Трудно проговаряне! - Тема 13

• 53 381
  • 720
  •   1
Отговори
# 75
Не, не мисля, че има ОКД, поне едно нещо да нямаме.

# 76
  • Ню Йорк
Аз съм с ОКР от много години, не е болка за умиране Wink Е имала съм и тежки периоди, но за всичко си има терапия.

# 77
Аз се отказах от Слънчогледите, не е за нас там. Бих го записала в Пумпелина без да се замисля, но ни е ужасно далече Sad
Другата седмица сме при логопед. да видим дали ще го харесам.

Моля те сподели какво не ви хареса там.

# 78
  • София
silvena83, от 13 юли съм в Поморие за 10 дни, ще направим една консултация  hahaha Шегувам се разбира се, но пък аз за срещи винаги съм ЗА - е, половината дружки (да не кажа и повече) от редовните ги познавам лично Mr. Green
Миленка, да имат клон в Бургас и вчера Тошков май беше там. Цените ги има на сайта. Принципно за повече изследвания правят отстъпки. Какъв е порядъка точно не мога да ти кажа. Казват ми цена, която да предам на касата. А и като излязат резултатите ще се види какво още ще се изследва та сума точно не мога да ти кажа.
То всяка една от нас, щом пише в тази тема има OCD Rolling Eyes

# 79
Запис в новата тема! С пожелания в нея да споделяме все по-хубави новини!  Simple Smile

# 80
Започнаха да валят похвали към нашите слънчица-дано продължава да е така Hug
Да похваля и аз моето, че изслуша онзи ден цели 5 приказки #Crazy по 1 страница де, но той преди и 1 изречение не издържаше, чак си помислих да не е заспал, ама не Joy
Купих моливи, пастели и тебешири за отвън и все още драска и не натиска много, но поне гледа да държи молива, както му показвам. Някоя майка беше споделила за дъжда- и ние казваме дъжд, и като почне да вали отива на прозореца и вика"иш дъш" /виж дъжд/. Забелязала съм, че някои нестандартни думи ги повтаря, както е дъжд с Ж. Иначе брои до 3 но брои така "но,де,ти" Joy

Не можах да сваля файла с игрите нещо newsm78

# 81
  • София
И аз не можах да сваля нищо. Пише, че файла не съществува.

# 82
Опитайте отново да свалите игрите от тук

Поздравления за напредъка на всички дечица!   bouquet

# 83
  • Варна
Относно диагнозите, аз стигнах до следните изводи:

1. Ако отидеш на лекар, най-вероятно ще си тръгнеш с диагноза.
 2. В случаи като нашите малко диагнози са точно и ясно дефинирани и поставени. Да, има случаи, които са като по учебник и не подлежат на съмнение, но има и по-мъгляви, като на моя син, където вероятността да се сбърка, при положение, че детето се вижда за няколко часа в непозната за него обстановка и хора е огромна.
 3. Важно е да се работи с детето, каквато и да е диагнозата и резултат ще има.
 4. Лично при нас - хората, които действително помогнаха са логопеда и хомеопата. Докторите, и тези, при които ходихме миналата година, и в Св. Никола само ни стресираха неимоверно без никакъв ефект (естествено, не твърдя, че това се отнася за всички, но при нас беше така).
  202uu

# 84
Хриси е очарована от Житената питка. Харесва и приказката, да реди пъзели, да търси еднаквите и да подреди приказката. С пъзелите най не се справя  Thinking. С еднаквите няма проблем, но тя и преди е играла на такава игра с едни балони  Simple Smile
Като ви чета целодневни занимания....ние в най-добрия случай ще сме на 2 пъти логопед по 40 минути. РЦ почива лятото. Ходих до ДЦДУ, но се били дублирали услугите и не можело...Ми то няма къде просто да я заведа.  newsm78
Изтеглих Буквенката и Цифренката остава да ги огледам  Simple Smile
На Хриси и е нисък хемоглобина и пием Желязо. Миналата седмица в понеделник пуснахме изследванията след скарлатината. Възможно ли е от скарлатината и АБ да е паднал  Thinking.По принцип при нея и кр.захар играе. Четох, че е типично при ХАДВ. Типично е и забавените вълни в мозъка за ХАДВ  Thinking

# 85
silvena83, от 13 юли съм в Поморие за 10 дни, ще направим една консултация  hahaha Шегувам се разбира се ....
ауу супер аз съм за консултация Whistling, а и може по едно кафе да пием, гледам че си с двама батковци ...още по-добре моя ситния все след батковците ходи, не иска да си играе с дребосъци като него   newsm78
еи тука има една тема за тези които ще идват към Поморие ... ако и ти имаш въпроси пиши
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=719319.90

а относно запъването нашия педиатър посъветва да изчакаме още малко, възможно е мисълта да изпреварва говора на този етап ..... ще почакам 2-3месеца, докато стане на 2. Свекърва ми каза че и мъжа ми е бил по същия начин и тя се притеснявала тогава ...дали е възможно да е наследствено  Confused

# 86
  • Варна
Аз също. Добре,че навремето майка ми не е била запозната с диагнозата.

# 87
Колко много сте изписали за два дни?
Моето детенце още не е успяло да каже думичките дай и ела, пробвам редовно, но ще е по-нататък. То затова я пробвам с да и не, но като ви чета вас, не сме изостанали  Mr. Green
А госпожите в яслата ми казаха, че общо взето по цял ден стои детето само, или хванато за ръка /това няколко пъти го видях/. Не можела още да се отпусне и да се заиграва с другите деца.
Дали вече разбира, че не може да говори и затова да страни от другите деца? Тя иначе на кварталната площадка си играе много с познати дечица

# 88
Оф, камък ми падна от сърцето след днешната консултация Simple Smile Андрей се държа доста добре при логопеда - не пожела да говори (каза едвам-едвам "ето" и "мече"), но изпълняваше всичко, което му се възложи. Справи се къде добре, къде не толкова, но си се справи. Споделих с нея за къпането и отделянето от мен - препоръча ми да се консултирам с психолог. Помолих я да ме насочи - Жулиета Темникова е нейния избор. Някой да има преки наблюдения?
Почваме по-интензивни занимания за лятото - Андрей беше раздвоен,защото хем му харесва с логопедката, играчките и т.н., хем го е шубе да не би да го оставиме Crazy
Нали мълча като пукал там и като си тръгнахме лелееее - едно плямпане падна. Едвам заспа от емоции.

# 89
  • София
laurentin, мисля, че е до дете. Моето голямо момче винаги при децата ходеше и се буташе, нищо, че не можеше да говори добре.

natalinik, браво на момчето!

Малкият ми син, на 1,8 г. говори изключително много. Прави изречения от по 2-3 думи, но в повечето случаи изпуска първата буква. Например, ати Ишо, е Бати Мишо. шишарка е ишарка. Много е мъничък сякаш да се притеснявам, за каквото и да било, нали говори, и все пак  Thinking Някой сблъсквал ли се е с такъв тип проговаряне?

Предполагам, че като започне заниманията в Пумпелина, ако има проблем ще ми кажат  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт