Деца с очни пpоблеми - тема 7

• 72 187
  • 752
  •   1
Отговори
# 720
  • ГОре на черешата...
При нас Николова разширява на всеки преглед, който досега беше на 6 мес, а вече ни каза да ходим на 8-9 мес.

# 721
  • София
Галактическа принцеса, д-р Константинов ми каза, че е добре веднъж годишно да се разширяват зениците. Но аз съм водила по веднъж при него сина и дъщерята. Може би за пациентите, които си следи редовно да зависи и от други фактори. Той ще ти обясни.
Между другото да попитам - той разширява зениците като накапва от 3 шишенца (не знам дали са различен вид капки - не посмях да попитам  Embarassed) буквално през 1 мин.и след 30 мин. преглежда вече очите. А при Г.Димитрова на децата им капят пак 3 пъти, но през 10 мин.- вече там знам, че е едно и също (Цикложил) и пак преглед след 30 мин. Чудех се дали не е проблем това бързо накапване през 1 мин.? Вие как мислите?

# 722
Ние сме били при Константинов и са ни капали каплите май през 10 мин. Нз защо при вас е било през 1 м

# 723
  • София
Ами нямам представа и аз защо. Ако ги водя пак при него - ще си питам.
Беше ми интересно да споделят и други, които са при него.

Milena, elfi4ka, успешни операции и леко възстановяване желая.

# 724
Накапването и при Константинов е с Цикложил - 2 пъти. Но тъй като тези капки са люти и неприятни, той първо накапва такива за обезчувствяване на роговицата. И така Цикложила става поносим, т.е. не се усеща от детето. А Цикложила сам по себе си е по-безвреден от Атропина. За това и лекарите го изпозлват при малки деца.
Дано да съм била полезна  Embarassed

# 725
  • Ню Йорк
Минахме при д-р Константинов днес, не разширява зениците. Каза че следващия път евентуално. Хубавото е че диоптъра не се е увеличил, и трептенето е леко намаляло. Все пак още си остава и варианта за операция, но може и да се размине.
Относно капките - тези по-бързо разширяващите са по-добри и съответно по-скъпи и поради тази причина в държавните болници не ги ползват.

# 726
  • планетата Земя
Елфичка,как са децата след операцията?

# 727
Здравейте момичета!Дайте ми съвет къде от Варна или Бургас мога да разгледам детски диоптрични очила.Искрено се надявам да не ни ги изпишат,но ако трябва пак да ги носим ще ни трябват нови,че старите ни са вече малки.Какво ще ми кажете за Drand optics...качество,цени. Thinking

# 728
  • ГОре на черешата...
Елфичка, как са децата Rolling Eyes?

# 729
Елфичка, Милена,
Как сте след операцията? Надявам се всичко да е наред !!!!!  Praynig
Относно Гранд Оптикс цените за стъкла са 30 лв за бр., а рамките варират от 70 до към 150 лв

# 730
Не забравяйте, че цените зависят от диоптъра.
Над 6 са доста по-скъпи.

# 731
  • на малък остров в океана
Мда, на на за +7 и +7.5 най обикновените, които ни предложиха бяха над 50 лв там. И дъщеря ми се заинати за една шарена рамка за 160 лв. Та се отказах да ги правим там, предвид скоростта с която си чупи очилата.

# 732
Че 50лв. е пак евтино.
На нас последните очила с - 6,5 бяха по 80 лв. на стъкло.

# 733
Не забравяйте, че цените зависят от диоптъра.
Над 6 са доста по-скъпи.
Факт. Ние сме с + 1,5

# 734
  • планетата Земя
Операцията ни мина.Всичко беше по-леко от очакваното.Персоналът в клиниката е любезен.Опитва се да предразполага децата.Но моят е много труден и му наляхме замайващото сиропче насила в устата.Нямаше друг начин.Никога не би го изпил доброволно.От там нататък беше лесно.Вкараха го в операционната,а аз слезах долу с баща му да чакаме.След 50 мин казаха,че са приключили и баща му се качи горе,за да е той там при излизането от упойката.Леко излезе,не е буйствал.В очичките слагат кремче и от него виждат замъглено.Д-р Константинов е пипал и двете очи.Едното доста си вървеше навън,другото по-малко.Излизат розови сълзички от очичките понякога.Казва,че го драскат,но не и че го боли.Пита и за детско даже.От клиниката дадоха 2 вида капки да слагаме.На следващия ден,сутринта на преглед,"за да видим какво сме направили".Всичко е както трябва и очите са центрирани,според д-р Константинов.За нас е трудно да преценим,защото очичките още са леко с оток,вътре има и кръвоизливчета.И най-вече ние сме свикнали да го гледаме с разделечен поглед и сега ние трудно да преценим как са нещата.Но се доверяваме на доктора
Колкото и да е леко,колкото и да е за добро на децата,това е едно тежко преживяване за родителите.Но няма как.Само се молим да не се налага втора операция

Общи условия

Активация на акаунт