Деца с очни пpоблеми - тема 7

• 72 188
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
Да, нашите стъкла са +2,5 и +4 без цилиндри леко изтънени. Мисля че имаше и по-скъп вариант с повече изтъняване. И не са Цайс Simple Smile

# 691
  • Русе
Нашите очила обикновено излизат около 35 лв. Двете стъкла са за 20 лв. с диоптър +2 и цилиндър малък, не помня точно колко и много хубави пластмасови рамки, има ги в различни цветове. Обаче не живеем в София.

# 692
  • планетата Земя
elfi4ka ,къде ще се оперирате?
Този месец е и нашата операция за страбизъм

# 693
elfi4ka ,къде ще се оперирате?
Този месец е и нашата операция за страбизъм

От Пловдив сме.Ще ги оперират в Тримонциум  Peace Можело и в хирургиите на Пещерско , но там имало престой 3 дена,а в Тримонциум ще си тръгнем още вечерта в деня на операцията.Иначе лекарката е една и съща и на двете места.

# 694
  • планетата Земя
При Лесова,нали?И аз предпочитам да ни пуснат същия ден.Държането в болница 3 дни ще е трудничко.Айде,края на месеца да се похвалим и двете с успешни операции  Hug
Аз не знам кога се разбира дали е успешна,де  Embarassed

# 695
  • Юпитер- Сатурн
Аз не знам кога се разбира дали е успешна,де  Embarassed

Милена, стискам палци всичко да мине добре и да се похвалите с положителен резултат.
До колкото разбрах до към дванадесетата година ще ги следят, но дали е успешна операцията си проличава още на първия контролен преглед. Т.е. шест месеца след операцията.

Аз за сега мога да се похваля, май страбизма е овладян (поне за сега), да видим дали ще се похваля и след шест месеца.

# 696
Радвам се за вас, Ази! Hug

# 697
Аз за сега мога да се похваля, май страбизма е овладян (поне за сега), да видим дали ще се похваля и след шест месеца.

Браво! Чакаме те пак със същите думи след 6 месеца  Simple Smile

# 698
Майчета, защо бързате да си ходите още същия ден? Вярно, престоя в болницата не е приятен, но.....Моето дете е оперирано. Трудно излезе от упойка. Лекарката идва през два часа да му капе капки. На превръзката на следващия ден окото още беше зачервено и оточно и ако имаше начин щях да остана още ден .Иначе още на тази превръзка се видя че очните оси са симетрични и кривенето е преодоляно. Пожелавам Ви спокойствие и добри резултати.

# 699
  • планетата Земя
galis ,сигурно е по-добре да си постоянно в болницата,но с издържането ще е трудно.Иначе качеството на лечението няма да е занижено,въпреки че няма да спим там.Операцията е в 9 ч,а ще ни пуснат в 14 часа.Т.е да е напълно излезнал от упойка и с добро общо състояние.На другия ден пак в болницата за преглед

# 700
Здравейте!
Посетихме двама очни лекари заради забелязано от мен кривене навътре на лявото оченце на едната ми дъщеря.

Посетихме д-р Здравко Цонев от "Вижън" и д-р Лиляна Димитрова от "Токуда".

Според единия е далекогледа и трябва да носи очила. Прогнозата била оптимистична и вероятно през пубертета ще махне очилата. Страбизъм на лявото око.

Според другия е късогледа и засега очила не са необходими. Псевдо страбизъм заради формата на лицето.

Все очаквах да чуя различни неща, но единият да казва, че е +, другият - че е - ...

Чудя се още колко консулта да направим и на кого да се доверя........

# 701
Според мен не е кривогледа. Peace

И аз се съмнявах за дъщеря ми, но се оказа широка основа на носа.

# 702
  • ГОре на черешата...
Снимката не е точно фронтално и не дава абсолютно точна представа. Опитайте се да снимате добре и вижте отблясъците в зениците - при най-малкото разминаване може да говорим за страбизъм. А как така при късогледство не се нуждае от очила? То расте с годините...потърсете трето мнение, но не се уповавайте на приказките за широко носле - ако ги бях послушала, детето ми можеше и да загуби зрението на окото си, защото не се оказа широко носле, както ме убеждаваха, а над 6 диоптъра далекогледство, кривене и мързеливо око.

# 703
Здравейте!

Преди година водих малкия /на 6г. и половина в момента/ на офталмолог. Изписаха очила за 2 диоптъра далекогледство /уж/ и казаха да ги носи постоянно. После гостуващ лекар каза, че било нормално на тази възраст да има далекогледство такъв диоптър и да слага очилата от време на време ако е на компютър или работи или гледа ТВ. От цялата работа детето разбра, че може и да не носи очилата. Давах ги в детската градина и госпожата сподели, че според нея понякога му помагат, но друг път му пречат. Хващала съм го да гледа ТВ с нос почти допрян до екрана. Истината е че и аз не знам дали и какъв е проблема му с очите, но е ясно че не от там е хроничното му главоболие. Тъй като другата седмица сме в София за разни консултации ми се иска да го заведа на добър детски очен лекар. Знам, че всички искат да е с предварително записан час, но искам да се пробвам. Моля препоръчайте добър специалист и посочете телефони за връзка, адрес и ако може цена на прегледа, за да съм подготвена.

# 704
Как с нос, допрян до екрана? Rolling Eyes
При далекогледство детето не вижда наблизо.
Очилата трябва да се носят. Peace

Общи условия

Активация на акаунт