Трудно проговаряне! - Тема 13

• 53 325
  • 720
  •   1
Отговори
# 30
Скок и аз в новата тема - привет от Финландия! Тук съм по работа, но ви хвърлям по един поглед.

Дони,   bouquet
Аз си купих тази книга миналата седмица оттук http://www.booktrading.bg/55010%20%D0%9D%D1%8F%D0%BC%D0%B0%20%D0 … D0%B5%D1%86%D0%B0
Само да знаеш, че я има и на по-добра цена  Grinning Сега остава и да я прочета...

Според мен повечето теми в този форум се размиват рано или късно и това не е чак такава драма. Всички хора тук споделят за проблеми с проговарянето. А кой в кой спектър е аз не мога да определя и май не съм единствената.

Ние ходихме на невролог в Св. Наум миналата година. Не ни изписаха Ноотропил, но пък ни казаха ако искаме да го даваме?! Иначе написа като диагноза изоставане в експресивната реч /не съм сигурна, че може невролог да се произнася/. Не бяхме при Божинова, а при друга, която била също толкова добра според майка на дете с много сериозен неврологичен проблем и обиколила къде що има лекари в България.

# 31
  • София
wondergirl, много те обичам  Heart Eyes Поръчвам я веднага при тази цена Laughing
Ще чакам снимки Wink

# 32
Момичета, помагайте. Днес малката пак започна да обикаля стаята в кръг /това го прави отскоро/ и същевременно си пееше, викам я, не ми обръща никакво вномание,сякаш не е в час. Как мога да я изкарам от тези състояния? Ако имате някаква идея споделяте, моля ви.

# 33
Момичета, помагайте. Днес малката пак започна да обикаля стаята в кръг /това го прави отскоро/ и същевременно си пееше, викам я, не ми обръща никакво вномание,сякаш не е в час. Как мога да я изкарам от тези състояния? Ако имате някаква идея споделяте, моля ви.
Ключовите думи тук са глутен и son-rise. Също и пробиотици без стрептококовия щам.

# 34
Всъщност не е съвсем да не е в час, защото й подадох една игра и тя я хвана и я изсипа на пода и после продължи пак да си обикаля.

# 35
  • София
Гала, и аз си помислих за son rise .
Имам големи съмнения, че май си развъждаме глисти. Пробвах да дам тиквени семки, но не желае да ги яде. Трябва да питам хомеопата има ли някакво ХЛ. Постоянно си чеше дупете. Аз бях на около 5, когато се сдобих с подобни "любимци" и все още помня какво чесане беше...

# 36
Гала имате ли осд? Подрежда ли предмети в редица?

# 37
  • София
Да не ви изпусна. Дони  Hug

На всички ли деца, които ще ходят на градина лятото в Пумпелина, ще им изготвят програма? Моите и двамата ще ходят, но не са ми споменавали нищо подобно  Thinking

# 38
  • Ботевград
Дони, благодаря за новата тема  Hug

# 39
Осд какво е? Не подрежда нещата в редица и сън райс какво е?

# 40
Аз в новата тема да си похваля момиченцето - от два дена слуша приказка. Досега винаги като започвах да чета, тя грабваше и хвърляше книжката, онзи ден изслуша цяла една приказка.
Има и нова дума дъжд.
Обаче какво ме притеснява, дъжд не е лесна дума, а тя я каза, и казва дъжд при вида на дъжд, т.е. разбира че вали. А дума за желание за вода или мляко не може да научи. Не мога да я науча да разбира да-то и не-то във въпрос. Аз съм писала, че тя ако е гладна, или жадна - плаче. Аз я питам искаш ли например вода, тя ме гледа, понякога казва да , но всъщност е не, сякаш не  разбира въпроса. А според психолога има нормални умствени заложби.
Дайте идеи за да и не. Или може би и е още рано за въпроси?

# 41
 laurentin, ти си познаваш най-добре детето. Аз на вашата възраст и задавах въпроси "Какво е това?" и "Къде е?" тя мисля само тях разбираше. Някъде преди 5-6 месеца започна да отговаря адекватно с да и не. Преди това често казваше не, а то е било да  и се ядосваше  Laughing че не е получила нещото..Поздравления с приказките. Сега остава да бъдеш постоянна. Хриси от скоро, няколко месеца, стои да и чета книжки. Но като си хареса една книжка в продължение на седмица две само нея иска. Сега на мода е Пинокио. Навсякъде си носи книжката и всеки ден иска филмчето да гледа. Ама се отплеснах  ooooh!. Исках да ти кажа, че като мине време ще започне да използва въпроса. За мен въпросите са много важни, защото са продиктувани от интерес. На вашата възраст гледахме много картинки и аз я питах всеки път "какво е това" и тя след известно време започна да го използва...У дома ми носеше неща и питаше "Като а тоа?"  Simple Smile. Същото е и с да и не. Не се отказвах и тя разбра смисъла им, но по трудно. Сега имам проблем с избора. Не разбира, че трябва да избере. Само ако е нещо, което много обича "Шоколад или ябълка иска". Няма да се затрудни  newsm78
Вчера чета във форума и тя вижда зодиите. Явно ги е запомнила от телевизора. Всичките ги каза  ooooh!

# 42
laurentin, Хриси отскоро започна да отговаря с "да" или "не".
Това, което прави в ДЦДУ никой не ми казва, но малката го повтаря у дома като папагал.
Гледа си ръчичката и пита: "Това зайко ли е? Не-е-е.Това е ръчичка."
Понеже обича филмчето на Бъкс Бъни и този метод при нея проработи.
Все още, когато я питам въпрос с "или" повтаря. Например питам я: "Какво искаш-супа или мляко?", а тя ми отговаря:"Супа или мляко". Crazy

# 43
И моята Хриси е така за неща, които не харесва много, но ако избора е между шоколад или супа се казва шоколад.
Странно е, че с логопедката минали път са гледали картинки и тя да търси някакви обекти тя е искала от нея да казва "Ето я..." "ето го...", но Хриси тези неща ги използва от миналата година. Само дето бърка и казва "Ето го луната"  Laughing. Нямах време да я питам защо е толкова важно и какъв е смисъла.  Thinking

# 44
Моята Хриси отговяра с: "Ето гИ луната!" nuts

Общи условия

Активация на акаунт