Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 324 702
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 860
  • на Мелмак
Мммм, лошо начало с чудесен завършек.
Аз като претендирам към Германия за неща, които продавам нямам проблем.
Добре, верно, че си била градско, а не на магистрала 🤗

# 1 861
  • София
Моя близка ползва двойка стъклокерамични котлони на Горене, твърди, че като са включени и двата котлона, нещо се прецаква в управлението им и не могат да се изключат. В сервиза й казали, че плочата загрява твърде силно платката на управлението, но това си било дефект на всички плотове на марката. Няма изключване освен от контакта.
Некачествените марки го правят този номер - загравят там където е управлението, даже е трудно да се натискат/плъзгат тъч бутоните, защото парят прекалено много. Това се случва по-често при некачествените 2-ки, защото като цяло при тях мястото е по-малко отколкото при 3-ка или 4-ка. Та не е от брой котлони, а от качеството им на изработка.

# 1 862
Госпожо защо не четете горе? Не е хубаво са е двойка котлоните, бързо се скапват, от продавача фо чух.
Нямам място за повече. Майка ми е с двойка индукция от години и никакви проблеми няма. Предпочитам информация на база опит, а не на дочуто /не искам да засегна никого/.
По този начин ме обиждате, братовчеда на тази жена  която ми каза е ряаблтил в магазина и затова знае, не е чуто, а точна информация. Аз пък ще си купя и 5 бр нагр. зони на котлона ако намеря.

# 1 863
  • София
Госпожо защо не четете горе? Не е хубаво са е двойка котлоните, бързо се скапват, от продавача фо чух.
Нямам място за повече. Майка ми е с двойка индукция от години и никакви проблеми няма. Предпочитам информация на база опит, а не на дочуто /не искам да засегна никого/.
По този начин ме обиждате, братовчеда на тази жена  която ми каза е ряаблтил в магазина и затова знае, не е чуто, а точна информация. Аз пък ще си купя и 5 бр нагр. зони на котлона ако намеря.
To има и по повече, ама за какво са ти толкова много?

# 1 864
# 1 865
  • София

Не виждам причина да се обиждате. На база гореизложеното от Вас, изказах своето становище. Всеки избира какво да закупи за себе си. Аз, за себе си, съм взела решението. В тази тема попитах за фурна, а не за котлони.

# 1 866
  • София
Тест за какво? Дали ще се развлят или ще парят бутоните ли ли? Отговора е не няма, т.к. са на сериозни марки и за 4-цифрени суми.

# 1 867
Съвсем наскоро забелязах, че двойката Gorenje /керамика/, която ползва майка нагрява доста около бутоните и ми се стори странно. С което потвърждавам, че явно има и такива.

Некачествените марки го правят този номер..

Мисля окончателно да сложа Gorenje-то в тази категория май. И от фурната си не била доволна - пак на същата марка.

# 1 868
Съвсем наскоро забелязах, че двойката Gorenje /керамика/, която ползва майка нагрява доста около бутоните и ми се стори странно.
Това го обсъждахме.
Скрит текст:
Нагревателната плоча (под стъклото) е лъчиста. Насочена топлина (светлина).
Скрит текст:
На стъклото зоната е оградена с линия ( да не се "разсейва" топлината  Embarassed).
Стъклото е с нисък коефициент на топлопроводимост и затова се използва за топлоизолатор.
http://pkv-tp.blogspot.bg/2009/07/blog-post_11.html
ПП Няма да "парят".
Според мен това парене се получава ако съдът, в който се готви е по-голям от очертаната зона.
Например при готвене на боб (продължително) в тенджера по-широка от зоната,
то топлината се прехвърля от тенджерата (разлика).
Също би имало значение замърсявания.
Стъклата са еднакви, нагревателни плочи също.
Разлика има само в управляващите модули (платки), което не е обвързано с това парене.
Не мога да "намеря" някакво разумно друго обяснение.
ПП
Цитат
За да се използва ефективно топлината от котлоните и да не се повреди плотът, трябва правилно да се подбере готварската посуда. Не се препоръчва използването на съдове с алумиево или медно дъно. С времето те оставят върху стъклото тънък слой метал, който практически не се почиства.

Последна редакция: нд, 06 май 2018, 10:02 от Анонимен

# 1 869
  • на Мелмак
И съдомиялна Горене, 2г с 20 ремонта 🤔
Пав, моите тигани редовно са извън зоните, неАм грижи 😉

# 1 870
  • Countryside
Моите съдове на Сименса никога не са били по мярка. Двойка си беше и не са парили никога бутоните за управление и това е. Даже наскоро разбрах, че изобщо има подобен проблем. Иначе за Горение четох негативни мнения много, че се бях навила на тяхна фурна, но в крайна сметка се отказах.

# 1 871
Две познати имам с двойка котлони (бюджетни) и не са се оплаквали.
На колежка кухнята (всичко е бюджетно, понеже се дава под наем жилището):
Скрит текст:

# 1 872
Не се учудвам, че Горение дават такъв проблем. За мен това са уреди с доста ниско качество. Но не мисля, че е причина за обобщаване на всички двойки котлони.

# 1 873
  • София
Не се учудвам, че Горение дават такъв проблем. За мен това са уреди с доста ниско качество. Но не мисля, че е причина за обобщаване на всички двойки котлони.
+10 Peace

# 1 874
  • Велико Търново
От 10 г.ползвам котлон двойка - Конеляно. Не зная сега има ли я тази марка, но тогава единствено те предлагаха оширената зона отвътрешната страна, на което държах. Често ползвам и двата котлона едновременно и нямам проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт