нищо подобно не прозира в цитата, който си дала ! Сега, на мен ми е ясно, че моите постове, а и не само, се четат и тълкуват като дявола Евангелието, ама чак пък толкоз..... Винаги, съм подчертавала, че това е Моето мнение. Затова според Мен, ако има справедливост и са честни към себе си и аудиторията / защото аз съм част от тази аудитория и тя на се състои само от зрители, които не смятат така, а и от такива, които са убедени, че е така
/, Джемре трябва да понесе своята отговорност, така , както и всички останали.
Защото, отново според мен, в този филм никой не безгрешен, а действията и постъпките на героите, довели до редица събития, трябва да имат своя отговор. Какъв ще е той, зависи от сценаристките. 
А дали те са от тях / това не звучи ли също така категорично, от къде знаеш от кои са ?
Все по- често се замислям дали няма да се опита да навреди на Кузей...
, че Дж. не е олицетворе на добротата, а от друга, че Г. не е олицетворение на злото. Как ще го направят, нямам идея, но съм убедена, че няма да ни оставят в чуденка по въпроса. Ще стане ясно също и това, че Кузей е бил съвсем искрен, като е казвал, че е действал воден от гнева към брат си, защото го е преварил за момичето, в което е бил влюбен...Хандан и Сами имат своята голяма вина относно двете си деца, но не те са виновни за това, че двамата им сина обичат една жена, което е причина за цялата трагедия.

,но смятам,че в този филм и при тези обстоятелства Кузей ще го направи,защото наистина обича брат си!Докато при Гюней се надявам да го направи,за да може поне малко да си помисли човек,че го е обичал!Защото Али го направи и всички сме единодушни по този въпрос!