Трудно проговаряне! - Тема 13

• 53 392
  • 720
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,момичета! Честита ни нова тема,дано повече мами да се похвалят с бърборещи слънчица  Praynig  Ние имаме горе-долу някакъв напредък. Вчера като отидох да я взема от градината я заварих седнала в скута на учителката,беше нарисувала къща и дърво, с помощта на госпожата - разбира се и тя я питаше какво е това и малката отговаряше,много се зарадвах  Party  Госпожата я попита: "Какво си ти" и тя отвърна "кукла"..Все като я види и ѝ казва,че е малка кукла,та за това. Малко се разочаровах,като се прибрахме,че и аз ѝ зададох същия въпрос,но не получих отговор  Crossing Arms
Благодаря на всички за хубавите пожелания за рождения ѝ ден.Пожелавам същите неща и на вашите дечица   bouquet

# 91
Момичета сега ще ви се оплача. Направих почивка от всички добавки, така и така още бяхме на начални дози ДМГ и глутатион, реших да тествам дали напредъка ни е на база лекарства или от това, че е по-голям. Спрях всичко без пробиотиците и направих огромна грешка. Детенце се върна на зад, обяви бойкот, стана агресивен, млъкна. И психоложката го забеляза, спря да изпълнява при нея. Сега бавно връщаме добавките, но още е в бойно настроение. Направо налита да ни бие, реве с всичка сила ако нещо не направим както иска и т.н. Минималния напредък на без лекарства е, че като ни се ядоса крещи и по някоя дума, най-вече НЕЕЕЕ и напада да щипе. На добавки постоянно повтаря по нещо я смислено я не - примерно бабабабабаба, мамамамамам, ела и прочие. На без добавки само едно бррр се чува.
Мен много ме е страх да давам витамини и добавки, искаше ми се лятото да минем само на плодове. Тази седмица ще ходим на консултация с невролог пък да видим. Явно ще си ги давам и ще си трая.

# 92
  • София
ednakaka, много съжалявам, че така се е получило...Това ако не доказва важността на добавките...Дано бързо достигнете до предишното ниво  Hug

# 93
Аз също съм с не добро мнение от Ноотропила. Простичко ми обясниха, че спомага за снабдяването на мозъка с кислород. Изписва се и при инсулт. Това е лекарството в нашия случай. Също д-р Христова каза, че мога да давам Омега 3 постоянно. В началото слушах мнения, че нямало смисъл от него и аз го бях спряла. Но след ЯМР го почнах и  после д-р Христова каза, че за да има ефект трябва да се пие дълго време. Естествено придружен със логопедична терапия.

# 94
На мен са ми слагали ноотропил венозно, ефекта е все едно си пил кафе, ободрява

# 95
  • София

Малкият ми син, на 1,8 г. говори изключително много. Прави изречения от по 2-3 думи, но в повечето случаи изпуска първата буква. Например, ати Ишо, е Бати Мишо. шишарка е ишарка. Много е мъничък сякаш да се притеснявам, за каквото и да било, нали говори, и все пак  Thinking Някой сблъсквал ли се е с такъв тип проговаряне?

Предполагам, че като започне заниманията в Пумпелина, ако има проблем ще ми кажат  Rolling Eyes
Да го нацелуваш сладкишчо от мен, че не сме се засичали скоро. Аз като го слушам как нарежда и ми едно такова хубаво Hug И странно - с това късно проговаряне и на бате ooooh!
Силви, знам я темата Wink

# 96
Издирих психоложката и записах час за четвъртък - дано всичко е наред Confused Нещо пак се притесних за този моя другар Embarassed Вчера влизам да се къпя и след малко врата на банята се отваря - наш Андрей нахилен влиза вътре и почва да ми се смее, сочи ме и имитира сапунисване на глава викайки "чипка, чипка" Laughing Казвам му "ела да се изчипкаш и ти", а той "аааа, никам" Joy

Стискайте палци всичко да мине ок в четвъртък Confused

# 97
  • София
При коя психоложка ще ходите?
Гого другата седмица ще е експериментално на работа едновременно с психолог и логопед. Да видим какво ще стана и тогава ще дам още допълнително подробности от начинанието.

# 98
Дони с каква цел е това  Thinking, в смисъл не е ли много объркващо за детето работа с двама специалиста наведнъж Rolling Eyes.

Аз днес получих книгата "Няма глупави деца.." даже вече я почнах  Laughing

На детето взех тази книга и пожъна голям успех.

# 99
  • София
Дони с каква цел е това  Thinking, в смисъл не е ли много объркващо за детето работа с двама специалиста наведнъж Rolling Eyes.

Аз днес получих книгата "Няма глупави деца.." даже вече я почнах  Laughing

На детето взех тази книга и пожъна голям успех.
И аз току що я получих. А книжките - взех цялата поредица, но не я отрази. Сега е на вълна Буки и разнася . Както и една книга на Франсоаз Долто -Основни етапи на детството. Не ми дава да я чета. Той я носи на всякъде. Носи я и в градината, в Била...
Не, няма да се обърка - идеята е единия да е ко-терапевт. Специално за системата ПЕКС принципно са нужни двама. Експеримента ще трае една седмица, всеки ден. После ще видим ще продължим ли.

# 100
  • Юпитер- Сатурн
Предполагам на много от Вас се е налагало да карате децата да откопчават и закопчават дрехи с копчета, попаднах на идея, която искам да споделя с Вас.

О тук взех идеята http://umeia.com/zip-unzipped/

# 101
Азарея интересна е идеята  благодаря, че сподели  Simple Smile

Дони ето вземи му такава на Гого щом е на тема букви, може пък и да ти остави другата книга да я прочетеш  Laughing

# 102
  • София
Да го нацелуваш сладкишчо от мен, че не сме се засичали скоро. Аз като го слушам как нарежда и ми едно такова хубаво Hug И странно - с това късно проговаряне и на бате ooooh!

Дони   Hug

При нас голям успех пожънаха тези двете:

http://www.book.store.bg/p76819/zdravi-zybki-angelina-zhekova.html

http://www.book.store.bg/p76823/mrysnite-rychichki-galina-zlatina.html

Освен, че ги четем по 10 пъти минимум на ден, човека изявява желание да си мие зъбите сам, сутрин и вечер, даже ме подсеща, ако нещо пропусна... Същото е и за миенето на ръцете. Много, много съм доволна Simple Smile

# 103
При коя психоложка ще ходите?
Гого другата седмица ще е експериментално на работа едновременно с психолог и логопед. Да видим какво ще стана и тогава ще дам още допълнително подробности от начинанието.

При Жулиета Темникова - логопедката ми я препоръча.

# 104
Момичета, май за пореден път ми хранят детето с глутен, този път явно психоложката. Пу да им ... имат ли си идея с колко много назад го връщат. Не вярвам да се опитват да правят добро, напротив мисля че не им пука.  Sick
Защо мисля така - агресия с пик деня след ходене на психолог. Трудно, ама аааааааааадски трудно заспиване, след обяд не иска, вечер до много късно, очен контакт няма. Думи колкото имаше намаляват.  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт