Трудно проговаряне! - Тема 13

• 53 314
  • 720
  •   1
Отговори
# 660
  • Ботевград
Здравейте,  Hug
Ние бяхме за 10тина дни на Несебър, отрази ни се добре промяната, Мими се забавляваше доста и се къпеше в морето, а вечер правехме дълги разходки до стария град, мелницата и детските площадки и лунапарка. Накрая завършихме с двудневен престой в Пловдив и еднодневен в София, където гледахме Смърфовете 2 в кино Арена. Хубаво беше, отпочинахме и се настройваме и ние като Вас за детските градини и училищата на есен.
Няма друго нищо ново около нас, освен че мими се научи да ми пипа и използва гримовете и червилата  Mr. Green лаковете  Rolling Eyes и парфюмите и установих, че обича да се оглежда дълго в огледалото  Sunglasses
Другата седмица Мими има РД - става на 5, като го отпразнуваме ще ходя да вадя изследванията и да я приготвям за детската градина, а каката за 1-ви клас  ooooh!

# 661
Здравейте на всички! Не съм писала от 100 години  Whistling  Добре сме,Ива повтаря всичко,каквото чуе,като види баща си,че се прибира от работа и започва много да се радва и да казва "ТУтати",пред никоя друга дума не слага "ту",не знам защо така казва.. На 30 -и трябва да се обадя в клиника "Свети Никола" в София за час,да идем да видим какво ще кажат  Praynig  Иначе изпада в странни състояния,буди се почти всяка нощ,започва да писка,случвало се е да пищи и по 30 мин.,после се успокоява пие вода и започва да си играе,по някое време заспива пак  Confused  Та така,това от нас   bouquet

# 662
  • Най-сетне у дома
Момичета и аз не съм писала от сто години макар че плътно ви следя и знам добре какво се случва с всички деца и майки от темата - и тревогите, и успехите:) Не бях писала отдавна, да, но сега ми е нужно да споделя с хора които ще ме разберат като никой друг - хлапето ми тръгва следващия понеделник на предучилищна. С френски и английски (нямаше друг вариант). Без да е ходил на детска градина, само на групови занимания от по 4 часа. Излишно е да казвам че сън не ме хваща и се люлея от ужас. Стиснете ни едни палци, моля ви.

Много думи и здраве на всички деца и майки в темата  Hug

# 663
  • София
Saule , Hug мислех си тези дни за вас...и за Миа - Гого и той трябва да е ПГ на есен.
Боже, вместо да ме тресе треска за първия учебен ден на Хриси, аз се сдухвам при мисълта как ще вместя заниманията на Гого с работа и тн...Уж от септември да ходи на Канис в Ресурсния - кога и там да го водя, а толкова му хареса първия път. Имаме една снимка, на която се вижда спокойствието, което го "застигна" - във ФБ сигурно сте видели.

# 664
  • София
Здравейте  Simple Smile

Ние така се мотаем с подготовката за ДГ, че май няма да е готов за 01.09 Whistling С обличането/събличане на дрехите е голяма драма. Справя се горе-долу с панталони, гащи и обувки, но с блузите .. ooooh!. Започва да плаче сърцераздирателно и нарежда " Аз не мога сам! Помогнете мииии, моля виии!  Mr. Green от камък да са - ще го съжалят.
Говоря му всеки ден за ДГ. За сега иска да ходи, защото има само големи деца и госпожи.
Аз не харесвам римите, а и дребния назубря всичко и с римите му е още по лесно. Притеснява ме това назубряне.

# 665
Saule,
всичко да мине по вода и бързо да се адаптира детето! Praynig Топла прегръдка от мен, ще се справите! Hug

Дони,
дано намерите вариант. Измрънкай малко помощ от баби и дядовци. Благодаря за книжките, ще ги потърся тук.  Hug

Вчера ми показваше буквите на една кутия една и по една и ги казваше...
Май ще се научи да чете преди да се е научил да говори  ooooh!
Имам и аз такива подозрения за Ема, въпреки, че доста приказва напоследък.  Tired Буквите са и голяма страст и редовно чете думи буква по буква. Да да я впечатляваха така и изреченията...

ZLATNA,
чудесна почивка сте изкарали. Стискам палци за новата учебна година! Hug

natalinik,
ще оправите отговора с името. При нас стана трудно, но с много повторения се научи.

Аз не харесвам римите, а и дребния назубря всичко и с римите му е още по лесно. Притеснява ме това назубряне.

Ема също зубри цели книжки /от тези с картонени страници/. После се прави че чете, декламирайки назубреното. И мен ме притеснява, трябва да се консултирам с някого за това.

При нас има нови събития. По детските площадки дребната говори много, но все неща, от рода "не пипай кофичката", "не пипай, това мое". Общо взето, всичко е "не пипай.  ooooh!
Преди дни се видяхме с позната, която има бебе на 8м. За пръв път Ема се загледа в бебе, а не го игнорира тотално, както друг път. Поздрави го със "здравей, бебе". После беше живо заинтересувана от него, докато детето не започна да и вика. Тогава тя пък му се развика и то, милото, се разплака.   Sad После и него инструктира с "не пипай"...
Прибирайки се у дома, се случи чудо някакво, за пръв път обърна внимание на куклите си. Сложи едно бебе на клекалото, каза му, че трябва да пишка, после го попита, дали е готово. Сготви закуска на куклите, нахрани ги, даде им вода с препоръка да пият внимателно.  Laughing
Небивала радост ми е тази случка.
Ходихме до Етъра, дребната си хареса една тераса с изложба на детски рисунки, точно където е най-голямата върволица хора. Сигурно реши, че е сцена и започна да танцува и пее с пълно гърло. Изпя всички песни, които знае, окрилена от хората, които много и се радваха.  hahaha Пак, че не дръпна някого, да се включи, както обичайно прави.  Mr. Green

# 666
  • София
Норе, освен да пише на Дядо Коледа за бебе Rolling Eyes
А бабата...е много дълга тема. "помага" толкова, колкото и вреди. Сега ми е сърдита, защото била кула преди 3г една раница на Хриси, но аз не - само защото тя била купила раница на детето на пук съм купила друга ooooh! Все да е найната иначе не може Twisted Evil

# 667
Saule ще се справи Томас не се тревожи, мисля че тези групови занимания са били достатъчни като подготовка  Peace

_Hope_ радвам се за напредъка на Ема Hug . Моят син и той си е заплюл един малък пластмасов пингвин и все се грижи за него. Понеже винаги преди излизане го карам да пиша, та след него задължително се изпишва и пингвина, после го водим на разходка и като се приберем му дава да пие вода и го слага да си ляга (по корем защото и той така спи), без да е ял обаче Thinking Joy
Относно буквите, моят син имаше период с голям интерес към тях и после ги захвърли и то за доста голям период. Скоро намерихме в парка забравена книжка с буквите и толкова им се зарадва, но установих че половината ги е забравил та сега ги учим наново, най вече слушайки песничката за буквите  Laughing  http://vbox7.com/play:460a262b2c

Дони много е лошо като нямаш помощ  Rolling Eyes, направо ти се чудя как се справяш сама. Аз ако не беше майка ми, незнам какво щях да правя.

# 668
Момичета, днес Дея е рожденичка, става на 4 години. Много неща преживяхме с нея, пожелавам всичко лошо да е останало зад гърба ни и оттук нататък да ни е жива и здрава и много да ни радва и да напредва и дано най-накрая проговори нормално.

# 669
гала да ти е жива и здрава порасналата госпожица  newsm59 , да е много щастлива и бъбрива и мама и тате да се гордеят с нея  Hug Hug Hug

# 670
гала   party023 Честит рожден ден на малката госпожица,пожелавам ѝ да е здрава,щастлива и много,много бъбрива   bouquet

# 671
гала, честит празник   bouquet Пожелавам ти желанията ти да се сбъднат  Hug Praynig

# 672
  • София
Гала, да ви е живо и здраво момичето и дано всички трудности са вече зад гърба ви!  Flowers Four Leaf Clover

# 673
гала, да ви е жива и здрава рожденичката. Щастливо детство и безгрижни игри. Дано наистина всички трудности са вече зад гърб ви   bouquet

# 674
гала, честит рожден ден на Дея! newsm67
Пожелавам Ви здраве, много щастие и безгрижно детство на порасналата принцеса! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт