Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 2

• 147 570
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте
първите два дни имах домашно прясно мляко за приготвяне на кефир, но за утре няма на имам.Чудя се от коя марка да си купя,за подквасване  ползвам домашно и не знам кое е качествено от купешките?
Аз минах през всичките и от всичките става. С Вереята ми се вижда, че става по киселко. Вземи от млякото на баба става хубаво или от Лидъл Пилоса.

# 631
В Лидл има едно в пликче - идеално е за целта . Пробвала съм.

# 632
  • Стара Загора
Много благодаря за отговорите   bouquet

# 633
  • София
В Лидл има едно в пликче - идеално е за целта . Пробвала съм.

Ние също купуваме от Лидл, в плика и сме много доволни как  прави кефира.

# 634
Здравейте,
от Бургас съм и моля някой добър човек ако има в повече да ми даде кефир

Честит празник  Hug

# 635
Здравейте от София съм и си търся гъбка, трябва да се боря с кандида в червата и газове от всичко което ям.  Cry , който има да пише!

# 636
Здравейте. От София съм и преди имах кефирена гъба, но в един момент я зарязах и се развали - ако някой има повече моля да ми напише на лично.

# 637
  • Стара Загора
Здравейте ,аз нали съм новак в правенето на кефир  Simple Smile моля за съвет
От 05 март си правя кефир всеки ден зареждам с ново мляко.В началото ставаше много гъсто-като кисело мляко с приятен вкус на айрян.Но посттепенно забелязвам, че става все по-рядко- с гъстота на айрян и същия вкус.Досега не ми се е получавало газирано.Иначе гъбката расте....на какво може да се дължи?
А и последните 2 пъти като престои в хладилника се отделя цвик.

# 638
В началото не е газиран. Мисля че когато порасне гъбката след няколко седмици вече става. Иначе може да пробваш да го държиш 48 часа, колкото повече време седи млякото без да го сменяш толкова по-газиран става.

# 639
  • Стара Загора
Благодаря   bouquetи аз така мислех, че гъбката ми е малко  Simple Smile

# 640
Здравейте! има ли някой от Пазарджик който отглежда гъбката?  Heart Eyes

# 641
Да питам тия които пращат гъбката в други градове, как по точно я изпращате?

# 642
  • Ямбол
аз пращам в пластмасови кутия/буркан или стъклени. Най-често ползвам от шишенцата с вода за уста или от детски сироп ,шишенце от боза.

# 643
аз пращам в пластмасови кутия/буркан или стъклени. Най-често ползвам от шишенцата с вода за уста или от детски сироп ,шишенце от боза.
Мерси много.

# 644
Здравейте, и аз да попитам дали някой от Бургас има и може да ми даде?

Общи условия

Активация на акаунт