Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 324 698
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 845
Росс, не съм толкова лесен клиент...аз искам директно да видя, меря, да съобразя с проекта, че е шантав. Имам само една стена светла. И другото ще е в колона. Някои мои познати въпреки мнението на Афродита, което уважавам, мисля, че те казаха че имат внос уреди и вече 10 г им служат вярно. Защото в Германия били наистина немски частите, не китайски. Нещо такова. Ще се лутам. Майка категорично отказва да купи нова, а аз ще си позволя този лукс.

За фурна за вграждане не знам какво ще мерите. Повечето са стандартен размер, а и още на уеб страницата се вижда размера. Друг е въпроса, че отенъци дори на огледалните има различни.
Поддържам мнението, че уредите с транспортен дефект (за доста марки) са правени във фабрики с предназначение Западна Европа. Не толкова масовите фирми като Миле не си позволяват разлики в качеството, но другите го правят с цел достигане на подходяща цена за пазара в Източна Европа
Фурната, която си бях харесала, я нямаше дори налична в търговската мрежа в България (освен с уж дефект). Не казвам, че цената е била водеща , но си беше добър бонус.

# 1 846
Момичета, моля за помощ!
Предполагам, че скоро ще ми се наложи да правя ремонти и да сменям техника. Иска ми се да си взема фурна и плот за вграждане. Нямам опит с тези неща, така че моля да ми кажете за какви характеристики трябва да следя, какво да имат и какво не. Кое би ми улеснило използването, почистването и поддръжката на техниката. Предпочитам някои бюджетни варианти, т.е. около 1000-1200 лв. за двете. Ако имате конкретни предложения бих се радвала. Обмислям и варианти за уреди с нарушена опаковка или леки дефекти. Като цяло готвя често и уредите ще бъдат използвани по предназначение.
Като лесни за почистване мога да посоча фурна с пиролиза и индукционни котлони. Имам само фурна, котлоните ми са обикновени и наистина е удобство пиролизата. Стар модел е - Електролукс 3430 СОХ, но ми върши чудесна работа - голяма е, готвя спокойно на 2 нива, когато се налага. Вече почти 5 години я ползваме почти ежедневно и държи.  Simple Smile

# 1 847
Аз гледам в момента от технохит, техномикс, евротрейдс, юротрейдс. Последните имат евтини неща, нови съдомиялни харесах до 300 лв, и хладилник ще търся отделно фризер за вграждане.
Прочети задните 2-3 страници. Афродита е дала доста инфо. Аег,Бош,  Евролукс, Конеглиано, Неф, Ханса, Хотпойнт Аристон, Горение. Това са марките които горе долу си ги бива, последната според мен пада в друг клас.
Разбрах от друга тема, че двойните котлони горели по-бързо в управлението, защото било близо до котлоните. Тройка, четворка са добър вариант, ако има зона овал още по-добре. Не знам какво харесват в Сименса, сеатра ми купи 3 телефона, почти всичките се развалиха. Та камоли да взема печка.
Хубаво е да се свалят държачите за металните решетки. За да се мият. Добре е за нисък ценови клас да си вземете с мвханично управление, че май електронното е по-бързо разваляемо. Някои така казват. Хубаво е да са прибиращи пуш пул бутони, с екран и таймер. С вентилатор. За хубави тестени изделия се купуват печка със отделение за пара. Но и аег имат такива.

Последна редакция: ср, 02 май 2018, 19:42 от Blagoslovena

# 1 848
За хубави тестени изделия се купуват печка със отделение за пара.
А защо не помислите да са отделни като уреди?
Пристрастна съм към NEFF.
Ето мои предложения ВУ:
- Фурна на пара 120лв
Скрит текст:
https://bazar.bg/obiava-21289707/furna-na-para-gotvene-neff
- Фурна за готвене със заден каталитичен панел 250лв
(заден и горен вентилатор, горен, долен и заден нагревател)
Скрит текст:
https://bazar.bg/obiava-21462544/furna-za-vgrazhdane-neff

# 1 849
  • София
Здравейте. Съвсем скоро ще пенсионираме старата печка и сме решили да е вградена , но пред мен стои една дилема. Решила съм, че плотът ще бъде 2-ка индукция без метална лайсна, но дилемата ми е към фурната. Блазни ме пиролизата, но се чудя уплътненията не се ли скапват? Определили сме 8-900лв за фурна и се чудя Електролукс с пиролиза или обикновен модел на Сименс? Интересува ме Сименс все още ли е марка или и там се прави на парче вече?

# 1 850
Госпожо защо не четете горе? Не е хубаво са е двойка котлоните, бързо се скапват, от продавача фо чух.

# 1 851
  • на Мелмак
Аз имам индукционни на 6г. Двойка, работят без проблеми.
Снаха ми и свекърва ми са с такива от 12г. И също НЯМАТ проблеми.

За фурните - имам евтин и скъп Сименс, и от двата съм много доволна.
Евтиния май беше около 7-800 лв. Снаха ми си взе с пиролиза за 1100. Също е супер доволна.

# 1 852
  • София
Госпожо защо не четете горе? Не е хубаво са е двойка котлоните, бързо се скапват, от продавача фо чух.
Нямам място за повече. Майка ми е с двойка индукция от години и никакви проблеми няма. Предпочитам информация на база опит, а не на дочуто /не искам да засегна никого/.

Последна редакция: сб, 05 май 2018, 10:29 от ivelinaboeva

# 1 853
  • Countryside
Аз ползвах над 10г двойка Сименс стъклокерамика, ами не са мръднали, спокойно ще си изкарат поне още 10г. Незнам каква точно е логиката двойка да се скапват по-бързо от 4ка и според мен е измислица на разни пишман продавачи, за да си продават 4ките, че са по-скъпи.

# 1 854
Не е хубаво са е двойка котлоните, бързо се скапват, от продавача фо чух.
Продавачът/консултант единствено може да Ви информира за опциите на даден уред.
(това е в в длъжностната им характеристика и за това наемането им не изисква квалифицирано образование)
Относно надежност, компетентни са лицата, които извършват гаранционен и извънгаранционен сервиз.

# 1 855
Моя близка ползва двойка стъклокерамични котлони на Горене, твърди, че като са включени и двата котлона, нещо се прецаква в управлението им и не могат да се изключат. В сервиза й казали, че плочата загрява твърде силно платката на управлението, но това си било дефект на всички плотове на марката. Няма изключване освен от контакта.

# 1 856
  • на Мелмак
Едно е марка, модел.
Друго е генерално обобщение по думите на някой!
Случва се, изтеглят се от пазара, както коли, лекарства.
При нас тази практика все още не съм я срещала.

# 1 857
etty775,
Обявяват партиди и др. на сайта на производител.
Проблемът е , че в някои сервизи са все още на принципа "ако мине".
Споделяла съм за случай с МПС-то си WV, през 90-те години.
Не "мина"!  Peace

# 1 858
  • на Мелмак
Пав -че, гадно за колата.
Иначе , явно е ако мине.

# 1 859
А, не "Автотрейд" Варна се опитаха да ме "измислят".
"Юнитрейд" София ремонтираха всичко, включително и производни щети.
Платиха ми транспорта Варна-София-Варна плюс две нощувки в х-л "Родина".
Получих и обезщетение за неимуществени вреди от застрахователя на VW в Германия.
ПП Ще потърся поста си, където ги описвах нещата.
Скрит текст:
Посредника /в случая/ продавача и оторизирания сервиз са информирани /предполагам/ от
производителя за т.н. "производствен дефект" на партидата ,относно стъклата.

съмнявам се това да е факт.
Горене си има своите все по-чести издънки. Wink

Я кажи, колата каква марка беше и какво не й беше наред?

МПС-то беше WV golf 1,6 TD
В движение за части от секундата цялото стъкло/предно/ се покрива с пара-никаква видимост!
Десния ми крак е облян с гореща вода!
Добре ,че не бях на магистрала /скоростта щеше да е по висока и нямаше да мога да отреагирам/.
На място елиминирах "големия" кръг на водната система,за да мога на самоход да се
предвижа до сервиз- "Автотрейд".Там ми обявиха "сумичката"   newsm78
Помолих ги да ми напишат No по спецификация на дефектиралия компонент, който
по факса/98г/ го изпращам на мои познати от Германия.
/доставката от "Автотрейд" е 20 дни,а иначе е 7 дни/
Моите познати/от Германия/ ме информираха,че има т.н."Акция No....."относно "производствен дефект"-
по голямо налягане във водната система ,като производителя е информирал
оторизираните си представители....- да се монтира допълнителен клапан...
Писмо до "Юнитрейд"-София !Отговор:
-Да, има такава "Акция No....."!Заповядайте утре в сервиза-всичко е за наша сметка/имаше вторични щети/,
влч. и Вашите комантировъчни /от Варна пътувам/
В София всичко беше ОК относно ремонта,но аз имах "временна нетрудоспособност"и
имах да изплащам неустойки по Договори с клиенти.
"Юнитрейд" са информирали за случая ми централата на WV в Германия и
на 2-я ден от Германия получих факс - за каква сума претендирам,която ми я изплатиха.
Опитах се да преразкажа случая в най сбит план.

Последна редакция: сб, 05 май 2018, 20:45 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт