Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 324 990
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Момичета, като жена готвила на всички видове котлони, позволявам си да препоръчам индукционните. Загаряне на керамичния плот е почти невъзможно, бързина, икономичност, БЪРЗА РЕАКЦИЯ при намаляване и увеличаване, малко остатъчна топлина.

# 211
Момичета, като жена готвила на всички видове котлони, позволявам си да препоръчам индукционните. Загаряне на керамичния плот е почти невъзможно, бързина, икономичност, БЪРЗА РЕАКЦИЯ при намаляване и увеличаване, малко остатъчна топлина.
Simple Smile
Използвам цитата, за да попитам тези от вас, които ползват индукционен плот, къде в София са си купили съдовете, на каква цена и от кои марки са доволни. Онзи ден гледах едни в магазин в мол Парадайс, но всички ми се видяха адски тежки, едвам ги вдигах с едната ръка, всички ли са такива??? 

# 212
  • София
Simple Smile
Използвам цитата, за да попитам тези от вас, които ползват индукционен плот, къде в София са си купили съдовете, на каква цена и от кои марки са доволни. Онзи ден гледах едни в магазин в мол Парадайс, но всички ми се видяха адски тежки, едвам ги вдигах с едната ръка, всички ли са такива??? 

Ако си пипала чугунени, те са много тежки.

Аз използвам съдове от неръждаема стомана с дебело дъно. Имам един комплект тенджери Бека, доволна съм.

# 213
alpha_beta, не се притеснявай особено за съдовете. Изискването е да са феромагнитен материал - истински иноксови или от типа на емайлираните бабини тенджери, които са даже по-здравословни от стоманените. Като тръгнеш да си търсиш си вземи едно малко магнитче и пробвай дали се лепи на съдовете - това значе че са подходящи за индукционен котлон. Има едни изглеждащи като иноксови, но не стават за индукция защото материал, от който са направени не феромагнитен. Съдовете, които са много тежки са чугунени. Да ставт за индукция, но са толкова неудобни и ако ги изпуснеш котлонът направо ще се счупи.

# 214
  • София
alpha_beta, не се притеснявай особено за съдовете. Изискването е да са феромагнитен материал - истински иноксови или от типа на емайлираните бабини тенджери, които са даже по-здравословни от стоманените. Като тръгнеш да си търсиш си вземи едно малко магнитче и пробвай дали се лепи на съдовете - това значе че са подходящи за индукционен котлон. Има едни изглеждащи като иноксови, но не стават за индукция защото материал, от който са направени не феромагнитен. Съдовете, които са много тежки са чугунени. Да ставт за индукция, но са толкова неудобни и ако ги изпуснеш котлонът направо ще се счупи.
Laughing
Благодаря, но другата потребителка от цитата - Vaya -  питаше за съдовете, аз и отговорих.
Аз всъщност като преминах на индукцион почти нямах проблем с наличната посуда, всички тенджери ставаха, 2 тигана алуминиеви Тефал отпаднаха и си взех един нов Киосера. Знам за трика с магнитчето.  Peace
Разводнихме темата малко, сори .....
Аз с чугун няма начин да готвя, такова тежко нещо - не мерси! - нежни са ми ръчичките ......
И да - опасни са при леко изпускане може да замине плота .....

# 215
Е, не сме я разводнили. Около уредите възникват  винаги допълнителни въпроси, така че е нормално да се отплесваме. Аз си купих едно Горенье индукционна двойка, но все още нямам кухня, за да споделя впечатление. Уж от мненията в интернет ги хвалят. Ще видим. Сега съм с единичен самостоятелен индукционен котлон, а фурната ми е комбинирана микровълнова-грил-конвекция също самостоятелен уред. Но ми се иска да си купя такава с пиролиза, че много мразя хем да ми е мръсна фурната, хем да я чистя.

# 216
  • София
Здравейте,

имате ли наблюдение върху Fagor като марка - и плот и фурна за вграждане?

Конкретно плотът е този:

http://fagor.bg/index.php?item=55&group=9

Знам, че уредите са испански, но нищо не знам за качеството им и сервиза, който се предоставя в БГ.

Ако някой е ползвал уреди на марката, ще се благодарна да сподели   bouquet

# 217
че много мразя хем да ми е мръсна фурната, хем да я чистя.
Колко познато.  Laughing
Сега си купихме на Бош с пиролиза, като до последно се чудех дали да е с или без, понеже предната фурна е без и не знаех доколко е ефективно, но свекърва ми ме убеди, че си заслужава. Още не съм я ползвала, та ще видим.

Благодаря на mumbas и alpha_beta за мненията.

# 218
.Vaya. , няма по-голяма благинка от пиролизата, да знаеш  Grinning

# 219
.Vaya. , няма по-голяма благинка от пиролизата, да знаеш  Grinning
Супер, не съм сгрешила значи.  Simple Smile

# 220
В никой случай  Wink ще го осъзнаеш докато си пиеш кафето, а фурната ти се самопочиства  Mr. Green

# 221
В никой случай  Wink ще го осъзнаеш докато си пиеш кафето, а фурната ти се самопочиства  Mr. Green

Ох, стига дееее, не ни дразнете  Wink

# 222
И аз държах много на пиролизата. Мразя да търкам, когато мога да си го спестя.

# 223
Вая, честита да ти е придобивката, много ще и се радваш със сигурност. Очевидно свекървта ти е интелигентен човек, щом е настояла за такава фурна.

# 224
  • София
Здравейте,

имате ли наблюдение върху Fagor като марка - и плот и фурна за вграждане?

Конкретно плотът е този:

http://fagor.bg/index.php?item=55&group=9

Знам, че уредите са испански, но нищо не знам за качеството им и сервиза, който се предоставя в БГ.

Ако някой е ползвал уреди на марката, ще се благодарна да сподели   bouquet

Аз имам индукционен плот четворка  Fagor. Ползвам го година и половина, добре се държи. Малко съм скептична към испанските марки / имам робот-прахосмукачка Taurus / - батерията й почти се изтощи след 10-ина месеца. Няма ли други марки плотове на подобна цена, като тази на Fagor-a?
Да напиша и за съдовете за индукционни плотове - аз си купих необходимите от марката Stoneline с частици от швейцарските Алпи. Препоръчвам без никакво кобелание!

Общи условия

Активация на акаунт