Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 811
  • 720
  •   1
Отговори
# 105
Aniji, писали сме заедно...

Англичаните имат и поговорка че великите умове мислели еднакво в нашия случай и пишат едновремено   Peace много хубава е идеята и за саморъчно направена картичка.

# 106
Sympathy темата може би наистина не е подходяща. В категорията има някои хубави картички без надпис между другото. Thinking of you пък са все на любовна тематика. Сякаш без надпис е най-добре, а идеята на момичетата за ръчно направената картичка е супер!

# 107
Aх, Билянке, заради теб ме късат значи.  Mr. Green  Heart Eyes Много тъжно това с учителката, на мнението на Ани и Мелида съм. Знам, че си крафти персона за това нещо ръчно ако и направиш може би ще има още по-голям ефект от купена картичка и най-добре ще изрази съпричастноста ви.

Благодаря ви, момичета, за хубавите коментари относно моето кашлюк кашлюк дипломиране. Още много книжки ще ичета докато стигна до крайната цел.  Blush

Днес с ужас установих, че в петък най-вероятно ще е същият изпитващ, който беше и миналият път. Първият път отидох с ясната нагласа, че ще ме скъсат. Вторият бях 100% сигурна, че ще го взема. Сега вече не знам нищо. Отивам и каквото стане. Въртеше ми се в главата да взема Вал и кумът да седят на задната седалка... Joy Като не става с добро...

# 108
  nana ти какви изпити мина, сега за едно шофиране ли ще се излагаме  Grinning Ще се справиш, сигурна съм. Само чети табелките и не бързай  Mr. Green
   Да ви попитам, кажете нещо за петна. Вениш и Охи не ми вършат работа...В градината се правят на прасенца децата, преди директно хврълях захабените неща, но тя вече няма дреха да не е нарисувана и не напетносана...Вчера ги търках с какво ли не, но петната си седят и ми е грехота да хвърлям нови дрехи, при условие, че и стават още. Не искам и да я обличам с гадни дрехи за градината, кога ще си носи новите, тя само там ходи почти  Crazy

# 109
  • Манчестър
Има си картичка за болни хора - Get Well/Get Well Soon.

# 110
Мис Файн, гледам уж ама на, все не достатъчно.  Laughing За петната нищо не мога да помогна. Габриел така си опропастяваше всички нови дрехи на нърсърито. Като започне да носи униформа пък съвсем няма да има къда да облича.

# 111
  • London
zlatnata tolumba и Merry, благодаря много за отговорите. Явно ще трябва да се чака за документите... (мислех, че поне за доброволна работа ще е ок без синя карта).

Не да те плаша , но синя карта не дават на 100% , да не кажа , че отдавна съкратиха до минимум издаването на документи.Имам познати , които се мотат в тази схема повече от година и без резултати. Други не могат и най-елементарните документи да изкарат , защото и там се е затегнало положението. И изобщо не започвай според мен с нагласата , че тук идваш и всичко е хъни муун и работата я предлагат такава каквато искаш. Мой съвет е да придвижиш колкото може по-бързо документите и да намериш чрез някоя агенция работа да речем в някой хотел поне за начало. Имаш нужда и да упражняваш език все пак , илюзия е да си мислиш , че като си учил в БГ езика тук ще им схванеш всичките диалекти и сланга. Социализирай се първо , нямай високи критерии. Относно къщите поне според мен е по-кофти от хотел , защото точно социалния елемент ще ти липсва. Пробвала съм го преди като дойдох и вярвай ми повече от седмица в това не изкарах. ooooh! Др. вариант ти е да се завъртиш около турските кофи шопове , там обичайно не искат документи и пак ще е едно начало за теб докато се стабилизираш. Ако имаш възможност се ориентирай и запиши някакви квалификации , колеж или академия в някоя насока.Успех , ако искаш някаква помощ  и изобщо насоки ми пиши на лични. Ще се радвам да помогна Simple Smile

# 112
Има си картичка за болни хора - Get Well/Get Well Soon.

Тъй като не учителката е болната, а съпругът й, а картичката е все пак за нея, не мисля, че Get Well Soon е подходяща. А и както Биляна описа случая, май няма много надежда за възстановяване Sad.

Англичаните имат и поговорка че великите умове мислели еднакво в нашия случай и пишат едновремено   Peace много хубава е идеята и за саморъчно направена картичка.

Aniji   Hug

# 113
  • Лондон
 Outta Joint

# 114
Nana_cool, и мъжът ми твърди така, но не разбирам - ако нямам синя карта, как ще имам НИН? Ще подам така или иначе документи...
Благодря много за отговора, много ценни съвети даваш по всички работни въпроси  Simple Smile.
Стискам палци за изпита!

Rampelina, синята карта в твоят случай служи само за потвърждение на правотото ти на работа и не е задължителна, но е желателна. Т.е. може да си търсиш работа и бъдеш наемана. Както не веднъж сме виждали обаче, теорията се разминава с практиката. Проблема евентуално ще дойде от това да доказваш на работодател, че ти си exempt from work authorisation.

# 115
La Catrala, благодаря за съветите  Simple Smile. Със сигурност ще имам нужда от насоки занапред, много съм щастлива, че открих темата преди време.
Аз съм в малко градче и някои от вариантите са неприложими тук, най-вероятно ще пътувам за работа. Относно критериите - не държа да работя "по специалността", но искам да е нещо, което да ми харесва донякъде. Хубавото в момента е, че не ми е много спешно, т.е. имам известно време да опитам. Езика определно има нужда да го упражнявам (чета от 15 години романи предимно на английски и в работата ми комуникацията винаги е била на английски, но по-скоро е "пасивен"), все още не разбирам всичко, което говорят.

zlatnata tolumba и Merry, благодаря много за отговорите. Явно ще трябва да се чака за документите... (мислех, че поне за доброволна работа ще е ок без синя карта).

Не да те плаша , но синя карта не дават на 100% , да не кажа , че отдавна съкратиха до минимум издаването на документи.Имам познати , които се мотат в тази схема повече от година и без резултати. Други не могат и най-елементарните документи да изкарат , защото и там се е затегнало положението. И изобщо не започвай според мен с нагласата , че тук идваш и всичко е хъни муун и работата я предлагат такава каквато искаш. Мой съвет е да придвижиш колкото може по-бързо документите и да намериш чрез някоя агенция работа да речем в някой хотел поне за начало. Имаш нужда и да упражняваш език все пак , илюзия е да си мислиш , че като си учил в БГ езика тук ще им схванеш всичките диалекти и сланга. Социализирай се първо , нямай високи критерии. Относно къщите поне според мен е по-кофти от хотел , защото точно социалния елемент ще ти липсва. Пробвала съм го преди като дойдох и вярвай ми повече от седмица в това не изкарах. ooooh! Др. вариант ти е да се завъртиш около турските кофи шопове , там обичайно не искат документи и пак ще е едно начало за теб докато се стабилизираш. Ако имаш възможност се ориентирай и запиши някакви квалификации , колеж или академия в някоя насока.Успех , ако искаш някаква помощ  и изобщо насоки ми пиши на лични. Ще се радвам да помогна Simple Smile

# 116
За мен написалият това в писмата е малоумник, без грам вътрешно чувство и усет!

Смятам за неумество, да се изпраща картичка по този повод, предвид че не сте близки и не си лично запозната с детайли около състоянието му!
Моя близка приятелка, казва че това е по-страшно от диагнозата - сякаш всяка една картичка или букет й е крещял "хайде, време ти е да си тръгваш".
Тя е била отписана. След множество операции и т.н са й "дадени" 3 месеца.
От онези 3 месеца, са изминали 12 години.

Идва краят на уч. година, ако детето пише, да напише една thank you card, колко добър учител е  и т.н - това е достатъчно, предвид границата в отношенията дете-учител.

# 117
  • UK/София

Много благодаря на всички за мненията ви! Hug

# 118

Смятам за неумество, да се изпраща картичка по този повод, предвид че не сте близки и не си лично запозната с детайли около състоянието му!

Е, хайде сега квалификации като "малоумник"! Първо, училището е длъжно да информира родителите за смяната на учителя, а това, че посочват причината, ясно сочи, че учителката е дала съгласието си за това. Второ, то верно е казано, че всеки човек е самотен остров, ама пък чак толкова бездушие... Какво лошо има в това, да изрази човек моралната си подкрепа към някой друг? Пък бил той и не пръв приятел.

Преди няколко години в нашето училище учителка загуби сина си - самоубийство. И ние получихме писмо за случая. Подкрепата, която тя получи от колеги и родители беше огромна. Незнам как се преживява такова нещо, но със сигурност помага да знаеш, че не си сам. Всяка седмица влизам в класовете на тази учителка, помагам доброволно, и тя споменава сина си често. Не за да се оплаче колко й е тежко, а защото така се чувства по-близо до него, предполагам. И аз говоря с нея за него, не съм го познавала, но това не пречи да съм съпричастна.

Биляна, следвай сърцето си... А ако още не си сигурна, може би попитай някои от другите родители, те как биха постъпили.

# 119
  • UK/София

Пропуснах да уточня, че директорката е написала, че мистър и мисис Алън са разрешили родителите да бъдат уведомени.Няма как без тяхно разрешение да се издаде подобна информация!Аз това го разбирам като написано между редовете, че те са поискали хората да помислят за тях, да се помолят, всеки до последно крепи някаква надежда за чудо и за шанс за живот.За това попитах как е редно да се постъпи според английски порядки.Нека да избегнем нападките и конфликтите, моля!

milada, Hug

Общи условия

Активация на акаунт