Деца с очни пpоблеми - тема 7

• 72 186
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
Café con leche, как бяха поставяни диагнозите? Разширяваха ли зениците? На дъщеря ми на компютър се показаха много страшни диоптри, а се оказа, че не са чак толкова.
На племенницата ми също предписаха очила само така, а после излезе, че въобще няма нужда от тях.
Освен да направите още една консултация...

За кривенето - само лекар може да каже. При нас също имаше съмнение, но в крайна сметка причината беше в самата форма на окото, а не проблем с очите.

# 706
Благодаря за мненията!
Да, наистина показаната от мен снимка не е фронтална, но на базата на нея се насочих към офталмолог.

Първата диагноза (страбизъм и далекогледство) беше поставена след разширение на зениците.
Втората диагноза (късогледство) - без разширение и без снимка с компютър.

Точно широка основа на нослето бе заподозряна от втория специалист като "виновник" за псевдо страбизма и затова контролен преглед след година, за да се види как се е изменило личицето.

Ще потърсим трето, а може би и четвърто мнение, въпросът е от кого и дали ще мога да се доверя  Tired

# 707
  • ГОре на черешата...
Пиши от къде си, за да те насочим. За мен има само два варианта - Варна и София. Не чакай година, ако има проблем, само ще се задълбочи.

# 708
От София съм.

Прегледах първия пост. Не видях имената на Цонев и Лилия Димитрова, пък от проучването, което направих, уж са най-препоръчваните детски специалисти  Rolling Eyes

# 709
  • на малък остров в океана
От препоръчаните в първия пост не съм доволна от д-р Чернодринска. След нея отидохме за второ мнение при д-р Лолова и останахме при нея. Препоръчвам я с две ръце.

# 710
  • ГОре на черешата...
Ние ходим във Варна, за София препоръчват д-р Константинов, мисля в клиника Ден беше Thinking.

# 711
  • София
Cafe con leche, аз също бих ти препоръчала д-р Константинов и д-р Галя Димитрова (нейните координати на първа страница не са актуални - по-назад в темата писах новите).

При първия преглед на дъщеря ми на апарат (3г2м.) и с разширение на зениците - резултатите бяха различни. Апаратът показа едното око далекогледо, другото - късогледо. След разширението - твърдо + и на двете очи, но с разлика около диоптър. Лекарката ми обясни, че детето до такава степен "акомодира" слабото око, че излиза на апарата късогледство.
За протокола, понеже тя е осмаче сме правили прегледи и на 2м., и на 6 м. и тогава само й гледаше с едно като лупичка очите и наблюдаваше една сянка, която е права или обратна и казваше, че може би ще е късогледа, но си зависело от израстването. Извинете ме за лаическото обяснение - след толкова години ходене по очни кабинети - не съм наясно с точните названия Embarassed

Всичко това го написах, за да кажа, че според мен си е необходимо да прегледат детето на апарат и да разширят зениците, за да се види пълната информация. Вече за носенето на очила, мисля, че самият лекар ще прецени според диоптрите и възрастта. Мисля, че който и да избереш от препоръчаните - няма да сбъркаш. Включително и д-р Лолова, която Ujasia препоръчва. (ходили сме веднъж, но ни е далеч и не ми допадна много системата с чакането там.)
Аз лично от Лиляна Димитрова не съм доволна, но пък имам познати, на които допадна и ходят редовно при нея.
Успех.  Hug

# 712
Благодаря за отзивите!

Първата диагноза, която постави Цонев - далекогледство + страбизъм + изписани очила бе след разширение на зениците и измерване с апарат.
При Димитрова ги нямаше тези неща. Само я гледа (или снима) се нещото като шлем на главата.

# 713
  • Юпитер- Сатурн
За страбизъм препоръчвам Лили Димитрова. От Галя Димитрова и доц. Алексиева определено не съм доволна.

# 714
Здравейте!

Нашата операция е насрочена за този Петък.Обаче сега изникна проблем.Трябва да имаме консултация с педиатър,а личният лекар на децата не бил педиатър,а общо практикуващ лекар  #Puppy dog doh
Ние сме от съвсем скоро при него /тъй като се преместихме/, но и идея си нямах, че не е педиатър при положение, че пациентите са му 50% деца  Thinking

И тъй като нямам никакво време, въпросът ми е може ли тази консултация да се направи от педиатър, който няма нищо общо с нас? В смисъл произволен от някоя поликлиника, който не ни познава.Защото предишната ни лична лекарка/ тя беше педиатър със сигурност/ утре е първа смяна, а аз трябва първо да мина през сегашния личен лекар, който пък е втора смяна.А всичко трябва да се случи утре, за да има време за изследванията  ooooh!

# 715
  • планетата Земя
въпросът ми е може ли тази консултация да се направи от педиатър, който няма нищо общо с нас?

Що да не може.Тях не ги интересува каква ви е връзката,а да се издаде съответния документ за преглед от педиатър.Какво точно ви искат от този педиатър?Как ли ще разберат,че е педиатър?Нашият е педиатър,но това не го пише на печата му
На нас преди операцията ни искат преглед от ЛЛ то и зелена бележка,че е клинично здрав,ПКК с кръвна захар.На вас какво ви искат?

# 716
elfi4ka, би трябвало да може всеки педиатър Peace
Успех!

# 717
Елфичка, Милена,
Стискам палци всичко да мине по вода и операциите да са успешни!!! Praynig Hug

# 718
  • ГОре на черешата...
Палци и от мен Praynig!

# 719
  • Ню Йорк
Здравейте. Отдавна не съм писала, но нищо ново при нас. В петък ще водя малкия при д-р Константинов и много се надявам да няма увеличаване на диоптъра. Предния път му разшириха зениците, дали и този път пак ще ги разширяват? На всяка контрола ли се разширяват, за определяне на диоптъра?

Общи условия

Активация на акаунт