Слънце весело пече- НОЕМВРИйчето мечатае за море!

• 31 207
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро!
По повод на това колко бързо растат децата една история от вчера. Пътуваме в Вики в едно такси и тя кротко си спинка в столчето за кола. Шофиора ме пита колко е голямо бебето, казвам му - на 7 месеца. И той ми вика - "оо, значи още малко и ще почне да пълзи и ще стане шоу, после като почне да ходи и да открива света....Моето момиченце като се научи да ходи преподредихме цялата къща.... и т.н. заразказва истории с неговото момиченце. Ама с такова умиление говореше "моето момиченце това - моето момиченце онова", че аз го попитах " Ами на колко е Вашето момиченце" . И той ми вика "ООО, ами тя е на 20. Тази година е първи курс студентка. А сякаш беше вчера когато ги изписваха с майка й от Шейново и аз ги чаках с цветята."...
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Та мисълта ми е  - да се наслаждаваме на всеки миг, защото явно неусетно минават.....

Последна редакция: чт, 13 юни 2013, 08:48 от sladirana

# 76
Утро.
Мама Яси, виждам те на клончетооооооооо. Пиши как сте, дай да се порадваме на внучката.  Heart Eyes

# 77
Знам че ще стори рано на някоя друга мама, но реших да изпреваря събитието, защото със сигурност има и доста палави крачета в темичката ни.

меките пантофи от естествена кожа (български на Ненито http://pantofki-magazin.com/deca-pantofki-nenito-c-30.html, немски от магазините на Дайхман или на Shooshoos http://www.ibebe.bg/shoes/bebeshki-pantovki/bebeshki-obuvki-kafjavi-jirafche.html) са идеален вариант за прохождане в домашни условия, детето е като босо, но е обуто.

# 78
С мама Яси сме си адашки между другото  Flutter

# 79
Недаби, мойта щерка иска постоянно да ходи. Взехме й тези. http://beko3.com/index.php?id=68#lightbox_fix

# 80
nedabi, и аз онзи ден това се чудех - пантофи / бос крак или буйки - с подметка. Чувала съм, че детето е най-добре да ходи босо и по различни настилки, но боса няма как да я пусна така чееее..
А тези българските дали могат да се обуят на бос крак или трябва чорапче?

# 81
Боци също се поти, но по- скоро като съм го гушнала или е легнал върху мен докато се приспиваме......
 Grinning А според статията и ние ще сме от умните......... докато бяхме две в едно редовно си пийвах биричка......  Laughing
А иначе миналата седмица претърпяхме първото ПТП с паяка и бяхме Боби синьото око (ще кача снимка във фейсбук).........., ама нито се е изплашил кой знае колко или е ревал много, защото половин час след инцидента пак искаше там..........
Отсега е много палав и бърз, та за по натам не ми се мисли......... като започна да сяда не можеше да го сложиш легнал, сега пък постоянно се набира и става прав и е немислимо да го сложиш седнал.......

# 82
  • там където има винаги вятър
Утро.
Мама Яси, виждам те на клончетооооооооо. Пиши как сте, дай да се порадваме на внучката.  Heart Eyes
Joy да, поне по два пъти на ден. Редовно ви  smile3529 но не искам да вземам отношение по никакъв въпрос. С доста неща съм съгласна, с други - не, но всеки си има мнение  Naughty
Благодаря   bouquet добре сме. Нищо по различно от всички дечица тук. Зъбчета все още само две, не може да пълзи, оставяме я на пода да си играе и тогава пада голямото обръщане и премятане. Почти стои седнала на дупето си, играе си с играчките, вече не плаче когато я обличат след баня. Има си любим огромен заек, който като го види, просто не мога да ви опиша каква радост настава, какви физиономии прави... Страх ме е да кажа/нали пак имаше спор относно това/, че ака на гърне - просто я улучваме сутрин.
За яденето, нищо няма да кажа, ча да не излезе, че не правим нещо както трябва. Ще спомена само, че не обича зеленчуковите пюрета/ и спряхме да ги купуваме/, та затова зеленчуците ги даваме под друга форма. Още нещо, нищо не пюрираме, нито грахчета, нито плодове - дъвче и това е. Вода пие, но тя я приема още от бебе - когато вашите педиатри казваха да не давате вода, нашата пък каза да даваме  newsm78 През нощта все още се събужда по 1-2 пъти /различно/ да си сукне.

Ето го на баба цветето  Wink

П.П. Adelayda, искаше мнение за манастир, преди няколко дни ти писах на лични, видя ли  newsm78

Последна редакция: чт, 13 юни 2013, 10:09 от mama iasi

# 83
Момичета, днес ставам на 25! Почерпете се с нещо свежо и направете деня си усмихнат!

Драгони Честит Рожден Ден!(на патеричка) Бъди жива, здрава и мнооого усмихната!
Мама Яси ние не сме се хранили с пюрета. То си е доказано, че детето може да дъвче и без зъби. Както бабите ядът като нямат зъбки Laughing

# 84
Deiza  nbirthday Tada newsm38  Gift
Бъди много здрава, щастлива и обичана. Весел празник! Ти ли си ги сатворила тези неща?

mama Iasi страхотна внучка  Heart Eyes

dmk8889 аз съм за колажа  Peace

Nedabi мерси за предложенията за буйки, втория сайт не ми се отваря. Аз съм в чуденка какво да купя, то и време имам да мисля, че още няма желание да стъпва.

Днес пореден дъждовен ден. Тъкмо да изляза и айде пак дъжд  Close . Гого мрънка иска на ръце, чувствам се като в клетка затворена.

# 85
Дейза  newsm59 Здраве,щастие и любов.

Мама Яси, прекрасна е!!!  Моля те споделяй и коментирай с нас. Вчера и Яничка спомена,че не иска да пише за храненето. Всеки има право на мнение,а дали ще го чуем и послушаме е само наш избор.  Heart Eyes

Герито, дали може сега да се сложи една анкета и да гласуваме дали искаме колаж или не, или трябва да чакаме нова тема?

Мари я е страх от бънджито. Взех й такова за врата и 3 пъти я слагам и тя плаче. Как да я науча?

# 86
ЧРД! Дейза, много щастие, здраве и обич ти желая.

Аз винаги слагам чорапче. С боси крачета, категорично не бих пуснала бебчо, не че баткото не тича бос. Аз постоянно го навиквам да се обуе а на него не му пука. "Не искам чоапи" и като най накрая ги обуе пита "сега успокои ли се?". Но вкъщи по-голямата част от настилката е гранитогрес, не долубвам килими и черджета, в стаята на каката ни има килим и само дето трева не расте по него. Всеки ден се чисти с прахосмукачка и пак от къде толкова боклук не знам. Крачетата да са обути на горе и по пишки да тичат не ми пука.

# 87
Вярвате или не моята буболечка още спинка Grinning И явно сънува нещо много хубаво, защото се усмихва на сън.....толкова хубаво, че не й се става....И като стане после цял ден игра Simple Smile

Дейза,  bdbaloni! Много любов!

Мама Яси, споделяй моля! Нали за това е този форум, за да обменяме идеи. А после кой какво ще ползва да си решава сам! Grinning

# 88
Привет от нас  bouquet Ивет също вода не иска да пие, само дъвче биберона на шишето, но с лъжичка пийва 5-6 лъжички.
Да ви кажа ние вчера какво изживяхме с нея пак Cry - събуди се по-късно от обикновено, една умърлушена, спокойна, тиха - не ми хареса, но нямаше повод за притеснение, докато към 10 ч издаде звук като мяучене на коте, викам нещо мрънка сигурно, към 12 обаче го направи 3-4 пъти сякаш въздух не стига и направо изпаднах в шок, добре че мъжа ми си беше дошъл за обяд та директно в спешното при доктор - резултат - надути гласни струни Shocked, нищо друго, нито хрема, нито кашлица, нито температура. Установихме, че в детската е доста висока влажността, от 3 дни въвеждам банан - док каза да спирам банана, че съдържа хистамин, давах го суров. Та сме на лечение, но поне снощи веднъж го е направила, днес не  е, дано е отминало. Спирам с банана и продължавам след като се оправи, бавно на новите неща и внимателно...

Честит рожден ден на Драгони на патерички и на Дейза, да сте живи и здрави, много щастливи и обичани  bouquet  bouquet

# 89
  • Sofia
Аз пък не мога да разбера защо всички така са се наплашили и не искат да споделят? Какъв е смисълът тогава да се следи и да се пише във форума? Какво като има някой, който не споделя вашето/моето мнение? Изслушвам го (в случая го изчитам) и един вид да си гледа работа (съжалявам за по-грубия изказ). Все едно някой ще ме убеди, че не съм достатъчно добра майка или нещо подобно. Вие си знаете де...

Мама Яси, малката е прекрасна  Heart Eyes
Дейза, Честит Рожден ден. Желая ти много здраве и любов и поне още три деца  Simple Smile Тези красоти ти ли си ги правила. Ако е така си ми идол, да знаеш  Wink Това карвинг ли се казваше?

Мимка, и аз се чувствам така... Ужасно е, а през деня ако не сме навън, не знам как да я приспя....

И да си подбутна въпросът с играчките. За месото също живо ме интересува, тези които правят домашни манджи или са по ЗВБ, знаете ли нещо?

Марито, сега прочетох... Стискам палци бързо да се оправя малката и да нямате повече подобни изживявания  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт