Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 322 715
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 515
  • Сливен
Здравейте.Закупихме си ново жилище,но собствениците не можаха,да намерят Упътването за фурната.Става дума за марка ЕЛЕКТРОЛУКС,като отгоре е със цял плот,същата марка.Въпроса ми е-как да спрем часовника на фурната? Бившата собственичка,каза че не си спомня и че като ги няма,направо махала бушона. Отделно,в сайта на ЕЛЕКТРОЛУКС,има упътвания,но като не знаем модела...  Всякаква информация,считам за полезна. Simple Smile

# 1 516
        Моята фурна не е Електролукс, но като отворя вратата й, в дясно на страницата има етикет с модела. Провери за такъв етикет на твоята. Снимай предния панел и котлона, може би така по-лесно някой ще може да ти помогне. Не разбрах дали от панела на фурната се включват и котлоните или те са си с отделно управление.

Аз бих искала ако може някой да ми препоръча бюджетни модели фурна и двойка котлони за вграждане. Гледах евтина фурна от ИКЕА, но тя е само с три функции - печене отгоре, отдолу и комбинирано. Нищо друго. Нито вентилатор, грил... Чак толкова орязана не искам.

# 1 517
  • Сф
Защо искате да спирате часовника? Моята фурна показва часа, когато не е включена. Не мисля, че може да се изключи.

Тетка, аз бих заложила на Беко.

# 1 518
  • Ловеч
Моята Електролукс въобще не тръгва, ако часовника не е сверен, следователно мисля, че не може да се изключва.
Модела й е EOB3430AOX

# 1 519
  • Пловдив
Тетка, тази е бюджетен модел с 5 години гаранция - http://www.technopolis.bg/bg/Ovens/Built-in-oven-BEKO-BIM-25301-XCS/p/700401 . Не е върха на технологиите, но има всичко необходимо на прилична цена.

# 1 520
И на моето упътване пише, че ако не работи часовника, не работи и тя.
Аз рядко я ползвам с таймер, но часовника си работи.
Не е Електролукс.

# 1 521
  • Сливен
Намерих упътването,като случайно попаднах на продажба,на същата фурна в olx.След прочетеното се оказва,че фурната не работи,ако не работи и часовника. Simple Smile

# 1 522
  • Сливен
       Моята фурна не е Електролукс, но като отворя вратата й, в дясно на страницата има етикет с модела. Провери за такъв етикет на твоята. Снимай предния панел и котлона, може би така по-лесно някой ще може да ти помогне. Не разбрах дали от панела на фурната се включват и котлоните или те са си с отделно управление.

Аз бих искала ако може някой да ми препоръча бюджетни модели фурна и двойка котлони за вграждане. Гледах евтина фурна от ИКЕА, но тя е само с три функции - печене отгоре, отдолу и комбинирано. Нищо друго. Нито вентилатор, грил... Чак толкова орязана не искам.

На сайта на ЕЛЕКТРОЛУКС,въведох модела и ми излезе упътването.Добре,че на обявата за продажба,имаше качена и снимка с етикет,на модела.

# 1 523
  • София
Здравейте.Закупихме си ново жилище,но собствениците не можаха,да намерят Упътването за фурната.Става дума за марка ЕЛЕКТРОЛУКС,като отгоре е със цял плот,същата марка.Въпроса ми е-как да спрем часовника на фурната? Бившата собственичка,каза че не си спомня и че като ги няма,направо махала бушона. Отделно,в сайта на ЕЛЕКТРОЛУКС,има упътвания,но като не знаем модела...  Всякаква информация,считам за полезна. Simple Smile
А защо ви е да го спирате часовника? Няма да ви надуе сметката за тока. Изключва се с изключване на фурната от контакта, иначе няма как да се изключи. Ти да не би да питаш за отложено начало/край на печене или алармата как да спреш?

# 1 524
И аз не разбрах какво пречи часовникът?

# 1 525
  • Сливен
А защо ви е да го спирате часовника? Няма да ви надуе сметката за тока. Изключва се с изключване на фурната от контакта, иначе няма как да се изключи. Ти да не би да питаш за отложено начало/край на печене или алармата как да спреш?

Не е до сметката.Когато ни няма по 2-3 дни ,да не изключваме изцяло тока.

# 1 526
  • софия
Когато ви няма изключвате тока заради часовника, а не заради фурната? И аз не разбирам.

# 1 527
  • Сливен
Скрит текст:
Когато ви няма изключвате тока заради часовника, а не заради фурната? И аз не разбирам.

И заради двете. GrinGrinGrin

# 1 528
  • софия
Часовникът хаби минималистично количество ток, не "изгаря" (вече около 15 г. съм с 2 фурни на марката), но вие си знаете newsm78

# 1 529
  • София
Скрит текст:

И заради двете. GrinGrinGrin
А това по каква причина го правите? Какво ще и стане на фурната, ако за 2 дена не се ползва, а е включена към тока? То по тази логика, хората, които горвят 1 път в седмицата и те трябва да си изключват фурната докато не готвят? Нали си има копчета за изключване на фурната и котлоните? Защо искате да я изключвате и от мрежата?

Общи условия

Активация на акаунт