Трудно проговаряне! - Тема 13

• 53 307
  • 720
  •   1
Отговори
# 690
 Еndira, възхищавам се за силата на духа ти и борбеността ти. Думите ти ме накараха много да се замисля. Нямам сега време да пиша.
Милена Домусчиева, това е период и ще отмине. Не трябва толкова да се вглеждаме в децата, само защото имат проблем.
Аз спирам да чета за известно време разни статии, психологическа литература. Зле ми влияе. Много се обвинявам, че това не правя, че нервите си изтървам..... Знам насоките, които трябва да работя, за да променя първо себе си, а после детето.

# 691
  • София
И двете ми деца са прекрасни такива каквито са.
Мда, потвърждавам и признавам, че малкия ми е слабост Heart Eyes
При нас как стана. Винаги съм знаела, че ще имам повече от 1 дете. Никога не е стоял въпросът за само 1. Преди да забременея с Хриси ми изговориха една камара глупости как ще забременея много трудно и тн. След 3 месеца той беше факт. За Гогчето - той си дойде с името. Хриси наближаваше 2. Свеки буквално ми изземваше функциите в отглеждането му и аз ревях да се връщам на работа. Мъжът ми на майтап казваше - абе с едно бебе ще те питам аз как ще се върнеш. Имахме годишнина от сватбата на Гергьовден. Само тогава не сме се пазили и Гого беше факт. В края на май цъфнах при гинеколожката и и заявих - бременна съм. Разпитва ме за цикъл и тн и ми казва - не възможно. Аз бях убедена. 1 час търси с видеозона, докато види сакчето Mr. Green
Сега много ми се иска трето, но някакси нямам куража след Гого. Поради малката разлика изоставането при Хриси не се виждаше. На него между другото му правим един тест сега, който се адаптира на български. Като гледам - Дефицит на вниманието от всякъде. Как ще я караме в училище не знам.
Вчера ми дадоха логопедичната характеристика на Гого. Свеки заяви, че не било така, както пишело. Попитах я кое не е така. Да вземат и да си отворят очите малко. Не че и мен не ме депресира написаното де Cry

_Hope_ , Гого е с вече едногодишен ездачески стаж  Wink Станал е уверен и дори когато го водим с баща му на езда не се държи. То едното от упражненията е да сложи ръце на кръста  Mr. Green На него конете са му слабост. Имаме коне играчки от сантиметри до почти метър. С този най-големия спи - като го гушне ми е толкова сладък Laughing

# 692
 А забравих да кажа, че се възхищавам и на теб Дони  Hug Редно е да наминете по нашия край и да се видим  Simple Smile

# 693
Дони какво ви пише в характеристиката? И аз чакам скоро заключение за работата през последните 6м и ми е свито сърцето Rolling Eyes.

# 694
Момичета, благодаря ви за пожеланията, много сте мили. Мина вчера рождения ден. За жалост Дея още не осъзнава, че има празник, но на тортата и свещичките се радва много. Днес продължаваме втори ден празника с роднините.

# 695
  • София
Ами...графични умения много под възрастта, не изпълнява зададени команди освен елементарни - дай, ела, стани. Не използва думи по предназначение - в смисъл реч. Бе малко за моториката - нямал захват...пък той е с пинсетен, но както и да е. Имал потенциал, който не показва. Не участва в групови занимания и тн. Малко на изуст карам, че е в нас

# 696
Ами ето щом има захват а те не са го отразили, значи не е съвсем адекватна оценката сигурно има и други неща които не са съвсем точни, не се подтискай знам, че влияе такова мнение, но ние най-добре знаем какво могат децата ни Hug . Моят и той ще е с такива графични умения  ooooh!, предполагам става въпрос за рисуване/оцветяване. Нашата характеристика преди половин година и тя ме сдуха като прочетох - изоставане по почти всички показатели на психологично развитие, както и паталогични промени в артикулацията на някой звуци (това от късата ни юздичка), но сега пък очаквам доста положителни отзиви, че психоложката ми каза че в някои области напредъка му е огромен и че изоставането му спрямо връстниците му се стопява все повече Praynig.

# 697
  • София
А, заменки на звуци също го имахме.
Отделно, че май няма да може той поне да работи с психоложката ни и ще трябва да търся друга за него Confused

# 698
Аз също искам второ детенце, но моя син има и сърдечен проблем които най вероятно няма да отшуми без операция и това ме тревожи изключително много. Страх ме от възможността и второто ми детенце да има здравословен проблем. Но все още го обмислям Rolling Eyes защото знам, че няма по хубаво нещо от децата!!!

# 699
  • Ню Йорк
Привет момичета  Hug Гледам захванали сте темата за второто дете. Аз винаги съм била твърдо на мнение че искам само 1 дете. Това разбира се няма нищо общо с проблемите в развитието на Миро, по-скоро проблема е във възрастта ми и здравословното ми състояние. Иначе той самия доста често пита дали няма да получи братче или сестричка Wink , като разбира се изявява готовност да се грижи за него  Laughing
Тази седмица градината е голям проблем. Групата е сборна и от неговите приятелчета ходи само 1 и всяка сутрин има сълзи и сополи  Sad Много ми е кофти, но за съжаление нямам избор. След празниците се надявам да ги отделят и да почне пак да ходи с кеф.

# 700
Галактическа принцеса, и при нас групите са сборни.Тази сутрин помолих една лелка да я поеме, че мъжът ми ме чакаше в колата за работа.Беше се вкопчила в мен и не ме пускаше.От прехвърляне на ръце лелката й удари челото в една желязна тръба от пейка с навес. Cry

# 701
Да ви питам, малкия казва само 5-6 думички, през останалото време си говори нещо неразбрано.

А вие от кога почнахте да ги водите на логопед?

# 702
И при нас групите са сборни. Но засега не са много децата. Нямам проблем с ходенето на ДГ макар да ми заявява, че няма да ходи.
За второ дете...хем искам, хем не искам. Притеснявам се честно да си кажа пак да няма проблем.
А щях да ви разказвам за изобретателността на моето момиче. Хванала ножицата и кълца една нейна рисунка ( така да се нарекат драсканиците, които тя си ги знае какво са) и я питам какво прави и тя ми заявява "Правя пъзел"  Simple Smile. Никога не ми е оставало време да  и направя такъв пъзел. Явно желанието ми е малко и си играе с наличните у нас. Така че идея си нямам как се е сетила. Аз преди да го видя в такива сайтове не съм се сещала, че мога да нарежа картинка на пъзел. Това не значи, че успява да я нареже, по скоро я накълцва открая.  Laughing
Вече позабрави детското. Не че не иска, но няма такива истерии като преди това. Пускам и детско. Не съм го спряла на 100% и не мисля да го спирам. Аз и моя мъж обичаме да гледаме филми. Особено той и не разбира чак такова ограничаване на ТВ.
Искрено се възхищавам на мамите с две деца.   bouquet

# 703
  • София
Да ви питам, малкия казва само 5-6 думички, през останалото време си говори нещо неразбрано.

А вие от кога почнахте да ги водите на логопед?
Моят Георги лично беше на възрастта на твоя  Wink Почна уж превантивно, докато чака батко си, пък...какво се оказа Sad

# 704
гала, честита ти рожденничка на патерица Hug да е жива и здрава, а всичко друго ще си дойде на мястото  bouquet

Между двете ми деца има 7 г. 5 м. разлика. След големия и неговите здравословни проблеми - АБКМ, безброй хранителни алергии, атопичен дерматит и астма за разкош ooooh! не ми се мислеше даже за друго дете. Разведох се. Срещнах друг мъж и някак преосмислих отношението си към втора бременност Laughing През цялото време си казвах "само да няма алергии"....Не бих родила трето дете, защото не мога да си го позволя финансово - и така едвам се оправяме да подсигуриме всичко "екстри" Confused

Общи условия

Активация на акаунт