Трудно проговаряне! - Тема 13

• 53 521
  • 720
  •   1
Отговори
# 510
_Hope_ браво за копирането, това е много важно според мен така детето учи много неща.
Моят син много отдавна ни имитира, но последно време направо се втелява вече  ooooh! - баща му ремонтира нещо, той е там до него с неговия куфар с инструменти и "работи"  редом се него, аз готвя той идва с мен в кухнята и се включва във всичко, сядам на компютъра с чаша кафе той си взема същата чаша налива си вода и сяда на неговото столче до мен, аз говоря по телефона той си взема неговия и се надвикваме двамата ooooh! . Но пък гледам да го използвам за упражняване на много неща които му куцат, като жестовата имитация или пък игри с езика и т.н. Браво на твоето момиче за пъзелите...36 части  Shocked , моят син едвам реди от по 7-9 части  Tired. Това ни е друга проблемна дейност, много му е трудно и поне разбрах защо и се опитвам да му помогна като съм започнала от пъзели от 2 и 4 части Rolling Eyes. Проблемът му е, че не гледа картинката която трябва да се получи а гледа формата на частите от пъзела и така се опитва да ги свърже, затова се принудих да започна да го занимавам с пъзели с еднакви части (правоъгълник или квадрат) и с опростени картинки без излишна шарения и фон за да може да схване идеята да гледа картинката.

natalinik браво на този Пикасо  Laughing изглеждат добре рисунките  Peace

# 511
Днес си личи колко съм работна  Joy
Хриси се сеща понякога да реди пъзел до 20 части с моя помощ, но 36   Shocked сама няма да има такъв интерес и търпение. Браво на момичето. Аз и подсказвам без да и показвам къде да го сложи, защото се сърди, ако и покажа ooooh!. Но винаги ме вика "мамо, ела. Да наледим пъзела".
Хриси от събота казва на баща си "митко"  Laughing преди си му казваше тати. Явно доста съм му подвиквала на палатките.
_Hope_, знам ги тези Мореплаватели. Трябва да питам невроложката, но това ще е чак март месец, защото тогава сме на преглед. Не смея да и давам нищо на своя глава, освен витамини. Харесаха ми и мултивитамините. Мисля да ги взема, ама дали ще ги дъвче  newsm78. Даже за рибеното масло се обадих за консултация на невроложката.
 natalinik, браво на Пикасо. Моята мома към 2 годишна възраст беше нашарила стените. Но отпреди 1 година започна да има чувства за чистота и се възмущава като има нещо надраскано и мръсно" Погледни мамо.,виж ужасссс! Млъсно е. Много е мъсно".
Вчера отказала на баба да разглеждат книжка с дебели корици "Не искам.Това е бебешка игашка"  Joy

# 512
mibobo,
Ема не гледа картинката.  Tired Разбра историята на пъзела чак, след като го нареди сама няколко пъти и то, защото непрекъснато обяснявам. Самостоятелното редене на толкова части при нея се дължи на феноменалната и зрителна памет. Запомня точно всяка част къде е била и реди по памет.
Ходили сме в парк, в друг град, където тя не е стъпвала. Паркираме колата и навлизаме много навътре в парка /порядъчно залесен/, по криволичещи и пресичащи се алеи. При думите "хайде да си ходим", Ема хуква напред и без грешка стига сама до колата /претъпкан паркинг с много коли/.
Аз самата бих се затруднила, особено на паркинга. Автомобилите за мен са "сиви, жълти, черни....големи и малки". Mr. Green
Определено не е наследила от мен това си умение.

natalinik,
чудна рисунка, имате си малък творец! Wink Идеята с картона е много добра.  

Ели,
ми за бебета си е, права е Хриси.  Laughing А подвикванията очевидно вършат работа.  Mr. Green
Сега карам баща и да ме вика с "мамо", защото дребната ме вика и се обръща към мен с "мама".

# 513
Момичета току-що си поръчах тази книга   давам ви тази препратка, защото има подробно съдържанието на книгата, иначе книгата я няма налична там, аз я поръчах от страницата на издателството . До скоро я нямаше никъде, но сега са издали нов тираж.

# 514
  • София
Имам я, прочетох я и до там Confused Купих я още преди 3г за Хриси. Питай какво успях да приложа на практика - нищо Confused Ма то аз си виновна и все не остава време за нищо Rolling Eyes

# 515
  • София
mibobo, златна си Hug Отдаван я търся тази книга и майка ми съм впрегнала. Бях се отказала вече  bouquet
Дребния реди пъзели от 6 части и един от 36 (няма много пъзели). _Hope_, това което си писала за зрителната памен все едно аз съм го писала. И аз съм много впечателна, но също така съм много зле с ориентацията по принцип.
С малките пъзели нищо не правим, просто е наизустил къде какво се слага. С големия пада мислене Simple Smile
При нас нищо ново. Обогатява си речника с големи темпове. Мъчим произношението. От както научи цветовете, всяко нещо се отбелязва с какъв цвят е и аз трябва да потвърждавам  smile3544
Има и любим цвят - розово Whistling...Искал розово подарък да му донесе Дядо Коледа.

# 516
Дони заслужава ли си поне, в смисъл има ли наистина приложими неща защото по съдържание добре звучи  Rolling Eyes . А ти спри да се обвиняваш, правиш достатъчно за децата си и честно чудя ти се как издържаш  Hug

# 517
  • София
Дони заслужава ли си поне, в смисъл има ли наистина приложими неща защото по съдържание добре звучи  Rolling Eyes . А ти спри да се обвиняваш, правиш достатъчно за децата си и честно чудя ти се как издържаш  Hug
Не бих казала, че всичко е приложимо, но има и интересни неща. Обяснен е методът на Доман. Разказано е за един японец - Кавазаки, ако не ме лъже паметта. Доста добри аналогии дава той специално. Отбелязана е и руската школа. Аз миналата година я бях дала на една позната да си я преснима книгата.

# 518
Значи да не съжалявам  Simple Smile , и да не е всичко приложимо поне някоя и друга идея да ми дадът все ще е от полза, а ако успеят и да ме успокоят равни няма да имат  Crazy Joy...все казвам тази книга ще е последната която чета заради детето, следващата ще е за разтоварване за мен и пак намирам някоя и се почва отначало а моите чакат Whistling

# 519
  • София
Аз също я имам и съм я прочела отдавна. Много от нещата се припокриват със заниманията при логопеда и нещата, които правим у дома. Карти на Доман използвам много също, уникални са за чуждоезиково обучение (малкия знае доста думи на английски, благодарение на този метод). Хубава е книгата, но не разбирам истерията, която настана, когато тиража се изчерпа. След близо година и половина се сетиха да я преиздадат  Wink

Моите деца искат да рисуват само на масата, след като бяха направили "акуство" по стените, както наричаше Мишо изкуството преди година Simple Smile Просто им обясних, че това не може да се изчисти, връчих им по една гъба и дружно започнахме да търкаме. С много търкане падна, но от тогава не са си и помислили за рисунки по стени и под.

natalinik, чудесно се справя момчето! Браво Simple Smile

За пъзелите, Мишо реди сам такива от 24 части. Не знам дали съответства на нормите, но за мен е достатъчно.

Колата винаги я разпознават, и двамата. А аз доста често ги сменям, защото ползвам и служебна от време на време.

# 520
....... Хубава е книгата, но не разбирам истерията, която настана, когато тиража се изчерпа. След близо година и половина се сетиха да я преиздадат  Wink

Ами аз попаднах зимата случайно на нея и от тогава се оглеждам за нов тираж  Crazy

В таблицата на Чоплер пише за възраст 3-4г реди пъзел от 7части, така че Мишо даже е напред  Mr. Green

# 521
Но кога ви остава време да четете. Аз имам две книжки едната е за възпитанието на децата, а другата е "Няма глупави деца". Почнах ги, стигнах до 100 страница и на двете и дотам. Вечер до късно сме навън. Събота и неделя гледам да пооправя из къщи и да излизаме. Но аз сякаш по се интересувам от възпитанието. За обучението тя води парада и съм се оставила да ме води. Възползвам се максимално, когато е предразположена. Вече опитах с по-твърд тон, но ударих на камък. Тя се изключва. Оставям я повече да мързелува. Но бабите прекаляват. Новата страст е "картуун нетуърш"  Joy милата хич не я интересуват принцеси и барбита и кукли.

# 522
  • Варна
mibobo,
Ема не гледа картинката.  Tired Разбра историята на пъзела чак, след като го нареди сама няколко пъти и то, защото непрекъснато обяснявам. Самостоятелното редене на толкова части при нея се дължи на феноменалната и зрителна памет. Запомня точно всяка част къде е била и реди по памет.
Ходили сме в парк, в друг град, където тя не е стъпвала. Паркираме колата и навлизаме много навътре в парка /порядъчно залесен/, по криволичещи и пресичащи се алеи. При думите "хайде да си ходим", Ема хуква напред и без грешка стига сама до колата /претъпкан паркинг с много коли/.
Аз самата бих се затруднила, особено на паркинга. Автомобилите за мен са "сиви, жълти, черни....големи и малки". Mr. Green
Определено не е наследила от мен това си умение.

Това се отнася 1:1 за  моето момче. Аз съм другата крайност - сто пъти ще мина по един маршрут и следващият път пак ще ми е непознат. A той даже с Google maps се справя перфектно.

# 523
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile  Simple Smile

Днес Елена има рожден ден и искам да ви почерпя виртуално и да й пожелая да е много щастлива и успешна в живота, и да има весело детство Simple Smile

party023 newsm59 baloni

Ние сме все по-добре с говоренето, разбирането и донякъде с емоциите. Все още си е доста лабилна, но се надявам някой ден да го израсте, макар че може би е по-скоро темперамент. Надявам се само да не връщаме назад и да й бъдем адекватни и пълноценни родители.

Много прегръдки на всички Simple Smile

# 524
  • София
Ночко, Честит Празник! bouquet Дано всичко, което си пожелавате за Елена се сбъдне  Hug

Общи условия

Активация на акаунт