"Слънце, лято и море носят ни чертички две"– Бъдещи мами над 35

• 32 179
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, момичета.
Аз имам едно мото, което се опитвам да спазвам. То е доста популярно: "Всяко чудо за три дни." И хубавото и лошото. Не че не се радваш след третия ден или че ти минава мъката, но след това някак си претръпваш и имаш време да помислиш и да събереш нови сили. Така че- горе главата!

Аз днес по изключение съм на работа- имаме одит- в събота-  Rolling Eyes Стискайте палци всичко да мине както трябва, че няма и седмица от както ми изтече изпитателния срок.

# 121
Бяло пате, много се радвам за резултатите от изследванията  Hug Само така!
При мен най-после дойде втория цикъл след К., позакъсня доста, на 40-я ден дойде, вече нервите ми се бяха опнали до край. Като ми свърши и ще ходя на преглед при доки, за микробиология и едни изследвания.
Момичета, къде се покрихте всички, дойде лятото и никакви ви няма  Simple Smile

# 122
Ми ние пак се шматкахме. Тоя път до Съевата дупка и Етрополския манастир Simple Smile

Искам да ви подаря нещо, което моя приятелка откри във фейсбук. Освен линк го и копирам, щото не сте длъжни да имате там регистрация.

10-те ключа за постигане на щастието - Дийпак Чопра

1. ТЯЛОТО ТИ Е МЪДРО
В тялото ти е заложена безпогрешна система за избор на правилните за теб неща. Преди да вземеш поредното решение, вслушай се в сигналите, които тялото ти изпраща. Ако ти отговори с физически или емоционален дисконфорт - внимавай;
Ако ти отговори с радост и задоволство - решението е правилно.

2. ЖИВЕЙ НА МИГА
Единственото, което наистина имаш, е настоящият миг. И миналото, и бъдещето са извън твоята власт. Насочи вниманието си към своето СЕГА, усети го с цялата му пълнота. Мигът е такъв, какъвто е. Винаги, когато се противопоставяш на мига, ти се противопоставяш на цялата Вселена;

3. ПОДАРИ СИ ТИШИНА
Помълчи и послушай вътрешния си глас;
Вместо да се луташ в умуване, довери се на интуицията си. Ти си най-важният в този свят - подари си време и тишина, за да чуеш себе си.

4. НЕ РОБУВАЙ НА ДРУГИТЕ
Отърси се от потребността да получаваш одобрението на другите;- Ти не зависиш от ничие одобрение.

5. ТИ ЗАВИСИШ САМО ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ ИЗБОР
Единствено ти избираш чувствата и отношението си към хората и ситуациите. По различно време един и същ факт може да ти изглежда тъжен или смешен. Фактите не се променят; променя се твоето отношение към тях.

6. СВЕТЪТ Е ОГЛЕДАЛО
Ти мразиш или да обичаш у другите само онова, което обичаш или мразиш у себе си;
Ти привличаш в живота си хората и ситуациите, от които имаш нужда, за да научиш определен урок.
Когато реагираш с гняв или избираш насилието, ти обръщаш гнева и насилието срещу себе си. Каквото даваш, това и получаваш. Не бъди жесток със себе си. Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб

7. НЕ СЪДИ
Отърви се от вроденото си желание да съдиш другите за това, че са различни от теб. Приемай ги такива, каквито са, и ще се изненадаш от самия себе си, защото ще се почувстваш олекнал, освободен, извисен и просветлен.

8. ТИ СИ ХРАМ
Не тъпчи тялото си с отрови: нито чрез храната, водата и въздуха, нито чрез собствените си емоции. Помни, че Бог живее в теб и пази чист Неговия храм.

9. НЕ СЕ СТРАХУВАЙ ДА ОБИЧАШ
Страхът е в основата на твоето нещастие и на твоята болест. Страхът може да бъде победен само с любов. Изпълни се с любов и няма да остане място за страха. Изпълни се с любов и няма да остане място за болестта. Прости на другите, прости на себе си и ще бъдеш свободен.

10. БЪДИ ТАКЪВ, КАКЪВТО СИ
Ти възприемаш този свят в собственото си съзнание. Чудесно е, че се грижиш за околната среда, защото почиствайки я от отпадъци, ти почистваш майката Земя, от която си жива част. Но не забравяй да почистиш токсините от своите човешки мисли.

И за финал един мн бърз десерт (за първи път направих нещо с желатин и съм много доволна): череши и кайсии нарязани на парченца, поръсени със захар на око преседяват половин - един час малко да поомекнат и да си пуснат малко сок, отделно едно кофичка заквасена сметана + 5 супени лъжици пудра захар (объркани с лъжица), желатина се разтваря съгласно упътването (при мен едно пакетче за 500 мл течност и го разтворих в 100 мл вода, щото сметаната е 400 г). Обърквате това всичкото с лъжица, в купички, в хладилника и след няколко часа си облизвате купичките Simple Smile

Мамче, Маичка е написала много добре - всяко чудо за три дни!

Останете със здраве и да знаете, че ви обичам!

(аз още не съм го докарала до + ...... ако и утре е - .... ще си помисля, че не ги правя тия тестове както трябва)

# 123
  • В градината...
Даре, много мъдро!
Аз пък днес започнах да варя сладко от череши, че да не стават зян, набрах 5-6 кила и сега съм на тръстиката /огъня/  ooooh!

# 124
Перу, май ти бях казала - можеш да си замразиш в пакети по килограм. Без да махаш костилките. После оставяш да се отпуснат, махаш лесно костилките с ръка, като се размразят в гевгир (че да изтече водата), наръсваш със захар и т.н. както си знаеш.

# 125
Е, появихте се най-сетне, хаймани такива Mr. Green
Даре, много ми харесаха ключовете Peace

# 126
аха
у нас май няма да се спи тая нощ - протестът е на съседната пряка ......

редактирам се - разнесе се протеста, ще се спи!

# 127
  • В градината...
Еми рисковете на местоживеенето  Thinking

Ама то това сега е друга череша, тя не е една. Другият път ще замразявам. Мале, ако знаете как сме насяли новата градина и как всичко расте като лудо от дъждовете, а и кладенец си изкопахме и поливахме в началото. Май сергия за зеленчуци ще отварям, ако закъсам финансово  Mr. Green

# 128
готова съм да получавам колети срещу наложен платеж!

# 129
  • В градината...
дадено  Whistling

# 130
а после кой ще го яде това всичко дето ще го произведете? Сладка, компоти ....... Свекър ми обрал оня ден черешата за ракия ....

# 131
  • В градината...
Майсторите, дено ни работят по къщата, гледат доматите и цъкат - стъблата им дебели като дървета: "поне 300-400 кила ще изкарате, ако от него". Вече се чудя колко ли консерви ще смогнем да направим  Thinking То така се сее - по много, щото не винаги става, ама сега.... че и нащите сеят /понеже ги направих селяни и ги пратих и тях на друго село/.
С ММ обаче си говорим, че се чувстваме истински богати така. Хем го създаваш, хем гледаш как Господ го прави да расте и от едно семенце, пълниш фризерите.

# 132
Така е. Като се сетя миналата година какви градушки бяха паднали .... Човек никога не знае какво ще измисли Природата.

# 133
  • Истински се вижда само със сърцето.
Добро утро Simple Smile

Екскурзийки, сладка - браво момичета  Grinning

Слагам една закуска и да почвам да работя  Mr. Green

# 134
Добро утро и от мен!
Ecoeli75, благодаря за закуската! Тъкмо си преглеждах чекмеджето за някакви гризини.
Понеделник е- пак на работа! Sad
И аз тази година сях домати- за първи път ми беше. Чаках свекърът или мъжът ми да направят лехите, чаках... Виках: "Невольо, Невольо..." И накрая се хванах и сама. Като за новобранец станаха, чудесни. Даже комшийките, градинарки ме похвалиха.
Имаме си и ние селска къща, която ремонтираме. Все още няма баня и тоалетна, но домати ще има  Simple Smile, ако е рекъл Господ.

Общи условия

Активация на акаунт