Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 908
  • 720
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте момичета.Копирам  си въпроса от ФБ групата и тук.Всяка информация би ми била полезна.
Трябва ми писмо от счетоводител до няколко дни, но нашият е във ваканция и е извън страната до края на месеца.Не познавам други, защото не се е налагало в годините да търся такъв.Свързах се с няколко счетоводни къщи ,които срещу сериозни суми са съгласни да ми издадат това писмо.Това било рутина при тях.Аз обаче се притеснявам, че ще представя документ с който лъжа, че тази фирма ни води счетоводство.Как се осмеляват, защитени ли са по някакъв начин и какъв риск поемам аз - това ми е в главата от вчера и не знам какво да направя.

# 346
  • UK
Ния, отговорността винаги е на директора на фирмата, независимо, кой движи данъчните/счетоводни афери. Вашият счетоводител какво ви съветва да направите в негово отсъствие?
Най-малкото, етичният кодекс изисква тези, които ще издадат писмото да се свържат с него за предварителна информация (има си специална практика), въпреки че съм наясно, че много не го правят.
Ако искаш ми пиши на лични за какво става дума

# 347
  • Варна
Момичета чета  'Тема за храненето - с какво се храним ние и децата ни в чужбина'  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=636797.180 . Повечето майки обаче, които са се включили ми се струват от  Америка и Канада, е има и Европейски Wink, но навсякъде марките и магазините са различни та ще ми е интересно за UK ако искате да споделите по темата. Аз в кухнята и без това не се справям блестящо,но откакто сме тук нещата съвсем загрубяха. Не мога още да открия моите продукти. Всичко ми се струва кисело и хляба и майонезата ... Купихме машина за хляб сега издирвам брашно, че двете които пробвах не ми харесаха  Confused Гледам да не купувам полуфабрикати ама сега докато се ориентираме и от тях вземаме  Embarassed За 2 седмици изядохме толкова салам колкото в БГ не сме изяли  последните 10 години  Twisted Evil ама какво да се прави след някой неуспешен избор на  продукти накрая все до сандвичите опираме  Embarassed Не знам още как ще е в училище с храната, но и за там ще трябва сигурно да слагам по нещо за гризкане. Дъщерята миналата учебна година и слагах ядки и сушени плодове в чантата да си гризка ако огладнее, но сега чета че в някои държави не разрешавали ядки в училище. Сушени плодове от къде вземате и ядки, може би от турски и разни чуждестранни магазини да потърся  newsm78 Бях чела назад в темите за йогурт и кори за баница сега ще се разровя да видя какви препоръчвате. Изобщо всичко по темата ще ми е интересно и полезно Wink

# 348
  • ENGLAND
Борикс в училище освен сандвичите за обед нищо друго не можеш да слагаш. И да огладнее не е разрешено носенето на снаксове, то и няма кога да яде, 10-15 мин сутрин е почивката, час- час и половина на обед, само тогава може да яде нещо от вкъщи, и 10-15 мин следобед. А от училището ще ти кажат какво е позволено и какво не за лунч бокса на обед. В нашия район сутрин може да си платиш и дават тост.
За брашното, Алисон и Ховис са най-добри, хляба в машината става супер. Кори за баници бях писала, на Теско, незамразените, до маслото, фило пастри, в едни дълги бели кутии със син надпис са супер, по-добри и от българските. Плодовете и зелнчуците, пак писах, или от пазарите или Лидл и Алди. Тук саламите не са хубави, не че има избор, освен в някои полски магазини или пак в Алди и Лидл.
А темата дето четеш, в нея май само аз писах от английските мами, та полза никаква.

# 349
  • Bristol
Искаме с мъжът ми да отидем на мюзикъл в Лондон - никога не сме били. Не знам от кой мюзикъл да започнем, мислех си от we will rock you. Обаче като погледнах в гугъл-най-евтиният е 54 паунда, а съм сигурна, че моите приятели, които бяха юли, платиха по 35 паунда.
Въпросът ми е: има ли определи сайтове, за мюзикъли, горе долу по колко паунда са билетите и т.н.
Ако знаете дали този мюзикъл е хубава, кажете, ако не - на кой да отидем като за първи път и да не се разочароваме (от първият път) Laughing
Аз малко авантюристично, но се чудя утре да отида да гледам Мамма Мия в Novello Theatre. В момента цените на билетите са 66 поунда, не знам утре като отида в последния момент какви ще са и дали ще има въобще останали. Ще се радвам, ако някой иска да се присъедини Simple Smile

# 350
Борикс, училището ще ти изпрати информация, която ще е обяснено и за храната. В нашето училище има осигурен обяд, така че не носят нищо. По принцип ядки са забранени, както и junk food; разрешено е да носят плодове.
Ядки и сушени плодове може да намерош във всички големи вериги магазини - Теско,Азда,Морисонс и т.н.

# 351
Борикс, и аз не харесвам Тук хляба и има машина вече две години и половина. В началото експериментирах докато си намеря брашно, което бе да ми е вкусно хем добре да става в машината, пробвах и скъпи и евтини , и от местната мелница и от асда. На моята машина най-добре стават със Alison, и брашното и маята препоръчвам!

# 352
  Аз машина за хляб имам, но нещо хич не ми харесва как става хляба и не я ползвам. Отдавна му свикнах, на мен ми беше сладникав. Във всички магазини големи магазини продават и полски хляб, пробвайте го. Печения във фурните на големите магазини на мен си ми е като БГ, но може и аз да се бъркам. Майонеза купувам само тази с жълтото яйце на нея, с най-много мазнини, другите горчат. Готвя си БГ неща като пиле с ориз, пиле с картофи, аз други неща много не обичам. Обиколи полските магазини за боб, леща, ориз и тн, не че в големите няма, ама там ще ти е по-лесен избора. Кайма купувам от полски магазини или смес свинска+телешка от Азда. Ще свикнеш  Grinning

# 353
Аз от купешките хлябове най-много харесвам един френски хляб в морисънс, по-широк е от франзела и пак така дълъг! По-скъп е от обикновените, но е много вкусен. От хлябовете в пакети харесвам Burgen, а тези печените във фурните са ми все като тесто.

Аз и корите за баница на теско и асда не харесвам, дебели ми се виждат, а не финни като нашите.

Виж чедър предпочитам даже и пред нашият кашкавал

Фетата в Лидл ми е най-вкусна.

Момичета, ние с мъжа ми забелязахме че заленчуците и плодовете от лидъл се развалят по-бързо  от тези примерно от Асда. На какво според вас се дължи това?

# 354
Всичко явно е много индивидуално. Не съм имала проблеми с хляба, майонезата, сиренето и т.н. На мен не ми харесва каймата и свинското месо ( особено това нарязано за пържоли) . Купих си машинка за кайма и си правя каквито смески искам , а по отношение на свинските пържоли - ходя до местната месарница.

# 355
  • Варна
Благодаря момичета

Doret Лидъл ни е много близо и вече свикнах да пазарувам там и може би защото ми прилича на БГ Лидъла и ми харесва. Вчера взех и краставица холанска и испански 'plum tomatoes' та днес ще пробваме шопска салата. Ще потърся и тези кори за баница по описанието  Wink

kremena ще ги видя тези брашно и мая, забелязах че тук ми става много лепкаво тестото, за разлика от БГ уж рецептата същата може и от брашната да е. А за плодовете и зеленчуците в Лидъл да не би да е защото повечето не са местни и все пак пътуват до тук а може и да не са генномодифицираните  Twisted Evil Вчера ядохме диня. Червена колкото трябва да е без да е презряла, супер сладка тази година не бях яла толкова сладка диня и без семки абе чак ме достраша като я ядохме  Sick

golden по лесно ще е ако имат осигурена храна в училище, пък и по добре е готвено от постоянните сандвичи само и зверчетата да я харесат Wink Надявам се другата седмица да ни отговорят дали ни приемат в училището и да разбера за храната, униформите...Това с машинката за кайма и ние трябва да го помислим. В БГ имахме и винаги така си правихме, а да не споменавам как декември месец си правехме по 100-тина луканки и колко бързо им виждахме сметката  Mr. Green

Miss Fine още не мога да се ориентирам в тези чуждестранни магазини полски, индийски и всякакви има, ама имам чувството, че има по няколко продукта там полски или индийски и всичко друго е английското, и най странно ми е че са през 100 метра на централната улица. Аз си го представях, че са рядкост и наистина само национални стоки ще има. А може би не съм намерила още точно тези магазини  Wink

# 356
  • UK
Точно снощи на вечеря обсъждахме че явно вече сме свикнали с храната. Преди половин година изхвърлях половината от всичко готвено , а сега даже ми се струват вкусни.
 На мен всички подправки са ми от България. Хляб купувам от фурната на Сейнсбъри , почти същият ми е като в БГ. Месото почти сме го изключили от менюто , опитвам се да намеря някоя ферма да доставя , ако знаете може да споделите. Последният месец взимам едни домаи от Сейнсбърито , който са доста вкусни, обаче на краставици така и не попаднах.От както сме тук съм вземала два пъти леща, първият от турски магазин , вторият от индийски щанд ама не помня от кой магазин или Теско , или Асда и е доста по-вкусна. Боб така и не успях да сготвя добре , тези дни трябва пак да пробвам , че ми се е прияло.
 Миналата седмица си взехме кремвирши и салам от Бг магазин . Е голямо ядене падна , аз в София понеже живеех сама с детето бях спряла да купувам салами , кремвирши и т.н. сега ми се стори най вкусното нещо на света.
 И млякото вече не ми е странно , купувам със синият етикет - пълномаслено и кисело Онкен или Валей . Детето го харесва. Ядки в нас се купуват в огромно количества и мъжът ми и детето могат само това да ядат. Вземали сме от всякъде , всичко е на късмет понякога са много хубави следващият път имат дъх или нещо такова.
 Искам да ви питам , за тези лепенки за температурата имат ли ефект? Гледах в магазина тези лепенки и кит за цицини ама не взех , а пък снощи малката вдигна Т . , незнам от какво. Сега вече е добре , но  ако имат ефект да си купя , а досега съм и давала само Панадол.

# 357
Golden, мерси за инфото. Доста избор си ми дала LaughingА  гледали ли сте Rock of Ages?

# 358
Привет!  Hug Hug
Записвам се да ви следя. От много време търся тема за живеещи в Лондон и най-после открих  Crazy . Много бих се радвала, ако някой ми даде информация за курс по Английски и висше образование в Лондон (може на лични). Ще ви следя с голямо удоволствие и ще се включвам винаги, когато мога да съм полезна.
Прекрасен ден!   bouquet

# 359
Здравейте Simple Smile
Аз ще се включа по темата за храните. Мога да кажа,че по никакъв начин не съм променила менюто ни откакто сме тук,а и не мога заради децата,защото за разлика от мъжа ми ,те са супер претенциозни спрямо храната,особено големия ми син. Обича да си хапва сготвено,супа задължително трябва да има,но аз съм го свикнала така,за добро или лошо,а аз смятам,че е за добро,не обича полуфабрикати.
Пазарувам преди всичко от Теско и Сейнсбъри,а отскоро преоткрих и Алди ,имат щандове точно като за нас, а и разликата в цените лично мен много ме изненада и разбира се това не е за сметка на качеството,както обикновено е в БГ.
За корите - тъй като ние не сме в Лондон, мъжът ми си има доставчик на стоки от турски шопове, дава поръчки за магазина си всяка седмица и тогава ,ако имаме нужда добавяме и продукти за вкъщи - готови пурети със сирене,кори,зеленчуци и плодове като домати,дини и т н,защото по вкус не могат да се сравнят с другите. Сиренето ми е българско на Булгарея,пак от турските шопове.Месата са от магазина на мъжа ми, носи ми ги готови изпечени,когато ни се яде нещо месно. Кашкавал и хляб купувам от Айсланд или от полски магазин.Сушени плодове- купуваме от Теско, пробвала съм повечето и са доста добри,от турски шопове съм поръчвала веднъж фурми и стафиди,не ми харесаха,може да е било лоша пратка,но не повторих...
Когато имам нужда от нещо нашенско ходя в полските магазини,а и полските щандове в Теско предлагат доста възможности. Общо взето това е,по горе посечения начин засега успяваме да запазим досегашното си меню,но съм сигурна,че след няколко години ще свикнем и с тукашната храна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт