АПРИЛчета - тема 2

• 36 603
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Аз я изкарах тази вечер с летният кош, куклата не се задоволи с най-ниското положение и се наложи да я вдигна още, иска да гледа и това си е, иска изправена, сама се повдига. Предстоят ни пътувания и се чудих кой кош да вземем, явно ще е летния

# 526
Ясно, момичета, благодаря за споделянето, и аз сега като изсъхне летния вариант на количката, местя малката в него!  Sunglasses

Че и тя милата, е адски любопитна и не се задоволява само с гледане нагоре. Особено ако няма дървета над главата, а е само небе - голямо мрънкане и недоволство.

Майка ми я бъзика, че е "млад натуралист"  Laughing

И за пътуване със сигурност и ние ще сме на летния, че другото заема целия багажник, буквално, и няма място за абсолютно нищо друго  Crazy

# 527
На мен ми се струва, че му е рано на тримесечно бебе да е в полулегнало положение...  Thinking

# 528
  • Калифорния
http://vimeo.com/69986655 Поздравявам ви с това готино клипче  Sunglasses

(В резюме: снимано е бебе всеки ден от първата му година. Обърнете внимание, че на два месеца бебето е стъпило право, а на три седи в столче за хранене. Не ви агитирам да си изправяте бебетата, просто мисля, че не трябва да прекаляваме със страховете Wink)

# 529
На мен ми се струва, че му е рано на тримесечно бебе да е в полулегнало положение...  Thinking

Аз също се притеснявах, но пък зависи и колко е наклона на летният кош, при нас е почти пълно легнало и все едно е в шезлонга, а и ние като излезем стоим не повече от 2ч, като от време на време госпожицата е в мен на ръце.

annie_to  видеото е много хубаво  newsm10 
Наистина трябва да се отпуснем и да го даваме по- спокойно, аз с първото дете бях голяма паника, може да ми се смеете но даже и линейка бях викала, а то детето колики имало, но толкова много плачеше чак посиня и едвам дишаше.

# 530
Не знам дали е рано бебетата да се слагат под наклон, аз моето не го слагам и не възнамерявам да го правя в бликите месеци Peace Другият вариант на количката ни има пълно легнало положение.
На Сашето също му омръзна да лежи, обръща се по корем, после ние го взимаме и така се разнообразява по малко. Като се возим с колата пак е полуседнал в столчето и е мн смешен като започне да се хваща за коланите и да се набира да се изправя още. Също и гимнастика като правим, го хващам за ръчичките и се набира до седнало положение - това му е любимо. Ще започна да го подпирам седнал при навършени 6 месеца. Така ни каза ортопедът, така правих и с Никола, който седна сам без опора на 6 и половина месеца.

# 531
В люлката спи под наклон, забелязала съм, че в нея спи дори по-добре отколкото в леглото, когато е в пълно легнало положение. В люлката е от както нямаше и 20 дни, щом бебето иска да се изправя и става, не виждам къде е проблема. Баткото ни беше по-мързелив и не бързаше, но сега си спомням, че и него лятото го бях повдигнала, и не беше в напълно легнало положение......

# 532
Здравейте   Simple Smile  Първо бих искала да ви се представя-казвам се Катя и съм от Пловдив, родих момченце Иво на 24.04 - 3150 гр; 51 см със секцио . Сега расте и става все по-интересен и забавен. Искам да ви попитам как приспивате бебоците? Ние се кърмим на поискване и вечер заспива докато яде,ако не заспи играем малко после пак малко се храним и така заспива.Опитвам се да го залъжа с биберон, но въобще не иска. И още едно въпросче имам - с какво обличате бебетата за сън в жегите?

# 533
Здравете момичета   bouquet
Виждам,че има дста нови хора:)Добре дошли и честити им вече пораснали бебчета  bouquet
От доста одавна не съм писала.С малката сме добре.Предстои ни контролен другия понеделник и ваксини 2ри прием,че миналия месец ги отложихме,заради акото с кръв.
Расте малкото ми злато и почва да хитрее Simple Smile А да не говорим какво смучане на палците пада.Вие как се справяте с това?
Играем си с дрънкалки,хващаме ги и директно в устата Simple Smile Плюнчим се като самбернар и направо няма подсушаване.
Имаме крусти в предната част на главичката,но взехме шампоан-пяната на Мустела и за 4 дни ефекта е поразителен.
С кърменето сме Crazy Аз се цедя и давам от шише,а от няколко дни,суче и от мен.Иначе сме само на кърма  Grinning
За коша-на консултацията в 3ти месец,педи ми каза,че мога да я повдигна леко за да гледка и да си играе с играчките,но като спи задължително напълно легнала.
Сега в понеделник,ставаме на 4м. и мисля,че педи ще ни говори за захранване,но 2 ма гастоентеролози ми казаха,да си чакам и към 5.5-6м да започна.
Лека нощ от мен,че след 3 часа ставам да се цедя.

# 534
Тези педиатри не се ли "рефрешнаха" вече? И нашият днес пита сок не давам ли вече, да започвам да стържа плод #2gunfire Храненето - по 6 пъти на ден, той ако знае за какво кърмене иде реч, ама откъде да знае, то пуста информация сигурно я крият от докторите.
И аз приспивам на гърда, ако не стане, с носене на рамо. Биберон вкъщи не ползвам, но навън нямам друг вариант - държа биберона в устата на Цецко, иначе той не може веднага да превключи от гърда на биберон, и пак на ръце в повечето случаи.
Иначе бебо е пораснал до 6100 г, като чета повечето априлчета са станали към 7 кг, но пък той започна от 2600 г. От ваксините спа 3 часа с кърмене в просъница и после пак е сънлив. Дано да няма други "екстри".
Мечо, още ли се цедиш? При мен откакто се регулира кърмата, почти не се цедя, боли ме и много малко излиза. Но само след 2-3 суквания от бебето потича река и се оливаме.
За сън слагам боди с къс ръкав и го завивам, спи до мен и го наглеждам.

# 535
здравейте на всички, добре дошли на новите мами и бебчета!

ние отдавна се храним по 6 пъти за денонощие, през нощта спим непробудно. от една седмица давам по мъничко сокче от разни плодове - така ме гледа и се облизва винаги, когато тръгна да ям, че направо ми се иска да му дам да си близне. милото, и едни лиги текат и мляска...

със заспиването нямаме никакъв проблем. понякога преди последното ядене и къпане към 21-22ч. го държа буден, играем си и после след баня и ядене директно заспива до сутринта в 7ч.

за летния кош -  явно вашите кошове са по-малокалибрени. Моят си е екстра все още и докато не започне да се надига, мисля да не го сменям. Освен това бебешкият кош има три степени на повдигане на гръбчето, за да не е напълно легнало, така че ще ни е съвсем добре още 2-3 месеца Simple Smile

# 536
Добро утро Simple Smile
Нашите хранения също са 6 на брой,от месец някъде.През деня сме на 3-3.5 часа,а през нощта одавна спря да се буди.Последно хапва в 23ч,заспива и се буди към 7:30ч сутринта.lindichka и мойта кокона,като зяпне даденото нещо,което ям чак жал ми става Simple Smile И я пробвах,не гледа мен,а храната.Мърдам я на ляво на дясно,а тя я следи с поглед Laughing
Нашия кош за новородено също е с 3 степени на повдигане,а и е по широкичък,та него ще си ползвам поне до 5-5.5 месец.
Иначе с приспиването,различно.На обяд,ако не сме на вън е сложно.Понякога на ръце,заедно с мен на кревата,а от скоро и на гърда.Навън заспива в количката от раз Simple SmileИначе сама си заспива,докато се храним или в креватчето.
Писах на АПРИЛ 2013,че някой ме е махнал от 1 страничка,та да ме върне Simple Smile

# 537
Блазе ви за 6те хранения, честно. Моето имам чувството, че по цял ден е на гърдата  Crazy
Вечер заспива с АМ обаче, че въобще не му стига кърмата, по 1 час ме дъвче и ми се кокори, като махна гърдата - рев. Та даваме мляко, изгълтва го като смок и откъртва. Обличам го както за през деня - боди с късо ръкавче. Мятам му едно леко одеалце, сутрин като се събуди към 4-5 за кърмене го взимам при мен и там се завива с моята завивка.
Не приритва в количката да сяда, той по-често си спи навън. Вкъщи на ръце не обича да е легнал, обича да е прав и да гледа.

# 538
Ео,ще дойде скоро и ваш ред.Иначе малката изпива 110мл. кърма и не се буди вечер.
Но тя и през деня по толкова изпива,че понякога и не може да си изяде всичко.Аз все си мисля,че малко ми папа сладураната,ноо иначе си качва.
Ние спинкаме с чувалче,че много рита и винаги е без завивка.Иначе е само с боди,дълъг или къс ръкав.
Днес,като станах да се цедя към 4:30,тя се размрънка и бутнах цицка,посука,но по някое време сме заспали:) и имаше мляко на всякъде.
Момичета в Лидъл има много хубави музикални играчки.Майка ми е купила на Ками цветенце.Много е готино,шаренко и с хубава нежна мелодийка-12лв е

Последна редакция: вт, 23 юли 2013, 13:11 от Мечо:)

# 539
Алекс всеки път заспива по различен начин, но никога докато се храни( на АМ сме ), понякога заспива в шезлонга докато си играе, друг път я слагам на една възглавница и я люшкам на крака и като заспи я местя в леглото и, а ако е спокойна лягаме двете на нашето легло тя ми хваща ръката цока си бибата и заспива. А за вън само да бутна количката малко и е заспала. Вечер спи само по едно боди с къс ръкав, завита е с чаршаф, а прозореца ни винаги е отворен.

Общи условия

Активация на акаунт