Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 322 623
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 615
Ти му доказваш, че 2+2=4, то ти обяснява, че си глупав. Производителя му казва да не ги ползва с нагрети съдове над 180 градуса, то ти обяснява, че производителя не разбира от стоката си! Българска му работа.

Опитваш се да ме обидиш със собствените си комплекси. Нито съм казала, нито си мисля, че си глупав. По-скоро си мисля, че имаш проблеми - щом едно чуждо мнение за нещо толкова незначително като кухненския плот може да те невротизира до степен, че да си позволиш такъв тон и отношение ... 

# 616
  • Sofia
Съвсем искрено се разсмях на последните коментари, особено обобщението от типа "всички мъже това или онова". От какво точно се обиди не знам? След като твърдиш неверни неща и когато ги опровергах на 100% се цупиш, че съм казал, че си изнесла неверни факти?! Ок ли е да подвеждаш всички които търсят съвет и съвсем наивно приемат за чиста монета това което се споделя?

Особено ми е "забавно" когато прочета неща от вида: "аз видях при мене си, еди си какво си и следователно съм прав/а", без да се обръща внимание на условията при които са извършени опитите.

В науката, за да се признае един експеримент за валиден, трябва да се проведе опита в контролирана среда и да може да се репродуцира многоктратно.

Т.е. ти пишеш, че си слагала горещи съдове върху плота и подвеждаш потенциално хиляди домакини да си повредят своите плотове, без да кажеш КОЛКО точно горещи са били?! Защото едно е да си варила супа и съда ти да е 120 градуса, което е ОК за плот и съвсем различно е да си забравила празен тиган или да си пържила месо при 230 градуса??! Нали се сещаш, че разликата е в това на плота нищо да му няма и това да го съсипеш?

Също така, когато на всякъде можеш да откриеш информация, че термоплотовете издържат ДО 180 градуса и в много редки случаи до 230, то препоръките към други потребители да си слагат горещите съдове без да му мислят на термоплотовете е безотговорно! Аз на теб, на Пенка, на Герганка ли да вярвам или на производителите да вярвам? Имат ли полза производителите да напишат, че техните термоплотове издържат по-малко? Не ми отговаряй.

# 617
В момента обсъждаме готварски плотове, не термо, нали? Аз слагам всичко на моя, не съм му виждала етикета, идея нямам какъв е дори, избирах цвят навремето само Embarassed Нищо му няма.  По- скоро акцента в предните постове беше, че при индукцията дори с 4-ка не губиш място  Peace

# 618
Защо само с индукция?
Нали и на керамичните може да слагаш съд, ако не работи?

Да ви питам нещо.
Сутринта майка ми така изкипи боба, че цялата печка се оля.
Какво се случва с керамичните плотове и по-специално там където са тъч бутоните, ако се залеят с гореща течност? Може ли да се включи сам някой котлон?
За замърсяването не питам толкова, колкото за риск от включване?

# 619
Няма да се включи, ще пищи и ще блокира.На инд. можеш да слагаш веднага докато спреш да готвиш, те не са горещи, керамичните са и трябва да измакаш да изстинат.  Ако са студени няма проблеми и при двата вида

# 620
Благодаря, Райчеbouquet

# 621
  • FR
Привет  bouquet
Включвам се при вас за съвет-прочетох ви мненията за фурните и съм се спряла на фурна за вграждане с пиролиза. Харесала съм модел на Wirlpool, ето тази http://www.technomarket.bg/furni/whirlpool-akz-6270ix-09141547. Въпросът ми е има ли някой който я има. Какво ще кажете за нея? Много ми хареса и сега е на супер цена. Благодаря предварително  bouquet
И аз съм харесала 2 модела от тази серията, ако сте я взели вече пишете как е.

# 622
  • София
Взех я, заедно с 2ка котлони на Електролукс и аспиратор на Тека, но ще ги монтират към края на месеца, че правим ремонт, тогава ще мога да кажа. Сега само им се радвам Simple Smile

# 623
  • FR
allian84, честито и безпроблемно ползване на уредите. И аз поръчах от интернет този модел. Уж нямаше да е с пиролиза, защото много ме е страх, но беше на много добра цена и не издържах  Joy Дано дойде бързо и мъжо я монтира, че нямам търпение вече.  Crazy

# 624
  • на североизток
Откъде я поръча и на каква цена, ако не е тайна? Има ли я в бг сайт?

# 625
  • FR
Нямам идея дали я има в България, живея във Франция и я поръчах от тук и уърпул имат промоция, връщат 80е от цената. Така ще ми излезе 369е., стори ми се доста изгодно и за това я взех.

Пп Сега потърсих из бг сайтове и намерих друг модел от същата серия. Сигурно има и други сайтове. http://m.emag.bg/furna-za-vgrazhdane-6th-sense-whirlpool-ixelium … ixl/pd/DMYJJBBBM/

Пп всъщност се колебаех между този и модела с крълглото копче по средата като на Allian84, но надделя тази заради 2бр. телескопични рафта и грила

Последна редакция: пт, 04 мар 2016, 00:28 от renita

# 626
Момичета, моля ви, помогнете ми.
Имаме вградена фурна Самсунг, която е поставена в един изрязан шкаф, де факто без гръб, но с плот, дъно и от двете страни. Днес пекох сутринта, по принцип винаги я включвам на програма за preheating, и тя си готви така, т.к. На другите програми става много по бавно. После реших да стопля нещо, вече беше изстинала, пуснах я на 250°С preheating, чу се едно силно щракване и сега не загрява, само на всички програми свети лампата, но нито реотаните, нито вентилатора работят. Какво може да е станало и дали знаете надежден сервиз в София?

# 627
  • на Мелмак
Изписва ли ти нещо на дисплея?
Някаква грешка?
Моята така отчиташе пожар и не загряваше.

# 628
пуснах я на 250°С preheating, чу се едно силно щракване и сега не загрява, само на всички програми свети лампата, но нито реотаните, нито вентилатора работят. Какво може да е станало ....
-"Рестартирай"-те печката като изключите захранването (220V). Евентуално от бушон.
- Може да е сработила термичната защита и да не се е възстановил биметалният термостат. Подменете го.
Скрит текст:

# 629
Целият дисплей нищо не показва. Преди показваше колко е часа, и евентуално като се включи Pre или ако я настроя на таймера за определено време, сега нищо.
Този термостат откъде да го взема?

Общи условия

Активация на акаунт