Kuzey Güney-Север - Юг ﻉ с участието на Къванч Татлъту - 92

• 36 191
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
Тинтири,  Hug нищо подобно не прозира в цитата, който си дала ! Сега, на мен ми е ясно, че моите постове, а и не само, се четат и тълкуват като дявола Евангелието, ама чак пък толкоз..... Laughing
Винаги, съм подчертавала, че това е Моето мнение. Затова според Мен, ако има справедливост и са честни към себе си и аудиторията / защото аз съм част от тази аудитория и тя на се състои  само от зрители, които не смятат така, а и от такива, които са убедени, че е така Peace/, Джемре трябва да понесе своята отговорност, така , както и всички останали. Peace Защото, отново според мен, в този филм никой не безгрешен, а действията и постъпките на героите, довели до редица събития, трябва да имат своя отговор. Какъв ще е той, зависи от сценаристките. Peace
А дали те са от тях / това не звучи ли също така категорично, от къде знаеш от кои са ? Laughing/, предстои да видим !

Последна редакция: нд, 16 юни 2013, 17:26 от gospojata

# 601

И защо Зейнеп и  Гюней постоянно повтарят, че на Баръш му пука за Джемре и Кузей и за евентуална тяхна  сватба, като той пет пари не дава по този въпрос изобщо?  Rolling Eyes

Може би ни подготвят за нещо, та затова вкарват подобни изрази в устите на З. и Г.. Баръш е уязвен и унизен и от двамата. Видяхме какво направи със Симай. На нея отмъсти. Считам, че няма да пропусне да отмъсти и на Дж. и К. Той вече е в края на наклонената плоскост, по която се катурна и няма какво да губи.  newsm78 Все по- често се замислям дали няма да се опита да навреди на Кузей...

# 602
Напоследък много често срещам изразът “Кой му е виновен ?“ или “ Той сам си е виновен!“ .
По принцип, всеки сам носи отговорност, както за действията си, така и за бездействието си в дадени ситуации .  Peace Аз се опитвам да видя и да разбера, какво е довело до това, как човек е стигнал до мястото, къдто се намира, какво го е подбудило да направи едно или друго нещо . Вървейки по този път, констатирам факти и събития, мотиви и подбуди . Това не означава, че оневинявам, оправдавам или пък осъждам . Това означава, че търся отговори и когато открия такива за себе си, ги споделям. Без значение на кого му харесват, дали някой ще ги подкрепя или пък не .
И се опитвам да разглеждам образите като индивидуалности, защото те са такива - самостоятелни единици, а не непременно, в сравнение с някого .Защото във всяка индивидуалност, са заложени, както добри, така и лоши черти, във всеки един, доминират или едните или другите, но винаги съществуват и двете . И да се търси само лошото, без да се държи сметка за доброто или пък за мотивите, за мен не е достатъчно, за да разбера даден образ. Затова го разглеждам в неговата цялост и се опитвам така да го възприема . И това е въпрос на усещания, на различни странични влияния. Та, предпочитам да търся и намирам отговорите за себе си, вместо да отговарям на въпроси . Аз си задавам достатъчно много. Peace

Според мен, на Баръш не му пука толкова за Кузей и Джемре, колкото за него си .  PeaceАко ще прави нещо, то е за да отвърне на унижението, което му причиниха и начинът, по който се почувства, а не, заради тях двамата. Peace

# 603
Бих повярвала в обичта на Гюней към Кузей,ако застане пред него,за да го спаси от куршум например!
Първия път,когато беше подложен на този тест,всички видяхме резултата!
Реабилитация може да стане само по този начин!

# 604
# 605

Hug Джемре на кея, това е истинското Джемре. Наистина го показаха брилянтно. Случващата се романтика е само нахъсване на Джемре. За да изгуби себе си в един момент.

Hug Трябва да лъсне по безапелационен начин истината- че тя е главната причина за случващото се между братята. Мое мнение...От една страна трябва да стане ясно на всички, които до сега не са успяли да видят  Whistling , че Дж. не е олицетворе на добротата, а от друга, че Г. не е олицетворение на злото.  Как ще го направят, нямам идея, но съм убедена, че няма да ни оставят в чуденка по въпроса. Ще стане ясно също и това, че Кузей е бил съвсем искрен, като е казвал, че е действал воден от гнева към брат си, защото  го е преварил за момичето, в което е бил влюбен...Хандан и Сами имат своята голяма вина относно двете си деца, но не те са виновни за това, че двамата им сина обичат една жена, което е причина за цялата трагедия.

# 606
Усмивчице!  Hug Подкрепям всяка дума от поста ти! И аз виждам Гюней по същия начин, колкото моми да сложите като големи пречки между него и Кузей, все такъв ще си е Гюней, нито крачка напред. Не стига, че съсипа живота на Бану, ами сега, горкият, нещастен.  ooooh!

# 607
За мен не е разбираемо, защо единствено и само саможертвата, може да докаже обич? Защо непременно трябва да пожертваш себе си, за да може да получиш някаква индулгенция ? Ето, още въпроси, над които ще мисля. Peace
Ако Симай го спаси от куршум, както и направи, това направи ли я по- добра ? Или понеже го направи веднъж, след това вече можеше да си позволи да му причини всичко, което направи ? По какъв точно начин я реабилитира този факт? И това, че ще пожертваш живота си за някого, автоматично ли ще изтрие всички болки, всички злини ? И саможертвата акт на обич към някого ли е, или егоистично действие, вменяващо вина на другия ?
Усмивката,  Hug разсъждавам на глас, не питам конкретно !  Peace

# 608
Госпожата Simple Smile
Аз това казах - ако сценаристките виждат нещата през Вашия поглед - Джемре в основата на раздора, виновна, егоистка, себична и т.н., то те ще я накажат.
Ако обаче виждат Джемре по начинът, по който я виждам аз /а и много други/, то финалът ще е съвсем различен. Затова казвам, че много зависи от това самите сценаристки как виждат образите. Peace

категорично не чета постовете ти по начина, който си казала, но когато намеря нещо, с което не съм съгласна - отбелязвам. За мене беше важно да кажа, че САМО ако сценаристките виждат по Вашия начин нещата, ще има присъда. А не ако са честни към аудиторията, което предполага, че със сигурност нещата са така, както Вие ги виждате. Peace

Лагуни Simple Smile

И аз искам да лъсне цялата истина! Simple Smile С тази разлика, че за мене истината е доооста по-различна. Искам да лъснат всички неща, които Гюней направи! Не случайно никога не употребявам категории като добро, зло и т.н. Но искам да се разбере какво направи Гюней. Пък тогава Кузей ще си прецени какво и как. Peace

Колкото до Джемре - нейните грешки общо взето са ясни и тя си изстрада последствията от тях - присъствието на Гюней и на Баръш в живота й, така, както сама си ги е вкарала, й донесе достатъчно главоболия. Няма нещо обаче, което тя да е направила с цел умишлена вреда на някой друг. Това не може да се каже за Гюней! Peace

# 609
"Първият тест", беше най- безумното нещо, което Кузей можеше да измисли. Много, много грешен ход от негова страна. Този негов ход, е доказателство за мен, че Кузей не е направил безкористна "саможертва". Ако беше наистина такава, то нямаше да има нужда да си доказва струвало ли си е или пък не. Peace 

# 610
За мен не е разбираемо, защо единствено и само саможертвата, може да докаже обич? Защо непременно трябва да пожертваш себе си, за да може да получиш някаква индулгенция ? Ето, още въпроси, над които ще мисля. Peace
Ако Симай го спаси от куршум, както и направи, това направи ли я по- добра ? Или понеже го направи веднъж, след това вече можеше да си позволи да му причини всичко, което направи ? По какъв точно начин я реабилитира този факт? И това, че ще пожертваш живота си за някого, автоматично ли ще изтрие всички болки, всички злини ? И саможертвата акт на обич към някого ли е, или егоистично действие, вменяващо вина на другия ?
Усмивката,  Hug разсъждавам на глас, не питам конкретно !  Peace
Знам,мило  bouquet,но смятам,че в този филм и при тези обстоятелства Кузей ще го направи,защото наистина обича брат си!Докато при Гюней се надявам да го направи,за да може поне малко да си помисли човек,че го е обичал!Защото Али го направи и всички сме единодушни по този въпрос!
А истинският му брат с всичките си постъпки до сега е показвал точно обратното!
Аз също мисля,че не е начинът жертван живот да докаже нечия любов!Най-малко искам Гюней да умира заради Кузей,защото и това ще тежи на съвестта на нашето момче /не му стига Али/!
В предишните сериали,които съм гледала филмът стигаше накрая в задъдена улица за някой от героите!И те се самоубиваха,защото не виждаха как ще живеят оттук нататък,бяха стигнали края и предела на съществуването си!
Силно се надявам в този сериал да не е така,или поне да не е толкова фатален края.....

# 611
Няма нещо обаче, което тя да е направила с цел умишлена вреда на някой друг. Това не може да се каже за Гюней! Peace

С това казваш ли, че заявлението и пред Г., с което не се гордеела, че той и е служил като "билет" за просперитет, не е умишлена злоупотреба? Имам предвид точно, че  си е давала ясна представа, какво е за нея Г.

# 612
Госпожата Simple Smile
Аз това казах - ако сценаристките виждат нещата през Вашия поглед - Джемре в основата на раздора, виновна, егоистка, себична и т.н., то те ще я накажат.
Ако обаче виждат Джемре по начинът, по който я виждам аз /а и много други/, то финалът ще е съвсем различен. Затова казвам, че много зависи от това самите сценаристки как виждат образите. Peace

категорично не чета постовете ти по начина, който си казала, но когато намеря нещо, с което не съм съгласна - отбелязвам. За мене беше важно да кажа, че САМО ако сценаристките виждат по Вашия начин нещата, ще има присъда. А не ако са честни към аудиторията, което предполага, че със сигурност нещата са така, както Вие ги виждате. Peace

Тинтири,  Hug аз те разбрах, но нали и аз съм част от тази аудитория ?! Затова и казвам, че ако са честни към нея, респективно - към мен, е редно да понесе отговорност за постъпките си!  Peace
Иначе, аз не знам какъв ще е финала, та не мога да кажа кой ще е различният ! Laughing

Само да вметна, защото не към мен се обръщаш, но както казах, за мен няма необмислени грешки, които да оневиняват и вечно да оправдават някого.  Peace Който може - мисли ! Това, че тази дейност ти е чужда, не те освобожава от отговорност за деянията ти, не мислиш ли ? Защото, независимо колко са недообмислени, случайни, глупави и прочее, те също са довели до сериозни последици за много хора, наранили са, обидили са и т.н.. Разбира се, отново според мен. Peace

# 613

И защо Зейнеп и  Гюней постоянно повтарят, че на Баръш му пука за Джемре и Кузей и за евентуална тяхна  сватба, като той пет пари не дава по този въпрос изобщо?  Rolling Eyes

Може би ни подготвят за нещо, та затова вкарват подобни изрази в устите на З. и Г.. Баръш е уязвен и унизен и от двамата. Видяхме какво направи със Симай. На нея отмъсти. Считам, че няма да пропусне да отмъсти и на Дж. и К. Той вече е в края на наклонената плоскост, по която се катурна и няма какво да губи.  newsm78 Все по- често се замислям дали няма да се опита да навреди на Кузей...

На Симай отмъсти и се опита да я скрие, защото тя е пряк свидетел готова да се явява в съда срещу него. А Кузей какво му направи толкова сериозно и застрашаващо лично, освен че сляпо защитава братлето си, което грам не заслужава усилията му. А на Джемре какво ще и отмъщава, като сам се отказа от нея и обърна колата, още когато я гонеше за летището? Сам беше готов да я освободи от затвора без намесата на Гюней Загрижения.

# 614
Тук виждам актьора,ойто игра Мустафа в КВФ

Общи условия

Активация на акаунт