Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 323 669
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 960
Благодаря за съветите за печене. Досега бях с обикновена фурна и ми се искаше да изясня някои неща. А защо фурната пиука отвреме-навреме повреме на работа?  На дисплея нищо не изписва, а само писука.

Последна редакция: сб, 16 юли 2016, 21:34 от danibor

# 961
  • FR
danibor, мойта фурна е друг модел и не мога точно да отговоря, а само да предположа. Дали не предупреждава за наближаване на края на печеното. Моята на 5 мин преди края пиука 2 пъти и на екрана пише да проверя как е печивото. След изтичане на зададеното време пиука 3 пъти.

# 962
Аз не бях задавала време./или пък съм го направила като сверявах часовника/
А използвате ли тавите на фурната да печете в тях, дали са от безвреден материал?

# 963
  • FR
Аз имам само една тава. Освен за събиране на мазнината си я ползвам и за готвене. За сега за няколко месеца ползване на фурната съм пекла тиквички, реване, пандишпанов блат за руло и месо с картофи. Няма надрасквания на покритието, по принцип надрани съдове не е хубаво да се използват. Ако са в добро състояние не мисля, че е проблем.

# 964
Моята е с 2 тави.
Ползваме и ги двете за готвене.

# 965
danibor, в упътването има обяснение на всичките ти въпроси. Фурната "пиука" в много случаи, но това, за което ти питаш, конкретно е достигане на определената температура на печене.

# 966
За съжаление в упътването на фурна Електролукс СОХ 3430 няма отговори на моите въпроси, затова благодаря на вас. Дадени са само функциите и примерни програми за различни печива. Ако някой има по-подробни инструкции, моля да ги сподели!

# 967
Изпратих упътване на ЛС.

# 968
Може ли да ми кажете и за фурните за вграждане какви характеристики е хубаво да имат ? На тека има ли някой от моделите им а вграждане от които да е доволен ?

# 969
Когато избирах моята, исках да има телескопични водачи, лесно да се почиства и гледах все пак страна производител. Бях се спряла на Електролукс с катализа, но на великденската промоция тази с пиролиза беше с голямо намаление и взех нея - ЕОС3430 Електролукс - доволна съм! Моя приятелка купи Електролукс обикновена, мисля 3400, също е много доволна. Произведени са в Германия. А относно функциите,почти при всички са еднакви- горен долен реотан, вентилатор, функция пица, размразяване, грил...

# 970
Здравейте,
харесах три модела фурни на Тека Адванд ХЛ 840 , Адванд HPL 830 и Ebon HPS 635. Разликата им е в това че едните модели имат пиролиза а другия Hydroclean , Кое мислите че е по удачен избор ? Някой който да ползва с пиролиза или с hydroclean И да даде мнение ?

# 971
  • Сф
Пиролизата се води по- добро почистване, другото май е водно почистване, ама по- джиджано написано.

# 972
Пиролизата се води по- добро почистване, другото май е водно почистване, ама по- джиджано написано.

Абсолютно, т.е. с ръка да пипнеш. Мерси, такова не искам вече  Naughty

# 973
  • Сф
Рая, какво е точно водното почистване? Имам спомен, че слагаш съд с вода и пускаш програмата, но тя просто не изпарява ли/ овлажнява ли и после търкаш или прави нещо по- особено?

# 974
Рая, какво е точно водното почистване? Имам спомен, че слагаш съд с вода и пускаш програмата, но тя просто не изпарява ли/ овлажнява ли и после търкаш или прави нещо по- особено?

Идея нямам, дори не ги чета тия водни, и какви други почиствания бяха. Моята няма никакво, онзи ден я търках и мърморих. Следващата ще е с пиролиза, тази е вече на 10 години, надявам се не и остават още  много  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт