Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 323 668
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 065
  • на Мелмак
etty същия индуккционен съм си харесала и запазила вече, доволна ли си стига ти ли като размер за готвене?
 - Ами когато се разготвя , което не правя често - не ми стига , но аз основно ползвам фурната в кухнята.
Съдомичлната ми е също 60 см но малко по евтината от твоя модел имаш ли заблежи там ? Много ли е голяма 60 см или е ок ?
 - Перфектна е , нямам забележки, единствено за кратката програма съдовете трябва да са мн.добре почистени .
Пускам основно програмата за нормално замърсени съдове , с отложен старт , за слабо замърсени , еко , 1/2 зареждане , талетки съм ползвала по веднъж - два пъти за проба. За бърза програма , нормално замърсени съдове използвам програмата за чаши.

Абсорбатора аз 3000 май завършваше моя малко по мощен е от това твоя модел и още го мисля че и по мощен май ни трябва добре ли дърпа и добре ли работи ?

Щее сее радвам на отзиви някакви като цяло за уредите и за фирмата защото всички уреди от Теки за кухнята та дори и за банята душове и смесители сега поръчваме от тях и ми ее интересно как се държат във времето ?

- Приятелка си взе фурна Тека преди около 5 г - без забележки е , много е доволна !
[/color]

# 1 066
etty същия индуккционен съм си харесала и запазила вече, доволна ли си стига ти ли като размер за готвене?

Съдомичлната ми е също 60 см но малко по евтината от твоя модел имаш ли заблежи там ? Много ли е голяма 60 см или е ок ?

Абсорбатора аз 3000 май завършваше моя малко по мощен е от това твоя модел и още го мисля че и по мощен май ни трябва добре ли дърпа и добре ли работи ?

Щее сее радвам на отзиви някакви като цяло за уредите и за фирмата защото всички уреди от Теки за кухнята та дори и за банята душове и смесители сега поръчваме от тях и ми ее интересно как се държат във времето ?

И аз се включвам, ако имате мнения за уреди/смесители на Тека. Имам само техен абсорбатор - страхотен е!  Peace Но тъй като ми предстои цялостен ремонт при половинката се колебая  newsm78
В крайна сметка май ще взема фурна, плот и абсорбатор на Тека, а останалите неща съм харесала на Bosch.

# 1 067
Момичета, в крайна сметка взех фурна и плот Тека. Обаче след толкова избиране и колебания пренебрегнах един факт, който в момента меко казано ме побърква - фурната е 56 литра, което ми се струва много малко. Човекът в магазина ми обясни, че това е въздушно пространство, а като см няма разлика. Обаче на мен продължава да ми изглежда малка.
Моля, споделете мнение. Вашите фурни по колко литра са и всъщност има ли такова голямо значение?
Благодаря  Hug

# 1 068
  • FR
Мойта е 73л и пека например по 2 тавички с пица наведнъж, а преди с малката ги слагах една по една. Също кифлички пак така на две нива пека. На майка ми е 56л и определено е по-малка от мойта и слага по-малки тави, но когато са две едновременно не се изпичат равномерно. Не знам защо се получава така, дали не е от малкото пространство, защото няма място да циркулира добре въздуха. Но ако не се готви много и по 2 тави наведнъж 56л според мен е напълно достатъчна.

# 1 069
  • Сф
Renita, на каква програма се изпичат равномерно, когато слагаш 2 тави? Винаги съм си мислила, че горната тава изгаря, заради това, че е по- близко до горните реотани?

# 1 070
Miraj*,
 Какво е значението на вътрешния вентилатор във фурната?
Вътрешният вентилатор, разположен в задната стена на фурната и комбиниран с кръгъл нагревател или с долен и горен нагревател, дава възможност за вентилирано печене на нива, което има следните предимства:
• По-бързо достигане на зададената температура
• Равномерна температура във всяка точка на фурната в резултат на постоянната циркулация на горещ въздух от работата на вътрешния вентилатор
• Възможност за готвене на две и повече нива едновременно
• По-бързо проникване на топлината в дълбочина на ястието
• По-ниски температури на приготвяне в сравнение с традиционното печене
• Пестене на енергия и време
ПП Моята фурна има 2 ветилатора: на задната страна вентилатор с нагревател и на горната страна
Скрит текст:

# 1 071
  • FR
Имам програма с пулсиращ вентилатор (каквото и да значи това). В книжката го даваха за печене на две нива като на 1во или 2ро ниво слагам едната тава, а на 4то или 5то втората. За пицата специално имам вградена програма за 2 тави и там не знам точно какво включва от функциите, но мисля че идеята е да има място между тавите, за да циркулира добре въздуха. При майка ми, пак с вентилатор долната тава с кренвиршки остана недопечена и я оставих само нея за още 5 мин. Е, пак е по-добре от колкото два пъти да се пекат.

# 1 072
  • Сф
Да, и аз знам, че вентилаторът се плзва в този случай, но си мислех, че не се опичат еднакво. Трябва да пробвам другия път.

# 1 073
Имам програма с пулсиращ вентилатор
При майка ми, пак с вентилатор долната тава с кренвиршки остана недопечена и я оставих само нея за още 5 мин.
Това е вторият вентилатор, на тавана.
Цитат
Охлаждащ вентилатор
За да се охладят вратата, контролното табло и страните на уреда, той е снабден с охлаждащ
вентилатор, който се включва автоматично всеки път, когато фурната се нагрее. Когато
вентилаторът работи, може да се чуе движението на въздух между вратата и контролното
табло. Специално внимание е отделено, за да може шумът от вентилатора да не ви безпокои
докато готвите.
При майка ти фурната може да е с вентилатор, но да няма около него нагревател,
т.е. да е само с горен и долен.
Такъв е около задния вентилатор:
Скрит текст:
Обема няма значение за циркулацията на въздуха, а какви компоненти има във фурната.
Ето какви компоненти се включват за различни ястия:
Скрит текст:

# 1 074
  • FR
Да Пав, явно е така както казваш. Нейната печка е Горение от по-старите модели, мойта е нова и явно има този реотан на вентилатора. Аз съм само ползвател и констатирам крайния резултат  Mr. Green Благодаря за информацията  bouquet

# 1 075
Пав, цяла енциклопедия си! bouquet

# 1 076
DeVa®Hug
Всичко е от "зор". Живея на 5-и етаж без асансьор. Трудно е вдигане-сваляне на уреди.
Преди да купя уред разглеждам сервизното ръководство.
Уредът трябва да е ремонтно пригоден.
Резервните части да са налични в магазините.
Всичко трябва да мога на място да ремонтирам.

# 1 077
  • с/у ОколоМръсТното

Уредът трябва да е ремонтно пригоден.

нЕма ти казвам, как се сменя нагревателят и вентилатора на фурната... Особено след дълги години употреба... Но ти си спец, ще се справиш Wink

# 1 078
Шани,
Скоро на 20г печка сменях горен нагревател.
(за да ми направи домакинята баница  chef)
Две болчета. Развих ги без да ползвам WD40.
ПП Бях се подготвила в краен случай да разпробивам с дрелка.

# 1 079
  • с/у ОколоМръсТното
Ооо, не става дума за горен.

А за вентилатора, перката и нагревателя Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт