Трудно проговаряне! - Тема 13

• 53 354
  • 720
  •   1
Отговори
# 60
Цифренка, Буквенка, Писменка и други игри
Само разархивирате файла и стартирате от иконите. Peace

milena1976,
първо да навия изпълнителя.  Laughing Надявам се скоро да покажа завършения театър.
Браво на Мишо, все така напред да върви!  bouquet

silvena83,
може би е натоварване на незрялата още нервна система. Телевизия гледа ли детето? Аз бих спряла всякаква телевизия /компютър. Посъветвай се и с логопед, ще ти даде насоки и препоръки.  Peace

# 61
_Hope_ , Дони благодаря от името на любителката на компютъра Хриси  Laughing

# 62
благодаря ти Норе
телевизия гледа, но определени филмчета когато аз му пусна - маша и мечока /на руски/и по бумеранг тв. в 12,30 и в 19,30 едно игрално филмче /на англииски/. Дали е възможно и това че слуша различни езици  да го товари.
Благодаря за съвета, трябва да потърся логопед в Бургас може би. Ако някой знае да каже

# 63
Възможно е двуезичието да го обърква, да. Ето попитай и в темата: Консултация с логопед http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=668168.0, в нея пишат и специалисти, а може и да те насочат към такъв в Бургас или към конкретни техники за справяне.

# 64
  • Бургас
Норе, благодаря за линка, още довечера ще изтегля игрите.  Hug Аз незнам дали ще намеря изпълнител за кукления театър, но пък виж кукли мога да ушия, освен да направим бартер  Laughing

mibobo, благодаря за съвета, ще внимавам как му говоря, че да не го обърквам  Hug

Дони, този детокс-център видях, че имат филиал и в Бургас. Ако ти е удобно, сподели на лични каква е цената за диагностиката, че ме загложди дали да не заведем Мишо  Rolling Eyes

silvena83, аз съм от Бургас, ще ти пиша на лични къде водя Мишо на логопед и психолог  Peace

# 65
  • Ню Йорк
Ходихме тази сутрин в Пумпелина. Срещата ни беше с директорката, която по някава причина ни се накара. Обасни ни, че трябва да искаме дипломите на всеки специалист с който работим, защото имало много самозванци  ooooh! Както и да е, на малкия му хареса и даже беше разочарован, че няма да остане там. От 1ви ще сме на целодневни занимания. Директорката отвори въпрос за това, че малкия не разпознава картинки, аз и преди съм ви споделяла за това. Той ако е предмет го разпознава какво е, но ако е картинка му е трудно и не винаги го разпознава. Тя ни обясни, че си имали терапевт, който се занимавал с такъв вид проблеми /не можах да запомня как се нарича/ и препоръча докато ходи там да му включим и индивидуални занимания за това. Честно казано ми се вижда разумна идея. Един път седмично ги водят и на конната база, което също не е зле. Дано му е приятно там, че моя е малко инат и ако по някаква причина реши, че не му харесва ще се вкараме във филм.

# 66
  • София
Камбанчо, на мен ми се струва супер като цена. Като занимания ще споделиш какви  са резултатите. Бързо ще напредне момчето Hug
Аз се отказах от Слънчогледите, не е за нас там. Бих го записала в Пумпелина без да се замисля, но ни е ужасно далече Sad Няма как с дребния да се мъкнем с часове по градския транспорт всеки ден.
Иначе говори, говори..няма го вече японския, сега съм се концентрирала да го поправям, но много внимателно, че се фрустрира понякога. Изреченията са вече с 5-6 думи. Цветовете ги понаучи. Другата седмица сме при логопед. да видим дали ще го харесам.

# 67
silvena83,
единствено логопед може да отговори на въпросите ти, ние тук само предполагаме. Консултацията е наложителна по две причини - да се изясни евентуалната причина за нарушението плавността на речта, също и, за да се дадат насоки, относно поведението на родителите /респективно обкръжаващата среда/, защото това в случая е много, много важно.
Ето една хубава статия по темата. Не се стряскай от заглавието, самият автор е уточнил термина в допълнителните бележки под статията. Среща се сравнително често и в повечето случаи отшумява.
Обърни специално внимание на "какво могат да направят родителите". Всяка точка от препоръките е изключително важна за душевния комфорт на детето, което от своя страна е предпоставка за по-бързото решаване на проблема.

Галактическа принцеса,
стискам палци всичко да мине по вода и на дребния да му хареса там!  Wink Конната езда е чудесна опция, надявам се и ние скоро да намерим подобен вариант.

milena1976,
колко му е, трябва само да задвижим плана в действие. Hug

# 68
Осд какво е? Не подрежда нещата в редица и сън райс какво е?

ОСД е http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%B1%D1%81%D0%B5%D1%81%D0%B … D1%82%D0%B2%D0%BE

За сон райс са ти отговорили Simple Smile

# 69
благодаря на всички за насоките и отговорите.
ще действам по въпроса
приятен ден

# 70
Аз 100% имам ОКД  Rolling Eyes

# 71

нали и аз сега това установих  Joy

el_P добре напредвате, изречения от 5-6 думи браво  Simple Smile

# 72
  • София
Дали пък не се изхвърлих с тези 5-6 думи Laughing Изреченията са от сорта "Мамо, дай ми вода, моля", което звучи - мамо, дай нй ода мойа.
Обаче, от известно време забелязвам да прави онова"отнасяне" за което говорите. Thinking

# 73
Хриси започна да отговаря понякога какво е правила праз деня, докато ме няма. Питам я какво яде на обяд и тя ми каза " Кюфте и мляко ягода" Simple Smile. Какво правихте? "На разодка  баба Коца". По телефона ми казва "Гледам (ф)илмче" като я питам какво прави. И редовно ме успокоявам "Аз слушам баба Коца"  Joy Оня ден ми каза, че логопедката има куче "Прилича кучето Госпожа Ива"....това на, за редовно ги забравя.
Аз я спрях от ДГ след скарлатината.  Юни и юли ще се гледаме и ще ходим на логопед само. Но тя е значително по-спокойна у дома. Прави ми впечатление, че често се включва да играе с деца и даже при момичетата Laughing сяда за малко. Търси деца на площадките и ако намери някое което да и допадне не можеш да я накараш да тръгне.

# 74
  • Ню Йорк
eli82eli моя също за, на, по, в и подобни не ги използва много време. Отне му поне половин година за да почне да ги вклчюва, но и до днес прави грешки. Също така по някога бърка родове и времена, но аз винаги го поправям и той го повтаря правилно. Ще се научат децата.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт