Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 322 515
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 365
Краси2603, съвсем естетически издържано е плот и фурна черен цвят - това е техника. Иначе виж фурните на Фагор и Горение - май са по-разнообразни в цветово отношение. Макар че съм убедена, че ако не са съвсем еднакви бежовото и кафявото е доста по-грозно, отколкото ако цвета на техниката си е черен - класически цвят за този вид техника. Пък можеш и ладилника да го избереш черен.

# 1 366
Краси2603, съвсем естетически издържано е плот и фурна черен цвят - това е техника. Иначе виж фурните на Фагор и Горение - май са по-разнообразни в цветово отношение. Макар че съм убедена, че ако не са съвсем еднакви бежовото и кафявото е доста по-грозно, отколкото ако цвета на техниката си е черен - класически цвят за този вид техника. Пък можеш и ладилника да го избереш черен.

Благодаря за отговора! Хладилника ми е вграден,  Фагор имат бежов индукционен (видях го на живо в магазина им, но е по-особен цвят, като метално бежово, а  Горенйе са ми вариант за фурна, от серията Инфинити...пак малко е ретро вариант. Но не съм сигурна ....както писах по-горе -не бързам.

# 1 367
Фурната е:
1. Ламарирена кутия
2. Горен, долен и заден нагревател
3. Вентилатори (на заден нагревател) и горен(охлаждане)
4. Помощни у-ва: термодатчик, термореле, ключове, модул управление.
Всичко е еднакво, важното е какво е заложено като софтуер, как да "работят" т.2 и т.3
Специфичното, което е основно е т.1:
-дебелина на ламарина
-изолация
ПП Един и същ модел на фурна има различни кг. спрямо вложена дебелина ламарина.
/разликата е поне 3кг/

# 1 368
  • София
Имате ли отзиви за някоя от тези фурни на Бош?

: http://bosch.expo2000.bg/index.php?route=product/product&pat … p;product_id=1207

: http://bosch.expo2000.bg/index.php?route=product/product&pat … p;product_id=1206

Основно се интересувам от начина по който пече. Вярно ли е ,че без проблеми могат да се слагат печива на различни нива и да се пекат едновременно? (https://www.youtube.com/watch?v=ud4Eqw7Fs9c)  както се твърди в рекламата :  Или все пак по време на печене трябва да ги ротирам на 180 градуса или да им сменям нивата?
Заслужава ли си инвестицията в автоматичните програми ?

Колебая се между някоя от горните и тази на AEG, която има и сонда и възможност за готвене с пара :

https://techmart.bg/%D0%A4%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B0%20%D0%B7%D0%B … %20BS-731472%20HM

Важно ми е как пече хляб, пица , козунак, тави със сладки,кифлички (много на брой , около Коледа и Великден Simple Smile и не само) ..и прочие. Да не ми се налага да въртя тавите постоянно, да покривам печивата ..И да е надеждна.
Почистването ми е по маловажно.

# 1 369
  • на Мелмак
Много са хубави, аз имам в моята всичко, за което питаш -и пара, и 4д,  и автоматични програми. Ползвам ги, доволна съм. Не знам кое ти е приоритет, питай, мога да ти помогна.
Пекат се на различни нива ястията, стават си, удобно е, пести време.
Предишната ми печеше даже на две различни температури.
За мен това е удобство.

# 1 370
Бихте ли препоръчали стъклокерамичен плот 3-ка или 4-ка до 350-400 лв?  bouquet

# 1 371
  • София
Много са хубави, аз имам в моята всичко, за което питаш -и пара, и 4д,  и автоматични програми. Ползвам ги, доволна съм
До колкото помня,че твоята беше Сименс с пара, нали?
Аз много я харесвам, но надминава бюджета , който съм си заложила .
Сегашната ми фурна (Раховец  Mr. Green Mr. Green ) дава възможност да регулираш температурата на горния и долния реотан , което е удобство. Самата фурна обаче е ужасна.

За различните нива ястия ме интересува точно, как биха се опекли две пици да речем  или две/3 тави с козуначени кифли или нещо подобно. Равномерно и еднакво ли е?

За автоматичните програми тези, които преценяват кога кекса ти да речем е готов. То добре ли опичат печивото от теб? Наистина ли пекат добре , в автоматичен режим или се налага да допичаш в последствие, ако тестото вътре е още сурово?

За парата искам да има, защото пека много хлябове, в момента пръскам фурната с вода ( много е малка и няма място за отделен съд ) и автоматичното впръскване ще ми спести малка част от хамалогията. Мога и по стария начин да си продължа, ако това Аег не пече добре хлябове/козунаци ..прочие.

# 1 372
  • на Мелмак
Много са хубави, аз имам в моята всичко, за което питаш -и пара, и 4д,  и автоматични програми. Ползвам ги, доволна съм
До колкото помня,че твоята беше Сименс с пара, нали?- Да
Аз много я харесвам, но надминава бюджета , който съм си заложила .Изплащане?
Сегашната ми фурна (Раховец  Mr. Green Mr. Green ) дава възможност да регулираш температурата на горния и долния реотан , което е удобство. Самата фурна обаче е ужасна.знам  Grinning

За различните нива ястия ме интересува точно, как биха се опекли две пици да речем  или две/3 тави с козуначени кифли или нещо подобно. Равномерно и еднакво ли е?Да, равномерно е , еднакво , редовно го правя , защото сме 4-ма , но на 4д печене, не на пица .

За автоматичните програми тези, които преценяват кога кекса ти да речем е готов. То добре ли опичат печивото от теб? Наистина ли пекат добре , в автоматичен режим или се налага да допичаш в последствие, ако тестото вътре е още сурово?Аз на автоматичните пека основно месо - големи парчета. Например врат цяло парче, то ти иска параметри , с кост , без кост , с хрупкава коричка , тегло също вкарваш . После нищо не допичам всичко е ок.

За парата искам да има, защото пека много хлябове, в момента пръскам фурната с вода ( много е малка и няма място за отделен съд ) и автоматичното впръскване ще ми спести малка част от хамалогията. Мога и по стария начин да си продължа, ако това Аег не пече добре хлябове/козунаци ..прочие.Аз парата я ползвам доста, спестява време за много неща , не само за хлябове. Пилешки хапки с корнфлейкс на фурна - с мин. пара стават сочни отвътре и хрупкави отвън, картофи , ориз....

Успех с избора, хубави са , след Раховеца тези са  Heart Eyes

# 1 373
Courage аз имам ето този Сименс http://expo2000.bg/siemens/index.php?route=product/product&p … mp;product_id=703, попада в ценовия диапозон, който си гласувала. Бошовете, които си показала са с каталитични панели, а моята е с пиролиза, автоматични програми и температура - 30 необходима за втасване на тесто. Пече на нива прекрасно има и автоматични програми, които и аз ползвам като Ети главно за месо. нямампара, но можеш да си сложиш чашка с вода вътре, която да овлажнява въздуха. Много е хубава и прави това, което обещава. За АЕГ-то нищо не мога да кажа, защото линка не ми се отваря, но зная, че има доста собственички на АЕГ, които са много доволни от фурните си.

# 1 374
В момента тези плотове са на промоция. Имате ли впечатления от някой?
http://www.technomarket.bg/plotove/whirlpool-akt-8130ba-09141255
http://www.technomarket.bg/plotove/samsung-c-61r2aast-09037767

Последна редакция: вт, 11 апр 2017, 20:49 от Шефът Антонио

# 1 375
На един плот няма какво да му се чудиш. Ако те устройват размерите, вземай го! Общо взето са еднакви функциите.

# 1 376
  • Бургас

Двата линка са на един и същ плот.

# 1 377
# 1 378
Благодаря  bouquet Клоня към Самсунга, ще помисля още.

# 1 379
  • на Мелмак
Имах фурна Самсунг, на 4-тата година умря!
Преди това имахме леки прерикания с нея, не знам как са им котлоните .
Докато хладилник вече 2-и имам на марката, двуврат -нямам забележки, както към пералня и телевизори!

Общи условия

Активация на акаунт