Третокласници

• 49 422
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Manzhelka, много хубав разказ! Приятно изкарване до края на екскурзията!

Помагала не съм се настроила да купувам, да видим какво ще каже класната. Винаги имаме допълнителни сборници по основните предмети и почти не остава време за друго. Аз често обикалям книжарниците на Просвета, все купувам по нещо и ми казаха, че чакат нови помагала в началото на учебната година.

За 2-ри клас много ми хареса този сборник по математика на Надежда Белчева- http://www.book.store.bg/p82625/sbornik-zadachi-po-matematika-za … hda-belcheva.html . Купих го в края на годината и сега го довършваме. Толкова сборници имаме за довършване, че в последните дни само с доучване се занимавам.

За трети клас съм набавила по български - http://www.book.store.bg/p51783/az-moga-zanimatelni-zadachi-po-b … rajna-dimova.html и по английски - http://www.pons.bg/index.php?act=products&do=details&id= … &prod_id=3368 . Последния английски сборник се бях настроила да го изрешаваме следващата седмица, но добре че видях, че е за трети клас. За английски препоръчвам и този линк - http://www.pons.bg/?act=content&rec=881 . Това са работни листа към картиния речник, ние го имаме, но ми се струва, че могат и самостоятелно да се правят.

Много съм въодушевена на тема занимания през учебната година. В събота ще ходим да видим някои неща в Къщата, център за малки изледователи  . Решила съм да я запиша и в актьорска школа, говорих с МОНТФИЗ и ще я водя скоро на прослушване. Казаха ми, че прослушването е да се определят силните и слаби страни. Аз си мислех, че детето има повече слаби страни, но днес се занимавахме с 2 етюда и много ми хареса как се справи. Идея почерпих от едно помагало на Просвета, там има урок театър, репетиция и подобни. Казах й, че като го изиграе добре, ще кача клипа в youtube и това я мотивира.

Последно се сетих, че за рождени дни гоогле прави персонализация и детето много се зарадва на тази за моя РД, трябва да я регистрирам, с какви светнали очи каза "и аз искам". Ех, компютърни  джаджи Simple Smile

Днес посетихме и Дж-пи-то, благодаря за идеята за ранно посещение! Какво мислите за ваксината против варицела - дъщеря ми не е карала и нашата лекарка каза, че е добре да се направи? Купува се от най-близо от Гърция.

# 376
  • 1st floor
Живо се интересувам от тази ваксина. За себе си!  Embarassed Децата изкараха варицелата, сега е ред на майка им... Rolling Eyes А хич не съм навита....За Гърция знам, но дали може да се внесе през граница, да се поръча евентуално ? newsm78 И как стои после въпроса със Херпес Зостера? Това не съм го проучила...

# 377
  • у дома
За състезателна математика препоръчвам този сборник - http://sbornik-1-4clas.blogspot.com/2012/02/blog-post_25.html - много е добър  Peace

Иначе за учебния материал по математика  фаворити са ми този на Слово и на Неда Петрова   ,обаче помагалата на Неда Петрова съм ги поръчвала само от тук
http://www.hiron2000.com/bg/knigi/-/dyga-print/ - не успях да ги намеря другаде  Peace

Тези тестове http://sbornik-1-4clas.blogspot.com/2012/02/blog-post_6540.html също са много добре направени и ги препоръчвам за проверка за усвояването на  взетия материал.

Последна редакция: чт, 29 авг 2013, 22:04 от svetlaem

# 378
  • София
Решила съм да я запиша и в актьорска школа, говорих с МОНТФИЗ и ще я водя скоро на прослушване. Казаха ми, че прослушването е да се определят силните и слаби страни. Аз си мислех, че детето има повече слаби страни, но днес се занимавахме с 2 етюда и много ми хареса как се справи. Идея почерпих от едно помагало на Просвета, там има урок театър, репетиция и подобни. Казах й, че като го изиграе добре, ще кача клипа в youtube и това я мотивира.

може да се засечем на прослушването, че аз боря щерката да я запиша там, но още нямам някакъв огромен успех, иначе ние лятото бяхме в тяхната школа един път, но на дребосъчка не й хареса, не казва защо. Големия го смята за срамно  ooooh!

за ваксината за варицела - много четох, за теб е според мен по-добре да си я поставиш, вече си далеч от детската възраст, аз за децата докато реша и те я изкараха  Peace

# 379
  • София
Моето дете посещава театрална школа от две години- съвсе безизвестна в кварталното ни читалище. В началото бях доста скептична, струваше ми се малко като губене на време, но си признавам, че не бях права. Много  и помогна за превъзмогване на притесения, дори бих казала , че на психична основа и подейства добре- успокоява я, в същото време  бурните и емоции се канализират в някакв степен. Да не говорим, че започна да говори и да се изказва по-правилно. А пък когато спечелиха златен медал на един фестивал - това вече направо я накара да лети от щастие. Laughing
С една дума- успех в начинанието на бъдещите актьори!  bouquet

# 380
  • София
Вале, да ти кажа вашата школа не е неизвестна - във форума има една тема за школите и е споменавана като добра. Аз доста съм се замислила между нея и МОНТФИЗ. Още проучвам и се чудя. А и като разстояние сме почти посредата между двете места за провеждане.

Дъщеря ми от няколо дни се плаква от уши. Днес личната видя ушна кал, но дали е от това. Даде ни талон и утре смятам да с отправим към ИСУЛ. Ох, как добре и живее човек и нещо изникне...

Непокорна, да допиша за ваксината за варицела - дава защита и срещу херпес зостер, пренася се в охладител, трябва да се прави реимунизация на около 5 години. Защитата е около 94%. Аз чета от около 2 години за нея, не е страшна ваксина. Но при теб е по-добре първо да си направиш изследавне за нивото на антитела на варицела-зостер, защото най-вероятно си я срещала и имаш имунитет. Малко е веоятно и двете ти деца да са боледували и ти да не я хванеш. Аз също смятам първо да изследвам детето и тогава да реша. Тя на 3,5 години имаше един странен обрив и все се надявам да е било варицела. Някои години щамавете са почти безсимптомни. Изследването се прави в почти всяка по-голяма лаболатория, някои казват, че е най-добре тук - http://www.ncipd.org/index.php?page=2 .

Последна редакция: пт, 30 авг 2013, 08:24 от TanyaMG

# 381
За първи път чувам за ваксина против Варицела,аз я карах на 15г и беше доста гадно,малкия я изкара на 5г много леко,малечка не я е карала ще поразпитам личната.
Аз няма да го записвам никъде,първо ще видим,как ще подновят тренировките и как ще разпределим времето,мисля другата седмица да му купя зеления колан по таекуондо и да го изненадам като си дойде от село,той си има диплома за гуп,но за колана изчаквах.
Тази година го записах на занималня с надеждата да вземат малката на градина,но не я приеха и ще видим,дали ще ходи на занималня или не,ще тръгне,но ако не се чувства комфортно няма да ходи.
И аз с музиката съм зле,той имаше само шестици до сега по музика,но ще видим как ще се справи с нотната тетрадка.

# 382
  • София
Браво на вас  какво количество сборници сте изровили.  Crazy
Аз ще изчакам да видим класната какво е подбрала, защото тя обикновено подбира по 5-6 помагала допълнително и тогава ще реша, а и нали ги записахме на събетен курс в СМГ, та и оттам ще има читанка предполагам.
Ние все още сме на лятна вълна  - утре заминаваме на море да закрием сезона, та след това ще мислим у-щето.
Купих татрадки (имаше Фабер Кастел на промоция), ама май съм объркала, защото взех с дребни квадратчета, а те май ще пишат на широки редове и по математика, ама ще си изпишат и тези, купените. Цвети ми развива теории, че по всичко им трябвали голям формат тетрадки (така им била казала класната), но според мен  посто й хареса картинката - лъскава обувка с висок ток Grinning. Купих им нови бои, фулмастри, линии, гуми, пастели - все дреболии.
За допълнителни дейности май няма да се класираме - все още не зная коя смяна ще са. Два пъти в седмицата ще имат уроци по английски след училище, събота са на курс в СМГ от 8 до 10, после на плуване от 17 до 18.30 , в неделя също имат плуване, та май ще си останем само с миналогодишните.
Абе с две думи още ми е лятно  Grinning. Хубав уикенд на вас и децата !

# 383
  • София
bibi, може ли инфо за плуването събота и неделя - къде ходите, каква е температурата на басейна, помня че живеете някъде около нас, а аз лятото ги водех срещу Токуда, но много е студена температурата в басейна и ситното ми направи фарингит, така че сега търся нещо с по-топла водичка, иначе треньорката беше златна, но не ми се иска и зимата там да сме.

# 384
  • София
Малко съм на кантар със спорта. Досега Никол ходеше на таекуондо в училище, а малкото на футбол в ДГ. идеята беше да го запишем и него на таекуондо. Обаче много повече ми се иска да ги запиша на плуване.  Rolling Eyes По-неудобно ще е откъм организация обаче. Още мислим.

# 385
  • София
bibi, може ли инфо за плуването събота и неделя - къде ходите, каква е температурата на басейна, помня че живеете някъде около нас, а аз лятото ги водех срещу Токуда, но много е студена температурата в басейна и ситното ми направи фарингит, така че сега търся нещо с по-топла водичка, иначе треньорката беше златна, но не ми се иска и зимата там да сме.
В Дружба сме (работата ми май беше някъде до вас), ходим на Овъргаз Арена до Българското школо в Младост 2, но нашите групи (съб. и нед. от 17 до 18.30) са заети, защото само нашите са 4-5 деца  Grinning, а обмисляме вариант да плащаме заплата на треньора и да ходим да плуване и родителите.  Mr. Green
 Ето инфо:
http://bgshkolo.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8/
https://www.facebook.com/overgas.arena?fref=ts
Нямам идея каква е Т  Embarassed, но в групата има 1-2 деца големи зморляци и не са се опаквали. Басейнът и съблекалните , изобщо сградата са нови и чисти.

# 386
  • София
Благодаря   bouquet

# 387
За допълнителни дейности май няма да се класираме - все още не зная коя смяна ще са. Два пъти в седмицата ще имат уроци по английски след училище, събота са на курс в СМГ от 8 до 10, после на плуване от 17 до 18.30 , в неделя също имат плуване, та май ще си останем само с миналогодишните.
 Laughing Много познато ми звучи това. При нас спорта и английския са неизменна част от програмата. И тази година, ще продължим като предходните две : 2 пъти седмично английски, 2 х плуване, 2 х шах и 2 х футбол.... А, да, и съботен курс по математика.  Crazy Миналата година успяхме да наместим всичко това. Тази, ммммм... ще видим.  Rolling Eyes Синът ми не желае да се откаже от нито един от спортовете.  Crazy Казах му, че ако видя, че това се отразява на успеха в у-ще, веднага ще редуцирам програмата. И без това този график "изяжда" голяма част от моето свободно време. През седмицата тичам след работа, а после продължавам по неговата програма и през уикенда...  Crazy Добре, че от време на време вкарвам и някой "резервен състезател" да ме замести малко.  Mr. Green Не се оплаквам, но определено се дразня, когато чуя въпрос, дали детето ми не е много натоварено. Кой, той ли? Ако има някой натоварен, това съм аз. Като гледам, как се забавлява и на футбола и с шаха и с плуването...  football coolcool

Овъргаз........  Rolling Eyes . Приятно изненадана съм от спортната база, която са направили. Не знаех за този комплекс. Цените им също са конкурентни. Чудя се само, предвид и други басейни, на какво основание стопаните на басейн "Спартак" продължават да искат по 80 лв месечно за плуване два пъти седмично с инструктор. ОК, имат добри треньори, но базата им отдавна се нуждае от ремонт. Ако продължавам да водя там сина ми, това е само заради треньорите.

Последна редакция: пт, 30 авг 2013, 14:55 от Tonita

# 388
Тонита все едно аз съм го писала при нас са плуване,футбол,таекуондо и всичко по два пъти в седмицата.Тичам непрекъснато и повечето пъти с малката,защото няма на кого да я оставя.Татко му го взима само от таекуондото вечер.И той не иска да се отказва от нищо.Радва се,че вече е със зелен колан.Миналата година успяхме да нагодим програмата,за тази ще видим.Всичко зависи кои дни ще са футбола и таекуондото.Ще го мислим.За сега е все още на село.

# 389
  tiptoe

Здравейте, момичета. Нашата ваканция свърши, за съжаление. Беше прекрасно лято за нас и децата в БГ.

Manzhelka, страхотна е идеята ти за релефна карта. Благодаря.
Мен още ме е яд, че не се усетих да закупя овреме книжката за 100-те обекта. Затова вчера от сайта взех списък на обектите и направих с мой дизайн една книжка и аз ще слагам печати.  Wink

Мислим другата година да бъдем за седмица-две около Пловдив /вече имаме закупени самолетни билети за лято`14/ и отсега набелязвам къде да ги водя. Тази година бяхме на хотел в Трявна и обиколихме района - Дряновски и Соколски манастир; пещера Бачо Киро; Габрово; Етър; Боженци; В.Търново - Царевец, Самоводска чаршия и музея на восъчните фигури; Шипка и Руската църква в с.Шипка; Казанлък. На мен много ми хареса, децата искат още и още. Нищо, че почти навсякъде течеше някакъв ремонт по ЕС програми. Похвално е, че се вижда промяната. В Бургас културната програма също много ми хареса, имаше много подходящи събития за децата. Във Варна бях за 2 дни сборно и не успях да посетя Алеята на книгата....

Тази година накупих книжки от списъците за трети клас, сборници не съм взимала все още. Видях какъв материал ще вземат и ....много трудно в сравнение с предходните години изглежда.
Учебната година и при нас в БГ училището започва на 14.09.

Няма какво да си кривя душата, че изчете само 3 книжки на български за разлика от броя на английските такива: БГ народни приказки на Каралийчев, Патиланци и Хитър Петър. Т.к. го карам да чете на глас и брат му го слуша, процесът е по-бавен.
Дребното видя в Даскаловата къща в Трявна един скрин и запалено обясняваше на екскурзоводката как там се е криел Хитър Петър от крадец. Все пак нещо им остава в главиците...това е важното.

Засега детето само на плуване е записано. Малкото тръгна също на училище /на 4 г е/ и засега изчаквам, за да видя как ще им напасна програмите следобед.

Поздрави от дъждовен Дъблин  Hug

Общи условия

Активация на акаунт