Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 324 809
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 930
  • Сф
Не съм виждала колтлони с градуси, май само гурните са така.съвсем обикновен котлон, пускаш го на степен и реотаните сами се вкл и изкл. Иначе накрая ти пак изключваш плота, като свършиш готвенето

# 931
Като другите котлони са на степени. Моя е от 1 до 9 , ама имах предвид, че тези степени отговарят на някаква температура(която не пише на котлона) и когато нагласиш котлона на 6 примерно е 100градуса(незнам колко е реално)и котлона си подържажа тази температура, като включва и изключва реотана. Беше странно за мен, тъй като не бях използвала такъв тип и мислих, че нещо не му е наред, а тя такава им е технологията.

# 932
ясно, разбрах.Той си поддържа някаква си температура.Благодаря ви.   bouquet

То ще е голям смях с първите ми няколко готвения...

# 933
Няма страшно, ще свикнеш! Grinning
Имай предвид, че много бързо загряват, гледай да не изкипи, че трудно се чисти после. Wink

# 934
Няма страшно, ще свикнеш! Grinning
Имай предвид, че много бързо загряват, гледай да не изкипи, че трудно се чисти после. Wink

хи хи хи ми фурната, там пък цял ферман трябва да чета.Ще си взема книжката с мен на морето докато съм на плажа хи хи хи  Joy Кой знае колко манджи ще зантосам...  Има пак да мажем филии  newsm78

# 935
Индукционните се чистят много лесно, керамичните по- кофти, вярно е това  Peace

# 936
момичеета може ли да ми кажетее каква е разликата между индукционен и стъклокерамичен котлон и кое е по добрия избор ? Кое е важно да с гледа като характеристики при ибора им ? Между тека и електролукс кои са по добри според вас ? Имам много въпроси защото сега ще озбавеждам новия ни апартамент и за първи път се сблъсквам с тези нееща, и ми е голяма каша Sad

# 937
момичеета може ли да ми кажетее каква е разликата между индукционен и стъклокерамичен котлон и кое е по добрия избор ? Кое е важно да с гледа като характеристики при ибора им ? Между тека и електролукс кои са по добри според вас ? Имам много въпроси защото сега ще озбавеждам новия ни апартамент и за първи път се сблъсквам с тези нееща, и ми е голяма каша Sad
[/quпote]
При индукцията се загрява само съда и съдържанието в него, при махането от котлона нагряването спира, но за да работи правилно и да нагрява равномерно, съдовете трябва да са от желязо, стомана и с абсолютно равно дъно. Може да се окаже, че не всички тенджери и тигани, които имаш у вас са подходящи. Може с магнитче да се проверяват, дали стават. Загряването е по бързо и котлона остава студен, дори когато е включен на максимална мощност, по икономични са от към разход на ток. За 1 минута можеш да кипнеш половин литър вода.
Стъклокерамичните...действат на принципа на обикновените котлони. Загряват по бавно от индукцията...там няма нужда от специални съдове...ако работи по дълго плота или готвиш на няколко котлона, дори копчето за изключване може да е леко нагрято. След изключване е нагрят котлона и ако го пипнеш ще се опариш. По красиви са от чугунените котлони, пък и със сигурност малко по икономични, иначе принципа е същия.
Аз съм със стъклокерамичен плот на Евролукс, върши ми работа, излезе ни около 400лв (4-ка)...след няколко години като се захаби напълно ще го сменя без да ми мигне окото, тъкмо малко разнообразие да има. Хубавото при моя е че гаранцията е 5 години.

# 938
Веднага ми се отрази на сметката новата фурна и плот.
Падна с 10+ лв. Peace

# 939
Ползвала съм и двата вида, категорично индукционен  Peace Предимствата, които аз харесвам:
- тъй като площта се загрява при допир с дъното пръските при пържене например не загарят, просто със салфетка можеш да забършеш, по същия начин изкипяло мляко например, нищо не загаря върху котлона
- не отделя никаква топлина, не умираш от жега когато пържиш тиквички да речем  Mr. Green
- много по- силен е от керамичния ми категорично /четох и гледах доста клипчета преди да го купя дават го по- бърз от газта дори/

Като цяло недостатъка за мен е само изискването за посудата, но това не се оказа такава драма. Пълно е навсякъде с такива, цената им е колкото на другите. Просто трябва да следите за символа индукция, а най- сигурно магнитчето  Wink

# 940
  • София
Ползвала съм и двата вида, категорично индукционен  Peace Предимствата, които аз харесвам:
- тъй като площта се загрява при допир с дъното пръските при пържене например не загарят, просто със салфетка можеш да забършеш, по същия начин изкипяло мляко например, нищо не загаря върху котлона
- не отделя никаква топлина, не умираш от жега когато пържиш тиквички да речем  Mr. Green
- много по- силен е от керамичния ми категорично /четох и гледах доста клипчета преди да го купя дават го по- бърз от газта дори/

Като цяло недостатъка за мен е само изискването за посудата, но това не се оказа такава драма. Пълно е навсякъде с такива, цената им е колкото на другите. Просто трябва да следите за символа индукция, а най- сигурно магнитчето  Wink

Всичко казано в цитата от рая-никол плюс мигновената реакция при увеличаване и намаляване не може да ме върне към друго освен индукция! А най-най ми допада съвсем липсващото загаряне по плота!

# 941
  • Варна
Колко ме въодушевявате ,момичета ,нямате представа!
Така съм доволна ,че избрахме индукционния плот,чакаме само  да ни го монтират Hug

# 942
Така съм доволна ,че избрахме индукционния плот,чакаме само  да ни го монтират Hug

а пък мен направо ме разстройвате...  ooooh!

# 943

Ами..аз и на теб писах, но ти беше категорична заради цената  Confused

# 944

Ами..аз и на теб писах, но ти беше категорична заради цената  Confused

Така е... все около парите  опира...  Cry

Нищо, да сме живи и здрави по-нататък след някоя година ще го подменя...Така де, трябва да се успокоявам по някакъв начин...  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт