Третокласници

• 49 422
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
Да, стъклените тежат. Предполагам трябва да ги носят в калъф, за да предотвратят инцидент при счупване ...
Майки се оплакват, че децата ги губят, и отказват да купуват за момента отново, защото са си цифра.

Относно опасностите си имам една теорийка, че тялото ще евоюлира, в бъдеще почти не виждам естествени неща, т.е. организмите ще трябва да се пригодят към боклуците Sad((

Опс, за тези малки бутилки на Брита май не знаех, ще търся. 10х!

# 211
lorenca, стъклените са опаковани ето така, но въпреки всичко, при нас не ги разрешават в училище.

# 212
ее, няма да е лесно значи.
счупването е много възможно, като знам как две кутии за храна имаме счупени....
сега се сещам - дали бебешки шишета биха вършили работа, без биберона/някои нали имат плоски вътрешни капачки за затваряне/.... малко зависи от картинката  Wink

Кейси, тези са много готини. Защо не ги разрешават, пак ли се чупят?

# 213
Хм, тук не съм чувала (все още) за ограничение. Може и да не се носят такива, затова.
Единствено ни помолиха да не ходят с метални несесери за моливи и химикали Wink

# 214

Кейси, тези са много готини. Защо не ги разрешават, пак ли се чупят?

Така е решил училищния борд (става въпрос за нашия район, на други места сигурно нямат ограничения), предполагам да се презастраховат, защото все пак е стъкло, дори и да е доказано, че бутилката е устойчива на счупване.

Ето ги брита бутилките http://www.brita.com/products/filtering-bottle/

Последна редакция: ср, 24 юли 2013, 22:04 от Кейси

# 215
Благодаря, Кейси  Hug
Освен онлайн, засега не виждам друг начин. За мини филтрите да не говорим.
Вече едва намирам класическите. Явно и модела на голямата ще трябва да сменям.

# 216
  • София
Много ми стана интересно с тези бутилки. Особенно ме впечатлиха стъклените. Ако някой може да ми каже къде в София мога да намеря? При нас няма ограничения, приятелката на дъщеря ми си носи в стъклени, но обикновенни, малки, от сокчетата Теди, по няколко броя и така много тежат.

# 217
Валенцето, подобни бутилки се намират по магазините за спортна екипировка предимно (мисля).

Моето ходи с една пълна бутилка, ако не стигне - имат чешма от тези с корито и оттам допълва. Знае, че може и от лавката да си купи.

# 218
  • София
Благодаря, Лоренца, пролича си колко влизам в спортни магазини. Laughing
Мими  е половин ден в училище и и стига водата, пък и да- винаги може да си купи от лафката.

# 219
Хех, не бе, и аз не влизам (то от стола не остава време Wink , в нета просто са в такива магазини  Peace

# 220
  • Варна
Тити, аз бих ти препоръчала пластмасовите шишета на Bobbles: http://images.gizmag.com/hero/bobble.jpg
Имат филтър с въглен, без бисфенол А са. В първи клас му кипих такова, удобно е, защото филтрира чешмяната вода, но на моя юнак му беше трудно да пие с такава капачка. Затова му купих Klean Kanteen Insulated (няма грешка в правописа Simple Smile и смея да твърдя, ч бутилката се изплати до стотинката. Ако ти се дават все пак малко повече пари, с две ръце ти го препоръчвам:
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTcloVEJVP8rZv2LAq_Qd9E7 … ofVM6etqU_h5J9wPg
Термос е, но не може да се счупи, защото е със стоманени стени. Ние имаме това от 500 мл. Водата се запазва за цял ден с една и съща температура. Вътре можеш да слагаш и супа, и после и вода, стоманата не задържа миризми.

Вела, помагалото по четене за 3 клас все още не е издадено. Но има нещо подобно, съвсем ново, на Булвест, за 3 клас - казвам подобно, защото половината е с тестове за четене с разбиране, половината е с тестове по граматика, хубаво е, аз вече го купих, макар че тук е дадено като предстоящо:
http://bulvest.com//%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%BE%D … BB%D0%B0%D1%81-84

И момичета от Варна, дочух, че от 2 август отново започва алея на книгата - ураааа!

# 221
Manzhelka Много си изчерпателна, благодаря!
Ще го взема това на Булвест и ще си чакам другото на Просвета.

# 222
Манжелка, това от линка ти ме впечатли наистина. Ще помисля, ще потърся и по спортните магазини/даже се сетих че имам позната в магазин, ура/. Само категорично съм против сламките. Смятам, че не са хигиенични, трудно се почистват и децата гризат накрайника.

# 223
  • Варна
Манжелка, това от линка ти ме впечатли наистина. Ще помисля, ще потърся и по спортните магазини/даже се сетих че имам позната в магазин, ура/. Само категорично съм против сламките. Смятам, че не са хигиенични, трудно се почистват и децата гризат накрайника.

Тити, и двете бутилки съм ги купувала онлайн, макар че Bobbles вече ги има и в България, така че в краен случай можеш да си ги поръчаш по нета.  Peace

# 224
Тити, шишета Sigg продават по летищата. Аз купих от това в Берлин за 11 евро, бяха доста намалени.

Общи условия

Активация на акаунт