Трудно проговаряне! - Тема 13

• 53 409
  • 720
  •   1
Отговори
# 105
  • София
А защо мислиш, че му дава нещо за ядене?

# 106
А защо мислиш, че му дава нещо за ядене?

Защото днес изслушах от нея същата лекция колко е полезен глутена и не трябва да го лишавам от него както и когато от детската градина, когато бяха гузни. Нямаше изобщо да свържа цялата работа, ако тя не го беше казала почти по същия начин. Мисля че от скоро е започнала - от около седмица и грубото влошаване което видях идва от там. Най-вече неспането - от 3 месеца спи перфектно и хоп от веднъж започна да не иска да спи.

# 107
  • София
Е добре де, моето дете влиза и работи с логопедката. Никой не му дава нищо за ядене, освен ако аз не съм занесла, защото правим и прословутата хранителна терапия, от която аз досега полза и резултат кой знае какъв не виждам, ама както и да е. Та затова ми е странно от къде на къде ще му даде глутен само за да направи на пук newsm78 Нещо друго може да е причина.
Е, и Гого - изнервен бил в градината. е как по дяволите 3 дни в нас е като божа кравичка ?!? Ама не ми се разправя и го спрях 2 седмици преди ваканцията. Не за друго, ами и той не искаше да ходи на градина и буквално го натиквах. надявам се до септември да му се приходи пак...

# 108
Е добре де, моето дете влиза и работи с логопедката. Никой не му дава нищо за ядене, освен ако аз не съм занесла, защото правим и прословутата хранителна терапия, от която аз досега полза и резултат кой знае какъв не виждам, ама както и да е. Та затова ми е странно от къде на къде ще му даде глутен само за да направи на пук newsm78 Нещо друго може да е причина.
Е, и Гого - изнервен бил в градината. е как по дяволите 3 дни в нас е като божа кравичка ?!? Ама не ми се разправя и го спрях 2 седмици преди ваканцията. Не за друго, ами и той не искаше да ходи на градина и буквално го натиквах. надявам се до септември да му се приходи пак...

Всичките при които сме ходили до сега го хранеха. Първата - бях потресена с мръсни ръце и всичко му дава за награда парченца начупена бисквита. Втората даваше шоколад - пак никой за нищо няма миенето на ръце и прочие. В детската докато другите се занимаваха и рисуваха, на нашия му дават филия сух хляб и той седи мирно и яде и не пречи.  #Cussing out

Цяла седмица се чудя какво не правя както трябва. Разболях се да се чудя къде бъркам.
Преди 2 седмици човека каза здравейте на непознати деца вярно след като баба му го подкани. Не спираше да бърбори - бабабаба, мамамама, ела, дай и прочие глупости, ама не спираше.
Сега търчи от стена до стена и игнорира всичко и всички.

Реве ми се

# 109
И аз за първи път чувам така да хранят децата  Rolling Eyes, моето ходи и на логопед и на психолог и никой не си е позволил нищо да му даде освен вода. Според мен си в правото си да й забраниш да дава каквато и да е храна (ако наистина дава) и да продължите да ходите ако иначе си доволна от нея, другия вариант да си търсите нос психолог. И в този ред на мисли тя знае ли, че детето е на диета?

# 110
Нашата и тя дава солетки, един вид като награда. Еднакака, възможно ли е това, от такива минимални количества, да даде толкова назад и да има такова голямо връщане. Колко време ще спазвате диетата?

# 111
  • Ню Йорк
ednakaka , твойто детенце непоносимост към глутена ли има?

# 112
Дони,
би ли разяснила малко за "прословутата хранителна терапия" ? Hug Не съм срещала до сега, а имаме нужда и то голяма.  
ednakaka,
и за мен е странно, още повече храненето е личен избор на родителя и изобщо не бива да бъде предмет на разговор с психолога. Някак да се опиташ, да разбереш, дали изобщо това се е случило, но как...нямам идея. Съжалявам за влошаването на детето ти! Tired

Да споделя за днешната среща с една психоложка от РЦ. Първа среща ни беше, сега ми предстои събиране на документи за обследване и евентуално включване на ресурсен логопед през идната учебна година.
Посещението ни продължи 1ч, стандартните въпроси и наблюдения над детето. Дребната се държа малко враждебно с нея в началото, но после се пооправиха нещата. Представи се чудесно!  Heart Eyes Свали всички играчки от рафтовете, игра си по предназначение с всичко, до което се докопа. Психоложката успя да я впечатли с едни заключени кутии /като матрьошки/, после и се скара, че отваря компютъра, Ема разбра забележката и се дръпна, макар и обидена, но все пак зачете чуждата забележка. После се заигра с психоложката отново. Накрая тя я повика, да отидат двете до съседна стая, за да извади някакви бланки. Дребната заряза веднага едни барабани, с които вдигаше неистов шум, хвана жената за ръката и излязоха като първи приятелки.   Crazy По време на отсъствието им, аз инспектирах всички по-интересни играчки, за да ги потърся по-късно в нета.  Mr. Green
Върнаха се доволни, а Ема щастлива, защото са я почерпили с дребни сладки /малък празник, нали рядко и се случва/.  Laughing Казала "здравей" и "чао" на персонала в другия кабинет, била кротка и послушна.
Заключението на психоложката е, че развитието на Ема напълно отговаря възрастта и, с изключение говора. Макар да не успя да я тества, от видяното според поведението и, както и от разказите ни, това беше заключението.
Накрая не разбрах, дали след обследването ще се реши, но мисля, че ще бъде включена само логопедична терапия, без посещения от психолог.  newsm78
Сега трябва да подготвя документите и ще видим. Притеснява ме характеристиката, която ми искат от градината. Аз ли трябва да им обясня, какво точно да пишат? Бихте ли ме ориентирали, какво да съдържа характеристиката? Rolling Eyes
Допълвам се - жената препоръча да наблегнем на правилата, защото Ема е своенравна, упорита и инатлива. Нищо ново не ни каза, само трябва повече да поработим, защото напоследък този фронт ни убягва.

Последна редакция: пн, 17 юни 2013, 16:29 от _Hope_

# 113
Здравейте момичета! Сенерът ни е готов,всичко е нормално.Искам да попитам за добавките кой ви ги изписва?На нас ни изписаха само ноотропил.В четвъртък ще ходя за епикризата.Уж всичко ни е нареда,а не иска да говори малкия:( Някоя мама от София знае ли нещо за 134 логопедична градина?Психолога ми препоръча да го запиша на логопедична ДГ.

# 114
Hope попитаха ли те може ли преди да я почерпят? Любопитна съм

# 115
ednakaka,
не, не ме попитаха. Докато се върнат, детето беше преполовило една сладка от онези, гръцките, обилно полята с шоколад. Не ми стана приятно, но предвид първата ни среща, пък и още нищо не е сигурно, не реагирах. Ако се стигне до редовни логопедични посещения, със сигурност ще има предварителен разговор. Не приемам храната, още повече сладките, като награда. Логопедката ни до сега никога не е прибягвала до такива.
При теб нещата стоят съвсем другояче, за съжаление.

# 116
И Хриси получава награда понякога от логопедката. Понякога и дребни играчки.
Аз не си спомням да са искали характеристика от ДГ  от РЦ newsm78

# 117
_Hope_ радвам се, че малката се е представила добре Simple Smile

sisi.pisi много хубаво щом скенерът е добър Peace . Добавките повечето ги даваме на своя глава, на някой са им предписани от лекар или хомеопат. Аз лично давам за сега само рибено масло Ескимо, мисля да включа и DMG.

# 118
  • София
ednakaka, разбирам те как се чувстваш. И друг път съм споделяла, че по време на диетата не го изпусках дребния от поглед. Въпреки всичко баба ми успя да му даде мекици тайно от мен (бяхме и на гости) След всички трудности, обяснения на този и онзи, че не трябва да яде. След всички подигравателни поглед и лекции който бях изслушала от кой ли не как лишавам детето тя му даде мекици тайно (уж). Идеше ми ..да не казвам какво да и направя.Хванах си детето и си тръгнахме.
Много хоро не се съобразяват да попитат. Може да е алергичен..какво правим тогава??? #Cussing out
Много се ядосвам!

# 119

Сега трябва да подготвя документите и ще видим. Притеснява ме характеристиката, която ми искат от градината. Аз ли трябва да им обясня, какво точно да пишат? Бихте ли ме ориентирали, какво да съдържа характеристиката? Rolling Eyes
Допълвам се - жената препоръча да наблегнем на правилата, защото Ема е своенравна, упорита и инатлива. Нищо ново не ни каза, само трябва повече да поработим, защото напоследък този фронт ни убягва.

Веднага отговарям. предварително може би трябва да говориш с директроката и учителките от групата на детето като ги поставяш в изестност че ще кандидатствате за ресурсно подпомагане.  След което са достатъчни няколко дни- при нас беше седмица- за да могат учителките които са с детето да му направят характеристика. Те знаят какво точно се пише- основно показатели по различни направления , пропуски, дефицити, както и с кои неща се справя детето . Учителките си знаят нивата и затова наистина те трябва да я напишат а не родител. Те си имат стандарт и изисквания. Тази хакаратеристика е важна защоро според нея се определя плана за учебната година към Ресурсно подпомагане.

Сега давам нашия пример в ретроспекция.
1. Тръгна на градина 26.06.
2. до началото на Юли вече имаше характеристика  ( разбира се предварително обсъдено с директорката, тя даде указание научителките - всички бяха много мили  нямахем проблеми по тази част) .
3. с тази характеристика кандидатсвахме за Ресусрно подпомагане м. Август.

Общи условия

Активация на акаунт