Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 322 540
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 425
  • Countryside
Бош и Сименс като марка за кухненски електроуреди е едно и също нещо. На функции са еднакви, даже и на дизайн са подобни. И цените им са подобни, ако не еднакви.
Сименс е по-висок клас от Бош.
Може и така да е, според мен и двете марки са достатъчно добри. Понеже иимам уреди и на двете марки и съм доволна, но не мога да кажа че има разлика. Служат ми вярно с години с яка експлоатация, пак такива уреди си взех за кухнята. Само пералнята ми не е Бош/Сименс.

# 1 426
  • София /Абсурдистан
Krem112  bouquet

# 1 427
Здравейте!Спрях се на фурна Сименс,но се учудух че пише произведено в Испания!Аз избрах марката,заради немското качество.Използвам от години техника вкъщи на Сименс,купувани от Германия и не са мръднали,затова мислех да заложа на тях.Отделно гледах в сайта им,че в нашия град няма представителство и съответно може да имам проблем с поддръжката!Трябва и онлайн да ги поръчвам.Вече се оплетох доста и се обърках тотално към коя марка да се насоча.Моля,помагайте!
Електролукс,Бош,АЕГ?Кои да избера?

# 1 428
  • Sofia
Бош продава уреди и под марката Сименс (притежават я). Електролукс пък притежава бранда AEG. Преди година си закупих *AEG фурна за вграждане - произведена беше в Германия.
Освен да провериш точно модела, който те интересува къде е произведен, друго надали мога да ти препоръчам. Тази 4-ка Бош,Сименс,Електролукс и АЕГ са като цяло по-надеждни.

*Еdit: По погрешка бях написал Електролукс Simple Smile

Последна редакция: пн, 22 май 2017, 20:27 от julian

# 1 429
Благодаря за отговора!
И към Бош се бях насочила,но някъде из темите четох че го произвеждали в Турция.Не че има лошо,но исках сигурно немско качество за тези пари,инъче бих си взела Беко,ако ще е турско.И се чудя как така един продукт от Испания,друг от Турция,трети от Германия на една марка?

# 1 430
  • Countryside
Благодаря за отговора!
И към Бош се бях насочила,но някъде из темите четох че го произвеждали в Турция.Не че има лошо,но исках сигурно немско качество за тези пари,инъче бих си взела Беко,ако ще е турско.И се чудя как така един продукт от Испания,друг от Турция,трети от Германия на една марка?
Аз имам миялна Бош: произведена в Германия, хладилник и фурна Бош:произведени в Испания и стъклокерамичен плот Сименс произведен също в Германия. Да Бош имат завод в Турция, но явно не всичко се произвежда там. А Беко са си турския Бош, явно са окрали каквото са могли от завода на Бош и хоп Беко Laughing
Иначе няма нищо чудно къде произвеждат, просто имат заводи в различни държави: в Турция, Германия и Испания. Може и другаде да имат, аз за тези знам.

# 1 431
Нашата фурна е Електролукс и специално се пишеше на нея, че е произведена в Германия. Иначе и аз да Беко знам, че се правят в турските заводи на Бош и само надписът е различен.

# 1 432
  • на Мелмак
Ниския клас на Бош и Сименс са от Турция

# 1 433
Ниския клас на Бош и Сименс са от Турция
Това вече ми обясбява нещата.
Някой вземал ли си е уреди от емаг.Как стои въпроса с гаранцията?

# 1 434
"Пан Сервиз"
Цитат
От 2015г  година осъществяваме гаранционен сервиз на едрогабаритната техника / перални, миялни , печки , хладилници и др. / продадена от ЕМАГ - всички марки :
Hotpoint , Indesit ,  Hansa ,  Electrolux , ZANUSSI , AEG , BOSCH , Whirlpool , Gorenje , Samsung , LG,  Liebherr , Candy , SHARP , BEKO , Daewoo , Heinner, Arctic
http://www.panservice-bg.com/main.php?act=about.html

# 1 435
Здравейте! А някой ползва ли стъклокерамичен плот за газ? Предстои ни смяна на двойката котлони и гледам,че предлагат такива.Предполагам,че по-лесно ще се поддържа от иноксов,но ми се ще да чуя мнения.

# 1 436
"Пан Сервиз"
Цитат
От 2015г  година осъществяваме гаранционен сервиз на едрогабаритната техника / перални, миялни , печки , хладилници и др. / продадена от ЕМАГ - всички марки :
Hotpoint , Indesit ,  Hansa ,  Electrolux , ZANUSSI , AEG , BOSCH , Whirlpool , Gorenje , Samsung , LG,  Liebherr , Candy , SHARP , BEKO , Daewoo , Heinner, Arctic
http://www.panservice-bg.com/main.php?act=about.html
Благодаря много!Проверих и в нашия град има сервиз!

# 1 437
След,като четох темата назад се спрях на комбиниран модел плот 2 индукционни и два керамични.Поразрових се и намерих само един модел на елекролукс.Предполагам не е от новите модели,защото няма кой знае какви функцуи.Другият плот който харесах е изцяло индукционен със две свързващи се зони.Някой ако ползва един от двата,моля да сподели!

# 1 438
  • София
След,като четох темата назад се спрях на комбиниран модел плот 2 индукционни и два керамични.Поразрових се и намерих само един модел на елекролукс.Предполагам не е от новите модели,защото няма кой знае какви функцуи.Другият плот който харесах е изцяло индукционен със две свързващи се зони.Някой ако ползва един от двата,моля да сподели!
По-добре изцяло индукционен с 2 флекси зони. Като почнеш да ползваш индукцията, няма и да си помислиш да включваш другия обикновен ел. керамичен котлон.

# 1 439
  • софия
Здравейте,
бих искала да попитам какво Ви е мнението за следните три модела:
https://www.tehnomix.bg/uredi-za-vgrazhdane/furni-vgrazhdane/ele … olux-eob-5454-aox

https://www.tehnomix.bg/uredi-za-vgrazhdane/furni-vgrazhdane/bosch-hbn-239-e5

https://www.tehnomix.bg/uredi-za-vgrazhdane/furni-vgrazhdane/bosch-hbn232e3

Предстои ми закупуване на фурна и се колебая между тези три модела.
Кой от тях бихте ми препоръчали?

Благодаря предварително и усмихнат ден!

Общи условия

Активация на акаунт