Лято, може би - Франция 35

• 35 419
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Привет, девойки! С риск да предизвикам завист, да обявя все пак, че вчера в късния следобед открихме сезона на плажа   Тръгнахме чак към 4 часа, понеже такъв силен вятър вееше, че нямах особени надежди за морето  Какво се оказа обаче - едва намерихме местенце да постелим една кърпа! Толкова беше пълно с народ, но, за щастие, все деца и баби.  Водата на първо пипане не изглеждаше топла, но явно заради силното слънце  Дори нямаше вятър по брега и се цамбуркахме като невидели цели два часа. В резултат - течащите носове на моите магаренца спряха като по сигнал. Ех, май ще се примиря с мисълта, че пак ще си карам лятото по лазурния бряг  Mr. Green

Ариел, ама вие голям фантазьорко си имате! Гледай ти какво въображение има детето - явно е и любопитко, щом така рови навсякъде  Моят скромен опит показва, че никакви насилствени методи не действат - по-скоро му осигури  някакъв терен за изследване, вдигни важните неща по-надалече и не се ядосвай.

А за уроците по музика - ние май сме случили на школа в наше село. Или поне за Сашо - вече доста е напреднал с тромпета. Сега минава разни изпити по солфеж и по инструмента и свири в няколко формации, една от които е за съвременна музика заедно с възрастни. За съжаление малката се отказа от пианото, та Сашо се записа на нейно място.

Айде, лека седмица, и дано лятото се усеща поне от време -навреме и при вас

# 91
Привет девойки  Hug
Мистик, дано успееш да намериш къща, каквато търсиш  Hug
Ариел,работи му на детето фантазията,но те разбирам  как се 4увстваш, моята щерка( 5 години) ве4е не пипа, ама като се тръшне за нещо страх ме хваща, 4е съседите ще помислят, 4е я пребивам, а аз не съм я докоснала, то са крясъци, пищне, тряскане на врати , и накрая си изяжда по един шамар по дупето поне да знам защо се дере. Но нито с добро помага нито с лошо, докато не и мине, после става души4ка, извинява се , мамо аз си помислих сгреших и т.н. А преди няколко месеца беше на мода," Папа, мама не ми дава да ям, от 2 дни нищто не ми е дала да ям, умирам от глад" ужас,  #Crazy
cutty , добре правиш, 4е казваш не и дъжиш на думата си.Така ще знае, 4е не е не.
Чумби завид за хубавото време.Тук из Парижкия вилает направо си е депресиращо за мен.Имам 4увството ,4е е ноември.Студено , мра4но, дъждовно ветровито пфффф, нямам турпение да дойде  3 юли , и да заминаваме на море.
Julia B. виждам, 4е и ти си от Пловдив, аз съм август там, ако си ходиш и  ти, може да се видим  да пием по кафе, може и по бира Wink, ще викнем и Мария

# 92
Крушке , с удоволствие  Drunk  (нищо, че бира не пия). Тази година отпуската ми е много малка, та ще стоим предимно на морето (Магнолиите, Приморско). Ще съм в Филибето на 31 юли, 1, 15 и 16 август. Ще се засечем ли ?
Да ви се похваля, ще пробвам за първи път кацането в Пловдив  : после ще разправям (мъжът ми умира от ужас, че ще пътуваме с РаянЕър)

ariel3, ако бях тукашна, щях да те посъветвам да се консултираш с психолог. Имам много познати родители на които е помогнало, но лично аз не съм свикнала да прибягвам до такава помощ...

# 93
  • пак на Рив Гош
Чумби, аз пък не ти говоря, защото завиждам грозно за слънцето и морето  Crossing Arms  Mr. Green

Искам поне 5 градуса отгоре!

Леле, Ариел, голям пакостник си имаш, да ти е жив и здрав! Кураж!  Hug

Мистикова, дано да намериш желаната къща в Нормандия Simple Smile С crawling  ли се прибирахте от баровете? Wink.

При нас в събота беше празника за края на учабната година... като валя поне 6-7 пъти за по малко. Резултат  - Камбанката е с течащ нос, пфффффф. Пък и в нейното училище ги правят едни такива дълги тържества -  от 10 та до 16ч  ooooh!
Сега чакаме да видим кога ще са й часовете по английски догодина и дали ще успеем да вмъкнем някое допълнително активите. Мадмоазел иска да се запише на фехтовка (после сигурно и лазерен меч ще поиска  Laughing).
Да ви кажа в каква беля се вкарах на дрЪти години: от томболата в училище Камбанката спечели ластик за скачане и почна да ми обяснява как играят в двора... ама то много сложно с разни оплитания и т.. При което аз обясних как като малка съм скачала на ластик. И сега ще трябва да я уча как се скача на ластик по български... ама като помня само 2-3 "ками"  ooooh!... ще трябва да се образовам в ютуб как се правеше  Laughing

# 94
  • MERIGNAC, FRANCE
Боби, с удоволствие, но на 11 юли заминаваме за БГ за цяло лято. Но ме дръж в течение за следващите ви обиколки  Hug

Ние днес бяхме на разходка с яслата на малката в един увеселителен парк със зоо. На 3 пъти се губи мойта мома заедно с още една приятелка, за секунда се обръщам или вадя нещо от раницата- и те пак изчезнали  Crazy
Иначе беше супер, а и на време уцелихме. Препоръчвам ако идвате към нашия край с дечурлига
http://www.la-coccinelle.fr/la-coccinelle.html
Всички атракции пробвахме и давахме биберони на прасенцата, козлетата, агънцата и телетата  Grinning
Боби, отидете, ще ви хареса  Peace

# 95
Julia B До Франкфурт ли ще ходите?Някъде към нашия регион ли сте?
Аз като видна пловдивчанка и ползвала Раян Еър съм много доволна - особено от Пловдив си ни е супер летището,само ние сме...тъжно ми е само че има 2 полета на ден,. а ни е толкова хубаво летището...

Роца прибрахме се на колело... не знам как  Laughing Ама беше много яко Simple Smile

# 96
Я ме светнете малко за това летище в Пловдив - откъде има полети с Райанеър?  Много ме заинтригувахте  Не че от нашите вилаети има каквато и да била лоу кост компания към БГ, но е добре да се знае

lafrancaise, много ми хареса вашия спорт с Мистик - бира с колело, да не бяхте толкоз далече веднага щях да се засиля с колелото  Laughing

Роц, и тук поспаднаха грдаусите. Засега се радваме на слънцето, но като слушам за наводненията в югозападните части все си спомням  с ужас за тукашните преди три години, по това време пак.

Ако напреднеш с ластика, дай някой и друг урок, плийз! Аз още от миналата година съм се сдобила с ластик и се опитвах да покажа на приятелките на девойката как става, но нещо не им беше интересно  Не знам дали са ояе малки или вече не е на мода newsm78

# 97
Полетите са от Франкфурт Хан до Пловдив Крумово.Доста е евтино,особено в не силен сезон е около 15-20 евро.На мен ми е що-годе удобно и евтино извън силните сезони - всичко ми излиза няма и 100 евро на човек отиване и връщане.От СТрасбург влака ни е 19 евро

Иначе за колелетата - тука сме като в Амстердам,бира и велосипед си е градски спорт ;D

# 98
ПРИВЕТ девойки  Hug
Julia B. ние с малката крушка( само да сме живи и здрави)  сме от 28/7- до 30/08. Телефон ще ти пиша на ли4ни , ако искаш.
lafrancaise , ще се радвам да се присъединиш и ти на по 4ашка( кафе, 4ай, сок, бира, кой каквото си избере  Mr. Green ) в Пловдив  Hug
Ако някой друг ще бъде из Пловдивско август  и има желание, за среща да пише   Mr. Green
И ние го мислихме варианта с  Райанеър, ама много рано полета, и от Париж ми идва малко дале4о.
Роце, много хубав сладкиша, браво. В петък ще правя с кестеновия крем от твоя блог, май не му е много сезона) ве4е 3 пъти го правя и много ми хареса. Ще нося в градината за р.д. на крушето

# 99
От Хан летят и Уизер за Бг/ София. Иначе Райънер от година някъде почнаха да летят и от Страсбург, има доста дестинации, засега обаче няма за България.
ЛФ, какъв влак за 18е до Хан, кажи, заинтригува ме. Това летище е супер гадно и далеч, цяла одисея докато стигнеш. Спомням си как първия път в живота ми ходихме до там с един приятел. Беше преди 14 години, от скоро го бяха построили. 4 часа път с кола, никакви обозначения, посред полето в пампата. Последните години пак пътувах от там, първо ходя до Хайделберг, оттам хващам специален автобус за летището, общо всичко 4 часа и половина. Особено когато полетът ти е в 7 сутринта познай колко е неудобно.

Чумбе, то да беше само бира....тя беше за десерт по-скоро. Но ЛФ не знаеше, че се хваща на дълго хоро след като излиза с мен, дано не ме мрази, че я напих  Mr. Green Обвинявах се много на другия ден, че развалям така младежта.

Все още нищо с ваканцията за август, не намирам нищо по вкуса ми за наличния бюджет. Има хубави къщи, но за 3000 евро на седмица  Laughing Сладури.

А сега да ви кажа как разобличих един opticien, който миналата година ми продаде очила Ray Ban за 165е. Още на втория ден очилата паднаха на земята, на килим, без особен тласък и двете стъкла се изтъркулиха от рамката. Хм, странно - помислих си. Продължих да ги нося, след половин година носене в стъклата избиха като мехури, все едно е най-обикновена пластмаса и вече нищо не се виждаше. Отидох при двама други оптици в града, потвърди ми се, че това не са истински РБ, това е имитат. Такааа, имитат за 165е, не можех да оставя тази наглост безнаказана.
Отидох тази сутрин заедно с очилата, показах ги, отговаря ми се с половин уста - Да не сте ги оставяли в кола на горещо. И никой не ме гледа в очите. Първо - без да са оставяни в кола резултатът е налице. Второ - оставянето в кола на истински РБ не би било проблем. Впрочем казах на господина, че имам 40годишни винтидж РБ, които са видели повече от една жега и повече от една кола. И той с цялото си нахалство ми отговаря - ами не знам какво сте правили с тях. И ми обръща гръб. И аз на висок глас, така че всички клиенти да ме чуят - потвърдено ми е от оптици в града, че тези очила не са оригинални, вие продавате фалшиви продукти на невъзможни цени. Последва тюмюлт, заплахи от негова страна, целият червен като домат, от срам и гняв. Заплаши ме, че ще ме съди за клевета. Целият този цирк за да не си изгуби няколкото клиента, които следяха в недоумение случващото се.
А аз ще контактувам някоя локална медия за този случай, няма да оставя така. Нямам думи, вместо да се засрами, той ме заплашва.

# 100
Мистичная, сещам се аз за какво става въпрос - ясно, че бирата е само за код  Mr. Green  А младежта явно не се оплаква 

А с тези очила вземи ги разобличи докрай - трябвало още при първите признаци да отидеш да ги насвириш, но никога не е късно 

Аз пък в момента се тренирам с очила с дупки - взех си ги от един БИО производител  Някой пробвал ли е такова нещо? Било някакъв индийски метод за очна гимнастика 

# 101
Не ме забравяйте за срещата в Пловдив, макар че съм там само една седмица! Няма да се засечем с Юлия защото пристигаме на 20 август.
Мистик, много нагло това с очилата #Cussing out моят мъж има 30 годишни рейбан, нямат никакви мехури Grinning Успех !

Чумби, не съм чувала за този метод....каква е целта?

Аз не съм много адекватна в този момент, съжалявам, че не пиша често Embarassed Занимаваме с едни неща, дето ми изпиват времето и най- вече цялата психична енергия. Ако има резултат, ще се чуе Praynig
Не знам дали ви се оплаках, че на всичко отгое и мъжът ми ще го оперират след две седмици.  Cry

# 102
Привет девойки  Hug
Тук е грейнало едно слънце, 4ак да не повярва 4овек, но термометъра показва 13°  Joy
Мистик, не се от4айва за къщата, може да излезе нещо в последния момент, а за о4илата, дай им да разберат  #2gunfire Моя мъж ги държи в колата на слънце, без кутийка, е за 5 години нищо им няма.
Мария няма да те забравим за срещата, имаш ми фр. номер, ще ти пиша и бг. Дано вси4ко мине добре при мъжа ти  Praynig
Ивето се загуби, дано вси4ко е наред.
Донка и тя не е писала отдавна  Hug
Чумби  какви са тези о4ила с дупки?  Не те ли изморяват, извинявам се за невежеството , но не съм виждала такива, и ми стана интересно, пусни снимка ако можеш.
Ариел как е малкия палавник, поуспоки ли се? Не се тервожи, може да е период и ще премине
cutty вие как сте?

# 103
Ей така изглеждат течи очила - човек е малко като мухата Цеце или пчеличката Мая. Стават и за слънчеви очила, но поне засега не издържам да ги нося дълго време.

Тук има малко обяснения.

Има някаква логика, но дали ще има някакъв ефект, ще ви кажа като се потренирам. Трябвало поне по 10-15 минути на ден

Ще следя за вашата среща в пловдивско, макар да не е никак сигурно че
е успеем да стигнем до БГ. Но ако все пак стигнем, ще е през август

# 104
Ехо, върнах се.
Много ме изненада доброто време за плаж в България по това време.
Водата 23-24С, въздухът към 30 и почти никакви хора Simple Smile
Снощи тук на 18С направо щях да замръзна.

Оставихме и детето да протестира (аз направих също 3 протеста). Много е приятно - млади хора, много деца, кучета, колела и колички. Дано има и ефект.
Моника е много запленена от цялата работа - вика "Оставка" детето с пълен глас Wink

чумби, заинтересова ме с тези очила. Отивам да чета.

Ариел, много интересна фантазия има това дете. Кураж  Hug

Моника оня ден пък наказвала леля си. И леля й й казала, какво ще стане ако не се съгласи да седи на въпросното място?.Тогава малкият звяр казал :"Ще те убия с клещи". Не знаех, че знае думата "клещи" - нито "убивам"  newsm78
А, а бяхме на зоологическата градина в София, Моника бе много впечатлена. Много искаше да види вълците (нали са все лошите), та сега се успокои, че са много малки.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт