Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 322 666
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 645
  • Сф
Фурната  АЕГ взехме от Техновижън, беше с лек транспортен дефект. На място казах, че искам телескопи, пробваха един модел, нещо не паснаха, и после с втори модел заспаха. Не знам дали, защото взехме и фурна, и котлон, но спазарихме водачите за 20 лв  Grinning (мисля, че ако директно ги питаш ще ти искат 30лв.). Оригинални  са по 60-70-80лв

# 646
# 647
  • София
Miraj*, много полезна информация, благодаря.

# 648
Здравейте! Имате ли информация какво означава абревиатурата на фурните Електролукс?                 
Например :
EOB3450AOX                 
EZB2400AOX
EOC5751FOX
EOC3430COX
EOA3454AOX

# 649
  • София
Ни аз искам да си купя допълнително водачи, малко ми е неудобно това, че семонтират на междинно ниво и ще мине време докато й свикн на гурната и видя къде ще са ми най-удобни.

Сега изпаднах в чуденка с индукционния плот - имам един тигАн, който като го сложа и котлона започва да тиктака. Слагам го на най-малкия котлон, на най-ниската степен и само тогава се включва.

# 650
А на по-високи степени и други котлони освен тиктакането не изписва ли на дисплея че трябва да се сложи съд т.е. не може плота да засече тигана и отчита че на него няма нищо?
Ако е така и аз имах един такъв. Купен като изрично на него пишеше че става за индукция. Но в стремежа си да правят лека посуда, дъното им не е от плътен феромагнитен материал а ги правят от алуминий като в него вграждат желязна решетка на дъното. Някои фирми обаче прекаляват и я правят толкова рехава че плота не я засича. Въобще установих че съдовете не трябва да са с тези вградени решетки а да са с дъно от плътен феромагнитен материал като тогава КПД-то на плота се вдига.

# 651
Да не е изкривено дъното нещо и само на най- малкия да прави контакт  newsm78

Случвало ми се е само с джезвето, но изключих, после наново и си тръгна

# 652
Днес си получих чрез ЕКОНТ фурна "NEFF" с керамичeн "BOSCH" плот.(350 лв)
Скрит текст:
Скрит текст:
http://www.neff.de/?&5=E1426N0&page=1
ПП Началото за нова кухня е поставено! Wink

# 653
  • София
Чисто нов е тигана, здрав, прав..... Но е на една странна за мен марка - terrington house или нещо такова, на Метро. И аз си мислех само че може да не е изцяло за инфукионни, както го дават.
Само че имам още 2 тигана на марката и те си работят без проблем.

И аче да, не отчита тигана, мига и котлона не се пуска. На най-малкия, на степен 2 чак заработи.

# 654
Дъното на новия тиган да не е на едни точици от различен метал от основното дъно. Също така по-лек ли е от другите ти тигани на марката които имаш.

# 655
А магнит хваща ли го? Има ли средно положение?

# 656
Моя тиган с който аз си патих го хващаше магнит. Но много по-слабо отколкото другата ми посуда. Пробвам винаги с един и същ магнит.

# 657
  • София
Хваща го, да, на точици е и е по-лек. Ясна ми стана работата. Явно са пестили от натериал.  Peace

# 658
  • FR
След почти едномесечно чакане пристигна и мойта Уърлпулка и вече е монтирана.
цък
http://www.whirlpool.fr/produits-1/fours-3/four-pyrolyse-ligne-f … ixl/852566929110/
Страхотна е, но след всяко готвене бучи някакъв вентилатор около половин час. Явно е за охлаждане, но не съм свикнала на такъв шум. Иначе по отношение на печене е уникална. Днес пекох пици, само дадах, че ще пека две тави и тя всичко сама си наглася и тестото се изпече по-хубаво от старата. Телескопичните водачи се разместват много лесно (като щипка), а решетката, на която са закачени се вади с леко повдигане. Абе с една дума, ако някой се колебае да не му мисли много  Mr. Green

# 659
Здравейте,
търся си фурна и плот за вграждане - спряла съм се на Горение или Електролукс като марка.
Коя от двете марки ми препоръчвате?

Общи условия

Активация на акаунт