Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 798
  • 720
  •   1
Отговори
# 615
Ками и Теди, както казах, Ханслоу е много кофти квартал, аз лично не бих живяла там при никакви обстоятелства. Isleworth  и Brentford са съседни квартали, на около 20 минути с кола от Хийтроу, ние сме във втория, и двата имат хубави части, поне на нас където сме много ни харесва, има обаче и много общински жилища и като следствие, няма нито едно хубаво училище наоколо. Не знам какво друго те интересува...
Chiswick е хубав квартал, но е по-към центъра, и съответно по-скъп като наеми и цени на жилища....
и

Благодаря за отговорите момичета, също и въпроса с училищата ме интересува, защото големият ми син сега ще е в 3 клас.  Как вървят наемите в Брентфорд? Ние сме четиричленно семейство и доколкото четох има изискване за броя на спалните.

# 616
Момичета изумена съм от храната която ядат децата тук. В детският център където ходихме да играем преди да започне училището видях деца на по годинка я имаха я нямаха да обядват сандвичи Shocked  Дъщерята разказва, че от целият клас единствено тя носи солено за обяд/слагам в кутията засега някакво месо+ зеленчуци тип салатка Wink/ Всички други носели сладки работи. Почвам да си мисля, че или децата обядват нормална храна като се приберат към 15,30 и в училище  го приемат не като обяд, а като някаква подкрепяща закуска  Thinking или аз падам от Марс Twisted Evil  Вие какво слагате в кутиите?

Изпитах същият шок, когато синът ми каза, че иска packed lunch за училище. Слагах му и аз здравословни неща / месо, зеленчуци, плод т.н/ и той връщаше храната недокосната.  Tired Аз се инатях така почти 1 година, но накрая реших, че по добре да му сложа пакет крисп и сокче, поне ще е хапнал нещо, а същинското ядене да е към 4... И аз не го възприемам, но няма как  Rolling Eyes Иначе ходи и иска от на другите деца 'боклуците'  Tired

П.С Аз лично бих предпочела да яде от така нареченият 'скул динър', но той отказва категорично. Мисля че е по социално-лигави причини, тъй като децата с храна от вкъщи ядат на отделно  място и почти без контрол от възрастни и ... реално те не ядат, а да кажем че се удават на социални контакти  Crazy

# 617
Tzvetak, да се похваля викаш Simple Smile хлапетата бяха в България през лятото, че бабите и дядовците се бяха застъпили много за тях. Бяха за една седмица в Париж, като част от времето прекараха в Дисниленд.
Юли времето беше страхотно и не валя цял месец (сигурно догодина ще ни се върне с двойна порция дъжд) и ние прекарвахме всяка свободна минута навън. Постоянно откривам нови плажове и планински маршрути в нашия район - постепенно осъзнавам какви късметлии сме да живеем в този район. Бях хванала такъв тен, че постоянно ме питаха да не съм била на почивка на някое екзотично място  Sunglasses едно от хобитата ми е отглеждането на орхидеи и тази година се бях запалила да правя снимки на дивите орхидея в нашия район. Бащата на една моя колежка е пенсиониран ботаник и с него си организирахме няколко много интересни разходни. Страшно много неща успях да свърша и в нашата градина и имам още много идеи какво искам да направя, но всичко с времето си......
През август бяхме за около седмица на север - Northumbria , изключително красива част на Англия, страшно ми хареса. Бяхме в Durham, отскочихме за няколко дни до HolyIsland ( Lindisfarne ) и обиколихме в района.
Използвах всяка възможност да се гмуркам с дайвинг клуба, увеличих броя на тренировките по карате и тази неделя ще се явявам на изпит за лилав колан...... Та така.
В момента съм в България, дойдох да прибера хлапетата. Бяхме за 5 дни във Велинград в един хотел с минерални басейни - цялото време прекарахме във водата. Установих че софиянци са много намръщени хора .... светът им е постоянно крив за нещо Twisted Evil което мен лично не ме впечатли, по-скоро ми стана смешно.
Всичко за учебната година е подготвено. Хлапетата ще започнат с една седмица по-късно ( с разрешение от директора) и всичко отново се завърта на пълни обороти.
Аз си действам по въпроса за специализацията в Лондон, нещата вървят макар и бавно. Говорих с колеги, който са били вече - отнело им е около 2 години докато минат успешно през процедурата.

Juleto18, страхотни идеи, веднага си ги записвам. Може да се комбинира се посещение на Йорк, който ми е един от любимите градове и никога няма да ми омръзне Simple Smile нашето семейство не се плаши от големи разстояния  Sunglasses

# 618
# 619
  • Лондон
golden, звучи страхотно Grinning успех за учебната година...

Ками и Теди, на първа страница има линк към rightmove, ще трябва да влезеш и да потърсиш според вашите нужди, че то вкусове и бюджети много и различни... По принцип би трябвало да гледаш за 2 bedroom жилище ...

По отношение на храната съм много доволна, че в нашето училище готвят и всички деца се хранят в стола. Поне съм спокойна, че се яде нещо топло, а и в самото училище много говорят за здравословно хранене, та съм сигурна, че няма големи боклуци. Менюто е обявено на уеб страницата и ако много се интересувам, мога да погледна какво са яли през деня. Аз изпращам само лека закуска, което е обикновено плодово мляко, банан, белтък от варено яйце или нещо такова... Иначе то за чудене няма много, като се погледне как изглеждат доста от децата, става ясно с какво се изхранват...

# 620
Аз за храната да кажа, че имам ежедневни преки наблюдения Mr. Green
При нас е много строго. Тези със сандвичи имат : плод, сок, йогурт, сандвич, нарязан пресен зеленчук, чипс или десерт. Яде се всичко и не излизат да играят преди някой много внимателно да им е проверил какво и колко са изяли. Училищната храна е два вида - салатен бар ( могат да избират от свежи зеленчуци, царевица, шунки, салами, кашкавали, макаронени салати, роба тон с майонеза, хлебчета и тн. ) и класическите готвени манджи. Имат право да не изядат само половината от единия вид храна. Например ако имат броколи, картофено пюре и телешко със сос имат право да не изядат половината броколи. Много се внимава децата да са се нахранили. Даже понякога ми се струва че персонала е доста строг, но определено има голям успех. Има много малко закръглени дечица в нашето училище.
До сега не съм видяла деца със филия със шоколад за обяд, но в старото училище често имаше, макар че много държеше на здравословното  хранене.

Аз самата слагам печени сандвичи, фиш фингърс със зеленчуци, пилешки хапки със царевица, но се набляга на сандвичите. Отстрани имат сок, йогурт, кашкавалче, плод и десертче.

# 621
  • UK
В училището на близнаците не се позволява шоколад или чипс за обяд, не съм сигурна за сока, май и сок не може. Сок в класните стаи категорично не. Ще им правим сандвичи, плюс плод и бисквити, бисквити позволяват.

# 622
golden,
Следя ти аз подвизите, много съм впечатлена, особено от гмуркането.
Успех на момчетата и тази година  Grinning

Като сте отворили темата за храната в училище, така съм им набрала на нашата кухня.
Проблемите, които уж изгладихме миналата година, уж всичко беше наред с менюто, диетите,
качеството на храната и тази първа седмица пълен кошмар, все едно нищо не е било.
Надявам се да влязат в ритъм скоро, така не ми се разправя  Tired

Имам си момиченце в класа тази година, голяма хубавица и много й се радваме  Party

# 623
Привет и от мен и Али!

Да си поизтупам малко профила от праха, че не стига времето вече да чета и пиша както преди.

Страхотни идеи сте дали за нови разходки. Голдън, ти не си човек, бре! Възхищавам се и аз на неуморното ти желание за интересно прекарани дни.

Дано да сте имали всички много хубави ваканции и почивки.

Ние обиколихме морето, ходихме да гледаме птици в резерват, голяма радост като намерихме кингфишъри. Ходихме отново в Трявна за лечебния въздух, уж да си закрепим кашлиците и двете, пробвахме най-накрая ходене между дърветата по въжета. В Дряново ни отвориха един малък музей, уредничката се занимава 2 часа с нас, толкова всеотдаен на работата си музеен работник отдавна не бях срещала. Кумувахме на сватба, с всичките му тинтири-минтири, за детето беше голямо преживяване, седмици минаха, а още говорим за булката и младоженеца. Накрая поседяхме и в 300-годишна къща, че и буря ни хвана там, на чардака си писахме математиката, и всеки ден "при чичо Ранди" на кончетата.  Crazy Много им е уютно на тези хора в Жеравна, пълен релакс, просто друг свят. А в Котел природонаучния музей не се е променил изобщо. Колко огромен ми се видя, когато мен ме заведоха. А колко малък сега... с капани за мишки... Но Али май ще запомни гъбите с техните двойници, вълците и мечките. В моето градче, като се оказахме без занимавка, организирахме четене на английски приказки в Детската библиотека. И деца дойдоха, че и учителки. Напълниха ми сърцето като искаха съвети за допълнителни материали, за съжаление при такава силна индустрия на материали за учене на английски език, те още я карат с лист и запомняне. Накрая вместо да се метнем на самолета директно, останахме в София. Аз успях да я представя много готино на Али през април. Казах си, чакай да видя какво е запомнила. Помотахме се в зоопарка и после на любимата ни разходка в края на деня, през празните централни улици, Театъра, "Московска" и малките преки от "Ал. Невски". Зоопаркът беше празен в понеделник, само за нея и мен. Да, с излющени клетки, разбит асфалт, но животинките са добре гледани, а да е само за мен и Али отворен никъде другаде няма да ми се случи. Хубави, хубави пет седмици.

За храната и аз да кажа - добрите училища държат на по-прилично хранене. Спускат им непрекъснато информации и изисквания, защото всички бият тревога за затлъстяването и всички болести, които носи. Не за друго, ами защото прогнозират, че затлъстелите поколения ще стуват много на задравната каса след съвсем скоро време. При нас за снак разрешават само плод/зеленчук и парче кашкавал. Всичко друго връщат и мъмрят. За следучилищния клуб аз си пращам снак отново - не им искам на тях боба с домати. Обядите от нашия стол са слаба работа - всяка седмица има пица с гарнитура пържени картофи. Пращам сандвич, свежа салата, йогурт и вода. При мен в градината гледам редовно хорските менюта. Факт е, че много родители не могат да се справят с обядите на децата си. Вижда се и кое дете е научено у дома правилно и кое пищи първо за шоколад.

Успешна нова учебна година на учениците и весела есен на малките дечица!

# 624
  • ENGLAND
Мари, супер сте си изкарали.
Ние  тази година пропуснахме планината, но пък и направих на Ели и на посрещане и на изпращане по един тур из София. А преди да си тръгнем такъв рев му удари, иска да си живеем с баба и дядо в България.

Не мислех, че могат да провалят кампанията на Джейми Оливер за училищното хранене, но явно са успяли. Преди 8-9 години, когато започна всичко беше толкова строго, всичко се следеше и спазваше стриктно и само за 2-3 години имаше видими резултати.
При нас, за моя радост, все още доста се придържат към нещата от кампанията на Оливер. Меню, храна, контрол е на общинско ниво, подпомагат се се семейства с нисък доход, всяко училище си спазва правилата за позволените и  забранените храни.  Е, менюто от 4 седмично стана 2-седмично, храната е сравнително вкусна, но друг е въпроса, че английската масова кухня хич не е добра и здравословна, но пък тук е най-трудно да избягат от традициите и навиците си. Дано поне се запази повече от кампанията на Джейми, беше много добра.

# 625
   Интересна тема за храненето, аз нямам много наблюдения. Повечето познати правят сандвичи, да не кажа всичките, децата не искат да се хранят в училище. На мен и чипс ми е странно да се носи, но...Те и тия сухи сандвичи хич не ми харесват, но децата гледат едно от друго и е трудно...
   Откакто сме повече време в къщи малката яде доста повече *Боклуци*-бисквити, сладолед и тн. Мъча се да се ограничава, но е трудно. Поне и другата манджа си яде с кеф, но определено понапълня...

# 626
Привет и от нас. Аз имам едно малко питане, днес получихме писма, че искат да сложат Туберколозни ваксини на децата и съм малко пред дилема. Вие слагали ли сте?  Peace

# 627
  • UK/София
Привет и от нас. Аз имам едно малко питане, днес получихме писма, че искат да сложат Туберколозни ваксини на децата и съм малко пред дилема. Вие слагали ли сте?  Peace

Сага се в България, след това се прави реваксинация.Миналата година попитахме за реваксинацията в сържарито и казаха, че няма лошо да я сложат в БГ като й дойде времето, но да ги уведомим.За имунизация в Англия не знам.
Установих че софиянци са много намръщени хора .... светът им е постоянно крив за нещо Twisted Evil което мен лично не ме впечатли, по-скоро ми стана смешно.

Не мина ли модата на това разделение по градове и села? ThinkingАко идваш на тук, ела да ти покажа намръщени и вкиснати от всичко пловдивчани.Всичко си е до човек, а не до месторождение.
 Храната в столовете зависи от head teacher-ите.Първата година беснеех от всички близалки, които носеше синът ми като подарък от учителите.Сега постоянно получаваме напомнящи СМС -и, че са забранени сладките неща в училището.

# 628
  • Лондон
Аз не съм слагала и нямам никакво намерение, минимизирам ваксините до колкото мога... Консултирам се с бг лекаря ни и нищо освен ре ваксинацията за MMR няма да слагам скоро, и тя ще бъде на 6, по БГ календара Peace

# 629
Здравейте,момичета!Налага ни се преместване с много багаж и искам да попитам знае ли някой от вас фирма която предлага такъв вид услуга,че с куфари ще ни излезе солено?Имаше нещо навремето -с кораб в контейнер или нещо подобно тъй като няма да носим само дрехи......или да зарежем всичко и там наново?Ще съм благодарна на всякаква информация по въпроса ,може и на лични.

Общи условия

Активация на акаунт