Трудно проговаряне! - Тема 13

• 53 320
  • 720
  •   1
Отговори
# 645
# 646
  • София
Може би ще е интересно за пловдивчани и близо до Пловдив Финансиране “Комплексна терапия”

# 647
el_P,
очевидно навсякъде е различно. В нашата градина винаги им помагат. Ема не може да се справи с блузи и потници, затова се налага да и помагат. Ако се измокри или изцапа много, преобличат я. Със сигурност няма да го оставят гол. Ще се справи детето. Ема не можеше нищо, нито сама да се качва на тоалетната чиния без помощ, нито да се събува, облича, съвсем нищо не умееше. За два месеца, с малко помощ и добрия пример на децата, които могат, ела сега да видиш, как идеално се справя.
Децата правят големи скокове в развитието си. Това, с което днес не успее, утре ще се справи.  Hug

# 648
Да добавим, че и никога не можете да сте сигурни, че едно дете не може нещо. Моя хубавец се прави, че не може да се облича, до момента в който не поиска разходка и не дойде облечен за излизане. А онзи ден облече перфектно един мой спортен сутиен и така се разкарваше из къщи. Малко преди това беше облякъл пак правилно един по-широк потник на бебето.  hahaha

# 649
Здравейте мами! Отдавна не бях влизала тук.
Моята дъщеря бавно напредва.  Вече думичката дай присъства доста често в речника. Има и още един глагол - пере. Тя има една любима блузка, с чиято помощ си смуче палеца, та се налага често пране, пък без нея е голям плач. И в резултат научи глагола пере, мама пере.
И ние след 2 седмици тръгваме на градина и съм притеснена. И тя не може да се облича, съблича, обува. Много сме се учили, но засега не успява. Поне махнахме памперса.

# 650
  • Бургас
Момичета не се притеснявайте за градината. Там ще им помагат. Сашко като тръгваше на градина не беше свалил и памперса съвсем. За една седмица приключихме с този проблем. Цяла година се съобразяваха с него и го слагаха на гърне (заедно с още едно дете). Към края на учебната година започна да се облича и съблича сам и още изисква помощ за блузките и чорапките. Там го научиха на тези навици, аз просто ги констатирах един ден.

# 651
Здравейте! Ние бяхме на село за няколко дни, радвам се, че сте писали Simple Smile
И мен ме бяха наплашили някога, че в ДГ не помагат на децата да се обличат. Но не беше така - чак към трета група го оставяха да се оправя сам големия ми син, то си пролича - идваше си с обърнати панталони  hahaha Много е разсеян, горкият, какъв първокласник ще е, не знам.
Малкият няма нова дума в речника Sad Но пък го видях няколко пъти да разглежда книжките на батко му и да си говори нещо на китайски. Имаме напредък и с гърнето, то не може всичко наведнъж (кофтито е, че и за пишкане и акане пак е жестомимично показването). Та така...
За приказките в рими - ние имаме тази поредица - баткото много ги обичаше: http://www.zlatnoto-pate.net/bg/catalog/category/prikazki_nezabravimi_v_rimi/ . И тази поредица харесваше, докато беше на вълна рими: http://www.fiut.bg/book/gorskata-apteka
Хубава вечер!

# 652
Моя римите не ги разбира още...
Вчера ми показваше буквите на една кутия една и по една и ги казваше...
Май ще се научи да чете преди да се е научил да говори  ooooh!

# 653
Моя римите не ги разбира още...

те и другите деца в повечето случаи не ги разбират, просто им е интересно и звучно да ги слушат и да запомнят ако решат Wink . Моят син не обича да му чета по принцип и явно е защото не разбира текста, но на римите му е интересно и слуша известно време.

# 654
Днес ходихме до градината и попаднахме на една госпожа, която ще е на 2 група. Споделих за говоренето на детето и тя каза, че на малките не им разбира много какво говоря, много били сладки Crazy Обаче, като казах за обличането, че не се справя - Щом е бил на ясла, значи е научен, да не се притеснявам Thinking Казвам и че не е научен (все пак имам наблюдения) - "Ааа, не в яслата поне това са го научили. Тук няма кой да го облича".
Та..започваме засилено обучение, ама и аз съм си виновна, съвсем зарязах. Ще го видят, че има нужда от помощ и ще му помагат, надявам се.  Sad

Ох, и аз се притеснявам, че Андрейката не може да се облича - става от гърнето и се мота със свалени гащи Embarassed Той също е ходил на ясла, но там никой не го е карал да се облича сам newsm78 Дано случиме на добра педагожка Praynig
Иначе махна памперса и през нощта, все повечко думи казва макар, може горе-долу да се храни (половината манджа в устата, другата по блузата и земята).
Вчера нон-стоп ми повтаря "Ассс Ники" и не мога да го убедя, че той е Анди ooooh! Задавам му въпрос "Как се казваш?", а той отговаря "Как касва момита" Confused. Рядко казва, че е Ан(д)и.
Сега съм почнала да се кахъря дали няма да му се подиграват другите деца Confused

# 655
Моята мома и помагат да се облича, даже май те я обличат. Аз като я накарам се оправя, но толкова се мота, че трябва да имаш здрави нерви. За тоалетната нямаме проблем. Ходи сама и си вдига панталонките и пликчетата. Само дето се сеща да се обуе чак в стаята  Joy, но те и други деца го правят. Определено е по-добре, ако се обслужва само, но няма да го оставят ако не може.
Хриси не харесва книжките с рими. Аз също не ги харесвам много. Купих и  от тези http://www.fiut.bg/book/gorskata-apteka, но не ги удостои с внимание.
Трябва много да внимавам как говоря   ooooh!. Доста често се обръщам към нея с "Бе"  Embarassed" А бе Хриси" и тя го използва " Няма бе мамо" .

# 656
  • София
Ние събрахме цялата колекция на Златното пате - Приказки незабравими в рими. Психоложката ми препоръча ей тази книжка

Пак са поредица от 3-4 книжки.

а имаме

Последна редакция: пн, 26 авг 2013, 11:01 от Доника

# 657
Доника много ми е любопитно какъв ще е ефекта от тези книжки върху Гого. Защото моя човек определено опасностите не ги възприема.

# 658
Моето момче също не може да се облича, а  лъжицата да не говорим как я мотае в ръцете си, но се надявам в градината да се научи. Нещо което ми прави впечатление е че не понася някои да пее ooooh! може и аз да не се справям добре Joy

# 659
  • София
Е, той е на принципа око да види, ръка да пипне. Но като се опари веднъж и му кажа пари се пази. Гого има доста развито чувство за самосъхранение. На пръсти се броят случаите, в които се е спънал и паднал (за разлика от брат му). Всичко е добре премислено. Прави се на дръж ми шапката само, но не е намерил майстора Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт