Kuzey Güney-Север - Юг ﻉ с участието на Къванч Татлъту - 92

• 36 139
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
Гюней помоли Кузей да го допусне до себе си. Той искаше да бъде негов брат, но Кузей беше твърде гневен на брат си и не му позволи. Гюней съзнаваше, че между двамата има стена след излизането на Кузей от затвора. Искаше да я разбие. Искаше да му помогне. Съзнаваше, че К. няма да приеме помоща му. Обясняваше си го с трудния характер на брат си, а имаше предивд и своята собствена вина за случилото се. И през ум не му е минавало обаче, че причината може да се крие в това, че Кузей е влюбен в неговото момиче... Така видях аз нещата.

# 616
Усмивчице  Heart Eyes аз съм абсолютно на твоето мнение и за двата ти поста. И аз едва тогава бих реабилитирала Гюней, ако наистина с цената на живота си защити брат си. Така, както Кузей би го направил за него. Наистина едва тогава ще му повярвам, че все още обича брат си.
Сега гледам 14 серия, когато чичото на Симай дойде в пекарната и наговори такива грозни приказки за Кузей ... ами Гюней изобщо не реагира! Сами започна да му крещи какво си позволява да говори за сина му, а Гюней мълчи и се озърта като плъх в брашно. Та се запитах - ако на негово място беше Кузей, дали нямаше да го изнесе с вратата този тъпанар, дето говори такива неща за брат му ? Сигурна съм, че щеше. Та той на Шереф не разрешава да говори лошо за Гюней, какво остава на някакъв непознат, който нищо не знае за тях , а говори. И Хандан...как можело такава мръсница да и става снаха...тя познава ли това момиче, та ги говори тези грозни приказки? И нали те са еталон за порядъчно семейство, та не била подходяща за тях ...Защо за Бану не казва, че е мръсница, която съблазни синът и и му развали годежа ? Ама Бану е богата ... пък Симай коя е ? В началото, когато гледах филма, много се дразнех на Симай, че така се отнася към Хандан, ама сега си мисля, че хандан така си подложи, още от самото начало. Не оправдавам Симай...и на нея, както и на Гюней няма да им простя никога гадостите, които причиниха на Кузей, но сега си давам ясна сметка защо Симай започна да се държи така нагло с Хандан. Вместо да и стане жал, че и Симай заради Кузей е останала сама, без семейство / тя така и не разбра, че Симай изнуди Кузей да се ожени за нея / както самата нея на времето, тя реши от първия миг, в който я видя, че е мръсница и точка. Изобщо не се опита, поне заради сина си да я приеме човешки. Та така ... след повторно гледане, забелязвам много неща, на които по-рано не съм обръщала внимание. И се убедих, че няма нищо случайно в този филм, тия двете са уникални - Едже и Мелек.
Госпожата  Heart Eyes съгласна съм, че саможертвата не е начин да се докаже любов, но в случая с Гюней това е наложително. По какъв друг начин да я покаже иначе тази дълбоко покрита от всички своя братска обич  newsm78 Единствения друг начин е да ги остави да бъдат щастливи, а както виждаме, той няма намерение да направи това.
Лагуни  Heart Eyes мисля си, че Джемре едва сега е осъзнала защо именно към Гюней се е насочила в миналото. Едно време тя си въобразяваше, че го  обича. Истината за катастрофата и отвори очите. Нали някой питаше защо тогава не е останала с него? Ами точно затова, тя се оказа, че никога не го е обичала истински. Ако го обичаше, нямаше да го остави, щеше да реагира по друг начин и той дали щеше да отиде при Бану  newsm78 Все си мисля, че рано или късно щеше да я жертва заради амбициите си.

# 617
За мен не е разбираемо, защо единствено и само саможертвата, може да докаже обич? Защо непременно трябва да пожертваш себе си, за да може да получиш някаква индулгенция ? Ето, още въпроси, над които ще мисля. Peace
Ако Симай го спаси от куршум, както и направи, това направи ли я по- добра ? Или понеже го направи веднъж, след това вече можеше да си позволи да му причини всичко, което направи ? По какъв точно начин я реабилитира този факт? И това, че ще пожертваш живота си за някого, автоматично ли ще изтрие всички болки, всички злини ? И саможертвата акт на обич към някого ли е, или егоистично действие, вменяващо вина на другия ?
Усмивката,  Hug разсъждавам на глас, не питам конкретно !  Peace
Знам,мило  bouquet,но смятам,че в този филм и при тези обстоятелства Кузей ще го направи,защото наистина обича брат си!Докато при Гюней се надявам да го направи,за да може поне малко да си помисли човек,че го е обичал!Защото Али го направи и всички сме единодушни по този въпрос!
А истинският му брат с всичките си постъпки до сега е показвал точно обратното!
Аз също мисля,че не е начинът жертван живот да докаже нечия любов!Най-малко искам Гюней да умира заради Кузей,защото и това ще тежи на съвестта на нашето момче /не му стига Али/!
В предишните сериали,които съм гледала филмът стигаше накрая в задъдена улица за някой от героите!И те се самоубиваха,защото не виждаха как ще живеят оттук нататък,бяха стигнали края и предела на съществуването си!
Силно се надявам в този сериал да не е така,или поне да не е толкова фатален края.....

Hug  bouquet Hug
Али не направи саможертва, той стана жертва, заради това, че беше брат на Кузей. Peace Разликата е огромна.
Както казах, ако Гюней все пак посегне на себе си, по-скоро това ще е, за да намери най- после покой, защото вече е безкрайно уморен да се бори със собствените си демони. Та, няма да е саможертва, а още един начин, да вмени чувство за вина у брат си . Според мен, с този акт, той ще постигне две в едно, както се казва !  Peace
Ако говорим за реабилитация на образа, с която да докаже, че е обичал брат си, би трябвало да разчисти пътя му към щастието с любимото момиче. Не мисля, че това е възможно на този етап, не без съдействието и на същото любимо момиче . Най- доброто, което Гюней може да направи, според мен, е да отиде в полицията и да разкаже цялата истина за нощта на инцидента. Най- после да поеме вината и отговорността за случилото се. Така ще изчисти името на брат си и ще успокои съвестта си. Така ще може и онова семейство, чийто живот е съсипан, да намери най- после покой ! Мисля, че така ще бъде справедливо !  Peace

# 618

На Симай отмъсти и се опита да я скрие, защото тя е пряк свидетел готова да се явява в съда срещу него. А Кузей какво му направи толкова сериозно и застрашаващо лично, освен че сляпо защитава братлето си, което грам не заслужава усилията му.

Симай също така преди това го фрасна, така че можеше вече да го няма на белия сват... А Кузей е човека, който го преби заради колието на Дж. Преби го и защото смяташе, че Баръш е държал едва ли не като заложница любимата му, която се "жертвала" заради него.  ooooh!  Баръш е гадина, но за някои от нещата заради, които яде бой и в които беше обвинен, са си чиста проба лъжа.

# 619
Гюней помоли Кузей да го допусне до себе си. Той искаше да бъде негов брат, но Кузей беше твърде гневен на брат си и не му позволи. Гюней съзнаваше, че между двамата има стена след излизането на Кузей от затвора. Искаше да я разбие. Искаше да му помогне. Съзнаваше, че К. няма да приеме помоща му. Обясняваше си го с трудния характер на брат си, а имаше предивд и своята собствена вина за случилото се. И през ум не му е минавало обаче, че причината може да се крие в това, че Кузей е влюбен в неговото момиче... Така видях аз нещата.

Лагуни  Heart Eyes а я си спомни кога Гюней искаше да станат близки и какво му причини преди този момент? Кузей му беше гневен, да, но му прости. Кой веднага обвиниКузей за това, че Джемре узна гадната им семейна тайна? Кой на няколко пъти преди това обяви, че го мрази и му се иска да не му е брат? Кой го засипваше с обвинения, че му е разбил живота? Гюней! Кузей никога не му каза - мразя те, заради теб съсипах живота си. Истина ли е ?

# 620

На Симай отмъсти и се опита да я скрие, защото тя е пряк свидетел готова да се явява в съда срещу него. А Кузей какво му направи толкова сериозно и застрашаващо лично, освен че сляпо защитава братлето си, което грам не заслужава усилията му.

Симай също така преди това го фрасна, така че можеше вече да го няма на белия сват... А Кузей е човека, който го преби заради колието на Дж. Преби го и защото смяташе, че Баръш е държал едва ли не като заложница любимата му, която се "жертвала" заради него.  ooooh!  Баръш е гадина, но за някои от нещата заради, които яде бой и в които беше обвинен, са си чиста проба лъжа.
И лъжа и манипулация ! Да си припомним и когато яде бой, щото Джемре искаше да си докаже, че е единствената в сърцето Кузеево! ooooh! Та има за какво да си “връща“ Баръш ! Peace

# 621

Дафне Hug Благодаря ти   bouquetвъпреки,че не знам…ти за какво ми благодариш..?!,
Hug
Защото си първата ортодоксална Джемрейка, която започва поста си с въпроса - Каква е ролята на любовта между Кузей и Джемре в отношенията между братята…?
Или по-скоро,тя ли е причината за обрата в отношенията…?
Самото задаване на един въпрос  означава,че има съмнение в еднозначния отговор.  Човек се пита , когато не е сигурен.
Защото си първата Джемрейка, която изрази съчувствие и определи състоянието на Г. като отчаяние, а не като желание за мъст.
Защото си първата Джемрейка, която реабилира образа на Г. от откровен злодей до сложен, противоречив, нееднозначен и самотен герой.
Защото усетих еволюция в постовете ти за Гюней.
Защото въпросителните са сред любимите ти знаци.
Затова ти благодарих.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 622

Лагуни  Heart Eyes а я си спомни кога Гюней искаше да станат близки и какво му причини преди този момент? Кузей му беше гневен, да, но му прости. Кой веднага обвиниКузей за това, че Джемре узна гадната им семейна тайна? Кой на няколко пъти преди това обяви, че го мрази и му се иска да не му е брат? Кой го засипваше с обвинения, че му е разбил живота? Гюней! Кузей никога не му каза - мразя те, заради теб съсипах живота си. Истина ли е ?

Кузей му каза нещо, не по- малко страшно ! Каза му, че повече няма брат !

# 623
# 624
Затова ти благодарих.

Ех, бе Дафнееее  Hug! Пък аз се чудех защо те обичам! Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 625

Кузей му каза нещо, не по- малко страшно ! Каза му, че повече няма брат !

Да, каза му го, факт. Но, кога му го каза? Когато се убеди с очите си, че Гюней няма намерение да се жертва така сляпо за него, както той го направи. Защото преди това убеждаваше Али, че и Гюней би постъпил така за брат си. Когато се убеди, че големите думи на Гюней, че го обича повече от всички и всичко са само...балон. И той се спука. И точно заради мъката, която го раздра тогава, няма и не мога да простя на Гюней...

# 626

Лагуни  Heart Eyes а я си спомни кога Гюней искаше да станат близки и какво му причини преди този момент? Кузей му беше гневен, да, но му прости. Кой веднага обвиниКузей за това, че Джемре узна гадната им семейна тайна? Кой на няколко пъти преди това обяви, че го мрази и му се иска да не му е брат? Кой го засипваше с обвинения, че му е разбил живота? Гюней! Кузей никога не му каза - мразя те, заради теб съсипах живота си. Истина ли е ?

Фенче,  Heart Eyes в кой момент? Аз си спомням, че когато Кузей излезе от затвора, Гюней беше зад него. Учеше, работеше, стараеше се да просперира наистина. Това лошо ли е? И наистина, пропомни ми кога Гюней каза на Кузей, че го мрази! Аз не съм се връщала към началните серии от много време. Може да имам пропуски. Иначе си права, че Кузей настина никога не каза на Г. , че заради него си е съсипал живата. Вероятно, защото наиситна смята, че за всички избори в живота си е отговорен самият той.

# 627

Дафне Hug Благодаря ти   bouquetвъпреки,че не знам…ти за какво ми благодариш..?!,
Hug
Защото си първата ортодоксална Джемрейка, която започва поста си с въпроса - Каква е ролята на любовта между Кузей и Джемре в отношенията между братята…?
Или по-скоро,тя ли е причината за обрата в отношенията…?
Самото задаване на един въпрос  означава,че има съмнение в еднозначния отговор.  Човек се пита , когато не е сигурен.
Защото си първата Джемрейка, която изрази съчувствие и определи състоянието на Г. като отчаяние, а не като желание за мъст.
Защото си първата Джемрейка, която реабилира образа на Г. от откровен злодей до сложен, противоречив, нееднозначен и самотен герой.
Защото усетих еволюция в постовете ти за Гюней.
Затова ти благодарих.

Joy Joy Joy

Дафне, в контекста на споделеното от тебе, че четеш 3-4 души в тази тема, този ти пост е абсолютно нелогичен и безсмислен - няма как да знаеш коя от Джемрейките какво е писала и коя в какво си разсъждение е първа. Явно тези неща, за които смяташ, че Кики е първата, ти правят впечатление - тогава жалко за тебе, че си изпуснала още много други постове на "ОРТОДОКСАЛНИТЕ" Джемрейки, които го споделяха. Peace

Госпожата,  Hug, да, всички сме една цялостна аудитория. Най-повърхностно казано - едните виждаме едно, другите - други /по основния въпрос/, има и много междинни състояния, разбира се. Така че, няма да има как всички да са доволни. За тебе ако Джемре не получи присъда/каквото и да значи това - каква присъда би трябвало да получи Джемре?/ няма да е честно, а според мене - е напълно в реда на нещата, аз не виждам за какво тя трябва да получава присъда. Така че е ясно, че няма как всички да са щастливи. Мисълта ми беше, че когато казваш: "сценаристките трябва да са честни към себе си и аудиторията" - това потиква към недоумение, имайки предвид, че аудиторията се дели на две по този въпрос и едната част въобще няма да намери за честно присъда за Джемре. Peace

Лагуни, ако си говорим честно и открито - за Джемре Гюней не е бил САМО това, което изтъкваш, ако беше САМО така, то наистина това си е умишлено използване и злоупотреба - с чувствата най-вече. ОБАЧЕ! Има едно голямо ОБАЧЕ! Тя го и обичаше към момента, тоест - не е имало някакво залъгване с чувствата и използване, тоест - такава злоупотреба, за която ти говориш. Тя го обичаше, сама си го каза и на Кузей - детска любов някаква, към която се добави факта, че той е перспективен, умен, амбициозен и може да я измъкне от квартала! Peace

# 628
Да се допълня, че да не остана неразбрана.  Wink Смятам, че Кузей беше гневен на брат си, защото го е преварил за Джемре. Той си го каза сам.  Иначе след постановката с катастрофата заяви, че вече нямал брат. Госпожата, Heart Eyes  Hug С това за мен "саможертвата" на Кузей се обесмисля, тоест няма такава. Затова казвам, че това , което направиха с Али, е голяяяяяяям фал и  минус точка за Кузей. 

# 629
Здравейте момичета,

Прочетох ви с голям интерес всички.
Кикито, Фен, Усмивка, Госпожа   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet много хубави постове за Гюней сте направили, макар че с някой неща не съм съгласна. Смятам, че вината на Сами и Хандан е еднаква за нещастията в семейството и за отношенията между братята. Сами пребиваше Хандан и не смятам, че тя го е предизвикала да го прави. Проблемите не се решават по този начин. Мъж, който бие жена си и то пред децата си не е никакъв мъж и никакъв баща. Затова не съм съгласна с тезата Гюней е син на майка си, Кузей на баща си - Кузей никога не би посегнал на жена, даже когато той заплашваше Симай на я е удрял. Ако си спомняте в ретроспекциите в първата серия как се отнасяше Сами с Кузей - крещеше му, посегна му и Кузей му го върна защото му каза, че вече никога няма да се остави да го удря, защото вече е голям. С какво тогава отношението на Сами се отличаваше от това на Хандан?! Това, че всеки от двамата родители по-късно вземаше страната на единия от синовете си и малко или много заставаше срещу другия също допринесе за задълбочаване на разрива между братята - проблемите се слагат на масата и се разрешават от всички. На по-късен етап от филма показаха някакво развитие и в двамата родители - Хандан започна да държи на Кузей и даже да го подкрепя, двамата със Сами взеха да мислят как да помогнат на Гюней, когато го изгониха Синанер, как да предотвратят конфликтите между братята, но това едва ли ще компенсира грешките и травмите от миналото.

Фрагманът може пак да заблуждава за някои неща, както винаги.  Обаче ако Кузей и Джемре се женят в 79 епизод, това означава, че за финала нещата няма да са розови. Не мисля, че кадъра Гюней с пистолета е преди той да се самоубие.
 Не мисля, че  Гюней ще си посегне. Тук съм съгласна с Хелън  bouquet. Пък и ако се самоубие след сватбата, ще стане това, което каза Джемре – изчакай да се оженим и тогава си прережи  вените, защото ние ще се оженим. Това с прерязването на вените е израз, и ние го използваме иронично понякога. Гюней е  по-скоро от типа хора – ако няма да е на мойто, няма и да е на вашето.  Че е замислил нещо лошо е ясно, но аз не мисля, че той по принцип е смоубийствен тип. Амбициозен, озлобен, завиждащ – да. Но такива хора не са самоубийци. На него няма да му е достатъчно просто да знае, че брат му е нещастен. Той иска да го види такъв. Дори и да влезе в затвора, но да вижда как страда Кузей. А като се самоубие това няма как да стане.  Някой спомена, че Гюней ще стреля по Джемре и Кузей ще я закрие с тяло и така ще загине – финал ала Менекше и Халил. И след скок във времето – Джемре бременна или с бебе/дете на ръце на гроба на Кузей, а Гюней в затвора – не мисля, че така ще стане. В същност Гюней не иска те да са заедно. А ако по някакъв начин изнуди Джемре да напусне Кузей и остане с него – това би бил най-големия му триумф.  А може да е замислил нещо, за да вкара Кузей обратно в затвора за дълго – собственото си убийство например. В реалния живот почти не може да се случи, но в доста филми и книги осъждат някой за убийство, а след години се  оказва, че „покойникът” е жив и си е отмъщавал за нещо. Не изключвам и реабилитация на Гюней, но за краткото оставащо време, според мен това би било съшито с бели конци - творческа немощ както казва Хелън, но няма да е единствената в същност.

Също така мисля, че ако по някакъв начин Джемре излезе от живота на братята, Кузей няма да остане със Зайнеп.

Аниста  bouquet, напълно съм съгласна, че прекалено много размиха филма и за да е дълъг вкараха много излишни нови герои и нелогични случки в живота на основните, даже прекалено изкривиха някои от образите, само и само да имат още 40 серии. Някой беше писал, че скоро гледал 4 и 5 серия и споделяше колко хубави били. Не само те. От първи сезон до към 26, 27 серия филмът се гледа на един дъх, няма зацикляне. И аз наскоро изгледах доста серии от първи сезон – по-добри са. Цикленето започна в по-късните епизоди, а за втория сезон няма какво да говорим.  Филмът според мен трябваше да е 50, най-много 60 серии, да си се придържат към основните сюжетни линии, след убийството на Фърат да го разнищят и паралелно с това да достигнат до края и на другите нишки, без много много да разтягат историята и без да се откланят. Тогава нямаше да  изкривят до такава степен образа на Зейнеп – тя просто нямаше да се върне от Италия след смърта на Али, нямаше Симай да минава през бардаците и ръцете на мъжете – не беше необходимо да я изкарват еди каква си, за да я очернят повече, тя си беше заработила доста черни точки и без това.  Бану и без изневярата на Гюней щеще да разбере той какво представлява. Нямаше да има сума нелогични случки – прибързаната сватба на Джемре – понеже Кузей не й вдигаше телефона, а когато го вдигна не се държа добре и го видя с Дениз за една минута и хоп – след 20 дни се омъжи за Баръш. После пък майка му първо му каза веднага да се разведе, после пък не, защото историята за Пепеляшка била добра реклама – като че ли на сериозна фирма ще й пука какво пишат жълтите вестници. Много се смях когато се разкриваше катастрофата на Бурак – двама зли гении го взели на мушка, независимо един от друг – Баръш пука гумите, Гюней слага пистолета – всеки със своя пъклен план. Изобщо образът на Бурак и на сценаристките им е тъмна Индия. В началото останах с впечатлението, че е бил гадже на Бану. После пък се оказа, че й е брат. А после  го омесиха с къде когото сварят...Друга нелепица – работата на Кузей за Макара – на два пъти го гониха – все с намесата на Гюней - първо уж нямаше да продават повече на сергии , после онези бащата и сина, когато разбраха, че той работи с бивши затворници и това разваля имиджа на фирмата им. Кузей даже се върна да работи при баща си. И отведнъж пак се появиха сергиите на Макара и бащата и синът много доволни, та чак в чужбина искат да го пращат да им отваря сергии и го повишават. Шереф се върти като пумпал-три серии се чуди какво означава малка жълта осмица, за да го изпревари Гюней. Вместо убийството на Фърат да се разкрие в следващите няколко епизода, се провеждаше някакво разследване два-три епизода и после това остана за 80 епизод, само от време на време се споменава, че случаят не е затворен. Черешката на тортата – убийството на Сюмер – доста глупава ми се вижда идеята на Гюней, която и Кузей очевидно възприе, че Сюмер може да знае къде е Дениз, понеже работил с Фърат, като се има предвид, че Дениз изобщо не се интересуваше от работите на баща си и бягаше от него. А за бозата около това убийство – забъркването и на Гюней, и на Кузей- просто нямам думи. Баръш има доста прегрешения и без убийството. Самата Дениз – и при нея нещата са като при Бурак – явно сценаристките не са наясно какво да я правят, от време навреме изскача отнякъде и развява улики. И сега чакаме пристигането й на бял кон за финала. Също така отношенията Хандан – Сами. Проблемен брак, караници, побоища, неумение да възпитават децата си, стигнаха до развод. После вкарват образа на Айнур – всички мислим, че искат да реабилитират Сами – че всеки заслужава втори шанс, че с подходящия човек и той може да се промени,  да има нормално семейство. Е да, ама не – от един момент Сами започва да се сближава с Хандан и да се кара с Айнур и както вървят нещата пак ще се събере с Хандан, което означава, че образът на Айнур е само поредният пълнеж. А няма и никаква логика Хандан да иска да се върне при мъж, който я е пребивал – нали си познава стоката, колкото и да иска да натрие носа на Айнур – това си е жив мазохизъм.
Сигурно пропускам някои неща, но смятам, че в един по-кратък и стегнат вариант, филмът щеше да е много по-интересен и по-гледан. Разтягането на локуми за авторите може да означава повече пари, за зрителите е малко обидно, че подценяват интелигентността им. Голямата ни компенсация е, че гледаме по-дълго Къванч. newsm08

Пак извинете за дължината, но нали не пиша често Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт