Лято, може би - Франция 35

• 35 419
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Фенси, и аз съм му хвърлила око на това итал. градче. Весело изкарване и ще чакаме разказ!
Мистик и Лафрансез- големи сте сладурани! Как да не му се допие на човек една биричка с вас?! И балкончето е страхотно!

Чумби, как сте? Има ли дъжд при вас?
Изтървах началото на новините, но дочух, че има големи наводнения в южна Франция. При нас е добре, малко облачно, но поне е хлад!

# 76
  • MERIGNAC, FRANCE
Честит първи летен ден (лятото си е избрало май само една част от Франция, при нас сме с боти, якета и чадъри).
И честит празник на музиката!
Аз лично май не мога да намеря смелост да тръгна под дъжда, а и мисля че е опасно и за музикантите с електронни инструменти.

За България мисля че трябва абсолютно всички сегашни политици да се махнат, и да се сложат на тяхно място млади и интелигентни хора, които не са замесени с разни бизнеси. Въобще да е невъзможно политик да има право да прави и бизнес. За съжаление това за България май е само утопия...
За Франция не съм чувала да има подобни политици. Ако се лъжа - поправете ме.

# 77
Ехооо, и ние сме на празника на музиката, по скоро чакаме да засвирят... Кмета е поканиш американска рап група, ще падна от смях! Хладно е , но поне не вали в момента!

# 78
Тук е жега, чак се топим. Топло, топло, ама чак пък толкова! Няма угодия  Laughing

# 79

За България мисля че трябва абсолютно всички сегашни политици да се махнат, и да се сложат на тяхно място млади и интелигентни хора, които не са замесени с разни бизнеси. Въобще да е невъзможно политик да има право да прави и бизнес. За съжаление това за България май е само утопия...
За Франция не съм чувала да има подобни политици. Ако се лъжа - поправете ме.

Аз се сещам за Жером Каюзак, Клод Геан и разни други дето напоследък ги разследват за сметки в Швейцария  Confused

Веринка истина е, няма угодия! Но и нормално време няма напоследък . Тук лятото дойде вчера, а днес вече пак е есен! С якета, затворени обувки и чадъри сме... Sad

На ме днес ми е " спортен ден" с децата. Стана така, че записванията за всичко е днес следобяд ... И познайте ! Най- напред подадохме досие за тенис за Гоги, не е сигурно че ще го вземат защото е нов в клуба и няма предимство, а аз освен събота друг ден не мога. Сега сме на джудо, направихме записването, и чакаме да свърши тренировката , тоест почиваме си с Яна. След това отиваме да се редим на голямата опашка за танците и худ. Гимнастика! Луд умора няма, но поне септември няма да се занимаваме с това. Яна иска и да свири на пиано, но в консерваторията са супер сложни: има три урока на седмица: инструмент, солфеж и хорово пеене! Ще търся някакви частни уроци ...и азне знам как  ooooh!

# 80
При нас днес откриха нова музикална зала. Строителството бая се забави. Караха се за пари, за необходимост от залата, междувременно и инвеститорът фалира, но все пак я построиха.  Имаше ден на отворените врати. Малкият пипна арфа и барабани. Снемаха ни, дегизирани като едновремешни музиканти с ливреи. При нас жегите започнаха. Едва дишаме. Вчера в училището имаше състезание по ориентиране. Аз се писах мама-помагач! Надявам се моят отбор да е първенец. От 30 елемента описахме 27. Всички деца са живи и здрави, само моят син успя да падне и да си сътвори нова аркада в ъгъла на окото. Изкарахме обеда в спешното. Ако върви така, скоро ще е с петолиние.

# 81
Мария , тукашните косерватории са каквото бяха музикалните училища в БГ : има смисъл ако искаш децата ти да станат професионални музиканти. Нашите и двамата свирят в MJC-то и сме много доволни. Верно, че зависи от възможностите във вашият квартал : не навсякъде имат добри преподаватели по музика... В други части на Нанси, музиката и танците са организирани в асоциации.

Тук есента дойде с пълна сила  : 10С и ръми  Sad  Прогнозата ни обещава същото време за цялата седмица  Sick  Така ми се иска да си хвана самолета за Пловдив (днес майка ми пътува). Ще трябва да устискам още един месец...

Последна редакция: нд, 23 юни 2013, 11:50 от Julia B.

# 82
Здравейте Simple Smile

За пианото - аз съм свирила 8 години в България на частни уроци.Тук има в дневнице центрове за срядите и частни уроци,но ми се струва че е доста скъпо тези частни уроци..

Ние сме на 19 градуса и слънце - голяма радост.Много мразя жеги и заслепяващо слънце (една от причините да си дойда на север Simple Smile )

Заминаваме ние на 1 август от Брюксел,последно.Много е сложен проблема с котето и да си призная се съгласих да пътуваме оттам,за да оставим котето при баба и дядо и вчера ми се заявява,че моят не искал да ги притеснява...В краен случай ще е там,но ... много ми е притеснено,а няма много възможности през лятото - всички са някъде.

Нямам търпение да имам книжка и кола...

# 83
Мама Щрумф,
В края на юли до 9 август сме из вашия вилает, ако сте там - да се видим с децата Wink

Тук са жеги непоносими, климатика в хола се развали...напрово ужасТ. При вас и зимата студ, и лятото..брей това време???

# 84
При нас за първи път от една седмица се ядва. Топло, ама има ветрец. Даже на балкона пихме аперитива.
Дори ме влече навън за тази вечер, може по случай падането на темепературите да излезем на тераса без риск да ни се домре от жега.
Празникът на музиката мина тази година без дъжд, нещо невероятно за Страсбург. Ама то и жегите тук тази година са невероятни. А ние със съфорумката ЛФ уж излязохме само да ядем, обаче свършихме в 2 сутринта след солидна обиколка по кръчми, има един прекрасен израз на английски, pub crawling  Mr. Green

Още не съм намерила перфектната къща в Нормандия. Вярвам, че ме чака някъде, добре че вярвам иначе да съм се отказала. Трябва да бъде обаче намерена в най-скоро време, че да резервирам и край с това тежко начинание - намиране на къща за ваканция.

Дари, пак твоят сайт ще е, то вече наизуст го знам. В близките дни ще се изясни дали ще има къща или не, зависи явно от настроението ми.  Simple Smile

# 85
Аз пак съм яхнала метлата. Причината е прословутото пипане на моя син. То не е просто разглеждане. То завършва със счупено, загубено или унищожено. Издебва ме, добутва стола и се обслужва. И все важни неща! Преди няколко месеца така го бих, че си докарах хематом на ръката. Уви, ефектът беше кратък. Добре че е на училище, защото утре щяхте да ме четете по вестниците. То не че е късно!

# 86
  • Rennes, France
Привет французойки Peace
Въпреки липсата или кратката поява на слънцето, тази седмица съм в настроение, че чакаме баща ми и и майка ми на гости за една седмица...Та броя дните до четвъртък Party

На всички със слънце - леко завид, но не искам жеги, мерси Naughty Веринка, верно в БГ не се издържа - майка ми каза че е ад под небето ooooh!
Мария, браво за записванията. Апропо, ние сме на среща с училището в четвъртък, та се питам за толкова малки деца има ли такива засипвания или още е рано? За пианото - на нашата съседка момичето искаше, но й бяха казали че трябва да има пиано в тях, за да се запише на уроци Shocked та така че навсякъде - различно Peace

Ариел, браво за състезаниято, лошо за спешното, за боя... Rolling Eyes На колко години беше вашия син?

При нас, Луи е почнал много да изхитрява - като иска филмче, казва Мамо едно, показва ми едно хубаво пръстче, но мама като каже - Не, и се почва рев, викове, писъци. Така ли.......................оооооооооооооооооо, не  епознал. Излязох навън, оставих го вътре, баща му го гледаше отвън пред вратата, попита го кога ще спре, за да излезат, той порева още и спря. Излязохче всички. Сега е вето на компа. Даже се крие, вика не вика, моли не моли - казвам че е развален копма, токов удар има и това е. В екстремни ситуации се съгласяваме само на Бейби Тв за малко, като на него бързо му омръзва. И така - твърдо напред даваме с таткото, защото ни се качва иначе на главата. Нещо с любезностите го няма много - при нас е много любезен, но в хлебарницата например - не иска и това е!
Въпреки кофти съботата бяхме в една ферма близо до нас, която  екато ЗОО - ей какви животни видяхме - супер беше. Валя ни през 15мин - ама едно такова ръмене....та само ни намокри косите, но не се спряхме. После ресто - малко дивак го дава, ама пак се ядва Crossing Arms

# 87
Момичета, здравейте!
Извинете нахлуването ми в темата, но имам едно питане и се надявам някой да може да ми отговори!
Имате ли представа дали ако българка, притежаваща carte de séjour /разрешение за пребиваване "ЕО - членове на семейство - всички професионални дейности"/, доведе семейството си във Франция, съпругът й има право да се запише в Бюрото по труда, без самият той да притежава  titre de séjour?

# 88
cutty, на 5 е. Миналата седмица обвини един съсед, че ги нападнал с нож в мазето и порязал приятелчето му. Беше голяма патаклама. Само дето не пристигна полицията. Съседът дойде да дири обяснение. Оказа се, че никой никого не е заплашвал. Детето просто паднало от колелото. После обяви на всички, че се местим. С фантазиите някак по се примирявам, но с ровенето не знам какво да направя. Много фира! Ако знаеш колко сме си приказвали да ме пита и колко обещания е дал! Днес нали ми е ден за чистене и установявам погром! Изпитвам желание да му строша с чука новата играча, за да сме квит и да види какво ми е!
kokona24, няма да стане. Първо сежур и после, каквото ще правите. Аз, въпреки че имам сежур за 10 годин,и получих отказ да ме регистрират в бюрото по труда. От сума време се каня пак да се пробвам, ама все по-належащи задачи ми излизат. 

# 89
  • Rennes, France
Ау, Ариел, то сериозно при вас - иначе не е много голям, колкото племенника ми е Rolling Eyes Страшни фантазии има, дано намерите правилния изход от ситуацията, и дано има ефект Peace

Общи условия

Активация на акаунт