Kuzey Güney-Север - Юг ﻉ с участието на Къванч Татлъту - 92

• 36 071
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
Да се допълня, че да не остана неразбрана.  Wink Смятам, че Кузей беше гневен на брат си, защото го е преварил за Джемре. Той си го каза сам.  Иначе след постановката с катастрофата заяви, че вече нямал брат. Госпожата, Heart Eyes  Hug С това за мен "саможертвата" на Кузей се обесмисля, тоест няма такава. Затова казвам, че това , което направиха с Али, е голяяяяяяям фал и  минус точка за Кузей.  

Лагуни, в такъв случай ще те попитам по този начин - за тебе грешка ли е когато имаш опасения, че някой нагло и безочливо те лъже в очите, да се опиташ да провериш това? Да се опиташ да разбереш лъже ли те или истина ти казва?

Значи, излиза, че Кузей да си има усещанията, че думите на брат му са само въздух под налягане и всъщност само високопарничи, без да има реална основа, да се хваща на тях като млада рибка на въдичка, да си го слушка, пък когато действията на Гюней коренно се различават от думите му - да се прави, че не вижда и да не обръща внимание? Е, прекалено наивник го изкарахте! Пък после му се сърдите, че е наивен!

за мене е повече от логично, когато имаш подозрения, че един човек те лъже, да провериш това. По какъв начин - твоя си работа, за Кузей беше важно да разбере дали думите на Гюней, че би направил всичко за него, са истина. Дали би влязъл и в огъня, заради брат си, както казва. Е, не са истина. Начинът, по който провери това всъщност беше единственият възможен!

Саможертната на Кузей щеше да се обезмисли от този факт, ако Кузей наистина беше свършил някоя простотия и беше искал от Гюней да влезе вместо него. Но такова нещо нямаше. Peace

# 631

Цитат
Лагуни, ако си говорим честно и открито - за Джемре Гюней не е бил САМО това, което изтъкваш, ако беше САМО така, то наистина това си е умишлено използване и злоупотреба - с чувствата най-вече. ОБАЧЕ! Има едно голямо ОБАЧЕ! Тя го и обичаше към момента, тоест - не е имало някакво залъгване с чувствата и използване, тоест - такава злоупотреба, за която ти говориш. Тя го обичаше, сама си го каза и на Кузей - детска любов някаква, към която се добави факта, че той е перспективен, умен, амбициозен и може да я измъкне от квартала! Peace

За мен,това и прави чест-че беше откровена,да,нарани Гюней,но беше напълно откровена с него!Мжеше да му прави мили очи,или въобще да не го огтразява!Но в името на всичко преживяно от двамата,тя трябваше да бъде напълно откровена с него,каквато и беше!
Той не е напълно откровен с тях двамата и винаги ги манипулира с думите,че е оставил Джемре,когато е разбрал за чувствата на Кузей!

# 632

Лагуни, ако си говорим честно и открито - за Джемре Гюней не е бил САМО това, което изтъкваш, ако беше САМО така, то наистина това си е умишлено използване и злоупотреба - с чувствата най-вече. ОБАЧЕ! Има едно голямо ОБАЧЕ! Тя го и обичаше към момента, тоест - не е имало някакво залъгване с чувствата и използване, тоест - такава злоупотреба, за която ти говориш. Тя го обичаше, сама си го каза и на Кузей - детска любов някаква, към която се добави факта, че той е перспективен, умен, амбициозен и може да я измъкне от квартала! Peace

Не, Тинтири, не аз "изтъквам". Тя самата Дж. си го каза и то в прав текст. Дори спомена, че не се гордеела с това. После дръпна една лекция на Гюней на тема истинска любов, която не всеки можел да изпита Joy Joy Joy  Изобщо, за каква детска история може да става въпрос!? Ако е било наистна нещо детско и невинно, то със сигурност е нямало да се вторачва в някого, който може да я измъкне от квартала. На децата по принцип такова мислене им е чуждо.

# 633
Лагуни Heart Eyes каза му го още във втора серия. Когато се намеси в боксовия мач и отнесе едно круше. Сещаш ли се ? Тогава Кузей беше бесен, че не го приеха в армията и отиде да се боксира. След мача Гюней му каза, че това, че не го били приели войник не е края на света, а Кузей му отвърна, че той нищо не знае. След това Гюней му каза, че каквото е направил го е направил за себе си, че му е омръзнало да събира парчетата след него, а Кузей го попита така ли се опитва да си повярва и така ли съжалява. Тогава Гюней му каза, че той наистина е направил голяма жертва за него, никой не го отрича и 2 пъти го попита дали го мрази Кузей мълчеше. Тогава Гюней му каза, че заради него животът му е съсипан, че ако не бил той , нямало да стане катастрофата. Кузей каза само Да и тръгна и тогава Гюней му изкрещя, че той също го мрази. Вторият път, когато му го изкрещя беше след като Джемре чу тайната им. Отново обвини за всичко Кузей, каза му, че го мрази и му се иска да не му е брат. Тогава Кузей си събра багажа и се изнесе от вкъщи.

# 634
Да се допълня, че да не остана неразбрана.  Wink Смятам, че Кузей беше гневен на брат си, защото го е преварил за Джемре. Той си го каза сам.  Иначе след постановката с катастрофата заяви, че вече нямал брат. Госпожата, Heart Eyes  Hug С това за мен "саможертвата" на Кузей се обесмисля, тоест няма такава. Затова казвам, че това , което направиха с Али, е голяяяяяяям фал и  минус точка за Кузей. 

Лагуни, в такъв случай ще те попитам по този начин - за тебе грешка ли е когато имаш опасения, че някой нагло и безочливо те лъже в очите, да се опиташ да провериш това? Да се опиташ да разбереш лъже ли те или истина ти казва?

Не. Всеки ма право да парви каквото реши. Ако Кузей е направил саможертвата си от безкорстни цели, нямаше да има нужда да проверява каквото и да е. Каквото направил , направил. Щом смята, че брат му го лъже и не струва и пукната пара, да тегли чертата и се слага точка на взаимоотношенията им. Нищо не доказа тази постановка, нищо. И до ден днешен Кузей не е показал, че брат му за него е гаден злобар.

# 635
Лагуни Heart Eyes каза му го още във втора серия. Когато се намеси в боксовия мач и отнесе едно круше. Сещаш ли се ? Тогава Кузей беше бесен, че не го приеха в армията и отиде да се боксира. След мача Гюней му каза, че това, че не го били приели войник не е края на света, а Кузей му отвърна, че той нищо не знае. След това Гюней му каза, че каквото е направил го е направил за себе си, че му е омръзнало да събира парчетата след него, а Кузей го попита така ли се опитва да си повярва и така ли съжалява. Тогава Гюней му каза, че той наистина е направил голяма жертва за него, никой не го отрича и 2 пъти го попита дали го мрази Кузей мълчеше. Тогава Гюней му каза, че заради него животът му е съсипан, че ако не бил той , нямало да стане катастрофата. Кузей каза само Да и тръгна и тогава Гюней му изкрещя, че той също го мрази. Вторият път, когато му го изкрещя беше след като Джемре чу тайната им. Отново обвини за всичко Кузей, каза му, че го мрази и му се иска да не му е брат. Тогава Кузей си събра багажа и се изнесе от вкъщи.

Фенче,  Heart Eyes много ти благодаря! Точно така беше. Не ти ли минава през ума, че на Гюней наистина може да му тежи на съвестта смъртта на това момче и заради това да е гневен, бесен, заради това да казва неща, които не мисли? Също като Кузей, нямал бил брат, обаче действителността доказва обратното. Аз напълно подкрепям в случая Гюней. Кузей също има вина за катастрофата. Много пъти съм писала по въпроса. Знам, че не си съгласна. Винаги съм смятала, че трябва и ще ни върнат към този така важен, преобърнал живота на цялото семейство момент... 

# 636
Joy Joy Joy

Дафне, в контекста на споделеното от тебе, че четеш 3-4 души в тази тема, този ти пост е абсолютно нелогичен и безсмислен - няма как да знаеш коя от Джемрейките какво е писала и коя в какво си разсъждение е първа. Явно тези неща, за които смяташ, че Кики е първата, ти правят впечатление - тогава жалко за тебе, че си изпуснала още много други постове на "ОРТОДОКСАЛНИТЕ" Джемрейки, които го споделяха. Peace

Знаех си, че ще вземеш отношение. Честно. Когато си пуснах поста те нямаше и след минути се появи на балкона.
Ревнуваш, че не получаваш ти аплаузите, а нови, неизвестни потребители.  Joy Joy Joy
И второ, дай пост в подкрепа на болднатото. Защото наистина не чета всичко,  Peace Само ортодокса.

# 637
Да се допълня, че да не остана неразбрана.  Wink Смятам, че Кузей беше гневен на брат си, защото го е преварил за Джемре. Той си го каза сам.  Иначе след постановката с катастрофата заяви, че вече нямал брат. Госпожата, Heart Eyes  Hug С това за мен "саможертвата" на Кузей се обесмисля, тоест няма такава. Затова казвам, че това , което направиха с Али, е голяяяяяяям фал и  минус точка за Кузей.  

ЛагуниHug аз пък не разбрах защо мнимата катастрофа е минус за Кузей?  newsm78 Заради това, че казал, че няма повече брат ли?  newsm78 Аз все пак помня, че всичко изглеждаше толкова истинско за Гюней - човека, лежащ на пътя, сирените, паниката и ужаса в очите му... Нито за миг не се е усъмнил, че е постановка... Какво направи Гюней - каза на брат си "Аз ли те карах да пиеш, няма да проваля живота си заради твоята глупост" (перифразирам)... Пък Кузей така ли му каза когато пое неговата вина, някога изобщо отвори ли темата, че изкара 4 години в затвора заради хубавия си брат... Гюней показа твърдо и категорично, че НЕ ОБИЧА достатъчно Кузей точно в онази нощ на мнимата катастрофа... И за какво я направи Али - нали точно заради слепотата на Кузей спрямо Гюней...

Затова и се ядосах на Джемре, че отиде да говори с Гюней - за мен, за да убеди Кузей, че Гюней не струва трябва да направи нещо, което да се види или пипне. Затова изказах предположение, че може да запише разговора им и после да го пусне на Кузей (разбира се, репликите трябваше да са други Wink )

Но както и да го погледна не виждам защо мнимата катастрофа да е минус за Кузей?

# 638
Аз не виждам разлика в тежестта на думите, независимо кога са изречени ! И двамата реагират еднакво в момент на афект ! И какво щеше да стане, ако Гюней не се беше огънал в онзи момент и беше поел вината ? Кузей щеше да се убеди, че брат му го обич и че той обича брат си ? Не мисля, че са нужни, каквито и да са доказателства за това. И много важно, ако беше постъпил тогава мъжки, пък след това отново му причини, всичко, което направи. Така поне Кузей много добре знаеше, какво може да очаква. Само че, аз не виждам тези факти, какво точно отношение имат към обичта ? И защо отново сравняваме двамата ? Кузей и Гюней, са много различни във всички отношения, включително и в начините на изразяване на чувствата. Защо искаме Гюней да обича брат си, колкото него или както него ? Аз не съм променила изцяло отношението си към този герой, но това, което виждам в последните епизоди, не мога да подмина. Гюней обича брат си, по начинът, по който може, така, както умее . И това, че животът и на Гюней, беше съсипан след инцидента, също е факт, чиито последици виждаме през цялото време .

И като заговорихме за време, се сещам за нещо, което се случи още в първи епизод .
Още го нямаше инцидента, още нямаше омраза между двамата, но ....вече я имаше Джемре .
И Кузей беше този, който пръв произнесе клетвата :“ Ти ми отне всичко ! Един ден всичко твое, ще бъде мое!“ И колелото се завъртя ! Аз нямам какво повече да кажа по казуса. Peace

Алба,  Hug   bouquet

# 639
Да се допълня, че да не остана неразбрана.  Wink Смятам, че Кузей беше гневен на брат си, защото го е преварил за Джемре. Той си го каза сам.  Иначе след постановката с катастрофата заяви, че вече нямал брат. Госпожата, Heart Eyes  Hug С това за мен "саможертвата" на Кузей се обесмисля, тоест няма такава. Затова казвам, че това , което направиха с Али, е голяяяяяяям фал и  минус точка за Кузей. 

Не. Всеки ма право да парви каквото реши. Ако Кузей е направил саможертвата си от безкорстни цели, нямаше да има нужда да проверява каквото и да е. Каквото направил , направил. Щом смята, че брат му го лъже и не струва и пукната пара, да тегли чертата и се слага точка на взаимоотношенията им. Нищо не доказа тази постановка, нищо. И до ден днешен Кузей не е показал, че брат му за него е гаден злобар.

До ден днешен се видя единствено това, че само Кузей наистина обича брат си, пък бил той и най-големия гад на света. За съжаление, не виждам същото при Гюней. Колкото до думите на Кузей пред Джемре на летището, че бил влязъл в затвора вместо Гюней, за да си отмъсти ... не му вярвам. Ако си спомняте, когато Джемре го попита как семейството му е позволило това, той каза, че Гюней не бил съгласен, майка си едва я е убедил и т.н. Той влезе в затвора именно заради обичта към брат си, да не съсипе бъдещето му и заради злобните думи на майка си дали е доволен сега. Предстявяте ли си какъв ад го чакаше, ако беше позволил на маминото синче да си излежи присъдата?
Колкото до мнимата катастрофа ... много добре направи Кузей, да престане да се самозалъгва, че има брат. Но като е такъв добродушко, какво да го правиш? И това забрави.

# 640
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Добър вечер дами Hug
Брей, едвам изчетох. Shocked

Кики, Heart Eyes за момент щях да ревна за Гюней. Много хубави постове.  newsm51
Фен, Heart Eyes Емо, Heart Eyes Хел, Heart Eyes Тинтири, Heart Eyes Усмивке, Heart Eyes страхотни сте! newsm51    love001 newsm51 И сега какво...казахте всичко...ама все пак да допълня нещо.

Мисля си, че има време за реабилитация на Гюней. Никога не е късно човек да се поправи (както и да стане за резил де... Laughing). След като Гюней сам за себе си извади извод "Вече нищо не ми остана" пред него има два пътя:
1. Да се гръмне или да нарани някой и после да се гръмне
2. Да се събуди от тази депресия в която се е вкарал и да си прости сам.

Ако направи второто ще погледне нещата различно. Може с това сакче да заминава за някъде сам, за да осмисли живота си и да продължи напред. Аз още не изключвам варианта да изпрати на брат си съобщение за ''щастие и дълъг семеен живот"

Ако реши да гърми Джемре...еми ОК, ама трябва да гръмне и себе си...аз още помня репликата му ''по-скоро бих умрял, отколкото да вляза в затвора"Не е вярно, че не би се самоубил. Човек способен да се самонарани е способен и да се убие.

Същото е и по отношение на стрелба срещу Кузей.

Защо мислите, че ако Гюней се самоубие... К/Дж олмаз? Вината ли ще е тази която ще накара Кузей да ритне в трътката Джемре? Едва ли...
Али умря заради него. Ферат го гръмна защото беше брат на Кузей. Кузей продължи ли напред? Продължи! Вината беше ли огромна...? Беше!

Та в този ред на мисли и в тази ситуация може да продължи напред. За мен Али беше по-ценен от Гюней. Али го изрови от гроба, Али беше винаги до него..Али умря заради него... Peace

# 641
Аз не виждам разлика в тежестта на думите, независимо кога са изречени ! И двамата реагират еднакво в момент на афект ! И какво щеше да стане, ако Гюней не се беше огънал в онзи момент и беше поел вината ? Кузей щеше да се убеди, че брат му го обич и че той обича брат си ? Не мисля, че са нужни, каквито и да са доказателства за това. И много важно, ако беше постъпил тогава мъжки, пък след това отново му причини, всичко, което направи. Така поне Кузей много добре знаеше, какво може да очаква. Само че, аз не виждам тези факти, какво точно отношение имат към обичта ? И защо отново сравняваме двамата ? Кузей и Гюней, са много различни във всички отношения, включително и в начините на изразяване на чувствата. Защо искаме Гюней да обича брат си, колкото него или както него ? Аз не съм променила изцяло отношението си към този герой, но това, което виждам в последните епизоди, не мога да подмина. Гюней обича брат си, по начинът, по който може, така, както умее . И това, че животът и на Гюней, беше съсипан след инцидента, също е факт, чиито последици виждаме през цялото време .

И като заговорихме за време, се сещам за нещо, което се случи още в първи епизод .
Още го нямаше инцидента, още нямаше омраза между двамата, но ....вече я имаше Джемре .
И Кузей беше този, който пръв произнесе клетвата :“ Ти ми отне всичко ! Един ден всичко твое, ще бъде мое!“ И колелото се завъртя ! Аз нямам какво повече да кажа по казуса. Peace

Госпожа  Hug изчетох те, ама аз да ти кажа как мисля - животът ни поднася различни ситуации, в които да покажем колко и как обичаме близките си... Това, че братята са различни не означава, че Кузей трябва да се чуди и гадае как точно го обича Гюней... Всичките постъпки в последствие на Гюней ясно и точно показват, че той не обича Кузей, напротив - завижда му, опитва се всячески да го спъне...  newsm78 Аз ли не разбирам или трябва да търся дето се вика, под вола теле, че да разбера любовта Гюнеева към Кузей?  newsm78

Аз обичам сестра си и й го показвам по най-простия възможен начин - опитвам се всячески да й помогна, когато и с каквото мога. Не се опитвам да я препъна или да й преча. Так разбирам братската/сестринската обич - не са нужни високопарни слова или трудни ситуации, достатъчно е да не пречиш, а да помагаш, дори и с малкото, което имаш  Peace

# 642
Защо мислите, че ако Гюней се самоубие... К/Дж олмаз? Вината ли ще е тази която ще накара Кузей да ритне в трътката Джемре? Едва ли...
Али умря заради него. Ферат го гръмна защото беше брат на Кузей. Кузей продължи ли напред? Продължи! Вината беше ли огромна...? Беше!

Та в този ред на мисли и в тази ситуация може да продължи напред. За мен Али беше по-ценен от Гюней. Али го изрови от гроба, Али беше винаги до него..Али умря заради него...

Зиз  newsm51 newsm51 newsm51
Хелънчо  newsm51 newsm51 newsm51
Алба  newsm51 newsm51 newsm51 все такива дълги ги пиши, евала!
Точно в това е огромната разлика между двамата братя ... единия реди само високопарни думи, а другия действа, без да се замисли за себе си.

# 643

Но както и да го погледна не виждам защо мнимата катастрофа да е минус за Кузей?

Хелен,  Hug ще се повторя вече за не знам кой път, но ти дойде по-късно в темата и сигурно не си ме чела. Бях ужасно разочарована от тази постановка. Изградила си бях една представа за Кузей на добро момче с принципи, достойнство и морал, който изключваше подобни постъпки. Смятах, че той е човек, който стои над нещата и няма нужда да си доказва каквото и да е. Беше не само грозно за мен, но много нечестно. Има доста детайли, които ме провокират да мисля така и които съм засягала в случая. Смятам, че добрите хора с честни сърца не постъпват по този начин. С това не казвам, че Кузей е лош. Не! Просто се поддаде на емоцията, Али му помогна, а не трябваше. Защото те с Гюней са братя и сами трябва да решават проблемите си. Али изгни в земята, но Гюней и Кузей са си все още братя и по всичко личи, че не са си безразлични. Затова винаги съм твърдяла, че експанзивинят характер на Кузей, навика му да действа преди да помисли, не са му в услуга. Трупа само проблеми. Така мисля аз.

# 644

До ден днешен се видя единствено това, че само Кузей наистина обича брат си, пък бил той и най-големия гад на света. За съжаление, не виждам същото при Гюней. Колкото до думите на Кузей пред Джемре на летището, че бил влязъл в затвора вместо Гюней, за да си отмъсти ... не му вярвам. Ако си спомняте, когато Джемре го попита как семейството му е позволило това, той каза, че Гюней не бил съгласен, майка си едва я е убедил и т.н. Той влезе в затвора именно заради обичта към брат си, да не съсипе бъдещето му и заради злобните думи на майка си дали е доволен сега. Предстявяте ли си какъв ад го чакаше, ако беше позволил на маминото синче да си излежи присъдата?
Колкото до мнимата катастрофа ... много добре направи Кузей, да престане да се самозалъгва, че има брат. Но като е такъв добродушко, какво да го правиш? И това забрави.

А защо да вярваме тогава, че Кузей обича Дж.,повече от всички и от всичко, както и каза ? Е ли Кузей винаги честен, или не е?

Общи условия

Активация на акаунт