Лято, може би - Франция 35

• 35 420
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Мария, как са екскурзиантите?

Благодаря за пожеланията за РД на младежа!  Heart Eyes Ама той нали откакто се е появил е решил да ми усложнява живота, сега за събота е успял да си покани... само едно дете. Не искал да кани момичета, понеже не се разбирали с момчетата, а от момчетата само тези, които се разбират един с друг,.. та от много дипломация и понеже е вече ваканция, от трима само един може да дойде. А сега де - как се прави парти с един поканен само Laughing   Чудя се дали да не ги заведа на кино или въобще на нещо    Някакви идеи?

А младежът никак не е  за оплакване - една леля го води в понеделник на ей това нещо http://www.carrieres-lumieres.com/fr/home  Аз не съм го виждала, но било нещо невероятно. Ако някой има път в посока Арл, Ле Бо де Прованс,  препоръчвам

marbella, не съм ходила натам, знам само  за прословутата горчица

# 136
Чумби и Круша медуша, честито порастване на децата ви, да са здрави, щастливи и усмихнати !!!
Извинявам се ако пропускам някой рожденик !
Юни беше наистина много натоварен, то и юли се очертава нещо  подобно, бягане по летищата с пълни куфари  Rolling Eyes остарявам и нещо ми липсва ентусиазъм....
Утре най-после ще се пусна по магазините да до купя няколко последни подаръци  ( омръзна ми, защото се чувствам задължена ), боя за коса и една книга да чета по летищата.
Чумби - да, най-добре ги заведи някъде според интересите им - кино, някакъв атракционен парк, не знм какво имате наоколо.....
Ние празнувахме в у-щето предварително, защото тази година моята мадмоазелка искаше да кани целия клас вкъщи или защото нямало място у нас, направо в Дисниленд  Mr. Green
И да се похваля, тази година заърши с 3-Е, 2-R и всичко останало А и написано brillante annee ! За първа година, има  такъв коментар. 

# 137
чумби, много си е добре така с едно дете! И аз мисля, че нещо като кино, интересен музей е супер идея.
Моят тежък опит от тази годишните партита ме накара, съвсем сериозно, да си представям точно такъв план за другата година-малко деца и някакво сорти с тях, вместо парти в къщи.

Иначе моите екскурзианти се върнаха малко преди 20 часа вчера, изкарали са 4 часа в бушоните по парижките пътища!

ChicMad, браво на ученичката! Само дето не разбрах какво значи тези Е или R? При нас е А, ЕА и NA... Laughing
И на мен ми липсва ентусиазъм за лятото...даже днес моите колежки се "притесниха " какво ми е, каква е тази липса на ентусиазъм за ваканциите hahaha

ПС: И аз не мога да помогна за Дижон Sad

# 138
A= acquis
R= a renforcer
E = en train d acquisition
N= non acquis

Това са при нас оценките, значи в различните у-ща се различават?

# 139
  • пак на Рив Гош
Чумби, на големи патерици - да ти е жив и здрав рожденникът!  Hug
Да ти кажа, ако Камбанката реши да покани само 1 дете на рождения си ден, аз тото ще пусна. Обикновено са двумесечни битки за ограничаване на броя до 7 (заедно с нея  Grinning).

Шик, и при нас оценките са NA, A и E.
Камбанката от днес е във ваканция. Не помня дали ви казах, но следващата година СМ1 ще ги разпределят на двойно ниво - половината със СЕ2, другата половина - заедно със СМ2. Мадмоазел е със СМ2 (фук-фук  Laughing).

За солдите се изсолдих - два чифта обувки (от Саренза) и няколко блузки от Somewhere. Сега отивам да проверя Сефора, че искам ярък лак за нокти. Харесала съм си един синьо-зелен, но сигурно ще напипам и още нещо покрай него  Laughing

За Дижон не мога да съм от полза, за съжаление, никога не съм ходила дотам.
За всеки случай пускам линка към сайта на туристическото им бюро, където може да има идеи за разходки и посещения: http://www.visitdijon.com/

Последна редакция: чт, 04 юли 2013, 08:37 от Роца

# 140
Роца - стигнах до 7 серия на Елементарно, постепенно става много интересен, този акт'ор съм го гледала преди 100 г. в един филм и бях скептично настроена. Кога ще стане нещо между него и Уотсън  Sunglasses?
Браво на малката Роца  Grinning
За бански, тази година си взех от Монопри, цял, много хубаво син'о, с ретро звучене и седи хубаво.
Иначе съм писала, че харесввам много този магазин, най-често ходя на Сен Мишел. 

# 141
  • пак на Рив Гош
Роца - стигнах до 7 серия на Елементарно, постепенно става много интересен, този акт'ор съм го гледала преди 100 г. в един филм и бях скептично настроена. Кога ще стане нещо между него и Уотсън  Sunglasses?
Аз съм фен на Джони Лий Милър, откакто изигра втория ми по любимост мъжки образ на Джейн Остин - мистър Найтли Simple Smile
Признавам, че аз подходих отначало доста скетично към "Елементарно", но след втория епизод бях зарибена... (даже сега съм си сложила "постер" от сериала на десктопа в работа  ooooh! Embarassed)
Спойл - до края на първия сезон не става нищо с Уотсън, макар че има все по-силни индикации Simple Smile. Чакаме втория Simple Smile

# 142
  • Rennes, France
Ехоооооооо Hugпривет дами!

Изпратих мама и тати сутринта и айде пак сме си тримката + бебка, но ни беше много приятно Party Луи много се забавляваше, а и нашите също. Хубаво е да си имаш гости, но не за много дълго Peace

Браво на всички завършили учебната година деца. Говорите си на език който още не разбирам, с тези нива... ooooh!

И за филми си говорите - браво на вас! Почивайте максимално...Аз чакам слънцето през уикенда, да видим Whistling

На големи патерици да ви е жив и здрав рожденика Чумби  bouquet Много здраве и успехи! А за празнуването - колкото-толкова, важното е детето да е доволно Peace

Днес ме чака организационен ден, да видим докъде ще го докарам. Но пък успяхме с майка ми ад измием прозорци и да лъснем къщата подобаващо...тя жената мирна не стои Whistling Mr. Green

# 143
  • FRANCE
 cheers едно наздраве че помъдрявам днес

# 144
Мадам, да си жива и здрава и да хубавееш също! Весел празник!

# 145
Весел празник, мадам! И нека помъдряването да е ...умерено! (че мнооого сериозни сме станали всички Laughing)   bouquet

Моите ученици още не са във ваканция, продължава сутрешния ритуал на будене, закуска, водене...А аз едваааам се изтръгвам от леглото напоследък, не знам каква е тази сънна болест!
cutty, тук класовете в началното училище не са с цифри, както навсякъде по света, ами с тези нива, които четеш! Joy Никой нормален човек не може да ги разбере "на теория" , преди да ги е преминал с децата си.
И наистина, тук в училищата има различни системи на оценяване. Аз работя с деца в Нантер и околните градове, и последния месец се нагледах на ученически бележници "ливре". Само в Нантер, има поне три системи според училището: или с тези А, НА и тн; или А, B,C etc; или с цифи по 20-балната система, както видях едно дете вчера...

Аз съм във ваканция след точно (цели!) 4 седмици. Тази година съм решила (уж) да подходя към ваканцията в Бг като към ваканция в чужбина, тоест да организирам и предвидя нещата, а не да разчитам на роднините да ме водят и организират (защото не са длъжни, не го правят и винаги съм силно разочарована от престоя ни там, както съм се оплаквала).
Та, дала съм заявка за кола под наем, имам резервация за Гърция (която зависи от здравословното състояние на мъжа ми). Но смятам, че най-важното ще е да имам нет за да мога да реагирам адекватно откъм търсене на информация. У свекърва ми няма нет разбира се Laughing, та се чудя как да подходя? Знам, че продават "флашки"? Как става номера? Да разчитам на WiFi? Малко сме боси с мъжа ми и няма да се оправим адекватно...
Какво ми препоръчвате (тези, които имат повече опит?) Мерси!

# 146
Здравейте, момичета! Аз малко се появявам след дъъълго отсъствие, но пък за сметка на това продължавам да ви чета всеки ден  Hug

Първо, честит рожден ден ден Мадам! Много здраве, щастие и любов й желая!  Hug
Имам нужда от малко помощ, затова се осмелих да пиша  Blush В момента съм в М2 право, на втория си стаж и след два месеца приключвам всичко, но знаете как е и вече започнах да търся работа. Днес съм на интервю за juriste en droit des assurances и в момента съм в усилена подготовка. Обявата беше за bac+4 което ме устройва, защото ако искат да ме вземат бързичко, аз формално още нямам М2. Естествено сега се питам какво се очаква от мен по въпроса за заплащането. Това ниво води ли се cadre или не? И още, смятах да поискам възможно най-малко парички, за да ме вземат, но реално ме е страх, че ако са твърде малко може да се осъмнят  Laughing Накратко, трябва ми съвет според вас колко горе-долу може да поиска един jeune diplômé с 6 месеца опит само от стажове?

Много ви благодаря предварително и обещавам да пиша по-често, особено ако започна работа, защото ще ми се махне тая огроооомна тежест от главата  ooooh!
 Hug

# 147
Ку-ку Simple Smile

Мадам, честит рожде ден! Много здраве и любов   bouquet

Тиквичка, не знам за заплащането.
Не можеш ли по сайтовете с обяви да се ориентираш?

А за кадри или не, то това не май съвсем в частта с пазаренето, в смисъл - не зависи от теб дали искаш, ами как е предвиден постът в самата фирма. Но много ме съмнява да не е кадър.

Роци, браво на камбанката.
Както и на другите ученици. Все така успешни Simple Smile

Къти, почивай, още малко остана.

Мария, можеш да си вземеш ката 3G, не са скъпи и да си я вържеш, не  е трудно.

# 148
Ивенце, благодаря. Аз знам, че частта с кадрите не е от пазаренето. Просто се интересувах дали ниво bac+4 се води кадър или не  Laughing Според нета да, ама нещо ме съмнява та се чудя дали ако ги питам ще изглеждам глупаво  Laughing Иначе знам, че ако е кадър трябва да поискам повече, та оттам иде чуденката ми.

Мария, и аз препоръчвам карта 3G. Особено в България изобщо не са скъпи, а така ще имаш достъп до бърз нет постоянно и навсякъде  Grinning

# 149
А откъде се купуват 3G карти?

Общи условия

Активация на акаунт