Слънце весело пече- НОЕМВРИйчето мечатае за море!

• 31 652
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте.Дребния заспа и ми остана малко време да пиша.
Да ви се похваля - племенника ми(все още нероден) върви много добре, феталната беше супер, ритка и расте! Една позната, която от сума ти години опитва за бебе, сега носи близнаци и е в 4 месец!
Ще ви помоля за силно стиснати палчета, че пък др. позната роди в началото на 6 месец и бебчето не е хич добре.
Ванката не ще и да помирише попара.За това пък му допада пицата, бейк ролс-а и бутерките!!!!Сега ще му направя крем супа от картофи и моркови с масълце и вода и ще сложа 1/2 жълтък.Пък след обяд ще му правя бисквитки с АМ.
Я да ви питам - бебоците ви опитват ли се да казват мама, тата, баба.Че нашия си знае гу и това си е.

# 406
Здравейте мамчета и бебчета
не съм чела последните 2,3 странички, но бързам да почерпя за малкият ми голям мъж, който днес порасна с още 1 месец и вече е на цели 8 месеца  newsm44

# 407
  • Шоколандия
Минавам да почерпя набързо. Вчера моето семейство имаше двоен празник. Малкото голямо момиче стана на 7 месеца, а ние с мъжа ми имахме първа годишнина от сватбата  bouquet

И сега да ви помоля да ми стискате палчета, утре е държавния изпит, а аз с всеки изминал ден учене се чувствам все по- малко подготвена, да не кажа незнаеща...  Sad Praynig

# 408
  • Варна

И сега да ви помоля да ми стискате палчета, утре е държавния изпит, а аз с всеки изминал ден учене се чувствам все по- малко подготвена, да не кажа незнаеща...  Sad Praynig
Щом си на фаза "нищо не знам", ще го вземеш! Wink Желая ви дълги години топла семейна любов!

# 409
//Герито// Никак не е малък сега му е времето да ги прави тези неща. Има деца дето и на 6 месеца се изправят. Това, че успокояват майките на тези деца, които не го правят на 6 месеца не значи, че като го направи по-рано трябва да се притесняват.
Моята отказва всичко, в което подуши АМ. И аз за това предпочитам пюретата да смесва с вода, защото напоследък не мога с кърма. Попара не правя, защото тя с АМ не я иска а с кърма не мога да изцедя толкова.
Днес дадох на Лили диня и тя си я яде сама с огромно удоволствие.

За тези дето правят нишестета с АМ първо се прави нишестето с вода и после се добавя прахчето АМ и се разбърква и плодче нещо ако има.

# 410
Драсти.
Кукумеле, мноооого е хубаво детенце с обички.  Heart Eyes

Гери, щом може сам, нека си се изправя. Мари ако може само това ще прави. Много обича да се катери, лази, върви и изправя. Даже вече си направи и синина на бузата. Беше се изправила на леглото и пуснаха рекламите и тя си пусна едната ръчичка за да й е по-лесно да гледа и се удари на ръба. След 5 мин пак отиде там да се изправя.  Mr. Green

Я дайте идея какво ново да я уча. Знае да прави боц, знае да ми хване пръстите и да пляскаме и пеем Чита чита чонки  Mr. Green знае да вдигне ръце да покаже колко голяма ще порастне, знае и като й дам едно въженце да се хване за него и ме чака да издавам звук на конче и почва да мърда ръчички. Знае и на дрънкалките къде има въртящи се, да ги върти с пръст. Отказва да се научи да казва чао. Само от време на време се хване за главата в опит ама до там. Та зациклих до тези неща. Дано ме разбрахте с обясненията.  Mr. Green

# 411
Аз нали моята я водих на логопед, заради храненето. Оказа се, че е добре. Просто предпочита да се храни сама, не аз да давам с лъжица. Днес и дадох картоф на пръчици. Следобедни закуски отказва да и бутам лъжици яде бисквита плазмон и плод сама и се маца цялата ама както иска важното е да яде.
ДМК
Та логопеда ми каза да разпечатам цветни картинки и да ги ламинирам. На риба, на кон, на пате и всякакви животинки. Да и ги показвам и да правя звуците, които издават. Не трябвало да са от книжки, защото на книжките имало и други неща, може от книжки, ако въпросното животно е само на 1 страница.

# 412
  • София
гери,според мен е ок,щом го прави сам.
Аз Никола нещо не не смея да го оставя на земята и го слагам в басейна само.Уж чистим супер често,но то след час козина от котарака си има пак и хич не ми се ще да му се лепи по ръцете и съответно в устата после.Ти от тоз проблем как го решаваш.

puphi,стискам палци да се представиш блестящо и утре отново да имаш повод да ни почерпиш. Grinning

шушулче,браво на малката мис,дано все така да няма проблеми!

За думичките - казва дядя и баба  и тата ,мама още не -само мам.Това сам си го бръщолеви не го уча аз.Не му повтарям баба и т.н.,а примерно казвам,че това е тати,че аз съм мама.
Нещо не си падам по дресировки тип " боц" и къде е лампичката" и не съм учила нито баткото ,нито сега Никола на подобни неща.

# 413
  • София
Coucoumelle, малката е голяма кукла с обичките  Heart Eyes

puphi, честит двоен празник! Още много годишнини да посрещнете заедно:)

tanya_t, честита месечинка! 

Относно киселото мляко - мисля да почна да давам 9-10 месец. Личното ми мнение е, че твърдения относно това колко е вредно млякото и е добре да се дава адаптирано докато детето навърши 3 години, целят да напълнят джоба на производителите им. Киселото мляко е много по-щадящо от прясното, така че нямам намерение да го бавя твърде много. С прясното обаче няма да бързам.

Вили казва мама, баба , па, ам-ам и разни други подобни. Боц почна да прави сам като беше на около 5 месеца, а сега не иска, но други "номера" нямаме Simple Smile. Пляскам му с ръчички, прява от време на време "чао", но той засега само ме гледа. Това с животните е добра идея. Ще взема да потърся разни картинки.

Едно въпросче - какви бурканчета се дават при записване на държавна кухня в София и кога трябва да се запишем? Също така знаете ли с какво мляко готвят? Аз съм чувала, че в някои градове готвят с прясно.

# 414
  • Sofia
Аз котарака съм го постригала първи номер. И постоянно чистя, затова като стана сутринта и чак следобяд успявам да изляза...  #Crazy По-трудно е с него, но си има други предимства. От много време искам да  купя някакъв фурминатор, много хвалби четох за него, че въобще не им падала козина после.

# 415
Гери, според мен също щом сам го прави, няма нужда да го спираш Peace
Пухи, стискам палци, утре ще чакам почерпка Mr. Green
Танче, честита ви месечинка и на всички останали  bouquet
Малката, "бърбори" много, основно - ам-ам, мам, тата, дядя и някакви бебешки бръщолевини, но тя каката не спира да й повтаря та от нея явно учи, аз нямам амбиции. Баща й я научи на боц, на здрасти - да си вдига ръката като Хитлер - голям е смешко Mr. Green Mr. Green Mr. Green Иначе каката проговори на 1 г и 8 мес с прости изречения и много рано се заобяснява, та и сега е една брборана.... Във ФБ имам клипове, каква е шматка Mr. Green но като цяло нямам идея какво кога се обучават децата.
Шушулче, дано ви е все без проблеми захранването Hug

# 416
  • Варна
Стиснати палчета, на всички, които имат нужда от подкрепа!  Praynig

Ние днес бяхме на кръщене на племенничката. Впечатлих се как и тя и Самуил бяха супер кротки в църквата- той както мрънкаше в началото викам си "ще провалим ритуала на хората" ,ама явно му стана интересно та гледа доста ,а миа пък дето е такава ревла проплака само в купела.

Благодаря ви за отговорите, момичета, явно дребния ще го оставя с чиста съвест да щурее на воля.

Цветенце, космите ме влудяват и затова всяка сутрин преди дреби да е обходил всичко минавам с мопа (то не са единични косми, ами направо топки пух). Сами нещо се плаши от прахосмука напоследък, пък и аз не мина ли с водица и препарат не ми е мирна душата. Иначе срещу 17лв си решаваме проблема взаимно за по няколко месеца- водя го на фризьор и му правят прическа тип пудел. На тялото е нула номер- на главата му оставят гривата, а на опашката накрая смао един помпон. Жалка картинка е, но и той мирясва, а и ние.  Peace За около 3 месеца израства отново.
Пробвах с ресане, но той е диване и не дава още от малък, а и аз нямам време да го дебна да го реша. А химии срещу космопад нещо не ми се иска да му давам.

# 417
тили браво за хубавите новини
кокомелче много сладка малката госпожица пу пу
гери и аз мисля, че щом се изправя сам не е проблем. и на мен ми казват тук, че е малък и да не го оставям на крачета, но аз не ги слушам. правя си каквото знам
норичка много стиснати палчета за твоята приятелка. дано всичко да е наред с бебенце
пупи честит двоен празник на патерици. да сте живи и здрави   bouquet . стиснати палчета за изпита. ще чакаме да почерпиш
аз днес захраних с жълтък. сега през ден ли трябва да го давам или всеки ден  newsm78 ? след колко дни мога да захраня с месо?  Thinking

# 418
Малеее ама аз съм се уляла с пюретата, сега ги преброих - имам 87  Joy И ММ каза, че ако Вероника не иска да ги яде ще трябва аз да ги ям  Laughing

coucoumelle Много е сладка малката бонбонка пу пу  Heart Eyes

lilitu Бебка ме прецаква така всяка сутрин  Mr. Green

//Герито// и аз мисля, че няма проблем щом сам си се изправя. Вероника вчера се изправи за първи път Simple Smile. Както беше седнала и подадох ръце да си играем и тя като ме хвана и се набра и се изправи  Shocked. Ама милото е като пиян морков  Laughing

Шушулче снимки снимки

nori4ka87 Стискам палци всички бебоци да са добре!  Praynig

Вероника нищо не казва освен гу агу и производни. Аз съм с нея по цял ден и освен мен почти никой не и говори, ММ се прибира късно и се виждат максимум за час. То и аз като малка не съм казвала много думички и срички. И както съм казвала само мама и баба и изведнъж един ден, гледайки през прозореца навън съм казала "Ау колко много хора качи се на автобусче"  hahaha

tanya_t Честита месечинка на Ники! Да е жив и здрав и много усмихнат!

puphi Честит двоен повод! Да сте много щастливи заедно! И успех на изпита!

dmk8899 Мале вие сте направо за университет  Laughing Целувки дава ли? Вероника от няколко дни се опитва да ме целува много е смешна. Ако и е трудно (рано) за чао, може да е рано и за въздушни целувки. Може да пробваш да я научиш да разпознава неща/хора например  Thinking. Къде е тати, къде е мечо, къде е бебето и пр.

# 419
Здравейте!Влизам със скоростта на светлината да почерпя за месечинката на Сани.  party023 newsm38  cookЧестито на всички празнуващи.Ние сега се прибираме от голямото пътешествие и сме гроги,но ще ви дочета по-късно.Поздрави

Общи условия

Активация на акаунт