена биндаллъ. Пред нейните дом се организира шумно тържество, хората танцуват на улицата. След залез слънце девойката сяда на един стол и около нея присъстващите образуват кръг. Нейна леля носи тепсия или тава,в която е замесена къна.Върху къната се нареждат свещи и цветя.Свещите се палят, върху главата на бъдещата млладоженка се слага забрадка, тя навежда глава и стиска юмруци в скута си. Лелята с давата започва да обикаля около девойката,а нейни неомъжени приятелки пеят стара турска песен ;" нека по високи хълмове къщи не строят,нека по далечни страни нека своите дъщери за съпруги не дават....
". Песента е много тъжна и целта е девойката да се разплаче. Идва свекървата,която пъха в стиснатите юмруци на младоженката златни монети. В момента,в който девойката сметне,че паричките са достатъчно отваря юмруци,а свекървата започва да къносва ръцете и.След това на ръцете на младоженката се надяват специални червени тюлени ръкавици.Младоженецът идва и вдига на ръце девойката. Празненството продължава до 11-12 през нощта.Така се счита,че къносаните ръце на младоженката ще и напомнят през първите месеци от брака и,че тя вече е омъжена.
Обикновено ритуалът се прави вечерта преди сватбения ден.   

http://zaedno.okolosveta.com/index.php?p=tradicia&c=tr&src=139

# 231
Привет мили момичета!
Влизам да ви поздравя сега, защото после може и да не мога ooooh! при нас вали много силно, духа вятър ooooh! абе имам чувството , че небето и земята са се слели и незнам до кога ще имам нет Joy
Купона вчера е бил на мах, видях, че Ванчето ни е донесла  новинки за нашата теменужка - нека бъдат много щастливи(и на мен избранникът и не ми е познат Thinking)
Меги  Joy ти веднъж падна от кончето и сега легло 3 персона и половина искаш  Joy
Ани  Hug клипчетата са супер  Heart Eyes
Кат  Heart Eyes страхотна картина  Grinning с кеф ще си я закача на стената
Здравче  Heart Eyes хубави снимки  Grinning
Лати  Heart Eyes благодаря за клипчето  Hug
Дими  Heart Eyes хайде раздавай снимките от снощния купон  hahaha hahaha
Ариж  Heart Eyes пишеш с много любов за любимците ни
Меги  Heart Eyes дано се сбъдне желанието ти да празнуваме догодина на червения килим с любимците ни  Laughing
Рени  Heart Eyes благодаря  Grinning и аз не съм от най-търпеливите, но вие и вашите творения си заслужават  Hug
Благодаря и за разговора между Джейда и Мурат, благодаря и на Лили за превода   bouquet
Данче  Heart Eyes както винаги колажите ти  са в тон с темата  Grinning нашите любимци обградени от сърцата ни  Laughing
на паметен ден си се присъединила към голямото семейство на запленените Асиманки
Честита годишнина и на теб   bouquet  bouquet
Ани  Heart Eyes започваме сутринта с разговор между сестричките  Grinning
Ваня  Heart Eyes много е красива и щастлива нашата "Гонджа" на истинската си сватба
Боре  Heart Eyes много нежен колаж  Grinning
Меги  Heart Eyes веднага сервирам  Grinning
Скрит текст:

Аси вярва на вси4ки освен на Демир.Ако Демир беше постъпил така като Али и я беше хвърлил в духовата музика, тя нямаше да го погледне пове4е  Peace но за Али няма проблеми...все едно нищо не се е слу4ило, - наистина Аси ме учудва с това си поведение.С какво толкова Али заслужи такова доверие от нейна страна newsm78 какво толкова направи за нея или за семейството и.Докато Демир даже рискува живота си за да спаси баща и от затвора и какво ли още не направи за тях Thinking
Боре  Joy май не си само ти дето си набрала на тези двамцата  hahahaсупер е превозното средство  Joy има ли достатъчно за всички, че май много скоро въздушния трафик ще се затрудни сериозно  hahaha hahaha
Меги  Heart Eyes след тези топли, галещи погледи как човек да не се паркира веднага в темата  hahaha
Кат  Heart Eyes отново много нежен колаж с един от любимите ни моменти  Hug
Меги  Heart Eyes наистина и Дефне и Гонджа пропуснаха къна-вечерта, но сватбата на Аси беше по всички правила и традиции( Дефне как прелиташе от единия чифлик до другия Joy, между мама Нери и тейзе Сухи Joy за да уточняват подробностите Joy)

hahaha hahaha hahaha аз уж влязох само да ви поздравя с добър вечер а пак изписах цял роман  Joy Joy

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 19:46 от mama_dafy

# 232
Здравейте, момичета! Добре сте се забавлявaли снощи , а и на сватба сте били! Аз да си пристъпя към задълженията и да се върна да ви изчета!
Гонджа !

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 20:43 от sisi56

# 233
Меги  Heart Eyes много е интересен този обичай.
...След това на ръцете на младоженката се надяват специални червени тюлени ръкавици.Младоженецът идва и вдига на ръце девойката. Празненството продължава до 11-12 през нощта. - те това подчертаното не го спазиха Аси и Демир  Joy Joy

а сега отивам да си догледам серията, че имам домашни да пиша  Joy

# 234
Привет на всички wavey wavey wavey

Рени, Изчетох ти разсъждения та за епизода внимателно,и се върнах отново в началото Това твое изречение
  - “ В тази серия , според мен, има три сцени, които са много важни за действието.”
провокира ей тия разсъждения , на ме питай откъде накъде – не мога да ти отговоря.   no no no
Несъзнателно започнах да сравнявам действията на Демир  при първа среща с непознатата  Зейнеп и непознатата Аси
И   двете спаси – Аси от отдавяне, Зейнеп от мъж с пистолет.
До тук с общото
 - втора среща
Аси и чувала с овес – остави я на пътя, по точно на кръстопът,
  на Зейнеп предложи дома си
.
остави Аси , заради гордостта й, приюти Зейнеп, затва 4е беше изпаднала в беда  Wink
 -  за Аси , третата среща е  предложение за работа в замяна задълженията на Ихсан.
За Зейнеп – закрила от годеника и – гостенка в чифлика му.
 - има нужда момичето от  дрехи, най -  подходящия е Демир – това е човека, който е редно да и купи бельото    newsm78   галиба    
даммм, демир е за вси4ко, добре 4е Зейнеп все още не изпитва нужда от кекс  Crossing Arms ooooh!
 На Аси взе кончето.
Мога още да продължа но искам да споделя с вас, въпроса който ме мъчи.
Демир, твърдеше че обича Аси – още от момента в който я видя на пътя при идването си в Антакия и до края твърдеше, че е единствената, която е обичал,
 Naughty Демир, каза на Аси, 4е от момента в който я е видял на пътя се е влюбил в нея и е разбрал, 4е няма да може да се пребори със сърцето си и 4е един ден "това моми4е ще е мое"  Peace
той не може да я заоби4а още от 1ва среща
 Crossing Arms

винаги намираше повод и причина да я обвинява за всичките си несгоди. Паралелно с това се държеше толерантно към всички други – познати и непознати.... И само когато почувстваше, че наистина е възможно да я загуби, падаше от облаците и започваше да се държи,  Naughty   но много за кратко, като влюбен мъж.   Е те това не го разбирам. Ама хич
написах си го,  newsm78   не че ми олекна   newsm78
абсолютно същото и с Аси, тя вярваше и приемаше помощ от вси4ки други, само не и от Демир.
Защо да обвинява Аси за вси4ките си несгоди  Thinking обини я и се разсърди, когато приеха помоща на Аслан, а не неговата, обвинява я , когато Аси го изолира и търси спасение при някой друг. като е толкова силна да се справя сама без него, защо не е толкова силна и да се справи и без ни4ия друга помощ
 newsm78

Дими

# 235
# 236
Отново българска следа:
http://blife.bg/article-4747

# 237
Отново българска следа:

Ани, линка не го слагай в скоби4ките, за да може да се отвори, само снимките слагаме там...

оба4е новината е страхотна ... ето го линка https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png
Ани разконспирира на Гонджа мъжа нали е нашата архиварка...вижте какво е намерила  Joy Joy Joy

# 238
  • Стара Загора
Моята работа стана като на Нелка-изтрих си поста без да искам с едно копче и фър няма го ooooh!..
А сега отначало,офф че  ви бях наредила хубаво Joy Joy
Кате Hug,мн.ти е нежен колажът от една любима сцена Grinning Heart Eyes.Очаквам  профила на Али бей с нетърпение Grinning.
Дафи Hug,има превозни средства за всички (аз като написах ни,имах предвид всички нас в темата Grinning)съм осигурила и няма да е натоварен трафикът,говорил съм с въздушната кула,само ние ще сме си Joy Joy Joy
Меги Hug,видя ли,че се наредихме на балкона щом сложи едни погледчета smile3521.А така и новинка си ни донесла,момчето било на мама на госте,тъкмо да си почине малко от папараци Grinning.Мерси,че ми припомни къна геджесито  Grinning,беше ми пак интересно да прочета.
Ани Hug,намерила бг следата Grinning Peace!
Сиси Hug,няма ли днес разходка някъде в спойлерите Wink?
Дими Hug,браво джанъм,мн.интересни мисли са те сполетяли и добре,че ги сподели,че не ми бяха хрумвали,а то си е баш така.Значи ето как нещата се уравновесяват ли как да се изразя и аз дано ме разберете-въпросът ,който днес Меги зачекна за доверието-как Аси се довери така лесно на Али,а не на Демир(това като гледам пак ще коментирам) и сега ето как Демир се държи със Зейнеп и Аси.Значи и двамата се държат любезно и мило с чуждите и непознатите и се карат и предизвикват помежду си непрестанно.Но видях,че Меги е дала обяснение за постъпките на Демир,като един истински адвокат Laughing..

Ех не мога да и се нагледам на нашата булка Аслихан и младоженника е готин,но тя  е прелестна просто  Grinning Grinning Grinning.
Тук пък са другите ни младоженци  Аси и Демир Grinning

# 239
Здравейте, момичета! Добре сте се забавлявяли снощи , а и на сватба сте били! Аз да си пристъпя към задълженията и да се върна да ви изчета!
Гонджа като булка! Peace

дааа ние това го видяхме ве4е  Peace

Общи условия

Активация на акаунт