Лято, може би - Франция 35

• 35 427
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте!И аз съм тук в жегата.В съботя бяхме на плажа на Сена,но не стояхме дълго.В Лидл от 5 август пускат уchениchески пособия и два вида chанти.На мен това ми е един от по-близките магазини и им следя промоциите.По отноshение на книгите последната,която проchетох беshе биографията на Стив Джобс.Не препоръchвам  Орахн Памук(Носител е на Нобеловата награда за литература за 2006 г).Много ми беshе труден за chетене.http://shop.sbb.bg/?cid=3&cat=46.Тези книги се продават по принцип заедно със списание и са по 5 лв. и никак не са лоshи.

# 256
Ние пътуваме за Филибето на 1ви - пристигаме в София и оттам за Пловдив.
Aх, толкова пловдивчанки, а няма да успеем да се засечем  Sad

Аз Стената много обичам -като дете там ми беше наградата ако съм слушала през седмицата Simple Smile
Като дете ooooh! Аз бях в университета, когато един съсед я създаде с няколко приятеля !

Ние имаме проблеми тук...и не е супер ваканцията в Лил както си го представяхме..
Че какво успя да ви се случи в Лил ? Дано не ви е хванало гастрото... Днес една колежка цял ден се оплакваше, а аз най-егоистично се притеснявам само да не ме е заразила, че ще е супер за пътуването !

# 257
Ами...аз съм на 21 и бях около 5-6 годишна като почнахме да ходим.Иначе тук са ни семейни проблеми на всичкото откоре свързани с болест на близък...Всеки път като дойдем излиза нещо...

Любимият ми сладолед на Стената е Пинокио-такава радост беше като го донесат Simple Smile

# 258
  • Rennes, France
Ехоооооооо Crazyкак сте дами, разхладихте ли се малко? Flutter

Аз горе-долу дишам, държа се. Днес изпрах тапицерията на зимния кош и столчето за кола, сложих ги успешно, купих приставка за столчето, някои дребни неща - въобще отмятам от списъка Laughing

Мария, броя ги дните с теб, да знаеш Mr. Green
Ла франсез - съжалявам за неприятностите, дано се оправят нещата Hug

Юлия, близо съм до Пловдив, но ще се засичаме друга година - сега бебка се дупи тук у френско Whistling

Бягам че големия звяр пристига...поздрави на всички Hug

# 259
Привет девойки  Hug
Аз се позагубих, но тръгнахме за морето един ден предварително от решеното, та не бях гоова с куфарите и не успях да се добера до нета. Ваканцията е към края и в неделя летим към БГ.
Julia B. ние летим от Рим понеже сме в Италия: Ако ти е дуобно може да се видим понеделник или вторник. Ще ти пусна тел на ли4ни. А за останалите пловдив4анки аз съм на линия казвайте  къде и кога. Целувки за вси4ки; Hug отивам за последно на плаж днес

# 260
cutty, добре, че си ти да ми броиш дните Laughing Аз не смея, защото нищо не съм приготвила, ако ги преброя , ще се паникьосам Joy
Утре е Денят Д: покупки на подаръци, изпълнение на поръчките за  лекарства за малки и големи за Бг...и още не занм какво!

Круша, Юлия, la française, лек път и приятно изкарване във "Филибето" Laughing

# 261
Добро утро  food010
Уж се заричах , че ще спя до късно, но в 7,30 се ококорих Sad Може би крещящата ми нужда от тишина и малко време за мен, без  скачащи деца наоколо подбуди мозъка ми да се събуди толкова рано Laughing
Вчера бях в банката за да направя превод на пари за Бг за ваканцията...Е, няма такава некомпетентност като в нашата агенция на сосиете женерал. Не успяха да пуснат превода ooooh! Дано успея до сряда, по телефона, с моя "консейе", който няма интерес да е заминал на ваканция, да оправя нещата....Иначе ще пиша писмо до директора на агенцията, не за първи път ми правят мизерии за най-най-прости банкови операции ooooh! Не съм човек, който се "разправя", но тези минаха всякакви граници. Ох, може и заради тях да не мога да спя, от яд #Cussing out

Както и да е. Днес ще събирам куфарите. Зарекла съм се да не пътуваме с много багаж. Да видим дали съм способна да се ограничавам!

Времето тук май се разхлади, алилуя!
Лека неделя на всички, които все още са тук! И лек полет на всички заминаващи днес!

# 262
Добро утро и от мен  Grinning

Вчера тук беше 36 градуса и просто не се дишаше. Аз имам да пиша мемоар, но в това време е много сложно да се изстържеш от дивана  Laughing Въобще не мога да се мотивирам.
Днес ще е сааамо 33, така че ще се стягам  Laughing

Приятна ваканция на всички! Да си направите чудесни споменчета и да разказвате после!  Hug

# 263
  • Rennes, France
Хайде, Мария, как мина деня с пазаруването Peace Дано се събереш в малко батаж Wink
За Сосиете Женерал - само лоши впечатления имам, сега покрай теб пак ми се затвърждават. Аз като искам да правя превод до БГ, го правя нолайн, като нашия консуел предварително регистрира IBAN-а в сметката ми е става супер лесно. Аз до банка не ходя, само по мейл комуникираме Peace

Тиквичке, ти в Страсбург ли беше? Тук при нас и вчера и днес бури, но не толкова страшни. Разхлади обаче добре и се диша спокойно.

Аз купих вчера тръмплин на Луи. Исках да е по-малък, но не намерих в наличност та взех 240см - голям е, но става и за нас. Добре че беше намален иначе трудно преглъщам такива суми Crossing Arms

За мен още две седмици почивка докато Луи е при детегледачката - не че почивам, но поне успявам да опъна крак по някое време на деня. После - ще се справяме с таткото...дано мине лесно Heart Eyes

На всички приятна ваканция...чакам догодина живот и здраве и ние да отидем в БГ на почивка лятото. Нашите на на вилата, берат малини, ягоди...направо рахат Party

# 264
  • София / Сливен
Здравейте мами, искам да попитам какви документи трябва да имаме когато записваме дете на училище и на детска градина във Франция?
Какво трябва да преведем и дали на всички документи е задължетелна легализация?
Благодаря!!!

# 265
Мария,аз съм много доволна от СЖ ...Нямам никакви такси за теглене и плащане в Еврозоната,сега се записах за една фукция за 15 плащания и 5 тегления на месец безплатно и в не евро зоните като в БГ...
Иначе за такива преводи ползвам пейпал - плащам някакви стотинки...левче някъде
Моят красавец е в Пощата и там е ужас и паника - няма консейе,праща си въпросите по пощата в плик...и се чака ужасно много в агенция..И от другите банки имам впечатления...накрая ще стана и аз някое консейе там ахаха Party

# 266
Здравейте! Днес не съм на работа, защото е много специален за нашето семейство ден Grinning Днес Гого става на 7г., възрастта на разума Laughing Почерпете се виртуално за негово здраве!  party023

Понеже е истински мъж и не иска торта, в момента пека мъфини по негова поръчка!
Следобяд ще отидем на Аквабулевард в чест на повода!

lafrancaise, аз по принцип нямам нищо против СЖ, друга банка не познавам. просто в нашата агенция са избирани с конкурс. Аз съм сменяла няколко агенции и никога такова чудо не е било.
Заинтересува ме тази опция за теглене в Бг. Само за студенти ли е? Ще питам утре консейето (че нали днес не работят).
  cutty, денят с пазаруването мина много скоростно, купих по една тениска на дете (10 на брой Joy) и готово. Нямам амбиции за оригинални подаръци! Закучиха ми се само едни лекарства, които са ми поръчали, дано успея да ги намеря!

xybavelka за записване в училище трябват актовете за раждане на децата и някакво доказателство за адрес тук (квитанция за наем, фактурата за тока). Освен това искат и доходите, за да пресметнат колко ще плащате за стол и други екстра-сколер . Така че от Бг само актовете за раждане , това е. за по-голямото дете може би ще трябват и някакви сертификати за ниво от Бг училището, но това са предположения, не знам.

Хубав ден на всички! Hug

# 267
  • Rennes, France
А, Мария, и това става Peaceважното е да има нещо Mr. Green
Да ви е жив и здрав порасналия Гого - леле 7 години Crazy  bouquet Порастват децата.... Кога пътувате точно...да не вадя календара сега Laughing

Хубавелка, виж аз нямах време да ти отговоря преди на ЛС, пък и не съм толкова наясно, но на нас за матернела - а малкия ви е в близка такава възраст искаха и здравната книжка - така е лист от доктора кога и какви ваксини са правени, с обикновен превод мисля ще стане. З адруго не се сещам и аз. Другото Мария го е казала Peace

# 268
Малее, ваксините, задължително! Дифтерия, тетанус, полио са задължителните във Франция!

cutty на 1-ви август тръгваме, ясна дата да не се объркаме Laughing

Хайде, отиваме на басейн! Малко е хладно , невероятно, но факт, но няма да се откажем!

# 269
Честит Рожден Ден на Мариин Гого nbirthday newsm59 newsm67  ura  Party Time Tada  costumed034  party041
Нека расте все така умно и жизнерадостно дете.
Много целувки от нас. wavey
Аз днес стягам багаж,че утре децата отлитат за БГ.Това ни е за първи път да се разделяме с Георги.Дано не се затъжа много,че ще хвана предсрочно самолета hahaha

Общи условия

Активация на акаунт