Поморие- лято 2013

• 64 806
  • 650
  •   1
Отговори
# 90

айде  лека вечер и утре ако някои иска да идва с мен на плаж

Да не забравиш да споделиш как е водата, че края на месеца сме там и нещо се притеснявам да не е студена за децата.     bouquet

# 91
Здравейте!
Искам да ходя в Поморие най-вече заради калните бани.
Понеже никога не съм ходила там, ще ви помоля да ме ориентирате те в коя част на града са, за да търся квартира/хотел наблизо.
Благодаря!

В старата част,  на ул. Професор П. Стоянов се намира СБР-НК  /т.нар.санаториум/. На същата улица се намира и т.нар. военен санаториум. И в двата може да правиш кални процедури, без да си настанена  в саноториума.  Наоколо има много нови кооперации така, че търси в тази част, близо до централния плаж.  Иначе, от самото кално езеро може да си вземаш кал и да се мажеш сама, но ефекта не е същия. В някои от хотелите, също може да правиш кални вани и др. процедури с кал.
Значи трябва към санаториума да се насочим за процедури...
А самото кално езеро къде се намира? В рамките на града ли е? Можете ли да ме ориентирате?

# 92
biskai ние си ходим на плаж от средата на май, Теодор си цопа във водата заедно с русначетата, не съм го вкарвала все още целия, но той докато цопа по брега редовно дали без да иска или нарочно си пада във водата до кръста. Сега 3 дена не съм го водила защото валя, но го дават да спира вече. До края на месеца  трябва да е по топла водата .....

Biggi Процедури с кал можеш да правиш и в Балнеохотел Поморие. Там е доста скъпо,  но си отговаря на звездите и на цените. Уникален кеф е да се пльоснеш март месец във външния затоплен басейн. А езерото с калта се намира точно зад балнеохотела, по пътя към бунгалата и черния пясък. Аз някъде по горе бях обяснявала къде е това. Ако се ориентираш къде е санаториума, продължаваш само направо по тази улица - следва балнеохотела, продължаваш пак направо докато свърши улицата и стигаш черния пясък от дясно и езерото с кал от ляво.

# 93
silvena83  Благодаря ти! Дано се постопли, че моите хуни не знам как ще ги извадя от водата.

# 94
  • Пловдив
Някой има ли наблюдения от големината на стаите в Интерхотел Поморие? Интересува ме стая "супериор" дали може да "побере" двама възрастни с деца на 1г и 3г? Тоест, не само да "побере", ами и да се чувстваме горе-долу комфортно, с пространство за всеки.
Благодаря.

newsm78 Започвам да се чудя как нормалните хора ходят по хотели с две деца, без да ползват апартаменти? Познавам доста приятели, които и не помислят за апартаменти, но на нас ни е малко странно как ще се "изтърпим" всичките в една стая и ... ако не можем да си позволим апартамент, просто не ходим никъде  Sad Но вече събирам мнения и ще правим опити да се чувстваме добре и всички в една стая, защото цените за хотели в апартаментите са кошмарно високи...поне за мен.

За частна квартира-не смея, ако не съм огледала на място. Вече доста съм се разочаровала от описание в нета и това, което заварваме на място. Това лято ще си набележим квартири като отидем в Поморие и за другото ще имаме вече варианти за избор. Но за сега сме се спрели на хотела, в техните стаи супериор.

# 95
  • Русе
И ние сме от тези, които търсят апартамент, ако може и двуспален най-добре. Цените са убийствени обаче, само нощувка 200 лв. Но определено вече в двойни стаи, студия и т.н.не се съгласявам, даже внимавам и с едноспалните апартаменти, че миналата година на морето уж в такъв бяхме, то климатика в хола, тв-то в хола. За да усетим климатика в спалнята при децата трябва да е 15 гр. Накрая ние спахме на разтегателния диван, което беше кошмарно (мъжът ми на разтегателната част, аз на ъгловата). Затова следващите почивки в двуспални апартаменти. Сега в Поморие харесахме тези в Хелиос, 140 лв вярно само нощувката, но поне широко и спокойно. Иначе с моите хуни е ужас. Сега търся и за почивка на балкан, хотел с такива апартаменти и топла минерална вода.
Извинете ме за лиричното отклонение, но наистина е голям зор.

# 96
Meggysan аз ще чакам да покажеш планинския хотел като го намериш .... въпреки че не е по темата тука
Ще търсим за юли или август - искам спокойствие, гора да има къде да бяга дивото и по-малко хора и коли + твоите изисквания...

# 97
  • Русе
Meggysan аз ще чакам да покажеш планинския хотел като го намериш .... въпреки че не е по темата тука
Ще търсим за юли или август - искам спокойствие, гора да има къде да бяга дивото и по-малко хора и коли + твоите изисквания...

Голям зор си е, търся засега за Девин или някъде, където не сме ходили. Ще питам и в темата за СПА хотелите.

# 98
  • Sofia
Здравейте,

аз също съм се насочила към Поморие за морска почивка. Това, което търся е стая близо до плажа, в стария град, като изискванията ми са да е с две легла персон и половина или в краен варинт една голяма спалня и едно единично легло и собствена баня и тоалетна. Ако има и дворче с дървета и пейка ще е супер. Някой може ли да препоръча такава стая? и колко пари ще струва за периода от 20.07 до 30.07?

# 99
  • В.Търново
Имаше три апартамента,които ги държаха едни и същи хора,до плажа са,но като не мога да се сетя как се казваха,някъде близо до хотел Регата бяха.Известни са с името си,исках да проуча заа тях как вървят цените от този сезон,но като не се сещам как се казваха....

Влязох в Булреста и ги намерих много бързо,дом Саранди се казваха...Simple Smile)

Имате ли скорошни отзиви за тях?

Къде е този плаж Рая бийч в Поморие?

Последна редакция: пн, 17 юни 2013, 20:30 от rosinauzunova

# 100
Meggysan За Хелиос, ако си им звъняла, как стои въпроса с почистването на апартамента дали си се интересувала. Аз ги загледах, ако решим да сме на почивка без изхранване All Inclusive видях, че ги дават 4 звезди, но дали ще ги почистват от персонала на комплекса или ще трябва сами да се спасяваме.
Гледах и други апартаменти в Поморие, но това с чистенето ме замисли - не искам аз да чистя основно.

# 101
  • Русе
Да не те излъжа, но няма почистване, няма закуска, има пълно кухненско обзавеждане, включително и пералня.
Ще звъня чак като наближи да питам разни дреболийки, но дори и да няма чистене, не ме бърка. Не, че ще се разчистя, както и принципно няма да ядем там (на почивка не чистя, готвя и пера). Ако толкова е зле, ще ударя една метла, няма да освиним кой знае колко за 5 дни.

# 102
Момичета, от темата за миналата година ми се върти, че в Поморие има синя зона - така ли е?
Ще почиваме в тази част на носа, където няма плаж и не зная дали ще е много далече за пеша до плажа... 2008 ходихме с ММ, но тогава бяхме без дете и наръч играчки  Crazy
Какви са цените на чадър и шезлонг на плажа?

И още едно питане - август месец има ли много вълни?

Angala, 2008 когато ходихме много харесах едно кварталче близо до плажа, което ни казаха, че се нарича гръцкия квартал - къщите имаха дворчета. Но нямам никакви координати... Ако някой знае, да помага   bouquet

# 103
тази година няма да има синя зона, казаха че ще има паяк да вдига неправилно спрените, но още не съм видяла. Има обаче полицаи които следят.

# 104
Ок, значи няма почистване - то и аз не чистя, готвя и т.н. на почивка, ама основно заради пясъка дето намъкваме се тормозя, и за смяната на спалното бельо. Ще го мисля имам още време. Преди съм била в студио в Поморие и там чистеха.

Общи условия

Активация на акаунт