Лято, може би - Франция 35

• 35 417
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
  • Rennes, France
Тук съм - опитах да заспя, ама нейсе...друг път Whistling
Емма е с колики, страшна работа - нищо не помага освен спане по корем. Като изпищи, леле Rolling Eyesмайка й жална Sad. С кърменето сме до под кривата круша - кърмя усилено, ама така ме боли, нощи не помага. Бяхме и на остеопат, ефект нула, просто не си отваря много добре устата. Та стискам зъби и се надявам да мине Praynig Иначе качва усилено вече мина 4кг Mr. Green
Луи е много добре с училище, няма рев, няма драми, но виж в къщи е екшън - инато магаре, с характер тип - ако не е ена мойто здрави да са ви тъпанчетата - почва рев, пищене, абе ужас. Ама таткото се е заел да го вкара в правия ред, защото при Мама не минава...само при мен и в мое присъствие прави номера междудругото, при други хора или при ММ - не ooooh! та съм оставила да се наказват и така Rolling Eyes
Брокант е нещо като бит пазар - за мене, но много по-цивилизовано и с хубави неща, за без пари Peace Тоест втора употреба, че може и трета, но пък какви неща можше да намериш, ей като Роц - ще чакаме да видим някой кейк на чинията  chef
Мария, хич и не разбрах заглавието - ама успех Peaceдано мине лесно.
Роц, Иве - този филм какъв е? Аз съм на Анатомията на Грей и Родители, а и The good wife. Друго не гледам, но ще е интересно да видя нещо ново Peace
Фейт - мерси за пожеланията.

Отивам да хапна малко че катуна ще се събуди скоро Crazy Абе не че не знаете, ама с едно дете е по-лесно, с две - леле каква организация трябва, че или единия ще спи, другия не, или на третия там ще му се ходи, на четвъртия - не...ей така ще ни минава времето в планиране и организиране #Crazy

# 721
Дам, хубаво нещо са брокантите, особено за детски дрешки, играчки и всичко за бебето. Намират се страшни антики, мебели, че и пържени картофки с бира  Mr. Green. Аз ги харесвам само заради 1-те изброени, стариините неща не отговарят на моя стил в живота, дори като вляза в къща със стари мебели и пр. ме побиват тръпки, едно тъмно, музейно.  Rolling Eyes
Къти, честит сбор  Mr. Green, скоро и по моята телевизия  Mr. Green
Като казах телевизия, аз гледам Мостът, The Good Wife, The Mentalist, Californication, минавам и през Отмъщението и Анатомията, но за бързо. Хаус ми стана безинтересен накрая, може би защото си остана без гадже  Laughing. И От местопрестъплението Лас Вегас гледам с удоволствие. Рижко от Маями едвам го търпя, а Ню Йорк ми е постен.
Хех, големи драми за човек, който не обича ТВ-то, ама какво да се прави купила съм си един 107- инчов, платила съм си Булсата и кибича  Blush
Аз като януарче обожавам снега, и хич не ми достига тукашният. Дъждът ме депресира, а то с последните ми три години, минаващи в бременности, кибич и дъжд, само депресирана си ходя,  Joy. Да не говорим, че един син бифтек, едни стриди и едно хубаво пийване за Коледа и други празници пропускам откак.... Ми, как да не се депресира човек, ох, и една Карелия ултима   newsm45 smile3515 smile3511 smile3514 smile3512 rotfImbo

Бъъързо редакция- 107см, не инча

Последна редакция: сб, 05 окт 2013, 20:53 от la vie est belle

# 722
la vie est belle ,  махни линка с цигарите, че веднага ми излезе че е с троянки кон!!!!

Къти, мерси за обяснението за броканта - много си падам по такива места. Обичам да си намирам "съкровища"  Laughing Трябва да разбера при нас дали има  Thinking
Да ти кажа честно, аз някой път е 1 дете и мъж немога да се справя с организацията... Пък + бебе си е лудница направо  Hug
София ми имаше колики 5месеца - разказа ми играта с рев  ooooh! ooooh! ooooh! Знам за едни свещички които много помагали. А за гърдите мажи лансинох ако имаш, помага.  Peace Гармастан също, незнам дали ги има тук  Confused Успех

лека вечер

# 723
Ooo, cutty, милите те! Кураж! Не мога да помогна със съвет за коликите, на нас ни се разминаха!
Търпение, и това ще мина!

la vie est belle, аз след две поредни бремености, съчетани с по година кърмене, и тотално отказах цигарите! Скоро ще станат 10 години от последната цигара! Направо дори не мога да повярвам, че съм била пушачка!

Само да допълня, че на броканта продавачите са не професионални търговци, а всеки един "гражданин", който иска да се отърве от ненужни вещи!

Аз днес водих Яна на шопинг, да си избере сама дрехи, нали е голяма. Сдоби се с рокля на Десигуал Whistling, много лоши навици и създавам Laughing

В момента готвя кускус за първи път, дано успея Crazy

the Faith, една моя колежка се върна тази седмица от ваканция в Малта, беше много доволна, от климата и от атмосферата

Къде ги гледате тези сериали? По някоя специална програма за сериали (не се смейте Mr. Green), или трябва да се изчита преограмата за ТВ ooooh!

Последна редакция: сб, 05 окт 2013, 21:17 от Мария К.

# 724
И Аз, аз, аз гледам Даунтън Simple Smile

И аз, и аз  Simple Smile  А вие къде го гледате? Аз теглих в началото, но нали е забранено...и не смея вече.

Не съм чела последните страници подробно, а и не знам дали ще го направя. Напоследък пак съм с безкрайни разположения, но вече му се вижда края   ooooh!

# 725
Аз по принцип не съм пушачка. На моменти съм. Най-обичам, когато съм на соаре, но ако тук се продаваше Карелия, нямаше да и простя (извън бременности и кърмене, де. Е, и като съм в добра спортна форма, само че това може и да не ми се случи повече  Rolling Eyes)
Сериалите ги гледам по българската телевизия.

# 726
  • пак на Рив Гош
Ла ви, като прочетох за инчовете си викам "лелееее, за такова чудо ти трябва хол поне 10 метра!" (после видях, че са санитиметри)  Laughing
Не ти е лесно в момента, но е за добра кауза  Grinning

Cutty, кураж! Камбанката нямаше дълго колики, за щастие. При нея помагаше носенето по корем и масаж на коремчето.
"Абатството Даунтън" е английски сериал, чието действие се развива в началото на 20ти век (започва с новината за потъването на "Титаник"). Засега ми напомня на моменти един друг сериал, "Upstairs / Downstairs", където действието също проследяваше от една страна живота "горе" на господарите и "долу" на прислугата.

Мария,  Фенси, аз го гледам оттам, откъдето е забранено  Mr. Green

Фейт, много ти благодаря за разказа  Hug! Направо ме разби с това постоянно чистене, явно аз там няма да мога да вирея, ще ме екстрадират за немарливост  Mr. Green Всъщност, интересува ме всичко - климат, навици, бит, хора, хапване и пийване Wink. Вие в Лавалета ли живеехте?

Мария, какъв кускус готвиш, от магребския ли?
Много хубави навици създаваш на Яна Wink, тъй де, все отнякъде се започва. Купихте ли машината?

Май е време за нова тема  newsm78

# 727

Май е време за нова тема  newsm78
Да, зимно-празнична с виненки  Joy
Калин нямаше много колики, месец най-много. Освен масажът, педиатърката ми беше изписала един сироп.
И аз много обичам този форум : един от малкото, в които целта на хората не е да се заяждат  Hug

Аах, колко му е да яхнем метлите  afwitch  (малко спам преди новата тема  Mr. Green)
Ама нали сме културни полу-французойки, пу-пу

# 728
  • Rennes, France
ооо, всички номера ги знаем - носене по корем, лежане по корем, капки изписа педито...ама и това ще мине Peace Поне спи през нощта Wink
Ла ви - това с яденето и неяденето по време на бременността - най ме мъчеше Crazyно и това минава Peace
Фейт - вече съм на 3 опаковка Лансинох - направо го пия Mr. Greenама ефекта е леко нулев Rolling Eyes
Айде лягам Whistling

# 729
  • FRANCE
Кюти няма ли някоя консултантка по кърмене около теб. В сайта на лече лигата трябва да ги пише и с номера на телефони. (аз за Алекс бях търсела че диването не искаше шише, а беше с гледачка). Дано се нормализират нещата. А Луи според мен рвнува. Разликата на децата ти е същата като при моте диванета. В началото при нас бяха големи драми от страна на Алекс (съвпадна и с тръгването на училище), ревове, капризи и разбира се  когато е с мен ooooh! Не им е лесно на малките човечета. Стискам ти палци за здрави нерви на теб. ще се нормализират нещата.

Аз чета от телефона  Embarassed най ми е удобен докато чакам пред училищата Mr. Green

И аз теглиа от забранените. Mr. Green

# 730
Съжалявам тези дни все не ми оставаше време да чета и пиша във форума. Когато се наканих да вляза, май вчера беше, имаше някакъв проблем със сайта и пак не успях.
 Сега чета какво сте писали и над какво сте разсъждавали тези дни....слава богу тук няма много престрелки (и обичайното мерене на нещо си ). Вярно праховете и пералните не предразполагат за много философски анализи и разгорещяване на страстите. За някой това прави темата скучна и мудна. На мен специално така ми харесва. Всеки споделя нещо - моментно състояние, радост, болка...
Роца - Абатството го гледах по френската септември месец, сега почна 4 сезон и смятам да го дочакам пак по телевизията.  Иначе не тегля филми, а ги гледам директно на един руски сайт, хубаво качество, перфектен превод, бързо и удобно.
В момента гледам Елементарно Sunglasses, започнах Sleepy Hollow  - трилър, фентъзи и малко ужаси. Лятото изгледах -  The White Queen - историческа драма, хареса ми. (http://www.imdb.com/title/tt2372220/?ref_=sr_3)
Веринка - ще ти отговоря за българската козметика утре най-вероятно, защото така ми се спи  Blush в момента.

# 731
Знаех си аз, че по интернет гледате ( защото вече бях питала, склероза Joy)...Аз също понякога гледам по ТВ разните американски  полицейски сериали, даже един френски има в четвъртък по TF1...Бях се загледала и по Анатомията на Грей пролетта, но я спряха за момента. Всъщност в къщи има такава конкуренция за единствения телевизор, че аз се давам без бой Laughing

Роца, нашата брокант е утре.  Wink
А кускуса е по една рецепта от мармитон.
http://www.marmiton.org/recettes/recette_couscous-poulet-et-merg … facile_17751.aspx

Днес тичах като кон покрай на Яна бурния социален живот. Беше канена на два РД , вторият вечерен, който се трансформира в последствие на пижамено парти ooooh! Към 19 часа осъзнах, че нямам нищо за вечеря и минах покрай един марокански ресторант, който прави за в къщи, но се оказа още затворен. Та реших сама да направя кускус в тенджерата под налягане. На миризма и вид го издокарах, като за първи път, обаче го бях преварила. Помогнаха ми коментарите под рецептата, които съветват с какво да заместим съставки, които нямаме, в моя случай подправки за кускус.и хариса.... Също така и умишлено не сложих доматен концентрат, нито репи Grinning Другият път ще намаля времето на варене. Рецептата беше за autocuiseur , но явно не за модел като моя....

Хайде да заспивам и аз Laughing

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 01:08 от Мария К.

# 732
Ето нещата, които купих от Бг - стимулант за коса на Икаров, една маска за лице и мляко за тяло, двете на Yoghurt of Bulgaria. И от трите съм приятно изненадана и струват малко пари в сравнение с френската козметика. Продукти на Билка не съм купувала за сега, може следващия път да опитам нещо. Сега се сетих нещо свързано пак с тази тема, в Париж имало магазин, в който продават неща на Golden Rose (май е турска марка ?) ако някой се интересува ще питам къде точно се намира.
По темата за цигарите - лятото в Бг пуша, там ми се пропушва, не ми е проблем после да не пуша с месеци и после на някое гости пак да запаля една в компания, тук по принцип не ми се пуши, може би е свързано с цените на цигарите  Crazy
Явно в Бг в момента изведнъж е станало студено и сиво, тази есен имаме истински късмет с времето.

# 733
Оф, cutty, съчувствам ти за гърдите  Hug Май и някакви компреси се правеха, ама непомня къде бях чела. Аз седмия месец започнах да си подготвям гърдите за кърмене и ме боляха малко в началото, та много немога да помогна със съвет.

Мария К. ,  презсептември и началото на октомври времето в Малта е супер. За разлика от юли и август  ooooh! ooooh!

Роца,  мен в Малта за това ме екстрадираха  hahaha
Като цяло жените нямат някакви странични, от домакинството, занимания. Обичат разходките следобед по крайбрежните алеи. Обуват маратонки и спортни екипчета и хайде на разходка. пенсионерите също - нагласят се в костюмчета, хващат се под ръка и изпадат даже и в лек унес, почти и не си говорят..
  Острова е малък и те са много семейно сплотени. Всяка неделя си ходят на семеен обяд. Или по семейно му в ресторант. Преди това минават през църквата за една неделна литургия. Мнооооого са набожни, много. Има 365 църкви на това малко островче!!! За всеки ден от годината. Някой от тях са с много футуристичен дизайн  Sunglasses .Има и много ордени с монахини. 
Няма нито един малтиец бездомник. Ако някой е в нужда семейството веднага помага.
Абортите по желание са забранени. За това и много от изследванията които се правят на бременните, там не се правят. Щом има пулс бебето, независимо от друго (да пази Господ) се ражда. За аборти пожелание ходят в Сицилия, че е най-близо. Дори при ясно време може да се види  Grinning.

хубав следобед

п.п. Моля ако съм досадила с разказа за Малта да ми кажете  Peace  

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 16:46 от the Faith

# 734
Напротив, искаме още!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт