Трудно проговаряне! - Тема 13

• 53 552
  • 720
  •   1
Отговори
# 165
Хриси вчера беше на екскурзия с баба си. Ходили в Дряновския манастир и се помолил - той да бъде много послушен и да не ме ядосва, а братчето му да се оправи и да проговори Cry Вечерта ми звъни и ми разказва каква е правил, как слушал цял ден баба си и накрая - а брат ми проговорили ? Cry

Hug
Марти е на море с нашите за 2 седмици и като се обади по телефона все ме пита дали Анди вече говори Sad

# 166
Здравейте и от нас,отново!Позагубих се малко,но пак бях изпаднала в дупка ConfusedПри нас,няма нещо кой знае какво.Казва 10 думи и това е ,като че ли се опитва да повтаря,но не й се отдава много.Иначе доста нахитря,имаме напредък с емоциите,но на мен всичко ми се вижда толкова нищожно на фона на това,което трябва да бъде, че ...Иначе и нашият батко постоянно пита,кога ще проговори,даже взе да дава и срокове-като стане на 6,дали ще говори,мамо CryИ така...Аз работя много и единствено там успявам за малко да забравя проблемите.

# 167
Здравейте момичета. Връщаме се от преглед при проф.Чавдаров. ЕЕГ е в норма, което много ме зарадва. Иначе какво каза професора, каза че има лека форма на аутизъм, и каза, че енцефабола, който даваме е в много ниска доза. Аз казах, че изпада в нервни кризи, и той го увеличи двойно и изписа диазепам към него, за да я успокоява, нещо което ние никога няма да направим, дано не се налага де. Отделно каза, че е време за един курс на церебролизин. Това са инжекции, българския вариант на ония руските кортексин, за които бях писала. Каза, че мозъка й е увреден, през бремеността и това ще й помогне. Трябва да се направят няколко курса, поне 2. Ще мислим дали да ги правим. По нататък ял да ни смени енцефабола с гаммалон, не знам дали сте го чували, това пак е като ноотропила, но пила доста добро. Аз съм го проучвала и знам, че оригиналът е японски.
Дони, кажи моля те пак за изследванията, не го видях. Живак ли излезе?

# 168
Гала този вашия доктор малко ме плаши. Защо не пуснете изследвания вместо да се занимавате с него? Особенно това което беше казала за синините говори за сериозни проблеми.

# 169
_re_ge,
много благодаря за информацията!  bouquet
Ема посещава логопед 3 пъти седмично, за по час и половина. Много сме доволни от логопедката ни, говорили сме специално с нея, относно ресурсното подпомагане. Това, което ни каза тя е, че, да, по принцип не е желателно с детето да работи само един логопед, но в случая, познавайки Ема, тя е "за" включването и на ресурсен логопед. Според нея детето носи на още работа, много добре сработва с различни хора, адаптира се бързо във всяка ситуация и на този етап допълнителна помощ от друг логопед няма да и навреди, напротив. Затова решихме да опитаме, а в хода на нещата ще решим, дали и как върви процеса.
Основните ми подбуди, да кандидатстваме за ресурсно подпомагане бяха, да ни включат биофийдбек. Според психоложката, обаче, още била твърде малка, за да стои кротко и може би е добре да пробваме през следващата година.
Трябва да бъдем по-настъпателни, относно правата на детето ни, права си. Обаче пустия страх, че всичко ще рефлектира върху нея, а ние дори няма да разберем, ако се случи. Tired

# 170
Еднакака, ние веднага още преди месец пуснахме пълна кръвна картина, ДКК, чернодробни и бъбречни. Всичко е в норма. Но тия синини продължават да излизат и много ме плашат. Сега говорих с личната да ни изпрати на хематолог. Страх ме е да си помисля какво може да е.

# 171
_re_ge,
много благодаря за информацията!  bouquet
Ема посещава логопед 3 пъти седмично, за по час и половина. Много сме доволни от логопедката ни, говорили сме специално с нея, относно ресурсното подпомагане. Това, което ни каза тя е, че, да, по принцип не е желателно с детето да работи само един логопед, но в случая, познавайки Ема, тя е "за" включването и на ресурсен логопед. Според нея детето носи на още работа, много добре сработва с различни хора, адаптира се бързо във всяка ситуация и на този етап допълнителна помощ от друг логопед няма да и навреди, напротив. Затова решихме да опитаме, а в хода на нещата ще решим, дали и как върви процеса.

това е страхотно
винаги съм харесвала когато нещата се решават спрямо детето а не какте писано по книгите. и моят син е доста работлив ( отговорен да кажем че то има ли качество работливост  newsm78) та затова има 5 пъти седмично терапия ( два логопед, два специален педагог и един психолог ) и към това  три пъти седмично ресурсно. в началото ме гледаха като луда. Сега смятат че може и още. Ами включихме рисуване  Joy Пожелавам и с Ема нещата да се развият благопроятно.

# 172
  • София
Аз също съм на принципа колкото повече толкова повече. Тази и другата седмица ще му се разкаже играта на темерутчо от занятия. Поне започна да вдява, че няма да стане на неговата и да бойкотира и че трябва да учи.
Днес се вози на метрото. Беше супер впечатлен след първоначалната съпротива и не искаше да слиза. Дразнеше се на спирките Mr. Green
Между другото не че искам да мрънкам, но следващата майка която дойде и каже - детето ми проговаря бавно и се държи странно, трябва да я пратим на изследвания вместо на логопед.

После какво.....пак на логопед?
Мисля си върху тия думи...Ката си счупиш крайник, лекуват го, ама накрая пак физиотерапия се прави. От самосебе си не става и идва на помощ рехабилитатор. Това като аналогия...Логопеда никак не е малковажен Naughty

# 173
Съгласна съм и аз, че без логопед и психолог, когато се налага не става. Но ето при нас въпреки, че трупа речник и научава нещата е много зле с вниманието. От там си мисля, че идват много проблеми. Вече разбира много неща, но толкова бързо се разсейва, че това и пречи много на комуникацията с децата, пък и не само с тях. Аз често успявам да и привлека вниманието, като клекна и я накарам да ме погледне, но често на другите не обръща внимание. А търси децата и още дали не осъзнава различието си не знам  Sad Понякога се изнервя и разбирам, че не и е станало приятно, но често не и прави впечатление. Мисълта ми беше, че свободната комуникаци е много зле. Ама ми се разпиля мисълта, защото днес се чувствам ужасно.  Rolling Eyes
Да допълня  Simple Smile...колко хубаво ми беше миналата година, когато се радвах, че повтаря всичко. Сега трябва да е по-голям напредъка, но имам чувството, че стоим на едно място.

Последна редакция: пн, 24 юни 2013, 16:21 от eli82eli

# 174
Доника като си счупиш крака и отидеш директно и само на рехабилитатор знаеш ли до къде ще стигнеш?

Направихме една седмица от последното посещение на психолог и о чудо, очния контакт се върна, опитите за приказки също, какви опити, човека ме командва. Закача се с околните, дори лелята в магазина наблизо ме попита какво сме му правили, че е толкова контактен. Нищо, от една седмица само чакам.
Днес го люлям в парка а той мучи нещо с почти равномерен тон, не знам какво ме плясна но ми заприлича на песен. Изненадано го питам - ама ти пееш ли след което последва бурно кискане - явно съм познала. Изпя си песента с еее и муууу-ууу и т.н така и не разбрах коя е и млъкна. И аз да го подкокоросам - хайде сега да изпееш гангнам стайл(любима му е) след което последва нова серия от мучане и ееее-еее-е заедно с кискане.  Joy
На места даже и леекичко мелодията уцелваше.  Joy

# 175
  • София
Ок, не искам да спорим, разбрах, че отричаш работата на специалистите. Както не веднъж съм споменавала, Гого е с ГРР, но в темата четат и пишат и родители с обикновени говорни дефекти. не може и тях да слагаш в кюпа Wink
Ели, и ние сега ще мъчим вниманието, при това и с двамата. Тр  Hug

Последна редакция: пн, 24 юни 2013, 16:29 от Доника

# 176
На мен ми се струват твърде крайни и категорични изказванията на еднакака. Вярно е, че тук всеки споделя опит и впечатления, но на мен ми е трудно да повярвам, че до такава степен отрицателно му  влияят специалистите. Мисля, че от четене на статии в интернет не може да се лекува дете и да се правят експерименти с него. Наречете ме консервативна, но това е моето мнение  Peace

# 177
Ок, не искам да спорим, разбрах, че отричаш работата на специалистите. Както не веднъж съм споменавала, Гого е с ГРР, но в темата четат и пишат и родители с обикновени говорни дефекти. не може и тях да слагаш в кюпа Wink

Peace съгласна

Ели моят син съм убедена, че към момента не осъзнава различието си, нито разбира какво е подигравка Rolling Eyes . Ние също имаме голям проблем с концентрацията и вниманието и направо искрено се радвам, на тези деца които работят всекидневно и с толкова специалсти. Моят син ходи два пъти на логопед и два пъти на психолог и ми се струва, че на моменти му идва в повече ....поне веднъж в седмицата се оплакват, че не внимава и се занимава с друго. Вечер аз също трудно му задържам вниманието повече от 15мин и ме е яд защото иначе когато е концентриран бързо схваща и помни Crazy.

# 178
За мен симптоматиката на децата ни е еднаква ( говорни и поведенчески проблеми ) но причините за това поведение може да са различни.
Затова на едно дете помага диета, на друго нещо си друго , а на такива като моето работа работа и само работа. НЕ отричам че има деца които като спрат глутена и проговарят или престават да бъдат Хиперактивни. Това обаче не важи за моето дете. Затова просто не мога да кажа - ами не става да се занимавам с него в къщи - то не ме слуша и е изпълнява. ако аз не го накарам да прилагаме наученото при специалистите то кой друг. това обрича детето ми на буксуване и го лишава от шанс за сравнително равен старт.

освен това от опит мога да споделя че от специалисти до специалист има разлика и то голяма. и всеки от нас който смята че работата подпомага развитието на детето трябва да сменя специалистите докато не намери този с който детето се сработва. Не казвам че те се делят на лоши и добри а на подходящи и неподходящи. Положителното от Терпапията с подходящ специалист се вижда с просто око.

# 179
Да допълня  Simple Smile...колко хубаво ми беше миналата година, когато се радвах, че повтаря всичко. Сега трябва да е по-голям напредъка, но имам чувството, че стоим на едно място.

Спокойно
Натрупването на става равномерно а скокоообразно. Нека има работа и щв има натрупване дори и незабележимо за вас. а след някакво време ще усетите и видите как детето буквално дръпва напред. При нас се случват такива периоди всеки д акажем 6 месеца и после изведнъж се виждаме нещо просто вълшебно. Така че споко - чакайте в скоро време детето да ви учуди
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт