Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 322 637
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 630
Тъй като досега готвих на газ, тенджерите ще се сменят. Плотът ще е 2-ка, като големия котлон масово е с диаметър 18 см. Та въпросът ми е към тези, които ползват такъв плот- тенджери с какъв диаметър ползвате? Плотът ще е без кант Peace

# 631
  • София
Какво мислите за тази фурна? Има ли някакъв съществен недостатък? Какво е мнението ви за фурните на Самсунг?

Аз недолюбвам готвенето и не ми се иска да плащам за функции, които едва ли ще ползвам. В момента съм с обикновена стара печка от типа на "Раховец" и ми върши работа. Ще я сменям, защото ще ремонтирам кухнята и защото старата гълта ток като змей. Искам да мога да пека няколко неща едновременно и да имам таймер /ако може да фиксирам начало и край на печенето ще е още по-добре/. За други предимства изобщо не се сещам и ще съм благодарна, ако ми отворите очите.  Embarassed

# 632
  • Сф
65л е, не знам дали си видяла и дали е ок за теб. Стандартните са по 74л. Хубаво е, че има телескопични водачи.
Почистването е с каталитични панели, върни се малко назад в темата и почети за тях и за пиролизата. Ако можеш да си го позволиш- вземи си пиролиза. За конкретния модел не знам дали можеш да посочваш начало и край на готвенето, виж в сайта на Самсунг/ упътванията дали го има като опция.

# 633
  • на Мелмак
Аз имам Самсунг- има таймер , има начало и край на печене, може да се пече на две нива , на две различни Т едновременно, почиства се с пара.
Това , което аз искам в нова фурна ще е да има и автоматични програми и телескопични водачи.
Таймера си е голямо удобство , както началото и края на печенето.

# 634
  • FR
Аз малко като черна радиостанция  Mr. Green, но прочети повече за пиролизата и каталитичните панели преди да избереш. Старата ми е с кат. пана, на 5г и са в перфектно състояние. Налага се миене само на стъклото на вратата и тавичката, която слагам долу да ми събира мазнината. Миналата седмица купих с пиролиза и доста рових из нета. След всичките коментари за гръмнали стъкла по време на почистване ме обзе паника и не знам ще я ползвам ли. Иначе за размера 65л на мен ми се струва нормално, мойта е 73 и я водят XL.

# 635
  • София
Обемът не ме притеснява. Аз сега се оправям с 40л.
Четох за пиролитичното почистване и май не държа особено на него. Пак ще помисля, но май за моето домакинство не е оправдано капиталовложението.  newsm78
Разгледах упътването. Посочените функции са: конвекция; конвекция с горно нагряване; конвенционално печене; долно нагряване с конвекция; голям грил; каталитично почистване. Освен пиролизата, има ли нещо изключително удобно, което да липсва тук?

# 636
  • Бургас
Обемът не ме притеснява. Аз сега се оправям с 40л.
Четох за пиролитичното почистване и май не държа особено на него. Пак ще помисля, но май за моето домакинство не е оправдано капиталовложението.  newsm78
Разгледах упътването. Посочените функции са: конвекция; конвекция с горно нагряване; конвенционално печене; долно нагряване с конвекция; голям грил; каталитично почистване. Освен пиролизата, има ли нещо изключително удобно, което да липсва тук?

Аз държа да има телескопични водачи.

# 637
Здравейте, въпрос към притежателите на фурна с телескопични водачи: водачите могат ли да се местят на различни нива или са статични. Гледам доста фурни, които са само с един комплект водачи.

# 638
  • Сф
Могат да се местят, ама е занимавка. Не са необходим иинструменти, а мъжка сила да натисне където и както трябва.

# 639
Аз съм с Електролукс и водачите се разместват много лесно, не е нужна мъжка сила в нашия случай и сама се справям.

# 640
  • Бургас
А възможно ли е да се купят допълнително водачи, за да се сложат на няколко нива?

# 641
  • Сф
Да, може да се купят. Желателно е от сервиза на производителя, съобразно модела на фурната. За АЕГ установихме, че не са едни и същи всички водачи.

# 642
  • София
Цената на водачите е доста висока. Трябва да се прецени дали не е по-изгодно да се вземе по-скъпа фурна, но с телескопична система.

# 643
  • Сф
Зависи. Нашите ги взехме за 20лв, не са оригинални, но вършат работа.

# 644
Miraj, а от къде и за каква марка фурна?

Общи условия

Активация на акаунт